Megvan a 7. könyv címe!
Az is biztos, hogy 2007-ben megjelenik!
Csupa jó hír így Karácsony előtt :-).
Kezdődjön hát a visszaszámlálás, legyen ez a "hivatalos" HP7 topic!
A könyv címe The Casual Vacancy, és például BP-n az Október 6.-a utca 11 alatt lévő Bestsellers könyvesboltba kapható. Amikor én eljöttem még volt 1 példány.
Gondolom, azért Thicknessee-ként kóser szerepe is volt, jelenet, jellem-formálás, stb. Azért az más, mint ülni és nézni ki a fejünkből szépen gagyogva :-)
hát azon én is eldobtam az agyam :D XD hihetetlen jó volt :D hát, végulis o akart halhatatlan lenni, megkapta, Myrtle meg csak azt adja neki, amit megérdemel :D
Világos, de akkor sem öngyilkosság. Voldi és az öngyi ... eleve nevetséges.
A Darwin díj az jogos viszont.
Valahol olvastam egy fanfic-et és szétröhögtem magam, mert az volt benne, hogy Voldi szellemként marad a Roxfortban (naná, majd pont ő menne "tovább" ...) de mivel csak egy-heted lelke volt (most hagyjuk a logika szerinti osztást) ezért a szellem maga is csak egyhetede lett a testi valójának, és arról lett híres, hogy a világ legnevetségesebb és legkisebb szelleme lett. :-)
Off: Viszont Darwin-díjat esetleg kaphatott volna ezért a mutatványért. (Az azoknak jár, akik a saját hülyeségük miatt vesztik el az életüket (vagy nemzőképességüket))
Voldemort lélekdarabja akkor már nem volt Harryben, de előtte viszont, mint tudjuk, igen.
Azért elnéztem volna V képét, ha Harry (csak a további megfélemlítés érdekében) benyögi neki, mikor pálcát emel rá, hogy "Ja, csak mellesleg, én a te horkruxod vagyok"
Mondjuk talán ez nem lenne jó, mert akkor nem támadja meg.
Az öngyilkossággal kapcsolatos megjegyzésedet nem értem - Voldemortra sok mindent lehet mondani, de hogy öngyilkos lett volna ... az baleset volt. Egy rosszul elsült varázslás.
> Hogyan lehet a Pálcák Ura legyőzhetetlen, ha Dumbledore el tudta venni Grindewaldtól?
Nem legyőzhetetlen, ez csak legenda.
> de ezen az alapon, amikor Harry végül megöli Voldemortot,
Voldemort ömagát ölte meg, ezt ne felejtsük el.
> ha ez a "véres-szeretetes-egymáshoz láncolós"dolog működik, nem kellett volna Harrynek is meghalni, amikor Voldemort meghalt?
Nem. Harry testében nem volt Voldemort véréből, sem a lélekdarabja nem volt Harryben, és végül: senki nem is áldozta fel a saját életét, hogy megmentse Voldyt. (De ha úgy is lett volna, az sem vonatkozna öngyilkosságra;)
Most olvastam a befejező részt, és van egy -két dolog, amit nem értek.
pl. Hogyan lehet a Pálcák Ura legyőzhetetlen, ha Dumbledore el tudta venni Grindewaldtól?
Másik: Amikor a végén beszélgetnek Dumbledore-ral a King's Crosson, miután Harry feláldozza magát, azt mondja D., hogy Voldemort elkövette azt a hibát, hogy felhasználta Harry vérét, és mivel Harryt védi a mamája bűbája, a szeretet, ez most védi V-t is Harry vérén keresztül."nem élhet az egyik, míg él a másik". namármost...ok, hogy Harry nem hal meg, mert Voldemort saját életével láncolja az élethez, de ezen az alapon, amikor Harry végül megöli Voldemortot, ha ez a "véres-szeretetes-egymáshoz láncolós"dolog működik, nem kellett volna Harrynek is meghalni, amikor Voldemort meghalt? Légyszíves, akinek van magyarázata, és mondjuk figyelmesebben olvasta a könyvet, mint én, ossza meg velem!:)
Igen, a happy end mindenek felett ... tényleg mák.
Ha egy magyar filmes csinálná, akkor tartanunk kéne tőle (már csak az eszmei mondanivaló, a lét hiábavalóságának hangsúlyozása és a katarzis miatt is) ;-)
NANA, a Warner Brothers-ról beszélünk. Ők sok mindenre képesek voltak már eddig is ... illetve pontosabb az a meghatározás, sok mindenhez volt pofájuk eddig is.
Ha Harry meghal, a korábbi hat epizód (és kötet) logikáját dobják sutba.