Itt csak az a kérdés, hogy azóta már elengedték-e, vagy csak holnap fogják elengedni. Büntetést meg 2 vagy 3 év múlva fog-e kapni, és csak a közügyektől tiltják el, vagy "próbára" is bocsátják. Majd legközelebb, ha ténylegesen megerőszakol egy nőt a vonat közepén, akkor, ha a csillagok is úgy állnak, "pártfogót" is kirendelnek a próbára bocsátás mellé.
Ezt a hétköznap délelőtti plusz 1 vonatot Lajosmizsére nem tudom, ki találta ki, de nem túl életszerű.
Ideje volt már bővíteni a kínálatot, de hogy 9 órakor ki utazik Lajosmizsére Kecskemétről hétköznap, azt nem tudom. Ha már új járatot tesznek be, csinálták volna a megszűnt Lakitelek-Kunszentmárton mintájára a menetrendet, hogy legalább akkor késő délután lett volna még egy utolsó aznapi járat.
A fűtőházakban szerintem már meg van oldva a kontrollált mérés a tankoláskor, gondolom be is kell jelentkezni előtte valami kártyácskával...stb., de ha ilyen külős tankolás lenne, ugye az MFB (mozdonyfedélzeti berendezés) bevezetése óta már elvileg korrektül mérve van a fogyasztás, üzemanyagszint...stb., szóval manaposág nem nagyon van tér ilyen trükközésre.
Itt fent vannak a nyugatis fordák, a legalsó, sima "telepállomás"-osban vannak a lajosi Bhv-s szerelvények fordái. Itt látszik, hogy azért egy nap munka után mindegyiknek van egy 20 ezres voantszámú szerelvénymenete , vélhetően Ferencvárosba. Azt gondoltam, hogy megoldják ott a tankolást, de persze lehet, hogy nem bírnak végig egy napot sem tele tankkal, főleg télen. Anno ugye ezek szentesi gépek voltak, fennatrtásilag semmi közük nem volt Budapesthez.
Egyetlen "kakukktojás" szerelvénymenet van, a 2946-os vonat után a 22919, viszont utána a 2969-es vonat következik, tehát ez csak egy Lajosmizse-Ócsa menet.
De ezek nyilván csak a szerelvények fordái, a mozdonyok ettől függetlenül elmászkálhatnak, csak ugye manapság már nincsenek előzetesen kiadott szolgálati menetrendkönybvek, amik felkerülhetnének a netre.
Arról van valami infód, hogy hány mozdony megy be, és hány óra tájban? A nap végén szépen összeáll egy többes gépmenet, és együtt mennek be, vagy csak bizonyos szerelvények gépei, és esetleg egyenként?
Erről jut eszembe, melyik évben volt olyan utoljára, hogy a Csörgők Lajosmizséről gépmenetben mentek be Kecskemétre éjszaka tankolni? Mikor az esztergomi 2015-ös átadása után visszatértek a Csörgők, és átkerültek Ferencvárosba (egyáltalán egybe esik ez a két időpont?), akkor hagyták abba? 2010-es évek eleji szolgálati menetrendben még voltak ilyen gépmenetek.
Annak nagy részét felemészti a 150-es vonal ( amelyik jelen formájában erősen vitatható, és a Kelenföld-Fradi szakasz, amelyik jelentősen túlárazottnak tűnik) A mávos diában budifelújításról van szó.
Akkor hol is vannak azok a bizonyos vasútra költött pénzek?
És ha mindenki marad a helyén (lehet annélkül is?!), jön egy járvány, háborús, időjárási, mitudoménmilyen vészhelyzet és egy tolvonással megszünteti az aktuális illetékes miniszter, hogy: "Soha!" Hát ennyi! 🙄