Keresés

Részletes keresés

morticia addams Creative Commons License 2006.10.24 0 0 990
Azt én sem helyeslem, hogy szimpla szexuális beállítottság miatt osszanak díjakat. Az sem szép, ha származás okán teszik ugyanezt

az ilyen dumák a legveszélyesebbek. ez tipikusan a "nem utálom én a zsidókat (cigányokat, buzikat...etc.) el is bújtatom ôket, ha kell" -hozzáállás:((

mellesleg: bár xy okokból én még nem láttam egyik filmet sem (ugyanígy hiányolom a Transamericát is az életembôl), elképesztônek tartom, hogy te tényleg azt hiszed, filmeket a témájuk miatt díjaznak, nem pedig azért mert kitûnô alkotásnak bizonyulnak. hogy mondjak egy kedvenc ellenpéldát: Leni Riefenstahl 'Az akarat diadala' c. filmje akkor is zseniálisan van megcsinálva, ha mind a témája, mind az alkotója elborzasztó.
Előzmény: Havastelitaj (973)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.22 0 0 989

 

Edd meg az ínyencségeidet.

 

Előzmény: BIO vagy B10 (988)
BIO vagy B10 Creative Commons License 2006.10.22 0 0 988
Akkor nézz át szépen a jeruzsálemes topikba! Van ott számodra egy ínyencség a részemről!
Előzmény: JPBemondó (987)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.22 0 0 987

 

"akkor mit várjak én?"

 

Részemről? Továbbra is megkülönböztetett figyelmet.

 

"nem nagy cucc, hogy valaki meleg. Az még nem érdem. "

 

Én hol állítottam ennek az ellenkezőjét?

 

Előzmény: BIO vagy B10 (986)
BIO vagy B10 Creative Commons License 2006.10.22 0 0 986

Bemondó, ha a barátaiddal így beszélsz, akkor mit várjak én?

Nem tűnik fel, hogy ez az ember, akinek egynyári és szerénységem távollétében nekirontottál, nem homofób, csak azt mondja, hogy nem nagy cucc, hogy valaki meleg. Az még nem érdem. Ha egy melegnek valami baja van, akkor "visongj", itt nem ért diszkrimináció, te forrófejű!

Előzmény: JPBemondó (985)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.22 0 0 985

 

"Gondolom, homoszexuális lehetsz..."

 

Most lebuktam.

 

"...nem kevés kisebbségi komplexussal. "

 

No, ez nem jött össze.

 

"semmi sem indokolja, hogy pozitívan vagy akár negatívan diszkriminálják őket. "

 

Akkor meg mit visongsz, hogy beszélnek a problémáinkról? Az már pozitív diszkrimi szerinted??

 

"Ma Magyarországon lehet, hogy mégis csak vannak égetőbb problémák"

 

Demagóg vagy. Mindig, mindenre rá lehet húzni, hogy kuss, vannak ennél égetőbb problémák is. Egy kerekesszékesnek nincs annál égetőbb probléma, hogy a háza előtt nem tud felmenni a járdára.

 

Előzmény: Havastelitaj (984)
Havastelitaj Creative Commons License 2006.10.22 0 0 984
Gondolom, homoszexuális lehetsz, nem kevés kisebbségi komplexussal. Hogy gondolhatod különben azt, hogy mindennek a melegek az okai. elég szép kis szélsőséges elképzelés. Nincs igazad. A melegek is egy társadalmi csoport -mint a többi- semmi sem indokolja, hogy pozitívan vagy akár negatívan diszkriminálják őket. A melegek egyenrangú polgárai a magyar társadalomnak. Akármennyire is fáj, nincs melegellenes közhangulat, nincsenek melegellenes törvények. Ma Magyarországon lehet, hogy mégis csak vannak égetőbb problémák, mint a melegek emancipációja. Olaszliszkára, Gyurcsány-monológra, a zavargásokra, a huliganizmusra gondolok többek között.
Előzmény: JPBemondó (983)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.22 0 0 983

 

"a belőle készült film viszont nézhetetlen"

 

Nem is arra kapott Nobel-díjat.

 

" Egy irodalmi díjat szerintem annak kéne adni, aki több jó könyvet írt, ismert és aktív közéleti ember."

 

Ismert és aktív közéleti ember?? Hogy jön ez egy irodalmi díjhoz?? Megintcsak Reymontot hoznám fel ellenpéldaként. Tudsz a Parasztokon kívül más művét említeni? De mindegy, majd ha a te pénzedből osztogatják a Nobel-díjat, akkor sipákolhatsz.

 

"Nem is arról beszélek, hogy muszáj lenne a trendi homoszexualitást követni, hanem arról, hogy mivel trendi eleve több figyelmet kap, mint problémák. "

 

Mindjárt elérkezünk mondandód lényegéhez, t.i. hogy a homoszexuálisok miatt emelik a gáz árát.

 

Előzmény: Havastelitaj (982)
Havastelitaj Creative Commons License 2006.10.22 0 0 982

Kertész Imre könyve jó, a belőle készült film viszont nézhetetlen. Egy irodalmi díjat szerintem annak kéne adni, aki több jó könyvet írt, ismert és aktív közéleti ember.

 

Nem is arról beszélek, hogy muszáj lenne a trendi homoszexualitást követni, hanem arról, hogy mivel trendi eleve több figyelmet kap, mint problémák. Szerintem éppen eleget beszélnek így is homoszexualitásról. Nem hiszem, hogy arra kéne panaszkodni, hogy agyonhallgatnák a témát.

Előzmény: JPBemondó (981)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.22 0 0 981

 

"Kertészt sem sokan ismerték régebben. "

 

És? Attól a Sorstalanság rossz könyv? Reymontot vajon hányan ismerték, mielőtt a Parasztokat megírta?

 

"A homoszexualitás pedig igenis felkapott, divatos téma manapság"

 

És? Nem muszáj minden divatirányzatot követned (egyébként - ha egyáltalán van ennek a mondatodnak bármi igazságmagva - épp ideje, hogy erről is beszéljenek).

Előzmény: Havastelitaj (979)
Claudia Sintér Creative Commons License 2006.10.22 0 0 980

Köszönöm a gratulációt, mostantól nem ünneplem a szülinapomat sem (hasonlóképpen márc. 15-höz és okt. 23-hoz)... én viszont láttam az említett két filmet, és úgy gondolom, hogy minden díjat megérdemelnek!!! A Capote filmnek (amellett, hogy a színész valszeg nagyon élethűen adja vissza Capote buzis allűrjeit) voltaképpen semmi köze a homoszexualitáshoz. Nagyon emberi, ahogy az író a Hidegvérrel írása közben annyira közel kerül az egyik gyilkoshoz, hogy aztán az élete hátralévő részére meghatározó lesz... A brokeback Mountain pedig egy gyönyörű szerelmi történet. Jó lenne, ha az emberek kicsit el tudnának vonatkoztatni attól, hogy ki a szerelem trágya, és tudnának arra koncentrálni, ami szép és felemelő!!! Mindkét film lehengerlő. és aki ennek kapcsán is buzizik, az nagyon egyszerű, előítéletekkel teli emberke. Ja, és azzal, hogy emberek érzéseiről szól, még nem reklámoz semmit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Havastelitaj (979)
Havastelitaj Creative Commons License 2006.10.22 0 0 979

Először is gratulálok a születésnapodon.

 

Nem járok moziba. Egy ideje leszoktatott róla a rendszer. Azért az durva, hogy egy DVD olcsóbb, mint egy mozijegy.

 

Amit írtam, továbbra is vállalom. Arra reagáltam ugyanis, hogy a topiknyitó világ alatt nem a természetet hanem az emberi társadalmakat érthette. Ezen kívül feltünő, hogy bizonyos nagy nemzetközi díjakat olyanok kapják, akiket nem ismer a világ közvéleménye. Ez igaz az idei Nobel-díjasokra is. Nézd csak meg, hogy ha például muzulmán jutalmaz a Nobel-bizottság, akkor az csak olyan lehet, aki a vallását nem gyakorolja, s a muzulmán társadalmakat gyökeresen felforgatná. Kertészt sem sokan ismerték régebben. A homoszexualitás pedig igenis felkapott, divatos téma manapság, ezt (is) szokás jutalmazni.

Előzmény: Claudia Sintér (978)
Claudia Sintér Creative Commons License 2006.10.22 0 0 978
Szomorú tanárbácsi. Egyrészt nem vagyok fiatal, ma lettem 40 éves:(
Másrészt idéznék tőled:

"A topiknyitó szerintem a társadalmakat értette alatta, ahol nyíltan terjed a homoszexualitás, s ahol ezért még jutalom is jár. Azt én sem helyeslem, hogy szimpla szexuális beállítottság miatt osszanak díjakat. Az sem szép, ha származás okán teszik ugyanezt."

Erre fakadtam ki igen keményen, és szerintem jogosan! Tessék moziba járni, mielőtt véleményt mondunk egy filmről! Neked sokszoros a felelősséged, ha tanítasz is!!!!!
Előzmény: Havastelitaj (976)
JPBemondó Creative Commons License 2006.10.22 0 0 977

 

"nemzedékeket nevelek "

 

Sajnos.

 

Előzmény: Havastelitaj (976)
Havastelitaj Creative Commons License 2006.10.22 0 0 976

A filmeket nem láttam, csak a topiknyitót. Ettől függetlenül nem esett jól ez a letorkolás. Lehet, "kisember" vagyok, nem kapok díjakat, s a bűnöm csupán annyi, hogy "kisemberként" nemzedékeket nevelek tisztességes emberré, s azért nem jár díj, még óradíj sem nagyon.

És nem fogom lehúzni magam, csak szégyenkezni, hogy ilyen fiatalokat neveltünk...

Előzmény: Claudia Sintér (974)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.22 0 0 975

 A topicnyitóban emlegetett díjat , mint már közel ötven  éve, filmes teljesítményért adták.

 

Ezútttal egy olyan filmért, mely két férfi szerelmi kapcsolatát dolgozza fel.

 

Tehát.

 

 A díjat ( Oscar) nem  témáért, még kevésbé az alkotók nemi orientáltsága miatt - hanem egy filmért, egy nagyon jó filmért adták.

 

Méltán.

 

 

 

 

 

Most már ne legyünk teljesen elmeháborodottak, az istenért!

Előzmény: Havastelitaj (973)
Claudia Sintér Creative Commons License 2006.10.22 0 0 974

"Azt én sem helyeslem, hogy szimpla szexuális beállítottság miatt osszanak díjakat."

 

Egyáltalán láttad Te a Brokeback Mountaint vagy a Capote életéről készült filmet??!!!

Ha nem, akkor kuss, amíg meg nem nézted!!!!

Nagyon jellegzetes "sikertelen kisember" megközelítés, hogy a díjakat származás vagy szexuális nemtommi szerint adják! És mellesleg k. veszélyes is... Sztem nyugodtan lehúzhatod magad!!!!

 

 

 

Előzmény: Havastelitaj (973)
Havastelitaj Creative Commons License 2006.10.22 0 0 973
Ez persze azon múlik, hogy mit értünk világon. A topiknyitó szerintem a társadalmakat értette alatta, ahol nyíltan terjed a homoszexualitás, s ahol ezért még jutalom is jár. Azt én sem helyeslem, hogy szimpla szexuális beállítottság miatt osszanak díjakat. Az sem szép, ha származás okán teszik ugyanezt.
Előzmény: csodaturmix (972)
csodaturmix Creative Commons License 2006.10.22 0 0 972
a világ akkor lenne beteg ha már nem lenne benne se viz, se levegő, se növények..menj ki az erdőbe és hallgasd meg a világot..menni fog és megmondja mi a te bajod..
Havastelitaj Creative Commons License 2006.10.22 0 0 971
Az embernek az az érzése, hogy a világ tényleg beteg. Olyan gyors a változás, a régi jólmegszokott dolgok tovatünnek. Nincs (ideológiai) biztonság. Nos, ezt éljük meg úgy, hogy a világ beteg.
csodaturmix Creative Commons License 2006.10.22 0 0 970
nem értem minek rimánkodsz?
nagyon sokan jártak itt a Földön mostanában akiket Te sem tudtál felismerni..a mai világban még kevesebb az esély erre, ott kezdődik h sok nemzetnek nem érdeke ez a prófétásdi játék, egyszerűen akik veszélyesek a fennálló rendszerre koholt vádakkal elintézik, vagy kinyirják..
ha magadba néznél meglátnád a fényt talán..sokkal jobb módszer mint imádkozni.
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.22 0 0 969
 Ámen!
Előzmény: mayii atya (967)
mayii atya Creative Commons License 2006.10.21 0 0 967
> Szerintem az emberiség folyamatosan lejtőn van. Talán még a középkorig volt valami > erkölcs. Azóta nem sok. ...Bízok abban, hogy nem hagy egyedül minket az Urunk, s
> elküld egy útmutatót.

Uram, aki a mennyben vagy!
Könyörgöm hallgasd meg imám!

ANNYIRA szeretném látni, "visszatérő ősz" testvérem
arcát, amikor mondjuk jobbágyként megismerkedik a
középkor erkölcseivel!

Esdeklem, küldd vissza!
Claudia Sintér Creative Commons License 2006.10.21 0 0 965
1. Biztos úgy van, hogy a világ egyszer csak megbetegedett. De mikor is volt NORMÁLIS? Szted melyik az a korszaka a történelemnek, ami egészségesnek tekinthető (és milyen kritériumai vannak az ú.n. egészségnek) ?

2. Az elvhű pozitív fogalom. A fanatizmus negatív, azt jelenti, konok, csökönyös, megátalkodott, vakhitű... Miért is? Mert elvekről akkor beszélünk, ha a igazságról vagy morálról van szó. A Te kis eszmefuttatásaidnak e kettőhöz semmi köze!
Előzmény: Törölt nick (953)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.21 0 0 963

 Aki ilyet  állít, előítéletes. Valóban.

 De.

      1.  Ki állított ilyet?Hol? mikor? Kinek? ...Még jó, hogy itten archiválás van, így nyilván nem okoz majd nehézséget neked idézetekkel igazolni szavaidat. Nemdebár? ( Szerintem a szó , egyébként, nem erről folyt itten.Nem arról hogy jobb, hanem hogy nem rosszabb. )

 

     2. Mi a búbánat köze van ennek a liberalizmushoz?

Előzmény: Törölt nick (961)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.21 0 0 962

 Csak nyugodtan. Akinek igaza van, ritkán vádaskodik.

 Nnnna.

 

  Itt az a normális, ha valaki naponta váltja a partnereit és az élete vezérelvét.

 

 Kérdezhetek? Kérdezek. Hol van az az  itt??????

 Csak az archiválás kedvéért. Végre. Egy érdemi választ. Méltóztassál!

Előzmény: Törölt nick (960)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.21 0 0 959

 Ja! És még kösz ezt  a kis csemegét : liberális előítélet!

 Fincsi.

 De mi is lenne az???

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (957)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.21 0 0 958

 Szeretném tudni, mert erre nem válaszoltál, milyen közvetlen élményeid vannak neked  és mondjuk a felségednek arról, hogy a melegek naponta váltogatják a partnereiket és az elveiket?

Mert hogy ezt állítottad.

Ja!

És hogy a heteroszexuálisok viszont nem teszik ezt?

Mert nyilván nem teszik, hisz ők , ugyebár,mormálisak. Mi , ugyebár normálisak vagyunk. Ugyebár.

 

( Ne gyere nekem a virtuális tér magyarázgatásával, mert ez átlátszó félreduma. Válaszolj érdemben!)

Előzmény: Törölt nick (957)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.20 0 0 956

 Na! Nz egyre szebb, reprezentatív felmérésed van  tána Kárpát medence homoszeuális mentalitásáról?

( Egyébként a fórum mért kivétel? Aki itt van  é smeleg - az egyúttal a Kárpát medencében is van. Nem?)

 

És mi az , hogy tapasztaljuk???? Könyörgöm! Már megint mások, nevezetesen az én nevemben nyilatkozol...Ne tedd, kérlek!

Előzmény: Törölt nick (955)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.10.20 0 0 954

Itt az a normális, ha valaki naponta váltja a partnereit és az élete vezérelvét.

 

Hopp, hopp! Kérdem én, te ezt honnan tudod?

Olvastad? Képzelted? Netán tapasztaltad?

Vagy honnan?

De tényleg!!!!

 

 

Előzmény: Törölt nick (953)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!