Teljesen igazad van. Ennyi hülyeséget csak provokációból lehet leírni, mert az a gondolat, hogy ő ezt a sok baromságot elhiszi, elég ijesztő. De azért remélem sok örömteli percet szerzünk neki azzal, hogy azt hiszi sikerült minket felhúzni.
Komolyan mondom úgy megörültem, mikor megláttam, ezt az újabb gonosztanár topikot. :) Van egy szabad félórám, és elég szórakoztató olvasni amiket összeírsz, harcolsz a túlerő ellen, és csakazértis kitartasz akármit is mondjanak. (Mint a a fekete lovag a Gyalog galoppban) Felmerült bennem is, hogy csak poénból (vagy egyéb okból) csinálod és kétrét görnyedve fetrengsz a röhögéstől, amikor a válaszaidat fogalmazod (arra gondolván, hogy felhúzod majd az embereket ezekkel a képtelen dolgokkal). Nem akartam beírni semmit, csak csendesen nevetgélek itt magamban, de ez a: ha vki nem nyitott topicot és úgy írkál máséba, azaz életben is ilyen... Hát ez kész! Újabb gyöngyszem. :)))) Még most is könnyezek a röhögéstől. :) Csak az a baj, hogy megint hamar vége lesz, mert megunják, hogy az érvekre nem reagálsz. :( Mindenesetre Galláék sokat tanulhatnának tőled.
Hajrá az 1000. ig! (holnap is lesz egy kis időm, ha minden jól megy)
Látod, hogy nem akar rá válaszolni, mert ezzel megdőlne az a gyönyörszép, karosszékben kitalált elmélete. Ha válaszol is rá, akkor meg mellébeszél, meg azt mondja, hogy az is az intézményben dolgozók hibája volt, és az a "magatartászavaros, szegény áldozat" nem tehet semmiről Ez azért van mert ő SZVSZ csak egy kis provokátor. Ennyi.
A tisztelet emlegetését inkább ne forszírozd. Sajnos nincs nálam ipari ventillátor a lilaköd szétfújására, ezért kértelek, hogy ismételd meg újra a védenced áldozataira vonatkozó vélemányedet.
Itt is megállja a helyét, mert a topic elején valaki említést tett, hogy a boxleckét kapott "gyerek" is ember, hát gondolom az az undorító féreg is ilyen emberkének indult.
Ezt már megmagyarázta. Azért balhézott a srác, mert nem vitték el az operába a mocskok. Pedig ha mondjuk filozófiai előadásokat hallgathatott volna, akkor eszébe se jutott volna másokra kezet emelni...
Oké, semmi baj, csak hirtelen megütköztem ezen a magázáson, elszoktam tőle:-)))
De ha hiszel nekem, akkor hidd el, hogy az 1950-60-as évekhez képest igen nagy fordulat következett be azóta, nix ideológia, csak a puszta erőfitogtatás... és egyáltalán semmi értelme összevetni 40-50 évvel ezelőtti állapotokat a maival, TELJESEN mások.
Hogy a fenebe terrorizalhat huzamosabb ideig egy kolyok? Nyugodj meg, a tanarok tudtak rola, csak kenyelmesebb volt a nekik, ha befogjak szemuket/fuluket. A kolyok meg elment a vegsokig, amit allasfeltes miatt Makarenko utodai mar nem tudtak elnezni.
Szerintem nincs, en aggodnek a nyertes tanar helyeben. Gondolj arra, hogy a kolykot mi kesztette a kiallasra. Megatalkodottsagbol? A veres csak eltokeltebbe teszi. Arcat akarta megorizni az altala terrorizaltak elott, meg rosszabb, mert bizonyitani akar majd. Minden mindegy? A tanar fellelegezhet, de sikerult vegervenyesen sinre tenni a kolykot.
Aszem itt a lényeg, ezzel megmondtad a frankót. És akkor most, találgassunk tovább, mert ugye szinte semmit nem tudni az esetről.
Van egy olyan forgatókönyt is, hogy a nevelő megvédte a többi kölyköt ezzel, helyretette a deviáns gyereket, ezzel jelezve a rangsort, és azt is, ki itten a főnök.
Arra válaszoltál már - ha igen, bocs, és mutasd meg, pontosan hol - , hogy érdekel-e téged és ha igen, mennyiben azoknak a gyerekeknek a múltja, jelene és jövője, akiket a kis kedvenc háziállatod (nem, nem a nevelő, hanem a magatartászavaros 'édesded gyermek' humanoid, aki a pszichiátriára került (és nem a sebészetre, mint ahogy szeretnéd elhinni)) napi rendszerességgel terrorizált?
Mellébeszélés esetén hazugnak és béna kis provokatőrnek foglak tartani és ezen a helyiértéken is foglak kezelni. A választ előre is köszi!
Alicka regi lakotarsi ismeretsegunkre tekintettel kerem ne legyen mar ilyen mozami. Idaig is az esetek 99 %-ban magaztam, de ebben semmi sertesi szandek nincs, inkabb a hagyomany diktalja a magazodasi format. Kepzeld el mi lenne, ha a Szena teren letegeznelek Lapcsakne elott, rogton mire gondolna az ajtatos manoja, hogy ezek tegezodnek ;-)
OK. Neked ezek szerint sikerült. Feltételezem, a társadalom hasznos tagjává váltál.
A mai helyzet? Amennyire én láton, egy nevelőotthon a börtön előszobája. De a téma eredetileg nem egy nagyszabású reform kidolgozása volt, az Index keretein belül. A kérdés, az ilyen körülmények közt nevelkedő, erőszakra hajlamos fiatalra van-e bárminemű hatása egy hasonló szituációnak? Szerintem van, mások szerint nincs. Szigorúan erre koncentrálva, hogy látod?
Nem latom belulrol, mert nem ismerem a mai viszonyokat. Amit irtam, az 57-64-es evekre vonatkozik. Meggyozodesem, hogy utat engedni az eroszaknak az a gyengeseg/tehetetlenseg jele. 16 eves korban szvsz mar a meccset lefujtak. Elotte kellett volna a gyereket megfogni. Mire egy gyerek intezetbe kerul, mar televan a hocipoje a vilaggal, mindenki ellenseg, hiszen annyiszor atvertek. Egy nevelointezeti tanar szvsz akkor vegzi jol a dolgat, ha megnyeri egy ilyen gyerek bizalmat es az igy megnyert bizalommal soha nem el vissza. Ha ez sikerul, akkor azt formal a kolyokbol, amit akar, de az esetek tobbsegeben rendszerint az tortenik, hogy nyilna a kolyok a pedagogiac neni/bacsi fele, mikor a nevelo allat kollegaja belepancsol a lecsoba. Ezert kivanatos lenne, hogy egy testuletben azonos elhivatottsagu emberek dolgozzanak nagyon megfizetve, mert az esetleges kiemelt fizetes is toredeke annak amibe az elfuseralt felnott majd a tarsadalomnak kerul.
Amiben nem ertunk egyet, a modszer elfogadasa. Vegeredmenyben nem tortent mas mint az, hogy egy nevelo sportszerunek beallitott boxmeccsben laposra verte a rabizott a gyereket. A cel nem szentesitheti eszkozt.
Nos, nem tudom mit vétettem, hogy engem itt a topicon hirtelen magázni kezdenek, ezt általában azokkal szokás tenni akiket vérig akarunk sérteni..... vagy nem jól látom? Mindegy...
A módszer elfogadása... nos mint már a legelején is jeleztem egyszerűen hiányolom a részleteket!!! Mert az ördög mindig a részletekben lakozik. Még mindig nem tudom, mennyi centi, hány kilós a magatartásos "gyerek"...
Ami kiderült: egy előzőleg sok prooblémával küszködő -pontosabban a környezetének vele való együttéléseében problémákat okozó, hogy én is eufémikus legyek - ivarérett nevelőotthoni fiúról van szó. Olyanokat tett, hogy a rendőrség már kalapleemelve üdvözli. Nem tudom pontosan - sőt igényelném a naturalisztikus beszámolókat is - hogy mi volt az előzménye ennek a boxmeccsnek. Tán az, hogy az egész nevelőtestületben már megérett az elhatározás. hogy ezt a kölköt éppen ideje elverni? Mert semmi más nem használ???
Mi itt az index fórumon mindig kvázi bírákat játszunk virtuálisan.... márpedig a való életben a bírónak sok szempontot kell figyeembe vennie....
Solan itten arra próbálta felhívni a figyelmedet, hogy léteznek hibás gyémántok, nem is mindegyikből lesz briliáns, ezeket akár szét is törik, mert ipari gyémántnak azért még jók. Vagyis: rossz a hasonlatod.