Keresés

Részletes keresés

Geddekas Creative Commons License 2010.09.08 0 0 242
Most nagyon érdekes mézem született. Hár és édesharmat együttesen. Kellem hárs adja az illatát, de az íze tipikus édesharmat.
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.23 0 0 241

fenyő mézet én is ettem már. a gesztnyéből készülő az nem a zöld gesztenye?

én gesztenyéből lekvárt is ettem már. nagyon érdekes képződmény

Előzmény: Vlaszij (238)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.20 0 0 240

adott esetben van is otthon belőle.. most azt hiszem éppen nulla ilyesmi van csak vegyes virágméz leldzik otthon,.

 

de ja szoktam venni.

olyan kis negyedkilósokat 4-5 fajtát..:)

Előzmény: Corall (239)
Corall Creative Commons License 2006.01.20 0 0 239
Ezekből tartotok otthon, vagy mézkóstolón, vagy hol jutottál hozzájuk? Méhész ismerős?
Előzmény: Vlaszij (238)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.20 0 0 238

sőőt fenyőmézet meg diót meg mindenféle hülye mézet kóstoltam már..:)

levendulamézből mindig nagyon kevés van...

Előzmény: Corall (237)
Corall Creative Commons License 2006.01.20 0 0 237

Ezzel én is hasonlóképpen vagyok: hetek alatt megeszem és elteázom egy üveg mézet, aztán semmi, max teába.

 

Selyemfűt kóstoltam, ízlett, de levendulát és fenyőt még nem, viszont nagyon kíváncsi vagyok rájuk.

 

Akácot nem pazarolunk teába, azt kenyérre, vegyeset meg teába.

 

Előzmény: Vlaszij (236)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.20 0 0 236

na válaszolok is.

nagy kedvenc?

Nézzük csak.. selyemfűméz:)

szeressem.

 

de egyébként ha mézet eszek. ami nálam elég hektikus.. azaz ha azt kajolok akkor képes vagyok hetekig enni aztán meg sokáig nem szal...

akkor kenyérre sima vegyes virágmézet kenek.

 

teába is az megy vagy akácméz. piacon ezek érhetőek el.

fenyőméz, levendulaméz, selyemfűméz meg nagyon finom dolgok de csak tritkábban:)

Előzmény: Corall (227)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 235
hát ha nem is épp a grill, de sült csirke biztos. én pl. múltkor tettem bele ilyen husis zöldséges cuccba. :-)
Előzmény: Corall (234)
Corall Creative Commons License 2006.01.19 0 0 234
Ha mindenki grillcsirkére asszociál a kakukkfűről, nem lehet, hogy az az egyik jellegzetes fűszere? Csak van ennek valami észeű magyarázata..
Előzmény: Pinkikutya (233)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 233

a kakukkfűűű??

én ha becsukom a szemem, mindígvalami grillcsirke jut eszembe az ízéről vagy szagáról.

Előzmény: Corall (232)
Corall Creative Commons License 2006.01.19 0 0 232

Köszi! Na, a kakukkfű kommandó...:)

 

Tudod, mit csinálunk mi otthon kakukkfűvel? Borsófőzeléket, isteni finom!

Előzmény: Morcsi (230)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 231
igen, én is láttam már. csak sajnáltattam magam egy kicsit. :-)
Előzmény: Morcsi (230)
Morcsi Creative Commons License 2006.01.19 0 0 230
Corall, Pinkikutya: ugyanúgy kapható gyógyszertárban a "bodzaszárítmány" is, mint a hársfa. Én ott szoktam venni továbbá a kakukkfűvet, csalánt és kamillát is :))
Előzmény: Pinkikutya (229)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 229

na ezzel teljesen egyet értek. :-) a filteres hársfa elég béna :-)

azt viszont nem tudom, hgoy bodza teát lehet-e kapni

Előzmény: Corall (228)
Corall Creative Commons License 2006.01.19 0 0 228

Ja perszeee, az költözött el a Kondorositól, nem? Persze lehet, hogy ezt már beszéltük, csak az régen volt.

 

Megpróbálok valamikor kimenni oda, ez a gyógyméz most feldobott...

 

Vettünk filteres bodzateát, mert anyukám arra vágyott, de nagy csalódás volt. Megszavaztuk, hogy azért, mert mi ittunk sinám natúr bodzából teát, amikor tudtunk hol szedni ésmi szárítottuk, és ő arra a finom, természetesen édes ízre emlékezett.

Ha lehet kapni ilyet is kimérve/csomagolva, lehet, hogy majd veszek.

A hársból százszor jobb volt az, amit a patikában vettem, mint afilteres. Sőt, azt már nem is bírom meginni, szagától rosszul vagyok.

Előzmény: Pinkikutya (225)
Corall Creative Commons License 2006.01.19 0 0 227

Ó, Te szakértő! Neked melyik a kedvenced, ha van?

Pár napja csak úgy pörködtek, azt tudom, hogy speti teamániás...

Előzmény: Vlaszij (224)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 226
hát egen
Előzmény: Vlaszij (224)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 225

Ez a 12. kerületi művelődési ház kertjében van, (Mom parknál) pont ahol megáll a 112-e busz, onnan már látszik.

igen, szombat reggel érdemes oda menni, de asszem ezek ott vannak délig.

Előzmény: Corall (223)
Vlaszij Creative Commons License 2006.01.19 0 0 224
csak ne forrásban lévő legyen az a tea:)
Előzmény: Pinkikutya (222)
Corall Creative Commons License 2006.01.19 0 0 223

De jó!!

 

Ez a bodzás dolog érdekel, szeretem a toroknyavalyákat minél kevesebb gyógyszerrel megoldani, ha egy mód van rá.

 

Hol van ez a piac? Gondolom, szombat reggel érdemes kicammogni az ilyenekre...

Előzmény: Pinkikutya (222)
Pinkikutya Creative Commons License 2006.01.19 0 0 222

Sziasztok! De rég olvastalak titeket!

 

képzeljétek, csak hogy áttérjek a lekvárról a mézre, a múltheti síelésből hoztunk egy rakat mézet. Rododendron mézet (erről régebben már írtam) meg Eukaliptusz mézet, ez is nagyon finom, és egy olyat, amit nem tudtunk lefordítani, de a szöveg nagyon hasonlít a maláta szóra, így elneveztük maláta méznek :-)

 

ahol dolgozom, ott minden szombaton van ökopiac, és karácsony előtt sikerült pénteken megoldaniuk ezt. így munka idő alatt kijöttünk páran, és körbenéztünk. Ott meg aztán sikerült lépes mézet vennem akciósan, de akkora volt benne a lép, hogy majdnem betelítette az üveget :-) meg egy olyan mézet, hogy félig tele van az üveg bodza vizággal, meg szárral. a mézben ázik. azt mondták, hogy ha valaki meg van fázva, egy kanllal rakjon a teába, és nagyon jót fog tenni.

stiglinc Creative Commons License 2005.11.11 0 0 221

 

Nem 5, hanem 0,5 kg-os csomagokban árulják!

Előzmény: stiglinc (220)
stiglinc Creative Commons License 2005.11.11 0 0 220

 

 

OFF

 

Próbáld ki egyszer a Zselírozó cukrot a lekvárfőzéshez. 2:5 arányban (2 rész ebből a cukorból+ 5 a gyümölcsből) kell használni, 1 percig főzni. Aroma, ízek, színek  maradnak, nem romlik. 5, kg-os csomagban lehet kapni, látszólag drága, de az előnyei miatt bőven megéri.

 

ON

Előzmény: vincere (208)
Corall Creative Commons License 2005.10.19 0 0 219

Jaa, hogy már meg is halt! Akkor jó, úgyis azért van:)

Na, majdnem sikerült kivennem az írást.

Előzmény: Morcsi (218)
Morcsi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 218

Fontana Morella (Morella kútja)

 

Olasz bor, most hoztuk Rómából. Finom volt ;)

Előzmény: Corall (217)
Corall Creative Commons License 2005.10.19 0 0 217

Fortuna Morella? Naná, hogy jöhet, milyen bor ez? Látom, fehér, talán görög..és amúgy? Gondolom, nem bontod ki.

 

Értem. Jó név. Tehát feltaláltad a spanyol viszt (nevet).:)

Előzmény: Morcsi (210)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.10.19 0 0 216
valamilyen morella van ráírva :-)
Előzmény: Morcsi (215)
Morcsi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 215
A tömörítés elrontotta, pont a lényeg, a címke nem látszik :(
Előzmény: Pinkikutya (212)
vincere Creative Commons License 2005.10.19 0 0 214
Valószínűleg, én sem vagyok kémikus... Emellett a citromlé ki is emeli az alma savanykás ízét. Mi akkor is rakunk az alához citromlevet, mikor almás pitét sütünk.
Előzmény: Morcsi (205)
vincere Creative Commons License 2005.10.19 0 0 213
Engem igen, de ne szaporítsuk az offokat...
Előzmény: Pinkikutya (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!