Corall, Pinkikutya: ugyanúgy kapható gyógyszertárban a "bodzaszárítmány" is, mint a hársfa. Én ott szoktam venni továbbá a kakukkfűvet, csalánt és kamillát is :))
Ja perszeee, az költözött el a Kondorositól, nem? Persze lehet, hogy ezt már beszéltük, csak az régen volt.
Megpróbálok valamikor kimenni oda, ez a gyógyméz most feldobott...
Vettünk filteres bodzateát, mert anyukám arra vágyott, de nagy csalódás volt. Megszavaztuk, hogy azért, mert mi ittunk sinám natúr bodzából teát, amikor tudtunk hol szedni ésmi szárítottuk, és ő arra a finom, természetesen édes ízre emlékezett.
Ha lehet kapni ilyet is kimérve/csomagolva, lehet, hogy majd veszek.
A hársból százszor jobb volt az, amit a patikában vettem, mint afilteres. Sőt, azt már nem is bírom meginni, szagától rosszul vagyok.
képzeljétek, csak hogy áttérjek a lekvárról a mézre, a múltheti síelésből hoztunk egy rakat mézet. Rododendron mézet (erről régebben már írtam) meg Eukaliptusz mézet, ez is nagyon finom, és egy olyat, amit nem tudtunk lefordítani, de a szöveg nagyon hasonlít a maláta szóra, így elneveztük maláta méznek :-)
ahol dolgozom, ott minden szombaton van ökopiac, és karácsony előtt sikerült pénteken megoldaniuk ezt. így munka idő alatt kijöttünk páran, és körbenéztünk. Ott meg aztán sikerült lépes mézet vennem akciósan, de akkora volt benne a lép, hogy majdnem betelítette az üveget :-) meg egy olyan mézet, hogy félig tele van az üveg bodza vizággal, meg szárral. a mézben ázik. azt mondták, hogy ha valaki meg van fázva, egy kanllal rakjon a teába, és nagyon jót fog tenni.
Próbáld ki egyszer a Zselírozó cukrot a lekvárfőzéshez. 2:5 arányban (2 rész ebből a cukorból+ 5 a gyümölcsből) kell használni, 1 percig főzni. Aroma, ízek, színek maradnak, nem romlik. 5, kg-os csomagban lehet kapni, látszólag drága, de az előnyei miatt bőven megéri.
Valószínűleg, én sem vagyok kémikus... Emellett a citromlé ki is emeli az alma savanykás ízét. Mi akkor is rakunk az alához citromlevet, mikor almás pitét sütünk.