Sziasztok, olvasgattam a fórumot és olykor megdöbbenve.
Mi céges szinten a teljes flottát felszereltük VIONN Go vadriasztóval, ez végérvényben több, mint 20 autót jelent (bár nem közlekedik egyszerre mind).
Most lesz 1 éve, hogy használjuk, nagyon meg vagyunk vele elégedve és csak egyszer történt vadgázolásunk, ami nagy szó mert előtte autónként évente akár 2-3 is volt!!
A kártérítést megkaptuk, bár nem 5 napon belül ahogy ki volt írva de erre volt jogos magyarázatuk. Azóta is használjuk tovább.
Sziasztok, akik vásároltak VIONN vadriasztót, káruk lett és nem kaptak kártérítést, javaslom, hogy egyeztessünk valamilyen módon, mert ha "nagyüzemben" ezt csinálják, vagyis valamire hivatkozva valójában sohasem fizetnek kártérítést, az már más kérdés, mint hogy külön-külön pereskedni kelljen velük. Jelezzetek lécci, akinek volt ilyen ügye!
Többször levezettem már, hogy ez a termék fizikailag mem működhet, de legalább felfogható egy max. egymilliós vadkáros minicascónak. Na ez utóbbiban tévedtem.
Világos, mint a vakablak! Ha van vadtábla (azaz vad is), akkor ott nem fizetnek. Ahol nincs vadtábla (és vad sincs), ott fizetnek? Az egész ország ki van táblázva, egyszer Pécs-Veszprém viszonylatot megnéztem, alig van, ahol nincs.
Sajnos nem sokkal a vásárlás után ütköztem egy szarvassal. Annak ellenére, hogy a gyártó biztosította, hogy termékük kockázatmentes, panaszt tettem, és nem kaptam visszatérítést. Miután megkérdőjelezték a tempómat, azt mondták, túl lassan utazom. the backrooms
Én vettem ilyet de szinte egyből elütöttem egy őzet. A gyártónak benyújtottam a panaszt de nem adták vissza az árát, pedig azt igérik, hogy tuti biztos a termékük. Válaszuk az volt, hogy túl lassan mentem. :-)
Mennyivel mentél? Mert elvileg max 300m-re hallatszik el, ha 130-150 el mentél, akkor 1mp alatt ~40 m-t teszel meg, vagyis siman megvan az esély a balesetre, de csökkenti valamelyest.
Sajnos a vadak ellen nincsen 100%-os védelem. Max ha nem mozdulunk ki, de ez nem opció nyilván. :(
Kb egy hónapja vettünk egy ultrahangos vadriasztót drága pénzért a vadalarm-tól. Azt gondolom, hogy amennyiben a készülék bájos női hangon, magyar nyelven közli velünk, hogy az akkumulátor töltöttsége kiváló, de ennek ellenére a vaddisznók a riasztótól kb 2 méterre (nem 100!!) túrják a kertünket, akkor kijelenthetjük, hogy a riasztó bizony FABATKÁT SEM ÉR.
30.000 Ft-ért vettem a "vadriasztó"-t a vadalarm-tól. Napelemes és állítólag ultrahangot ad ki a vadak (szarvas, őz, vaddisznó) távoltartására. Jött egy primitiven kialakított fehér műanyag doboz egy hangszóróval és napelemmel rajta és egy ki/be kapcsoló gombbal. Bekapcsoláskor többször sípolnia kell, amennyiben van töltöttség az akkuban.
1. sz. probléma az, hogy ebben a szürkeségben nemigen töltődik az akkumulátor. Külső töltési lehetőség nincs. Ezt a problémát a forgalmazó is elismerte: ".... olvasó lámpa alá kell helyezni, pár órára a napelem részét és ellenőrizni a töltését egy ki-be kapcsolással mennyin is áll, majd utána kihelyezhető. A második pedig, tudunk külső csatlakozót bele építeni, amihez biztosítunk egy 5V-os táp kábelt is, így hálózatról tudja tölteni a terméket. Pár órára kell felhelyezi töltésre kikapcsolt állapotban. Ennek 5.000Ft a költsége hogy át tudjuk építeni a terméket, hogy hálózatról is tudja tölteni." Már ebben a válaszukban is, de további reklamációmra is elismerték, hogy: "Ahogy írta is nyári időre lenne szüksége azaz napsütésre. Télen nem süt annyira hogy feltudja tölteni olyan hamar mint nyári időszámításban, így hamar merül a termék, emellett a hideg idő is meríti az akkumulátort." 2. sz. probléma: semilyen módon nem lehet ellenőrizni, hogy a készülék működik-e. Ami viszont biztos, hogy a szarvasok röhögve átugorják a kerítést, ahol ki van helyezve ez a vicces műanyag doboz, tehát, még ha valamennyire fel is van töltve, a funkcióját nem látja el.
Visszaküldeni nem lehet, mert "A készüléket 14 napig tudja azaz 2 hétig tesztelni és annak alapján ha jelez nekünk visszaküldheti elállási kérelemmel.", tehát a töltögetésekkel, próbálgatásokkal rég kifutottam az időből. Végtelenül felháborító! Hatalmas nagy becsapás az egész! Ha nem veszik vissza és nem kapom vissza a pénzemet, fel fogom bontani, hogy megnézzem, milyen gagyit adtak el nekem 30 ezerért.
Dehogynem, elvárom, és ha nem melegíti fel, reklamálok. Vegyél egy Siren 7-et és ha elütsz egy vadat, lehet pereskedni, így megy ez, különben az is garanciát követelne és kártérítést, aki a kesztyűtartóba tette a vadriasztót, mert nem mondták neki, hogy pont ott nem lesz hatékony. Erről legalább van egy vizsgálati jegyzőkönyv, az már nem 15 forintos fröccsöntött kínai szarra vall. Siren 7 vadriasztó jegyzőkönyv.