segítenétek beazonosítani mi ez? 2 db-ot találtunk, valami fullánk vagy mi. Az egyik a gyerek kezében volt a másik a szobában. Budai kertes ház. A 2. 3.képen levő kicsit nagyobb, kampósabb, ez volt a gyerek kezében.
Igen, szerintem is bodobács. Hársbodobácsra (Oxycarenus lavaterae) tippelek, de ebben nem vagyok biztos. Rá kell keresni, akkor már lehet látni, olyan-e.
Védekezésre a szúnyoghálónál nincs jobb.
Tapasztalatunk szerint a lehúzható szúnyogháló mellett a poloskák be tudnak jönni, fix szúnyogháló mellett nem. Mi kicseréltettük a lehúzhatót fixre, bár engem nem nagyon zavarnak a poloskák, megfogom, kirakom, és kész.
Segítséget kérnék. Ez az állatka nem régen jelent meg a szoba ablakjainál, a redőny keretnél. Azóta rengetegen lettek és már a lakásba is bejön, pedig van szúnyogháló.
5-6 mm hosszú, némelyik repül is. Nem büdös, még ha összenyomom sem!
Tiszteletem a csoportnak. Ma a virágosládában földcsere közben, találtam, ezeket a szépen begöngyölt lárvákat. Ilyet még nem láttam. Milyen lárva lehet ez?
Tonnaszámra repkednek a levegőben is, kb. 2-3 mm hosszúak, ha jól látom átlátszó fedőszárnyai miatt kisebbnek tűnnek. Repülnek ezek mindenhova, lakásba is.