Keresés

Részletes keresés

jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.02.21 0 2 7073

ha túlsúlyos vagy, a fogyás nagyon fontos a térd szempontjából (is). sokkal többet ér mindenféle kapszulánál...

Előzmény: Bihari Párduc (7072)
Bihari Párduc Creative Commons License 2024.02.21 0 0 7072

Artroszkópos térdműtétem volt hat hete, porcleválás, porclágyulás miatt. Kitakarították a térdemet, amolyan tisztító műtétem volt. Jó közepesnek mondott porkopásom van. Egy hét múlva, a varratszedést követően kezdtem el itthon youtube-os videókból gyakorlatokat merítve tornázni, semmilyen gyógytornát nem írt ki az ortopéd orvos. Annyit mondott nyújtsam-hajlítsam, ha bírom akár kétezerszer is naponta...Valamint adott egy kupont és meg kellett rendelnem egy ízületi injekció( OptiviscTM). Ezt 4 héttel a varratszedés után adta be. Több mint egy héttel az injekció után is ugyanazt a fájdalmat érzem a legkisebb terhelésre is. Pedig egy hetet írnak a hatóanyag teljes eloszlására. Háromszor negyedórát tornázok mindennap, torna után egy kis ideig jobb a térdem, de azt minden kezdődik előröl. Persze tudom sok a súlyom - neki is kezdtem fogyókúrázni három hete - de nagyon bíztam az injekció hatásában. Sajnos nem hatott, legalább is eddig. Lehet később fejti ki a jótékony hatását? Van ezzel kapcsolatba valakinek esetleg tapasztalata?

Holnap egy ismerősöm tanácsára elkezdem szedni a zöldkagylós kapszulát 

https://saniprevent.hu/termek/seatone-230mg/ ) Vajon a fogyókúrával, tornával együttesen fog ez hatni vagy maradnak a fájdalmak és térdprotézis lesz a vége?

gombóc63 Creative Commons License 2024.02.14 0 0 7071

Januárban a férjem is elesett, zúzódás röntgen semmit nem mutatott. Gyógyulása első héten pihentetéssel, NSAID gyógyszerrel 4-6 hét. Egy hét múlva jól volt, majd beszállt az autóba, reccsenés...mentünk MR-re, 6 nap múlva műtik keresztszalag szakadással. Ha megteheted csináltass MR-t, valami biztos nem stimmel, mert se a dagadás, se folyadék nem normális ennyi idő után.

Előzmény: Törölt nick (7070)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.14 0 0 7070

Szia!

A térd külső és belső szalagjainak rándulása, zúzódása. 

Azt írja oldalszalagok tartanak, izületben folyadék, meniscus tesztek pozitív, Zollen jel pozitív, Lachmann jelzett. Nem csináltak MR-t. :( 

Előzmény: gombóc63 (7069)
gombóc63 Creative Commons License 2024.02.14 0 0 7069

Szia! És mi a diagnózis? És egy képalkotó eljárás, aminek MR-nek kellene lennie, mert a röntgen sokat nem ér?!

Előzmény: Törölt nick (7068)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.13 0 0 7068

Sziasztok! 

 

Szeretnék egy kis segítséget és tanácsot kérni, térdsérülésemmel kapcsolatban. 3 hete sérült a térdem, egy rossz mozdulat következtében. Másnap már nem bírtam elviselni a fájdalmat, így orvoshoz mentem aki egy térdmerevítővel otthonomba bocsájtott. Azóta viselem, de mivel továbbra is dagadt és nem hajlik elmentem ma egy másik orvoshoz, aki teljesen az ellenkezőjét javasolta. Azt mondta kezdjek sportolni, biciklizni stb. Kezdenék, mert a sérülés előtt is aktívan sportoltam, de sírógörcsöm van a fájdalomtól. Az orvos megnyomorgatta tekergette stb, behajlította ameddig nem ordítottam, majd közölte, hogy ülnöm kell hajlítsam és hagyjam el a térdrögzítőt. Az lenne a kérdésem, hogy ez a dagadás meddig normális? Próbálom kínozni magam és hajlítgatni, ami piszkosul fáj. Kb mennyi idő míg helyrejön úgy, hogy hajlítani tudjam? A folyadék felszívódik a tornáztatástól? 

 

Köszönöm a segítséget! 

Heni

 

 

gombóc63 Creative Commons License 2024.02.13 0 0 7067

Igazad van, agyban én is 35 vagyok:-( no de a testem valahogy ezt nem tudja. 50 évesen jött a térdproblémám úgy, hogy sose volt fizikálisan leterhelt az életem. Ezen ne is rágódj, bár lehet pont az a baj, hogy keveset mozogtál/mozogtam. Most a férjemnek a sérült térdére is azt mondta a sebész mozgassa. Ha kenegeted azzal nem lösz mellé. Jobbulást!

Előzmény: HakapesziM (7066)
HakapesziM Creative Commons License 2024.02.13 0 0 7066

Köszi a választ! Egyszerűen elkeserítő, hogy az ember szinte egyik napról a másikra kvázi mozgáskorlátozottá válik. Van egy jóféle, olyan kámforos krém, amit a hűtőben kell tartani - otthon. Majd kipróbálom azt is, a vállamnál már bevált. Érthetetlen, a térdemet nem is különösebben terhelem, hiszen jobbára ülök, a derék, váll még érthető. Furcsa ez, az emberben él magáról egy kép, amely megrekedt olyan 25 - 30 éves korában, aztán jövőre már 50 leszek. Jönnek is a bajok sorban. 

Előzmény: gombóc63 (7065)
gombóc63 Creative Commons License 2024.02.13 0 1 7065

Szia! Kopás, porcleválás, szalagprobléma...ortopéd orvos majd megnyomogatja és többet tudsz. Azért ne érezd magad kriplinek, ez sajnos "csak" a korosodás velejárója. 50 évesen kezdtem én is:-((( Hasonló tünetekkel a férjemet egy hét múlva műtik, keresztszalag.

Előzmény: HakapesziM (7064)
HakapesziM Creative Commons License 2024.02.13 0 1 7064

Üdv mindenkinek!

 

Teljesen kezdő vagyok térd - bajokban. Kamionos vagyok, elég megtermett, 110 kiló körül. Az alkatomhoz képest mozgékony, kis lúdtalp, de mikor tehetem, hétvégéken nagyokat szoktam sétálni, 10 - 15 kilométert is, minden gond nélkül.

 

Ám, utóbb elkapott valami, nem tudom összefüggenek - e, de előbb vállízületi fájdalmak, mondjuk ez nem új, ilyen már volt, aztán ez mérséklődött, viszont most előbb a jobb, de most már mindkét térdem kutyául fáj, ha járok. Nyugalomban nincs gond. Valahol a térdkalács alja, térd belső fele szúr, feszül, fáj. Csak üggyel - bajjal tudok menni, ha kicsit "bejáratódik" akkor valamivel jobb.

 

Mi a franc lehet ez? 48 évesen úgy érzem magam mint egy kripli, eddig sosem volt probléma akár a tizedik emeletre sem felszaladni. Tudom, orvos, jövő héten megyek haza, csak addig is próbálok tájékozódni. 

Csaba19861 Creative Commons License 2024.01.27 0 0 7063

Sziasztok.

 

8 héttel artroszkopós térdműtét után ( medialis meniscus szakadás) enyhe feszülést érzek a térd alsó részében, lábszár felső részén. Sétáláskor zavaró csak. Másnak is volt ilyen tünete ennyi idő után? Más probléma szerencsére nincsen.

Yojimo Creative Commons License 2023.12.01 0 1 7062

Köszönöm a tippet és sajnálom, hogy te is így jártál.

 

A szakmai felkészültség önmagában nem garantálja, hogy megfelelő ellátásban részesül az ember, amennyiben hiányzik a lelkiismeretesség. 

 

Előzmény: peliatan (7060)
londonpepi Creative Commons License 2023.11.28 0 0 7061

Sziasztok!

Ma kaptam térd feltöltést ALBOMED KD Ultra one 120 mg.

Van valakinek ezzel ampullával valakinek tapasztalata. 

peliatan Creative Commons License 2023.11.19 0 1 7060

Szia, saját tapasztalat alapján, ajánlom Dr.Klemencsics Zoltán főorvost.

Feltételezem először a magánrendelőjében kell kezdeni, 06 30 22 94 322, ez 30 000.- Ft, kedden hívható, Margit krt. 52-54.

Ha van MR lemezed, vidd magaddal.

Alórákosiként az Uzsokit ismerem, 3 év alatt kétszer mentették meg az életem, csak pozitív véleményem van, kivéve az ortopédiát, ahol régi ismeretség szerint választottam orvost, nagy hiba volt, de váltani nem lehet! A magánrendelőjében fizettem 25 000.-Ft-ot, 1 rtg, 3 injekció, viszont elértem egy ingyen MR vizsgálatot, amit 3 hete vittem K.Z-hoz, megnézte, 15' alatt csodát tett!!

Gyógyulást kívánok.

Előzmény: Yojimo (7059)
Yojimo Creative Commons License 2023.11.17 0 0 7059

Sziasztok!

 

A Sportkórházban praktizáló sebészek közül tudnátok valakit ajánlani, aki indokolt esetben nem fél hozzányúlni más munkájához? Lassan egy éve műtöttek az Uzsokiban. A fájdalom erősebb, mint a beavatkozás előtt és a műtétet végző orvos nemtörődömsége miatt azóta sem jutok egyről a kettőre. 

petya0426 Creative Commons License 2023.11.12 0 2 7058

Sziasztok!

Tavaly októberben műtött A. doktor Fehérváron, elülső keresztszalag pótlást csinált, meniscust nem kellett varrni. Rendszeresen és becsülettel végigcsináltam a gyógytornát magán úton. Sajnos több mint 1 évvel a műtét után sem tökéletes a lábam, sokszor érzem instabilnak, de ami a legrosszabb, hogy fájdalmam is van.

A. doktorhoz rendszeresen jártam kontrollra, bár elég futószalagon történtek a vizsgálatok. A gyógytornászom már a műtét utáni 4. hónapban mondta, hogy szerinte túl laza a szalagom, csináltassak egy MRI-t és jelezzem a dokinak is a panaszaimat. Ő nem nagyon foglalkozott velük, az MRI leletet meg sem nézte, a felvétel alapján rendben volt minden, adott egy 3 injekciós hiaruloninjekciós kúrát, mely minimálisan csökkentette a fájdalmat egy időre, de hetek múltán újból rosszabb volt. Körülbelül a 7. havi kontrollon, amikor jeleztem, hogy továbbra is fenn áll a panasz, akkor mondta, hogy nem épült be a szalag a térdembe, emiatt laza (korábban ezt a gyógytornász már ugye jelezte..), újabb műtét szükséges amit halott emberi szervből tudna pótolni. Nagyobb műtét mint az előző, és úgy készüljek, hogy valószínűleg két ütemben tudná megcsinálni. 

 

Elmentem egy helyi kórházban praktizáló ortopéd orvoshoz, aki látva az Mri leletemet elmondta, hogy valóban nem épült be a szalag, viszont azt mondta, hogy jelenleg nem javasolna újabb műtétet, mert annyira le van sorvadva az izmom, hogy emiatt is lehet fájdalmam, ha most újra megműti, akkor még jobban lemegy az izom, tehát ő először izomerősítést javasolt, amit bár folyamatosan csinálok, de sok gyakorlatot nem is tudok végrehajtani a fájdalom miatt..

 

Meglévő külföldi biztosítási státusz miatt felkerestem egy Svájci dokit, aki látva a leleteimet azt mondta, hogy nem zárja ki, hogy bakteriális fertőzés lehet a térdemben, szerinte érdemes lenne levetetni folyadékot és azt laborban bevizsgáltatni, mondta, hogy ezt csináltassam meg itthon. 

A gondom az, hogy fogalmam sincs, hogy hol tudnám ezt megtenni. Hívtam a Synlabot, ők mondták, hogy magát a labor vizsgálatot megcsinálják, de a folyadék levételét térdspecialistának kéne elvégeznie. A.-hoz nem merek visszamenni ez ügyben mert szerintem elküld melegebb éghajlatra... Tudnátok javasolni valamit?

 

Köszönöm szépen 

gambl-R Creative Commons License 2023.10.22 0 0 7057

Azt nem. 

Előzmény: Yaris15 (7056)
Yaris15 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 7056

A terahertz készüléket is kipróbáltad?

Előzmény: gambl-R (7055)
gambl-R Creative Commons License 2023.10.22 0 0 7055

Én sem jutottam előrébb velük egy centivel se. Mondjuk a hyaluronnal, meg a saját vérrel se... 

Előzmény: Yaris15 (7054)
Yaris15 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 7054

Most én is szedem a Hyal-Joint étrendkiegészítőt, amely természetes hialuronsavat tartalmaz, C vitaminnal.Ezek szerint, ezek az új módszerek nem segítenek a bajainkon.

Előzmény: gombóc63 (7053)
gombóc63 Creative Commons License 2023.10.22 0 0 7053

Szia! Lágylézert ( 15 alkalom) kaptam a műtött, 3.fokú kopásos térdemre, nem használt.És  még majd 9 éve a műtét után 1 évvel lökéshullámot kaptam a belső hegre, 1 alkalom volt, olyan szinten "verte szét" a térdem.Marad a  hyaluronos injekció, márciusban kaptam, egész jól elvagyok vele. Kérdés meddig.

Előzmény: Yaris15 (7052)
Yaris15 Creative Commons License 2023.10.21 0 0 7052

Sziasztok!

 

12 évvel ezelőtt arthroscopos műtéttel szakadt lateralis meniscus részeket távolítottak el a jobb térdemből.

 

A napokban erős, szúró fájdalmak jelentkeztek elöl a jobb térdemen. A traumatológiai szakorvosi vizsgálat, a röntgen képe segítségével súlyos fokú retropatella arthrozist állapított meg.Javasolta, ortopédiai szakorvost keressek fel, a további kezelések eldöntése érdekében.

 

Kérdezem: Hasonló diagnózis okozta térdfájdalmakkal bíró fórumtársak, vettek-e igénybe lágylézer, terahertz vagy lökéshullám terápiát? Milyen tapasztalatai vannak, ezekről az újfajta kezelési módokról? Használtak?

gombóc63 Creative Commons License 2023.10.13 -1 1 7051

Írtam, Honvédkórház. Ma már csak magán.

Előzmény: nemtudhatom (7050)
nemtudhatom Creative Commons License 2023.10.13 0 0 7050

Maganrendeloben?

Előzmény: gombóc63 (7044)
nemtudhatom Creative Commons License 2023.10.13 0 1 7049

Volt egy beszelgetes ezzel az emberrel aki nem arusitja ezt ,de mar keszitett masnak es a receptjet masok is hasznaltak sikerrel!

Szajnos nem talalom ezt a videot,bar nem is tudom hogyan keressem.

Mindenesetre az,hogy nem reklamozzak azt is jelentheti,hogy haszontalan,vagy azt is,hogy tul jo !

Mint ahogyan az Ivermektin is el lett hallgatva,sot mergezonek is titulaltak !

Előzmény: peliatan (7047)
gombóc63 Creative Commons License 2023.10.13 -1 0 7048

Ortopédsebész szerint a kollagén térdre semmit nem ér.

Előzmény: j-e-l-a-d-ó (7046)
peliatan Creative Commons License 2023.10.13 0 0 7047

Annál egyszerűbb megoldás a marha Kollagén peptid, cukormentes, különböző ízesítésű, 5137.- Ft/300 gr.

Előzmény: nemtudhatom (7045)
j-e-l-a-d-ó Creative Commons License 2023.10.12 0 0 7046

Azért a gyomron keresztül másképp szívódik fel, ettől a hialurinsav is jobb. Én nem hiszek benne.

Előzmény: nemtudhatom (7045)
nemtudhatom Creative Commons License 2023.10.12 0 0 7045

Regebben lattam egy videot,amiben arrol beszelnek,hogy marha patat,csankot foznek vagy 10 oran keresztul es a levet iszogatjak !

Valaki tud rola esetleg?

gombóc63 Creative Commons License 2023.09.15 0 0 7044

Térdben, dr. Molnár Péter Honvédkórház. Már csak magánban rendel és magánban műt.

Előzmény: mse-foot (7043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!