"Richard Bernstein, chief U.S. strategist at Merrill Lynch recently said the spike in gold prices is not based on fundamentals."
"Dennis Gartman, author of the Gartman Letter, has been a strong advocate of gold ownership and said that he “wouldn’t be surprised to see gold back down to US$400 or US$450 by the end of the year."
"You see, most of the gold news we have been reading and seeing on television this week has been NEGATIVE."
"According to Bloomberg, “UBS raised its forecast for average gold prices to $441 an ounce from $434 for this year; to $520 from $455 for 2006; to $500 from $435 for 2007; and to $450 from $340 for 2008 to 2012. The bank’s long-term forecast remains at $340 an ounce.”"
"Gold is still unloved by Wall Street – which is good!"
amcsi piac irányára talán a holnapi FED (várhatóan kamatemelés) ülése után jobban tudunk saccolni a kommentárokból, ha megpendítik a kamatemelési ciklus végét, akkor szerintem lesz nagy bevásárlás, az infláción kívül nem nagyon vannak igazán sötét felhők, egyébként marad az oldalazgatás, ami a múlt héten már napon belül megtörtént jó párszor, persze még az olajár is bekavarhat
japcsi piac, abból csütörtökön szálltam ki, mert azt vízionáltam, hogy vége a bull-nak, aztán pénteken meg a mai napon akkora szaggatás volt, hogy csak néztem vissza csak akkor szállok, ha az amcsik is megindulnak, mert sötét fellegek a japcsiknál sincsenek, viszont további bull-hoz kellhet, hogy ne punnyadjon be amerika, legalábbis próbálom evvel nyugtatni magam :-)
nemesfém, főleg arany, álmomban sem gondoltam volna, miket ment az elmúlt hónapokban, szerintem az mindentől függetlenül fog még tovább menni, mert most kattannak rá sokan, sorra indítják a befalapokat rá, beszélnek róla lépten nyomon
amcsi piacon kapható ETF-ek a legjobbak voltak most, dollár erősödés miatt amit ment ázsia (EWJ+EWY) vagy dél-amerika (EWW+EWZ) megfejeled a dollár erősödéssel, jól lehetett szakítani amit a bőrömön megtapasztaltam, pld ha NIKKEI megy fel, nem törvényszerű, hogy aznap az EWJ is, illetve fordítva, ha NIKKEI esett az EWJ mégis ment szóval azért kis részben (10-20%-ban) függ az amcsiktól is az ETF-ek árfolyama, nemcsak az adott régió indexétől, de 1 hetes időszakban már kiegyenlítődik
Szerintetek az év végi rally már megvolt, vagy csak beijesztenek avval, hogy oldalaz az ami piac? (sztem: nem megy jelentősen tovább, mert csak az indexeket tupirozzák/ták, nem valószínű egy vételi begyorsulás)
Japánonknál mennyire saccolnátok még a bullt? (sacc: az is évvége, de azt a piacot nem figyelem)
A nemesfémbullnak mikorra várható a vége? (sztem: ez az ami túlélheti az évvégét, mert menekülőbefektetésnek használhatják. Sokszor megfigyelhető, hogy a főbb indexekkel ellentétesen mozog a GLD, stb.. )
Az amerikai piacon lévő más régiós etfek (A jobbak: EWZ, EWW, EWJ, EWK, EWL, EWY, EWD, EWN) a régiónak vagy az amerikai piacnak megfelelően mozognak? (sztem: elvileg a régiónak megfelelően, de gyakorlatilag az amerikai piaccal. Ez valszeg azért van így mert az amerikai piac mozgása döntő hatással van világgazdaságra, hú de eredetit mondtam:)
Hogy mást ne mondjak, a számlanyitásnál 4 fajta számlát is kínál (active traders, advisors institutions, brokers), a Trading >> Products >> Stocks menüpontban pedig egy csomó linket ír ki. Egyáltalán nem könnyű kiigazodni...
Általában nem ijedek meg egy kis angol olvasnivalótól, de itt egy picit sokáig tartana kihámozni a lényeget.