Öröm ezt hallani. Mondjuk abban a bizonyos videóban konkrétan a B44-et említették, mint legrosszabbat. Nem tudom, milyen különbség van a B44 és a B48 között a lökettérfogaton kívül?
Még a tömítések is katasztrófálisan beszerezhetők, hengerfej, szelepfedél még van is, nem nagy áron, de más? :( Végül lett, nagy kutatómuinkával. Ehhez kell elhivatottság, de már nagyon lecsökkent az agilitásom erre. Inkább egy e30-34-et csinálnék.
Újabb fejlemény off témában. Újra készül az eredeti motor a hondámba. Találtam egy nagyon jó állapotú 2,3-as főtengelyt, (odysseyből) amihez már csak a hajtókarcsapágyat várom, és szerelhető összefelé. Hát nem egyszerű egy hajtókarcsapágy beszerzése, a bmw nagyságrenddel könnyebb ilyen téren. Nem is várható, hogy lesz több hondám, hacsak nem valami cégesként kapok egyet.
Jó kis 650i ;) Vezettem már olyat, eléggé elvolnék egy ilyennel, lehat, ha a 60-at betöltöm, lecserélem az e93-at. De igazából az a 3 liter sorhat is elég már nekem.
368.000km-rel a háta mögött; N62B48-motorral szerelt E63-mat csak azért adnám el, mert E64-re vágyom. Persze, sok idegesítő hibája is lehet, de inkább ennyinél legyen, mint egy 100ekm-ert (se) futott 3 hengeres turbós valamiben.
Sixpack tudna mesélni a sebészi műgonddal kivitelezhető önindító cserén, vagy a sok műanyag alkatrészen ami a vízrendszert boldogítja, s talán a kor vagy a hő hatására ezeket már cserélni kell. De azért korántsem gondolnám annyira betegágynak. Cserébe viszont fürge, pörgős, alul is kiválóan tudja használni az erejét. S ha a feleségem rotyog vele 9 literrel is beéri.
Van a családban újabb és van régebbi is - szerintem még tudja azt, amit tudnia kell.
Az M52 jó, mert faék ezekhez képest és a megbízhatósága tényleg sokkal nagyobb. De azért egy kissé már megfakultak, kevesebb élményt tudnak adni, mint a modernebb verziók.
Tegnap láttam egy videót a YT-on a legrosszabb és legjobb BMW-motorokról. Azt sejtettem, hogy az M52 sorozatunk a legjobbak között van, de azt nem hittem, hogy a V8 M3 és az N62 V8 meg a legrosszabbak! Mostanában elég sok N62-vel találkoztam és a tulajoktól tényleg sok rémes dolgot hallottam. Más is hallott valamit? :)
Sajnálom! Hogy megmaradjon a kedved, elmesélem, hogy pénteken elroadstereztem a Mátrába meg vissza és a sok széltől teljesen feldobódtam! A gyerekek integettek, a lányok kacsintottak, a skodaoctaviások meg akartak előzni...jó móka ez! Tegnap meg jött szembe egy Z3, nyitott tetővel, egy 17 évesnek látszó srác vezette.
Ahogy mondtam, mindig bringáztam. "Befektetéssé" attól válik - hogy a szavaiddal éljek -, hogy tudatosabban és többet tekerek. Tény, hogy az élvezeti faktort eléggé öli, de sajnos ez ilyen. Ha az ember valamiben fejlődni akar, akkor az esetenként teher.
Ez engem arra emlékeztet, amikor a vevő azt mondja, hogy azért akar sportautót venni, mert az jó befektetés. Nem azért mert szép, mert szereti, mert élvezni akarja az autózást, nem. Befektet a jövőbe. A haszon.
Abba én is belecsaptam, kicsit komolyabban. Gyerek korom óta bringáztam, de tavaly elkezdtem készülni országúti versenyekre. Igazából nagy céljaim nincsenek, de a hosszú, aktív életnek két kulcsfontosságú eleme van: mind a nyers erőt, mind az állóképességet minél magasabb szintre feltornázni a középkor végéig, hogy aztán az embernek vénségére legyen mihez nyúlni. Előbbiből van egy elég jó alapom, utóbbira feküdtem most rá. Elképesztő időt elvisz, heti szinten 10-12-14 óra nettó. Bruttóban ki sem merem számolni. Mindegy, csak 3-4 évig kell csinálni és akkor ebből is lesz egy bázis.
Na így már jobban értem, és megértem a gondolatmeneted, a vágyad a roadsterrel kapcsolatban.
Csak annyit kívánok: Hajrár, valésóítsd meg álmaidat. Az avusblau a jobb, egyértelműnek látszik, de meg kell nézni. A számom tudod elvileg, és nem, nem lakok már túl messze, úgy hívják Székesfehérvár.
Jah, most hétvégén volt az esküvő ;)
Nekem meg marad az e93, az pont jó az igényeimnek, mind kinézetre, mind felhasználásra, anno M máfél kolléga is kimondta, hogy én nem a roadsteres vagyok. Kupé a kedvencem és az e93 az is, meg kabrió is, így a két kedvenc az egyben.
És sajnos nem az volt az esküvői autó, hanem az új toyota, de megvolt az oka....