Keresés

Részletes keresés

Adamka420 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 89

Sziasztok, tudnátok sürgősen segíteni? Nagyon fontos lenne!

Egy hete került hozzánk egy kiscica, néhány hetes lehet, nem tudom pontosan. Elején nagyon vidám,kíváncsi kiscica volt.Viszont egyik nap észrevettem,hogy nagyon kedvtelen,nem rohangált,nem játszott csak ült vagy feküdt majd elkezdett bujkálni,egyre kevesebbet evett és most ott tartunk,hogy csak fekszik és látszik,hogy szenved. Természetesen zárva voltak az állatorvosrendelők, az állatorvos se veszi fel,sőt kinyomja..Néha felnyávog és mozog,de állni és menni nem igen tud..valaki kérem segítsen! Zaklassam az állatorvost? 

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.28 0 0 88

Sziasztok!

 

Lenne egy tünet együttes, hátha ismeri valaki:

 

A kismacska arcformája unortodox (by: Matolcsi), megnyúlt, ufószerű. Kezdetben más tünet nincs.

Majd ésszerűtlenül bújós lesz, kifejezetten keresi a meleg helyeket. Majd inkontinens lesz. Később lelassul, aluszékony lesz, majd jön a macska-kaszás. Ez általában a pihenőhelyen, vagy mellette. A kórkép lefolyása több hónap, akár 1-2 év.

Több macska pusztult el így a környezetemben. Beszéltem róla állatorvossal, a részletekből annyi maradt meg, hogy genetika-vírus-beltenyészet. Gyakorlatilag menthetetlen.

 

No, ezzel találkoztatok-e?

moliza137 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 87

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek! Lassan  1 éves korú kiscicánk az utóbbi időben lusta, levert, étvágytalan volt. A mai napon pedig a következőket vettük észre: furcsán nyávog, a talajhoz lapul, összegömbölyödik és forgolódik a talajon. Olyan, mintha a gyomra fájna, görcsölne vagy székrekedése lenne, de persze ezt nem tudhatom biztosan. A mi településünkön ma már nem tudok állatorvoshoz fordulni, ezért kérem a ti segítségeteket. Nem tapasztalt valaki hasonló tüneteket saját kis állatán? Hogy segíthetnék rajta? Előre is köszönöm mindenkinek!

Doriniki Creative Commons License 2017.05.08 0 0 86

Sziasztok,

 

olyan emberek segítségére, tapasztalataira lenne szükségem, akiknek a cicáját herpesz vírus által kiváltott szaruhártya fekéllyel kezelték.

 

Lassan 2 hónapja küszködünk a betegséggel, a kb 2 éves cicánk, Dori menhelyről való, sajnos az egyik szemét már kölyökkorában elveszítette, a másikat pedig most megtámadta egy - az orvosok szerint valószínűleg herpesz vírus - fertőzés. 

A szemén megjelenő szürke folt viszonylag gyorsan terjedt el, majd a teljes szemet beborította, kb 2 hete lassanként felszívódni látszott, pár napja már majdnem letisztult a szeme, de tegnap óta ismét csúnyább, a szürke folt jóval nagyobb, és megint csúnya bevérzések vannak a szemén körbe. Kap famvir tablettát, herpesz elleni, illetve antibakteriális szemgélt, metacam fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő szirupot, regoculan szaruhártya regenerálódást segítő szemcseppet, valamint az utóbbi 2-3 hétben virovet kúrával és homeopátiás cseppekkel is próbálkozunk, a javulás mégis csak átmeneti volt. 

 

Jártunk már állatszemészeti központban is, specialistánál, igazából ő gondolja úgy, hogy herpesz állhat a háttérben, mivel mikroszkopikus méretű sérüléseket látott a szaruhártyán.

 

Mivel a cica állapota mindezek ellenére romlik, sajnos megállt a tudományunk, már fogalmunk sincs, mivel próbálkozzunk, és igazság szerint nem igazán áll módunkban több pénzt kiadni a "talán"-okra.

 

Tudom, hogy a herpesz megjelenése az embereknél is gyakran összefügg a stresszel, lehetséges, hogy nála is a 8 hónapos kislányunk a "kiváltó ok", ezért próbálok minél többet foglalkozni vele, de úgy látszik, ez sem elég. 

 

Kérem, hogy akinek van ezen a téren tapasztalata, hogy mi az, amit esetleg kihagytunk, és segíthet, esetleg mi lehet ez, ha mégsem herpesz, az ne habozzon elmesélni! Már teljesen kétségbe vagyunk esve :(

 

 

Köszönöm.

Brilll11 Creative Commons License 2017.02.06 -1 0 85

lehet kapni azt a vastag ragasztószalagot azzal tökéletesen megoldható. A lényeg, hogy meleg es szigetelt legyen, ilertve ne ázzon át!

 

amig a cica náthás vagy hasmenése van, nem kaphat se védőoltást, se féreghajtót.

a fereghajtasra figyelni kell. Evente egyszer ismételni.

 

mindenképp lassa orvos a cicat, mert általában egy antibiotikum kura, egy szűri stb..mar megoldja a problémát, mielőtt idülté válik, vagy nehezen gyógyítható lenne.

 

a cicat ha nagyon hasmenéses es nem iszik, itatni kell tű nélküli fecskendővel (kb 5 ft) naponta többször egy egy fecskendőnyit szepen lassan oldalról benyomni a szájába, különben kiszarad es bele us halhat.

,

ha odafigyelunk, es gondosan apoljuk, kb egy het alatt rendben lesz! Es egy hetet mi is kibírunk, hogy k, icsit többet kell vele foglalkozni!

xy

mindig szobahőmérsékleten adjunk neki mindent! Enni, inni, gyógyszerek, pászták stb. Ne legyen se hideg, se meleg (hánytató hatású).

 

van egy merixydol nevű gyulladascsokkento, fájdalomcsillapító folyadék (adagolást mindig olvassuk el, kérdezzük meg, orvost patikust). Ezt tartsunk otthon mindig! Allatpstikaban kapható. Ne adjuk csak orvosi utasításra (akár telefonon kerdezzuk meg, adhatjuk e erre vagy arra).

nekünk a sumamed alatti utolsó 3 napban szabadott adnunk, mivel vereset tusszigott mar a cica,vigy vissza vittük. Azt mondta a doki "ki maródott a nozija a sok tüsszögéstől, orrfolyastol) akkor kérdezte tartunk e , van e itthon. Szóval jo ha van. Mehet közvetlen a cica szájába (tű nélküli fecskendővel) vagy ételébe lehet rakni ha megeszi. Túladagolással nagyon vigyázni!!!!!!!!!

Fontos minden gyógyszernél hogy ha etelbe rakjuk, biztosan megegye az egészet a cica!

 

Tartsunk otthon fecskendoket (par ft) főleg ha több cica van, külön használjuk mindegyiknél!!

es nem utolsó sorban főleg ha a cica beteg adjunk neki immunerositot!!!!

 

van egy nagyon jo VetriDmg a neve. 0,5ml naponta (kisse drága) de betegségek alatt mehet , menjen a háromszorosa!

 

illetve orvos ajánlotta meg az olcsóbb de jo immunovet nevű port!

 

adjuk!

 

Brilll11 Creative Commons License 2017.02.06 0 0 84

, régi a kérdés de tapasztalatokat leírom:

eslő körben ha egy cica súlyosan náthás, vagy súlyos hasmenése van mindig el kell vinni dokihoz! Ha az egyik nem segít, nem megfelelően latja el, akkor a következőhöz!!!

 

hasmenés:

a mi cicankat 3 napig kellett vinni injekció kurara utána még 5 napig egy VERAFLOX nevű antibiotikumot kellett kapnia. Ez egy kezelés sorozat! A Veraflox egy szuszpenzio volt, allatpatikaban xy lehet megvenni es NAGYON FONTOS: MINDEN OLYAN GYOGYSZERT AMI FOLYADÉK, SZIRUP STB ,PONTOSAN KELL ADAGOLNI A CICA SULYANAK MEGFELELŐEN!!! TUDNI KELL HANY KILÓ A CICA!

 

A VERAFLOX egy viszonylag új szer, azt mondják rá a dokik hogy "nagyágyú"!

 

etetés: Első nap koplaltatás, csak folyadék mehet (TILOS A TEJ!) MASODIK NAPRÓL vízben főtt csirkemellfilé (annyira szetfozve hogy ujjal morzsolható legyen, utána ugyan ebben a vízben ki lehet főzni egy szem krumplit, esetleg répát. Ezeket villával össze törni, hust szétmorzsolni tiszta kezzel és össze keverni a hússal. Naponta több kisebb adagban etetni.

allatpatikaban kapható royal canin castro intertinal száraz es nedves alutasakos macska táp kifejezetten ilyen problémára. A patikus segít! Kell venni probiotikum port pl: Agroferm pet por. Ebből fél kávéskanálnyit napi egyszer belekeverni az etelebe (nedves tápba persze, mert por állagú) de bele lehet keverni ivóvízbe is (ekkor a víz mennyisségétől függően mehet be akar egy teáskanálnyi is. Vagy venni par forintért fecskendőt vízzel higitva fel kávéskanálnyit belenyomni (LASSAN!!! gondoljunk bele a macska csak nyalogatja a vizet, nem "issza"!) a szájába oldalról, persze TŰ NÉLKÜL!!!

Ez egy olyan probiotikum ami vitaminnal is dusitva van.

 

nátha:

gyakran kell törölgetni a cica szemét ha folyik, es az orrát is ha taknyos mert emiatt sem fog enni, inni mivel nem kap rendesen levegőt!

mindenképp orvos lássa! Vegyünk vitamint tablettát, pasztát (pl trixi vitamin paszta kiscicanak , de lehet adni idősebbnek is, es beteg cicának). Adjunk dupla adagot. Mi nathara kaptuk szinten a VERAFLOX SZUSZPENZIO ANTIBIOTIKUMOT. mivel nekünk az oltás nem segített, ezért kapta ezt is. Szinten tudni kell a macska súlyát, es hogy hany napig kell kapnia. Van benne egy fecskendo, amin be van jelölve azt hiszem 2kg-tol kezdődően egy skála, igy pontos mennyiséget kaphat. A leírásban megvan hogyan lehet az állat szájába adni, de lehet etelhez is keverni ha megeszi a cica. Mindig annyi napig kell adni, amennyit sz orvos mond, akkor is ha látszólag jol van a cica már. Vegig kell adni mint minden antibiotikumot. Állatpatikaban lehet megvenni. Nem venykoteles. Nathara általában 5 napot ajánl a leírás, de mi 7 napig adtuk, orvos felulbiralhatja az adagot, attol függően hogy van a cica.

 

máskor kaptunk mar nathara emberi SUMAMED nevű antibiotikumot egy hétig azt hiszem. Itt az orvos megmerte a cicat, es kiszámolta az adagot! Fecskendővel (tű nélkül persze!) adtuk be minden nap egyszer. Hogy a cica ki tudja tüsszögni a váladékot.

venykoteles, emberi patikában kapható.

 

van egy nagyon jo venykoteles emberi antibiotikumos szemcsepp! Mi gennyes szemfolyasra kaptuk az állatorvostól a cicának. Torbadex a neve! A cicának nagyon csúnya gennyes szemfolyasa is volt a natha alatt. Erre kapta egy hétig. De mar másnapra szinte teljesen elmúlt tőle neki!! Szuper szemcsepp! Vegig kell adni ezt is, mert antibiotikumos.

ezt a szemcseppet egy másik tusszogos cica kapta már orvosi utasításra az orrlukakba is! Mindig EGY-EGY CSEPP KELL, ANNYISZOR ES ANNYI NAPIG AMIT A DOKI MOND!

Az egyik orvos szerint mehet a kamillás törölgetés (szemek, orr) a másik szerint tiszta kéz, sima víz (nem szöszölő) vatta, mert a kamilla szarit.

 

nathanal a cicat melegen kell tartani. Be kell engedni melegebb helyre, vagy csinálni jol ki bélelt, kívülről szigetelt dobozt. (pl egy nagyobb karton dobozt (amibe a cica kényelmesen elfér!) lezarunk , kivágunk rajta egy akkora lukat, hogy be tudjon menni, jol kibeleljuk, rakhatunk hungarocelt az aljába, jo sok meleg holmit, papírt..szigetelt legyen!) kívülről ráhúzunk zacskókat, nejlont, vagy Folpackkal kirbe körbe tekergetjük jo vastagon, esetleg papírt, hungarocelt erositunk ra kivulrol

matyi222 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 83

A meghirdetett LTCI injekciók elfogytak. 

Előzmény: matyi222 (82)
matyi222 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 82

Sziasztok!

 

Eladnám a cicám után megmaradt 5 db LTCI injekciót. Érdeklődni a következő email címen lehet:

 

matyi222@gmail.com

adry1992 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 81

Sziasztok. 

A véleményeteket kérném a cicámmal kapcsolatban. Szegényke 1-1,5 hónapja nagyon beteg, egyébként 4 éves ivartalanított kandúr. Az egész úgy kezdődött, hogy lázas, levert, kedvetlen lett, elvittük állatorvoshoz, de semmi hasznosat nem csinált. 2-3 hét után elkezdett kikopni a hátán a szőr két szimmetrikus csíkban, ezért elvittük egy másik orvoshoz, ő csinált leukózis-aids tesztet, ultrahangot, kisebb vérvizsgálatot, minden negatív lett. Csak annyit tudni, hogy valamilyen intenzív gyulladás van a szervezetében, de hogy hol, azt nem tudjuk. Aztán étvágytalan is lett a cica, már csak falatokat eszik kb. 2 hete, csak az a szerencse, hogy előtte jó húsban volt, így volt elég tartaléka. Pár napja pedig észrevettük, hogy nyálkás a széklete, ez korábban nem volt ilyen, nem tudom, hogy esetleg lehet-e a kapott antibiotikum mellékhatása. 

Nem sokára visszük vissza alaposabb vérvizsgálatra, ott talán kiderül valami, de nagyon félek. Vetri-t akartam adni a cicának, de nem fogadja el, a becseppentett ételt abszolút nem eszi meg, nem tudom, hogy adjam be neki. 

A kérdésem az lenne, hogy van valaki, aki ráismer a tünetekre? Szegény már elég régóta beteg, viszont szinte semmit vagy alig valamit romlik az állapota, a láza is ingadozó, a cica hol élénkebb, hol belassul. Inni rengeteget iszik és a füvet legeli állandóan. Mi lehet ez, mire érdemes gyanakodni? 

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.01 0 0 80

Sziasztok ! 

Segítséget, infót szeretnék kérni Tőletek.

 

Van egy talált cirmos cicám, ami lassan hat éve van nálunk. Sokat betegeskedett, aszthmás is volt, természetesen kezeltettük. Lábát is műtötték, mert valamikor elütötte egy autó és farigcsálni kellett a csontból.

Most leszedték a fogkövét, de mint kiderült a cicának szívizom betegsége van, a szövetek közt marad folyadék. A doki, ahová jártam valószínűleg nem vizsgálta meg mert műtét után jöttek a gondok..visszamentem, kérdezősködtem a lényeg az orvos nem volt korrekt...a cica altatás után duplájára puffadt és 1 nap volt mire észhez tért.

 

Azonnal másik orvos, ahol 5 napig kórházban volt. Ahogy tudták, rendbe tették, most kap furosemid vízhajtót, kerberan vérhígítót és panangint.

Félve írom le, de nem fullad, bár néha szörcsögve veszi a levegőt, de a légzése 40 alatt van percenként. Annyit nem játszik, nem karmol össze és mintha az öt nap miatt haragudna is. Haragudjon, de ezt kellett tenni, hogy életben maradjon. Csak én viselem nehezen. Kicsit távolságtartóbb lett, de elképzelhető, hogy tudatában van a betegségének. Nem tudom.

Pisi / kaki / kaja rendben. Sokat alszik, bár régen is ez volt a fő tevékenysége. Lehet, hogy én fújom fel, csak más a Lillike.  Amúgy szobacica.

Holnap viszem vissza ismét a dokihoz.

Ha esetleg volt valakinek hasonló tapasztalata és megosztaná, azt nagyon köszönném.

 

Köszönöm.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.17 0 0 79
Köszönöm/köszönjük a tippeket! :) Megkérdem, kapott-e féreghajtót. A tappancsait - úgy tudom legalábbis - nézte.
Előzmény: Macskament (78)
Macskament Creative Commons License 2015.03.14 0 0 78

Féregtelenítő tablettát kapott már a cica? Állatpatikában recept nélkül is kapható, 2 hét múlva meg kell ismételni. A hátsó tappancsait vizsgáld meg, sérülés, köröm benövés van-e?

Előzmény: Törölt nick (75)
Macskament Creative Commons License 2015.03.14 0 0 77

Ditta, lehet, hogy elfertőződött a cica lába. Antibiotikum kell neki. Orvoshoz kell vinni. Finom kajával hordozóba kellene becsalogatni, és ha 3/4 része bent van, rácsukni az ajtót. 

Ha nem megy, Augmentint kellene adni neki, az 1000 mg-osból 1/8-ot naponta, min 7 napig.

Előzmény: Ditta66 (76)
Ditta66 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 76

Sziasztok! Van egy kerti befogadott cicám. elég vadóc, nem tudom orvoshoz szállítani, az idegenektől nagyon fél. a kazánon megégett a 4 tappancsa. abból 2 helyrejött a másik 2 még olyan eleven, de attól félek ez már nem is az, hanem mintha vmi betegség lenne, mert büdös a lába sokat fogyott pedig eszik rendesen pés olyan mintha rothadna le a lába, förtelmes szaga van. Egyszerűen már nem tudok mit csinálni vele. De hiába vinném orvoshoz, vad ha idegen kerül a közelbe szalad amerre lát. Már csak ez maradt hőátha tud bvki vmi értelmes megoldást mondani

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.28 0 0 75
Sziasztok! "Fogadott nővérem" kandúr cicája egy fiatal felnőtt, de ennek ellenére egy elég vézna cica. Más, környékbeli kandúrokhoz képest kb. fele akkora. Étvágya nem nagyon van, pedig bármikor ehetne, mindig ott van a kaja elérhető helyen. Szomszédolni nem jár, más nem eteti, egerészni meg a foxi szokott inkább. Mostanában egyre jobban fájhatnak a hátsó lábai. Ma néztem döbbenten - "nővérkém" szerint már egy ideje így van -, hogy először az egyik, majd a másik lábára nem áll/lép rá, sántít. És ez csak súlyosbodik. Valamint a szobatisztaság kezd újra gond lenni. Eddig 4-5 alkalommal volt ez gond. Ráadásul pont oda végzi a kisdolgát, ahol fekszik is egyébként. Nem jelzett semmit, ami korábban pedig természetes volt. Ez mitől lehet? Mivel falusi macska, bárkinek említi a faluban, a háziállat kb. fogyóeszköz, ezért nem megoldani próbálják ezt, hanem rögtön vagy nyolc kölyköt ajánlanak helyette... Köszönjük előre is!
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 74

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!Mi lehet a baja 2 éves ivertalanított kanduromnak?

Nem hagyja,hogy a két hàtsó làbàhoz és a farka tövéhez érjek.Mi fàjhat neki?

Menni tud,de nehezen ugrik fel bàrhovà!Inkàbb csak fekszik egész nap.

manya1 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 73

A hasmenéstől hamar kiszárad, és vége. Orvost neki.

Előzmény: Davuka (71)
manya1 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 72

Ha azt akarod, hogy megmaradjon, nem "majd" kell állatorvosnak megmutatni.

Előzmény: Davuka (71)
Davuka Creative Commons License 2014.01.06 0 0 71

Sziasztok!

 

Sajnos nem tudjuk megállapítani, mi lehet a cicám baja. Fekete var jelent meg az orra körül és a szája alatt, illetve a szemei összeszűkültek, megjelent a harmadik szemhéja és hasmenése is van. Gondolom állatorvosnak kell majd megmutatni, de kíváncsi vagyok, hogy valaki tapasztalt-e már ilyet :)

havasföld34 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 70

Macskainfluenza!

Előzmény: igria (67)
igria Creative Commons License 2012.08.20 0 0 69

igria Creative Commons License 2012.08.20 0 0 68

igria Creative Commons License 2012.08.20 0 0 67

Nagy gondban vagyok az egyik cicámmal. Komolyan beteg lett, de nem tudok mit tenni, félvad kerti cica, nem szállítható, és ha kihívom a dokit, lehet hogy a cica épp nincs itt, de ha összeügyeskedem is, hogy elől legyen, akkor is, elszalad, ha meglátja a dokit. Nem lehet neki pl. szemcseppet ilyesmit beadni, fürdetni semmiképp, állandóan résen van, és mivel most nem eszik, tablettát se tudom, hogyan adhatnék be neki. Most már egy hete is van, hogy nem eszik, csak egy kis vizet nyal, és semmi mást, odamegy a tálhoz beleszagol, de nem eszik, azt sem amit azelőtt imádott.

Szeme, orra folyik, a bal szeme, és a szőre csimbókos, mint az irhabunda. Sír, jön, de mégsem engedi, hogy bármit segítsek, kamillatát csináltam, nem nyal bele, szemét letörölni nem tudom.
Megvizsgálni persze végképp nem tudja a doki, ki se jött. Igaz, péntek késő délután szántam rá magam, hogy telefonáljak neki, de az írtak miatt hezitáltam, mert..ha kijön is..
A másik cica, akivel testi lelki jóbarátok, most kerüli, vagy ő nem engedi közel, nem tudom, de jobb is, nehogy elkapja tőle a nem tudom, mit.  Meddig lehet egy civa evés nélkül? Nem tudom, van-e valakinek valami ötlete, hogy mit tehetnék, mi a baja.?

nécica66 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 66

Természetes légzéskönnyitő és nyákoldó szert tudtok ajánlani cicának?

Bandimacs Creative Commons License 2010.09.07 0 0 65
a környéketeken biztos van állatorvos. Macska szállító kosárban vigyed, aminek van teteje és nem tud kiugrani belőle.
Az oltás olyan 5-7000 Ft körül van, ha jól emlékszem. (kombinált macskaoltásnak hívják, de ha kijár a kertbe, akkor veszettség ellen is be kell oltatni)
A macsit féregteleníteni is kellene, ezt amikor oltatod akkor fogják megcsinálni.
Előzmény: petranarancs (64)
petranarancs Creative Commons License 2010.08.28 0 0 64
Nem voltam, és nem oltottam be, de gondoltam, hogy el kéne vinni, csak nem tudom, hová, mennyibe kerül, stb.
Gondoltam addig hátha tud valaki valamit segíteni, amíg sikerül elvinnem...
Előzmény: Bandimacs (63)
Bandimacs Creative Commons License 2010.08.27 0 0 63
Amikor befogadtad a cicust, voltál állatorvosnál ? Beoltattad ?
Előzmény: petranarancs (61)
Bandimacs Creative Commons License 2010.08.27 0 0 62
(amig a szakember is hozzászól...)
A RC Urinary-val vigyázni kell !
Folyamatosan ezt ette az én ivartalanított kandúrom, miután pár évvel ezelőtt majdnem elvitte egy hugykövesség, sűrű iszapszerű homok volt a hólyagjában. Naponta antibiotikummal öblítették ki a hólyagját... és Isteni csoda révén kikezeltük.
El kellene vinni a cicát állatorvoshoz, vérvizsgálat, UH stb. mert lehet, hogy most a veséjével van baj és az komollyá fajulhat. (nálunk ez történt)
Előzmény: tuzer (58)
petranarancs Creative Commons License 2010.08.27 0 0 61
Sziasztok!

Találtam én is egy kismacskát. Az állatboltban el is mondták, mit adjak neki enni, már rászoktattam az alomra is.
Csak egy baj van, hogy puffadt a hasa. Kis hasmenése is van, de nem teljesen folyós. rendesen eszik, eleven, játékos, nem tudom mennyi idős lehet...

Több tünete nincs, csak a puffadt has, és a kis hasmenés, állatorvoshoz nem tudom elvinni egyelőre..
Cypern Creative Commons License 2010.08.06 0 0 60
Tisztelt Fórumozók!

Kb 2 hónpja találtam egy cicát. Nem tudom a "márkáját" :). A lényeg akkor lehetett kb 5 hónapos. A meki körül sétálgatott, szelíd és barátságos volt, hát befogadtam. Bár nem akartam panelba macskát, de inkább itt legyen, mint az utcán. Első naptól szobatiszta, és ha kinyitjuk az ajtót neki, akkor sem hajlandó kimenni a lakásból. A gond az, hogy mióta megvan, folyton hasmenése van. Nem teljesen híg, de azért az még hasmenés. Mostanra viszont rosszabbodott a helyzet. Nagyon hígat piszkít, már nem szobatiszta, mindenhova odacsinál, és olykor véres a széklete. A hasa fel van puffadva. Mindig is különösen lusta macska volt (már amennyire 2 hónap alatt megismertem), ha enni akartam enni neki, és egy méterrel elé tettem, rámnézett unottan, hogy nehogy már őkelme kelljen fel. Whiskas tápot kap enni, és heti 1 alkalommal halas, vagy májas konzervet, de egyszerre csak egy felet. Bár nem tudom, hogy amúgy mennyit hullik a szőre, szerintem Garfield-nak eléggé hullik. (Ja, a súlyán kívül teljesen olyan, kinézetre is meg aktívságra is).
Szóval röviden a tünetek mégegyszer:
napi 6-8 szori hasmenés, néha véresen;
szőr hullás (bár szép fényes ami nem hullik);
rendkívüli lustaság;
puffadt kemény has;

Ha valakinek van ötlete, az írjon, de ne azt, hogy vigyem állatorvoshoz, mert az miskolcon nincs ingyen, kifizetem a macskakaját, a saját kajámat, és csak reménykedem, hogy az albérletre is marad.
Ha valaki befogadja Garfield-ot és vállalja hogy meggyógyítja és visszahozza, na az frankó lenne. Sem agyonütni, sem sorsára hagyni nem akarom. Kicsit hosszú lett a hozzászólás, de aki, akár tanáccsal is segíteni tud, az kérem tegye meg.


Köszönettel:
Kiss András
Miskolc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!