Tulajdonomban van egy Yamaha Rx50 special.Abban szeretném a segítségeteket kérni ha lehet,hogy a gyújtás alaplapról kellene nekem egy fénykép,milyen színű vezeték hová van forrasztva....kissé összekuszálták a gyújtásomat s szeretném helyrehozni mert így se világítás se akksi töltés...
De ha valaki csak egy egyszerű móriczka rajzzal megdob a komplett kapcsolásról,azért is hálás lennék :)
Kiderült mi a gond,elfüstölt az alaplapon a gyújtástekercs. Van valakinek eladó alaplap? De gondolkodom hogy feladjam a dolgot és szétbontom a motort. Lehet hogy eladnám a blokkot egyben. Grátisznak új gyújtás elektronikával:)
Üdv az uraknak.Némi segítségre lenne szükségem.Vettem egy olasz építésű Yamaha dt 125 motort,amin kb minden rossz volt,nagyjából mindent megjavítottam,az újravezetékekés volt vissza,azonban a hép megadta magát.Egy haza felé tartó úton elkezdett rángatni,aztán teljesen meg is állt. Nincs gyújtás.Vettem új transzformátort,gyújtás elektronikát.A gond az hogy nem stimmelnek a vezetékeken a színek,iletve gyaníthatóan nem is jól volt bekötve eddig sem.Tud valaki egyszerű rajzot a gyújtás áramkörről?
Helo,nekem is volt babettám,az első telója nagyon nem szereti a földutakat :) DT-m nincs de 2 olyan kismotorom is volt/van,amiben dt blokk van,egyszerű mint a faék nagyon megbízható mivel yamaha.
Most ismerkedem a motorozással, egy hagyatékból előkerült babettán szerettem bele a kétkerekűzésbe.
Szeretnék egy "komolyabb" motort, főként földutakon használnám.
Mivel 23 éves vagyok, így kivárnám míg jogsit tudok szerezni A kategóriára, de addig szeretnék venni valamit amin ismerkedhetek a motorozással és legalásan is vezethetem,a kínálat ebben a kategóriában elég szegényes, így a yamaha DT 50-vel szemezgetek.
Van eladó, egy 50 X széria, viszont utcai gumikkal van szerelelve, nem találtam rá terep gumikat a neten egyelőre, lehetséges ez, vagy csak én vagyok béna?
Illetve szívesen meghallgatnám a véleményeteket erről a motorról kezdőknek, pár szóban
Sziasztok. Esetleg lapul valakinél Yamaha dt 125 LC1 10v Váz? Tudom lehetetlen de előny lenne ha Papíros lenne :D Egyéb más alkatrészek is érdekelne idomok apróságok stb. :)
Én is ezzel találkoztam. Dt 80 LC2 van. Nekem úgy mondta a mester hogy a főtengelyt két méretű alsó csappal gyártották 18mm és 20mm. Egyikhez van minden azt hiszem 18mm -hez, a 20mm -hez azt mondta talán Japánból 20 ezer körül és talán meg is jön pár hónap múlva. Vagy van egy pesti cég aki le tudja gyártani, nekem inkább a csap van elkopva mint a hajtókar.
Az én kérdésem az lenn, hogy a két főtengely között van e más különbség is vagy csak az alsó csap méret, mert ha nincs akkor kéne egy olyan szerezni amihez van felújító készelt.
Sziasztok, van egy 80cm Yamaha DT 37A elég öreg van vele tennivaló , de a legfontosabb a duggattyucsere. Sok találat van a neten ezzel kapcsolatba de van amit nemtudok mit jelenthet . A duggattyúknál van valami KP szám ez mit takar?
Amugy meg boríttás, gondolom műanyag alkatrészek, hol érhető el ezekre a motorokra?
Másik kérdés, aki használni szeretné nem egy magas alkat, és ez a gép bizony elég magas, lehet valahol álíttani a magasságát ? Teleszkópokon esetleg? vagy csak kerékcsere?
Üdv DT 125 LC1 be milyen főtengely szimeringet vegyek? csak mert a régi teljesen szét volt esve.azt látomh ogy eggyik oldalt duo szimering van de szembe is az kell?
Üdv. 125 Lc1 DT hez honnan tudok beszerezni a lengővillába azt a hosszú csavart?Vettem egy elég leharcolt példányt bagóért. Szét ontotta teljesen de azt az egy csavart sajnos nem sikerült megmenteni.
Miért nem kötöd le, próbálod ki kondenzátor nélkül? Esetleg bemész a sarki motoros boltba és kérsz egy simsonba valót? Próbára az is tökéletes. Aztán ha kiderül hogy ez a baja ráérsz olyat tenni bele, ami neked szimpatikus.