Keresés

Részletes keresés

VPBA Creative Commons License 26 órája 0 0 12894

Szia!

A Durrës-Plepa-Durrës járat 05.00-23.00 között közlekedik. A durres.gov.al oldalon találsz erről információt.
A tiranai repülőtérről induló buszokról itt találsz infót: https://www.tirana-airport.com/en/transport-and-directions/15/By-Bus
Az Adis Shpk üzemeltet járatokat Durrës-be, az utolsó 21.00-kor indul. Vlora-ba viszont később is indul még két járat (Hermes Airport Shpk), így azzal el tudsz jutni Plepa-ba. Érdemes felvenni velük előre a kapcsolatot, hogy biztosan legyen helyed.

Előzmény: meranusz (12893)
meranusz Creative Commons License 3 napja 0 0 12893

Sziasztok!

Mivel este fél 10-kor száll le a gép- és ha nem késik-akkor is lesz vagy 22:00,vagy  22:15,mire kijut az ember a terminálból.

Durres plázsra szeretnék menni/tudom hol kell leszállni,odatalálok ha megy a Plepa busz/.

Az a kérdésem,hogy olyankor jár-e  a Plepa busz mert régebben akkor már nem járt,ha kb.22:45-re a körforgóhóz érnék.Vagy a Durresi buszpályaudvarra.

A reptérről olyankor még el tudok jutni busszal a körforgóhoz?Mert már volt úgy,hogy a Vlorai busszal odáig el tudtam menni.

Vagy a reptéri busz,megy még Durres buszpályaudvarra?Köszönöm.

VBné Creative Commons License 5 napja 0 0 12892

Sziasztok!

A Besani hotelről valakinek információja?Oda szeretnénk foglalni.

köszi.

Chill_a Creative Commons License 2025.06.04 0 0 12891

Sziasztok!

Talán 6 évvel ezelőtt voltam először Albániában..akkor még tényleg olcsó volt. Idén újra elindulunk (majd augusztus végén) és sajnos sok helyen olvasom a negatív kritikákat az árakat illetően, többek között, hogy "lehúzósak", aminek nem nagyon örülök. Furgonnal szeretnénk majd utazni délre Himareba, Tiranából (ezzel kapcsolatban ha valakinek van bármilyen tapasztalata ami segíthet azt megköszönöm)

Szép napot!

Cs. 

VBné Creative Commons License 2025.05.23 -2 0 12890

Sziasztok!

Kezdek aggódni.Június 19.-én érkezünk repcsivel,de amilyen idő van itthon, félek, hogy kint sem lesz fürödhető a tenger.

Aki kint van, adna némi biztató szót?

Milyen arra az idő?Durres környéke.

Köszi.

meltepeee Creative Commons License 2025.05.20 -1 0 12889

Olcsó Autóbérlés Albania - https://economybookings.tp.st/2GqyM4IB Minden gyors, preciz es gorduleleny volt!

VPBA Creative Commons License 2025.05.17 0 1 12888

A „kismillió” Durres/Golem/Mali i Robit-ban található hotel közül én sem mennék oda. Egyébként a Fafa-nak több hotelje is van, Premium, Grand Blue, Aqua Blu, esetleg azokat is megnézheted. Az a probléma, hogy sok hotelnél változhat az üzemeltető/bérlő, és akkor máris más a felállás idén, mint pl. tavaly volt., így az értékelések sem lesznek relevánsak. De még saját üzemeltetésnél is volt olyan, pl. az Albanian Star hotelnél, ami a Harmonia hotellánc tagja, hogy egyik évben azt mondta a vendég, hogy tökéletes, következő évben pedig panaszkodtak az ételre. Az újonnan nyílt hotelek általában első szezonban kitesznek magukért, következő évben viszont megfigyelhető egy minőségromlás. Valójában zsákbamacska. :)

Előzmény: VBné (12887)
VBné Creative Commons License 2025.05.15 -1 0 12887

Igen tudom, hogy más az éttermi kaja, de kb 19 éve mikor a gyerkőcök kicsik voltak, megszoktuk az Al ellátást

de lehet elgondolkozunk a FP

-on.

Tehát nem a legjobb választás a Fafa Beach, nem sok vélemény van róla, és azok sem a legjobbak.

Tavaly az Akilédában voltunk nem családdal, nekem az nagyon tetszett,az ellátás olyan amilyen volt.

Előzmény: VPBA (12886)
VPBA Creative Commons License 2025.05.15 0 1 12886

Igen, volt pl. sült hal, rák és fekete kagyló. Sok 4-5 csillagos tengerparti hotelben van a kínálatban a HB, FB és AI ellátásban. De így nem azt az élményt kapod, mint egy erre specializálódott étteremben. A szállodákban előre elkészítik a hatalmas adagokat, és ott áll 1-2 óráig. Ebben a hotelben hideg volt az étel, nem tudták jól melegen tartani. Egy étteremben frissen sütnek mindent, sőt, a haléttermekben sok helyen kihozzák egy tálcán az aznapi kínálatot, és kiválaszthatod, hogy milyen halat szeretnél. Így nem tudok hotelt ajánlani, annak ellenére, hogy nagyon sokat ismerek, mert 14 éve, mióta itt élünk foglalkozunk turizmussal is. Végignéztük, ahogy kiépül a tengerpart Durrës-ben, Vlora-ban, Saranda-ban. De Albániában akkor tudsz igazán jókat enni, ha csak reggelis ellátás kérsz, és kipróbálod az éttermeket, kifőzdéket, melyekből rengeteg van.

Erikát ismerem, helyette ugrottam be, mert el kellett utaznia. Abban a szezonban egyedül volt itt telepített idegenvezető. Egy charter jött hetente, ő csinálta a transzfert, asszisztenciát és a fakultatív kirándulásokat.

Előzmény: VBné (12884)
RenderMoose Creative Commons License 2025.05.14 0 0 12885

Olcsó, tiszta a tenger, gyönyörű a természet és még nincs tele turistákkal – most érdemes felfedezni.

VBné Creative Commons License 2025.05.14 -1 0 12884

Köszi a választ, mi már voltunk, de most olyan helyre mennénk ahol van tengeri cucc az étlapon.

Állítólag ez olyan szálloda.De ha te voltál id.vezető, ajánlhatnál egy szupit,mennénk 6 felnőtt.

Mi az Erika id,vezetővel voltunk, ha ismered őt.

Köszi.

Előzmény: VPBA (12883)
VPBA Creative Commons License 2025.05.10 0 2 12883

Nekem van közvetlen tapasztalatom. Tavalyelőtt laktam a hotelben, besegítettem az ITAKA-nak idegenvezetőként néhány napig, és ott volt a szállásom. A hotel rész rendben van, az ételek sem rosszak, de volt egy család apartmanban, ők cserét kértek, jegyzőkönyvet is vettünk fel a panaszáradatról. Sajnos, ahová átkerültek, az sem volt sokkal jobb.

A tenger hőmérséklete nem megjósolható, jelenleg 18 fokos az Adria Durrës-nél. Voltak nagyon meleg júniusok, és volt olyan év, hogy nagyon hűvös, csapadékos volt, olyankor a víz sem túl kellemes. Reméljük, hogy idén az első verzió lesz. Szép élményeket kívánok!

Előzmény: VBné (12881)
VPBA Creative Commons License 2025.05.10 0 1 12882

Klassz képek, sok helyen jártál, látom, hogy itt nálunk Petrele-ben is. Örülök, hogy jól érezted magad.

Előzmény: Peter966 (12880)
VBné Creative Commons License 2025.05.10 -1 0 12881

Sziasztok!

A Fafa Beachról van valakinek véleménye, tapasztalata?

Azt nézegetjük,de sok véleményt nem látok róla.

A másik dolog, hogy június 15.-től szerintetek fürödhető a tenger?Tudom, hogy időjárás függő, de hátha

van ebben is valakinek tapasztalata.

Köszi

Peter966 Creative Commons License 2025.05.07 -1 3 12880

Sziasztok!

Linkelek pár képet a múlt hétről, a smaragdban úszó, tavaszi Albániáról:

https://photos.app.goo.gl/gfshFxyFZdkaSXB36

A Wizz és a Ryan járatai kicsit későn mennek, de nem vészes, ha valaki nem akarna egy-egy napot az oda-és visszautazással vesződni.

A reptéri autókölcsönzők Google-véleményeit böngészve rémes átvágás-sorozatelkövetés bontakozik ki a legtöbbnél, amelyiknél meg nem, azok drágák.

Ha valaki meg akar takarítani egy kis időt, rákereshet az U-Save cégre, ők a középút: nem túl drága, egy Duster négykerék-meghajtásút (higgyétek el, nem jön rosszul itt-ott) nem dupla árban mérnek a normál személyautókhoz képest, mint más cégek, és a teljes biztosításuk a gumikra és az üvegre is kiterjed. 

A kis ország látnivalóihoz sajnos nem elég az egy hét, de aki koránkelő, sokat csodáskodhat, ha voltak előítéletei, azok el fognak oszlani, a szállás és a kaja olcsó, ilyenkor pedig nincs tömeg, azaz... "menni!" :)

(A képen a Lin falu feletti domb az Ohridi-tónál.)

Béci 72 Creative Commons License 2025.04.06 0 0 12879

Köszi

Előzmény: VPBA (12878)
VPBA Creative Commons License 2025.04.06 0 1 12878
Előzmény: Béci 72 (12877)
Béci 72 Creative Commons License 2025.04.05 0 0 12877

Tudsz adni egy linket,hogy hol keressem?

Lehet,hogy belenéznék...

Előzmény: VPBA (12876)
VPBA Creative Commons License 2025.04.05 0 0 12876

Én sem szeretem. De teljesen áttevődött oda az információ csere, muszáj ott (is) jelen lenni.

Előzmény: Béci 72 (12874)
VPBA Creative Commons License 2025.04.05 0 2 12875

Ezt nagy örömmel olvasom. Igen, a fapados járatok megkönnyítik az ide jutást, tavaly óta a Ryanair is jön. A Wizz Air indulása után a magyar utazási irodák és az egyéni utazók is felbátorodtak, így most már a magyar turisták (visszajáró vendégek, mint Te) nem az „egyéb” kategóriában szerepelnek, hanem külön is említik őket a statisztikákban. :)

Előzmény: meranusz (12873)
Béci 72 Creative Commons License 2025.04.04 0 0 12874

Kár...

Én pl.nem nagyon tudok megbarátkozni a facebookkal,és társaival☹️

Előzmény: VPBA (12872)
meranusz Creative Commons License 2025.04.02 -1 2 12873

Hát igen!Én is itt kaptam nagyon sok jó tanácsot Tőletek.És örülök,hogy 2017-ben ki is mentem amikor elindította a járatot a wizzair.Aztán 10x sikerült még eljutnom Albániába.2023 szeptemberben voltam utoljára,ebben 6-7 év alatt is sok változás történt.Örülök,hogy sok jó embert megismerhettem

szívesen láttak,vártak amikor mentem.Még szeretnék pár év múlva újból visszamenni.

Előzmény: VPBA (12872)
VPBA Creative Commons License 2025.04.01 0 2 12872

Az ilyen fórumok már eléggé kimentek a divatból. Mikor ez indult, még nem volt facebook meg más hasonló platformok. Akkoriban csak itt lehetett megbeszélni a dolgokat. Albániával kapcsolatos Facebook oldal/csoport ma már „kismillió” van, és árad az információ. Albánia már nem ugyanaz, mint 15-20 évvel ezelőtt, de a fórum címe még mindig aktuális, mert sokan, akik még nem jártak itt még mindig előítéletesek. Mi veterán fórumozók meg jószerint már csak nosztalgiázni járunk ide. :)

Előzmény: Béci 72 (12871)
Béci 72 Creative Commons License 2025.03.27 -1 2 12871

Sziasztok!

Igaz,nincs még itt a szezon,de nagyon leállt ez a fórum!

Kár érte,pedig már biztos sokan tervezik a nyarat,mint ahogy én is.

Én idén is csak átutaznék,bár Vlorától délre szívesen eltöltenék pár nappal többet is.

Ami kicsit nehezíti a dolgot,hogy nem nagyon találni biztonságos,védett helyet találni a gumicsónakomnak.

zlaky Creative Commons License 2024.11.03 0 1 12870

Mi szeptember első hetében jártunk arra. Mi is sok motorossal találkoztunk, kerülgették is a kátyúkat, de a látvány tényleg lenyűgöző volt.

Előzmény: osziboszi (12868)
triker Creative Commons License 2024.11.01 0 0 12869

Mi szeptember végén jártunk arra. Pont úgy volt ahogy írtad. Csak a leterelésnél egy helyi autó ment tovább egyenesen az építés alatt lévő úton én meg az útjelzés szerint balra lefordultam a régi útra. Ekkor egy kicsit bizonytalan voltam, hátha a rossz úton haladok.

Előzmény: osziboszi (12868)
osziboszi Creative Commons License 2024.10.29 0 1 12868

zlaky, triker: lehet, hogy egyidőben jártunk arra? Én okt. első felében voltam, jó sok motorossal találkoztam, nagy részük szembejött, már hazafelé tartott, főleg németek. Az SH75-ön Korcatól mentem délnek, kb. 13 km után letereltek az új útról a régire, ami elég ramaty. Rálátni róla a készülő (ill. már elkészült) újra, ami persze sokkal unalmasabb, mint a régi. Ersekaig pocsék az aszfalt, de aztán onnét Leskovik-Permet felé valami csodásan pazar. Végig azon filóztam, hogy Lőrincéket el kellene hozni ide, megmutatni nekik, hogyan kell utat építeni.

Apropó, maradt 1000 lekem, ha esetleg valaki megy mostanában arra, elcserélném forintra. Bár ahogy süllyed a forint, lehet érdemes megtartani. Mikor 9 éve arra jártam a ALL-EUR árfolyam kb. ugyanúgy 100:1 volt, mint most, viszont a ALL-HUF akkor kb. 1:2,2, most meg 1:4.

Előzmény: zlaky (12863)
attilav1 Creative Commons License 2024.10.17 0 1 12867

Tirana Durres vasútvonal villamosítása és 100km/h utazási sebességre alkalmassá tétele

A tervek szerint az utazási idő 22 perc lesz Tirana és Durres között.

triker Creative Commons License 2024.10.17 0 0 12866

Igen, tényleg volt egy gyönyörű új szakasz, de én Leskovikig és tovább mentem és arra volt egy keskenyeb út szakasz amit még hiányoltam, de igy is sokkal jobb volt mint pár éve.

Előzmény: VPBA (12865)
VPBA Creative Commons License 2024.10.17 0 1 12865

Négy napja olvastam, hogy elkészült. A miniszterelnök büszkén ki is posztolta. :)
https://ata.gov.al/2024/10/13/perfundon-ndertimi-i-rruges-korce-erseke-nxit-turizmin-ne-kolonje-e-leskovik/

Előzmény: triker (12864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!