Keresés

Részletes keresés

antrapo Creative Commons License 2018.11.19 0 0 1796

ANTROPOZÓFIA KÉRDŐÍV

 

 

A kérdőív célja megismerni, hogy az antropozófia kapcsán - nem személyhez kötötten, hanem összességében - mi él ma az emberekben, és mire lenne valós igény? További cél, hogy az antropozófia iránt érdeklődőkkel megosszuk a felmérés eredményét, és segítsük az egymásra találást a közös érdeklődési kör alapján. Céljaink eléréséhez megköszönjük, ha kérdőívünket továbbítod az antropozófia iránt érdeklődő ismerőseidnek, amelynek átlagos kitöltési ideje 12 perc.

 

http://users.atw.hu/antropkezdemeny/kerdoiv%20kitoltes.html

Axmor Creative Commons License 2016.11.08 0 0 1795

www.rozsakeresztes.org

 

 

SolarPlexus Creative Commons License 2016.03.30 -1 0 1794

Március harminc: Rudolf Steiner mennybéli születésnapjának kilencvenegyedik évfordulója.

...egy ember halálának napja egyúttal a „mennybéli születésnapja”, s hogy valójában ez a nap jelenti az igazi születésnapját és a róla való megemlékezés napját, mind az elhunyt, mind pedig azok számára, akik földi élete során összeköttetésben álltak vele...

TMitalhinrg Creative Commons License 2016.03.19 0 0 1793

A 2000-es években nagy kedvenceim voltak ezek a könyvek, amelyek az antropozófia atyjának talán legérdekesebb előadásait foglalják össze, hiszen átlagos emberek kérdezték a legkülönfélébb témákról:

http://regiujkonyvek.blogspot.hu/2016/03/rudolf-steiner-munkas-eloadasok.html

A szellemtudomány kedvelőinek szerintem kihagyhatatlan ez a könyvsorozat!

New Aeon Creative Commons License 2015.12.15 -1 0 1792

Magyar Szabadkőműves Fórum

 

... nem csak szabadkőműveseknek

 

 

Ahol az érdeklődő  hiteles információkat kaphat a szabadkőművességről

 

 

Keresd a facebookon!

 

 

Link: https://www.facebook.com/groups/1439932086221708/

 

 

RAFi Creative Commons License 2015.11.26 0 0 1791

Olyan beavatott, akinek morális fejlődése nem előzte meg és nem is követte a szellemi fejlődését. 
(Lásd R. Steiner idevágó, szinte már közhelyszámba menő figyelmeztetését!)

Előzmény: rhénai (1790)
rhénai Creative Commons License 2015.11.25 0 0 1790

"Tibeti, indiai, egyiptomi beavatottak meg akarták b o s s z u l n i, hogy...."

:))) miféle beavatott amelyik megbosszul....?

Előzmény: RAFi (1787)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.25 0 0 1789

Hát igen, voltak ott zavaros dolgok. Nem tudtak igazán elszakadni a kelettől, és összemixelték a Krisztocentrikus okkultuzmussal. 

 

Előzmény: RAFi (1787)
fejlődő Creative Commons License 2015.11.25 0 0 1788

Most derült ki számomra, hogy az éber kómával kapcsolatban írt 794-es számú hozzászólásom súlyos tévedéseket tartalmaz. Ne is olvassátok újra, legszívesebben törölném, de nem tudom.

 

Az étertest egyértelműen jelen van és működik a testben éber kómában is, hiszen ezt bizonyítja az életfolyamatok (szívverés, lélegzés stb.) jelenléte a test egészében. Némiképp hasonló a lénytagok viszonya, mint alvásnál. Annyiban hasonló, hogy az asztráltest és én a test anyagcsere-végtagrendszerében, valamint a ritmikus- és keringési rendszerben benne van ilyenkor is, mint alvás esetén, de a felső részben, az idegrendszerben, főként a fejben nincs jelen. Éber kómában ez a "nincs jelen" kifejezés nem teljesen érvényes, mégpedig a következőek szerint. Az én és asztráltest a fizikai test felső felében, de különösen a fejben alapvetően nincsen benne. Próbál benne lenni, és ennek jelei mutatkozhatnak némi dünnyögés vagy ujjmozdulat, vagy a látogatók szemmel való követése által stb. Ez különbség a mélyalváshoz képest.

 

Az én persze éber tudatilag jelen van testen kívül, de  a testben, azaz a központi idegrendszerben, agyban is csak nagyon kis mértékben, de ennek alig vannak jelei az egészséges éber életben jellemző tudati-lelki kifejeződésekhez képest.

 

A kómás testének merevségét, bénultságát az okozza, hogy az én fizikai testtel való normális esetben laza kapcsolata megváltozott. Az én már nem képes laza kapcsolatban mozogni a fizikai  testben, sőt, ki-be hullámozva, hanem kénytelen a test alsó és középső, egészen pontosan anyagcsere-végtagrendszerébe, valamint ritmikus- és keringési rendszerébe túlságosan belenyomódva, és ezáltal beleragadva élni. Olyan a kómás a kórházi ágyban, mint akinek fizikai és éterteste fekszik, az énje és vele az asztrálteste viszont szinte ül. Az asztráltest, de főleg az én a fizikai test alsó részeihez túl szorosan, mereven kapcsolódik, miközben felül, ahol a gondolkodás és érzékelés működése is biztosított volna fizikailag, nem tudja használni. Miért? Mert vagy olyannyira sérült, hogy használhatatlan, vagy a test felső részén testből kilógó (ülő) én egyelőre nem képes testen kívüli állapotából testbe lépni laza módon az átélt sokk miatt, ami a kómát okozta. Akinél a sérülés nagyon súlyos, annál a normális éber tudati élet a fizikai testbe már nem valószínű, hogy visszatér, viszont annál, akinél nincs vagy alig van sérülés, az egyensúlytalan helyzet idővel helyreállhat és a kómás ember visszanyeri korábbi éberségét.

Előzmény: fejlődő (794)
RAFi Creative Commons License 2015.11.24 0 0 1787

Kedves rhénai!

 

A Leadbeater botrányról olvashatsz az interneten, csak keresni kell! Röviden annyi (amit a két és fél évvel ezelőtti posztomban is írtam), hogy Leadbeater egy olyan szabálytalan, előkészítetlen beavatási folyamaton ment keresztül, melynek eredményeképp kontrollálhatatlan erők szabadultak el benne és ejtették őt rabul --> ez külsődlegesen homoszexualitásban és a pedofíliában nyilvánult meg... 

 

Rudolf Steiner Blavatsky-ról:

 

"Amikor az európai Nyugat végrehajtotta azt, ami történelmileg szükséges volt, számtalan igazságtalanságot követett el a régi spirituális kultúra hordozóival szemben Indiában, Ázsiában. Válaszként erre keleti okkult impulzusok érkeztek Nyugat-Európába, melyekben érvényesült a reakció, ami lehetetlenné tette, hogy fennmaradjon a jelenkorban szükséges spirituális mozgalom. Az egykor okkultizmusában elnyomott India karmikusan állt bosszút, amennyiben az elsõ alkalommal, amikor Nyugaton okkultizmus lépett fel, azt a saját nacionális, egoista okkultizmusával hatotta át. Ez jelent meg Blavatsky Titkos tanítás címû könyvében, amelybe speciális érzékkel belejátszottak. Tibeti, indiai, egyiptomi beavatottak meg akarták bosszulni, hogy a nyugati világ materialista tényezõk által gyõzött a keleti világ fölött."

Ez egy nagyszerű történelmi áttekintés a Teozófiától az Antropozófiáig! Ajánlom, már csak azért is, mert 6 éve én is ott voltam a SZG házában azon a rendezvényen, melynek kivonatából készült:

http://www.szabadgondolat.hu/sites/all/files/lapszam/2009.szeptember-12-3/szabad-gondolat-2009-3m.pdf

 

 

Előzmény: rhénai (1786)
rhénai Creative Commons License 2015.11.04 0 0 1786

Miféle Leadbeater "botrányt" emlitesz itt ?

A mai teozofia létezik  dolgozik és tullépett a Krishnamurti témán.

Egy teljesen rendjén levő istent-keresgélő irály. mint sok más

http://www.teozofia.hu/

 

Előzmény: RAFi (1771)
rhénai Creative Commons License 2015.11.04 0 0 1785

Nos a csakrák müködése AUTOMATIKUS ! egyszerübben modva égi isteni törvényrend szerint müködnek lásd karma és életterv.

Sokan azt hiszik a csakrákat naggggyon ki kell nyitni az aurát pedig hatalmasra megtágitani :))) Dehát ennek is van alul és tulzó szintje amiképpen mondjuk a fizikai szervek és funkciók esetében is ismeretes az alulmüködés és tulmüködés.Az immunrendszert sem kell erősiteni/fokozni hiszen gyakran éppen az a baja hogy tulmüködik.

A helyes szó az OPTIMALIZÁCIÓ !

Bizzuk az Égiekre.

Persze ima szentség önzetlenségi jócselekedetek bizonyára értékesek !

 

 

Előzmény: SolarPlexus (1784)
SolarPlexus Creative Commons License 2015.11.04 0 0 1784

Korábban felmerült itt a fórumon, hogy Florin Lowndes: A szívcsakra felélesztése c. művének csak kéziratos fordítása létezik.

Nos, idén megjelent könyv alakban a Casparus Kiadónál.

 

 

 

Solstane Creative Commons License 2014.11.29 0 0 1783

Ezt az idézetet ma találtam a facebookon:"Before that the I AM was experienced as Jehovah, as a group I AM, because humanity was not able to hold the power of the I AM within them."
Vagyis hogy Jehova volt a csoport Én, amíg az emberiség nem tudta  a valódi Én-t magába fogadni.
Jehova , ha jól tudom, a Hold Eloha és ha jól értem, akkor a kabbala rendszerével őt lehet elérni.És ez nem kicsi cél, nem akarnám ezt lebecsülni,de használható ez a módszer akkor is, ha valaki inkább Krisztust akarná elérni? Létezik keresztény kabbala?

fejlődő Creative Commons License 2014.11.04 0 0 1782

Az antropozófia tudja magyarázni és érteni a kabbalát.

Előzmény: Solstane (1779)
fejlődő Creative Commons License 2014.11.04 0 0 1781

Szia Kolos!

Nagyon leleményes a rajzod. De tudd, hogy ezt sokféleképpen lehetne rajzolni. Egyébként ez a rajz talán úgy született, hogy előbb képet alkottál róla a lelkedben, és lerögzítetted, hogy könnyebben észben tartsd. Később erre nem lesz szükség. Mert evidens lesz, hogy mindez hogyan is van, és milyen összefüggések léteznek...

A szellemi fejlődést elsősorban nem rajzok, főleg nem más rajzai vagy táblázatai segítik elő, hanem saját rajzaink, de főleg a saját magunk által kialakított belső képek, természetesen a megértés érdekében. Mindent ilyen alaposan kell tanulmányozni és érteni, ahogy - vélhetően - Te teszed.

Így tovább!

f.

Előzmény: Koli14 (1780)
Koli14 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 1780

Szia Fejlődő!
Elkészültem a rajzzal. :) Hogy ez nekem mit segített? Tudtam valahová vizuálisan kapcsolni a fogalmakat. Így amikor olvastam egy fogalmat (pl. érzőlélek), a rajz segítségével tudtam, hogy az milyen más lénytagokkal van még kapcsolatban. Segítette azt, hogy ezekhez a fogalmakhoz hamarabb egy értelem/megértés csatlakozzon. Mintha ahelyett, hogy valaki neked azt mondja, hogy a következő utcasarkon fordulj balra, majd menj egyenesen, és két kereszteződés után jobbra, valaki ugyanezt egy térképen megmutatná neked. Az összkép kialakulását is segítette.

Csatolom a rajzot, hátha másnak is segítségére lesz.


Üdv:Kolos

 

Előzmény: fejlődő (1691)
Solstane Creative Commons License 2014.10.02 0 0 1779

Ha esetleg valaki még nézi ezt a topikot, szerintetek a kabbala és az antropozófia milyen viszonyban van egymással ?

Solstane Creative Commons License 2014.10.01 0 0 1778
Solstane Creative Commons License 2014.08.16 0 0 1777

Találtam egy könyvet:

http://www.scribd.com/doc/209751854/Eurythmy

Letöltöttem  kedvedért, akkor ha kell, elküldöm. (ha még erre járnál)

zerosdfd Creative Commons License 2014.05.06 0 0 1776

Előzmény: Aniko444 (1775)
Aniko444 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 1775

Sziasztok!

 

Sajnos elfelejtettem a parametereimet, uj neven regisztraltam, reg jartam itt. A segitsegeteket szeretnem kerni. Az euritmia ABC betuinek megfelelo testtartasokat kutatom a neten egesz nap keves eredmennyel. Regen volt, hogy tanultam oket es megkopott a tudasom. Arra gondoltam esetleg tud valaki ajanlani egy weboldalt, lotoltheto dokumentumot vagy van valakinek kepes anyaga..

Ismetelten elnezest az ekezet nelkuli irasert es bizakodva varom a valaszotok.

 

Koszonettel;

 

Aniko

 

Solstane Creative Commons License 2013.07.20 0 0 1774

Nemrég az jutott eszembe, hogy Rudolf Steiner és Marie Steiner házasságkötésének napján bizonyára készült a párról fénykép.Sajnos az interneten nem találtam.Viszont egy érdekes tényre bukkantam.Lehet, hogy ez a dolog már régóta ismert, de én csak a neten keresztül találok infókat.Szóval a lényeg, hogy Steiner igazából egy Alice Spengler nevű hölgy zaklatása elől menekült a házasságba.
Hogy Marie Steiner mit gondolt erről, azt nem tudom.Érdekes lenne tudni...
Minden esetre, ha valaki a Társaság történetével foglalkozik, akkor ez talán egy fontos tény lehet.Marie Steiner és Ita Wegman esetében is.

Az alábbi oldalakat idő hiányában nem olvastam végig:

http://ipwebdev.com/hermit/ktmc1.html


http://books.google.hu/books?id=sNutCKBKOO8C&pg=PA108&lpg=PA108&dq=marie+rudolf+steiner+marriage&source=bl&ots=P_eVUTryvt&sig=HkuU44kbIqASLmJXHMfVmuzqUKQ&hl=hu&sa=X&ei=IdebUfLAOoXLtAbY3oC4Aw&ved=0CFYQ6AEwBA#v=onepage&q=marie%20rudolf%20steiner%20marriage&f=false

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 1773

A buddhizmus mellet,a teozofiára  mint "hobbyra" tekintek.Nagyon jó dolgok vannak leirva a teozofiában amik segitettek megérteni a buddhizmusból is ezt-azt,mivel nem misztifikált a nyelvezete hanem tárgyilagos modern.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.09 0 0 1772

Fontos szellemi szabály, hogy nincs levegőben lógó, önmagából születő szellemi áramlat. Minden Mester tanítása kinő valamiből, így van meg egyfajta szellemi folytonosság. Buddha a Sankya és a Jóga útra alapozott, Jézus is végigjárta 12-30 éve koráig szinte az összes szellemi iskolát és misztérium utat, Mani is a kereszténységre és a Zoroasztriánus tanokra épitett, Steiner pedig a Rózsakeresztességre és a Teozofiára. Ez igy van rendjén...

Előzmény: RAFi (1771)
RAFi Creative Commons License 2013.05.08 0 0 1771

Steinernek mint tanítónak úgy kellett fellépnie, hogy az adott kor meghatározó szellemi áramlatába kapcsolódjon be - ez volt a teozófia. Annyit érdemes tisztázni, hogy Steiner mindig a saját útját járta a teozófiai társaságon belül is, tehát a német frakció -amit ő vezetett- alapvetően más kellett, hogy legyen, mint a többi. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a korai teozófia hordozta a krisztus-impulzust és csak később "üresedett ki", amikor a hülyeség tért hódított a társaságon belül (Krishnamurti ügy, Leadbeater botrányai, "a mester levelei", stb). Steiner rengeteg erőfeszítést tett, hogy a teozófiát valahogy visszaterelje a helyes irányba. Például amikor kirobbant a Leadbeater-ügy, akkor Steiner volt az egyedüli, aki az elhatárolódás és felháborodás helyett inkább előadásokat tartott arról, hogy milyen kontrollálhatatlan erők ébredhetnek fel az emberben amikor felkészületlenül kezd bele a "csakrák" nyitogatásába.

Ha jól tévedek, akkor az utolsó csepp a pohárban a Krishnamurti ügy volt, amikor Steiner végleg szakított a teozófiai társasággal. Egyébként ehhez a lépéshez később, 1933-ban maga Krishnamurti is csatlakozott, amikor bejelentette a teozófiai társaságnak, hogy "Én nem az vagyok, akinek ti gondoltok engem" és feloszlatta azt...

Előzmény: Törölt nick (1770)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1770

Na és a teozófia ?

hiszen végtére is abból vált ki Steiner !

Solstane Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1769

Találtam néhány angol nyelvű könyvet, amit felraktam ide:

http://www.scribd.com/urepanse/documents


állítólag sima facebook bejelentkezéssel is letölthetőek

 

Aeolian9999 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 1768

Kedves Antrapo!

 

Csak nemrég találtam rá erre a fórumra, és nagy érdeklődéssel olvasom.

A 888. bejegyzés (forum.index.hu/Article/showArticle?go=83601908&t=9048813) 

különösen fellelkesített, mert már évek óta vadászom a Bistey-előadásokat.

E-mailt is írtam, de gondolom, már nemigen használod a freemailt.

Ha megvannak még azok a DVD-k, kérlek szépen, jelentkezz! Nagyon fontos volna, és nem ingyen várom!

Írj!

Köszi,

üdv:

L*

Előzmény: antrapo (1764)
Mikhael Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1767

Ez nem könyv, csak egy jegyzet, és a MAT könyvtárában kikölcsönözhető.

 

Előzmény: Solstane (1765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!