Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

TotalCar címlap TotalCar fórumok
M.Sanyi Creative Commons License 10 perce 0 0 42863

Tehát ha valaki szarházi módon viselkedik, de jár a Parkba, jelen van életében Jézus, akkor voltaképp jó ember, csak nem lászik rajta.  Érdekes megközelítés. Én úgy gondolom, hogy a tróger az tróger függetlenül a nemétől, korától, bőrszinétől, vallási hovatartozásától.

Ha szerinted az embert felmenti bármi alól az, hogy találkozott Jézussal, akkor túl is beszéltük ezt a témát. 

Előzmény: Multifan (42859)
stefan64 Creative Commons License 2 órája 0 0 42862

 

Ára: 45 000 ft.

 

Előzmény: stefan64 (42860)
sabrinho Creative Commons License 2 órája 0 0 42861

Nem szellemi fölény kérdése. Én nagy tisztelettel olvasom/hallgatom minden nálam avatottabb véleményét olyan dolgokról, amihez nálam jobban értenek. Ez egy autós fórum, itt nagyon sok ilyen ember/téma van. Az általad behozott off pont nem az, ezért nem is vitázom veled róla itt (sem).

Előzmény: M.Sanyi (42858)
stefan64 Creative Commons License 2 órája 0 0 42860

Üdv!

6x15,ET40 alufelni szép állapotú,98-as osztókörű,185/65x15-ös nyárigumikkal eladó!

Én multin használtam.Meg van a közepe is.

Multifan Creative Commons License 3 órája 0 0 42859

Hali

 

Miért a vallás szempontjából beszéljük át ezt a témát ?

A vallásosság már régen nem Istenről , hanem emberi szabályokból , rítusokról, és hatalomról szól .

A vallásoknak semmi közük Istenhez ! Elég ha megnézed a tíz parancsolatot és a legnagyobb "történelmi egyház tevékenységét és történelmét ! A Hit gyülekezetének semmi köze a valláshoz egyszerűen Isten hívők !

Megítélni vagy főleg elítélni az oda járó embereket nem korrekt , nagyon sokan közülük igen bűnös háttérből jöttek és azt várni , hogy megtérés után azonnal angyalok lesznek ,  nagyon nagy naivságra vall !

Oda is emberek járnak esendők , okosak, szerényebb értelemmel bírók , harcosabbak , csendesebbek , szóval emberek , egyben mások, - találkoztak Jézussal és megváltozott az életük , ők ezt azonnal érzik a külvilág pedig , majd lassan meglátja a változást az életükben . Ezért nem tartom ildomosnak , ha valaki anélkül , hogy ismerné az oda járó embereket leszólja őket .

Tehát az a sok "szarházi népirtó " akire te gondoltál nem aktuális sem Isten sem a Hit gyülekezete szempontjából, mert feltételezem nem gondolod komolyan , hogy Isten szálasit és a nyilasokat  felvállalná  csak azért mert Jézus nevét hangoztatták miközben embereket öltek !

 

Sana

Előzmény: M.Sanyi (42851)
M.Sanyi Creative Commons License 4 órája 0 0 42858

Örülök, hogy elmondtad, kár lett volna, ha benned marad !  Már érzem is a szellemi fölényt. :))

Amúgy persze gratulálok. Nálatok hanyas átlagtól summa ? 

 

Fejtsd ki kérlek, figyelek. Fogalmazz egyszerűen, butítsd le légyszíves, hogy én is megértsem !

Előzmény: sabrinho (42855)
sabrinho Creative Commons License 6 órája 0 0 42857

Például.

Előzmény: dez1 (42856)
dez1 Creative Commons License 6 órája 0 0 42856

Azt kell még figyelembe venni, hogy  a média mindig a negatívumokat emeli ki, azaz az inkvizítorokról sokkal többet tudunk, mint az 1szerű vidéki papokról....

Előzmény: sabrinho (42855)
sabrinho Creative Commons License 7 órája 0 0 42855

Én elég felkészült vagyok: 2002. DE BTK történelem szak, summa cum laude. De van akivel nem érdemes... Csak annyit: 2015-ben talán már nem Marx-Engels-Lenin történelemszemléletét kellene szajkózni. 

Előzmény: M.Sanyi (42851)
dez1 Creative Commons License 7 órája 0 0 42854

Lebeszéllek róla, még sokkal jobban ráz vele a Multpla, mint egyébként:(

Előzmény: DnéNiki (42843)
szg75 Creative Commons License 8 órája 0 0 42853

Nem szándékoztam a "vallás" irányába átváltani a Multipla témát, most sem azért írok, de néhány megjegyzésem lenne. Most abszolút nem a Hit gyülekezetről beszélek, de nem is egyéb konkrét felekezetekről... ezektől függetlenül... Sajnos igazad van abban, hogy "több negatív, sz.... népirtót fogok tudni felsorolni, aki a Hit nevében cselekedett, mint ahány pozitív, a népesség számára hasznos figurát". Ez azonban csak azt támasztja alá, hogy sok ember és sok esetben még az istenfélő vagy magát annak valló ember sem értette meg, hogy Isten nem a kárát akarja az embernek, hanem a javát, boldogságát.

 

Feltételezhetjük azt, hogy az információ (ami az első gén létrejöttéhez elengedhetetlen volt) csak úgy magától jött létre; sőt feltételezhetjük azt is, hogy míg ugyanolyan agysejtjeink vannak mint az állatoknak, csak úgy magától van az, hogy bennünk emberekben (akár magunkat vizsgáló, akár új dolgok kitalálását célzó) "gondolatok" is létre tudnak jönni. De akár azt is feltételezhetjük, hogy az ivaros szaporodás egyéb kezdetleges szaporodási módozatokból úgy jött létre évmilliók alatt, hogy az átmeneti időben sem haltak ki azok a lények (amikor is éppen a régi szaporodási módozat "már nem", az új "még nem" működött). Szerintem azonban ahhoz, hogy ezeket elhiggyem, sokkal nagyobb hit kell, mint ahhoz, hogy Jézus Krisztusban higgyek, akinek élete történelmi tény. És el tudod képzelni, hogy a Jézus Krisztusért mártír halált haló nem kevés keresztyén képes volt meghalni csak azért, mert "úgy hallották valakitől", hogy Krisztus feltámadt ?

 

A felvetetteket csak gondolatébresztőnek szántam. Nem érdemes arra alapozni, amit az ember egyik vagy másik "felekezetben", "vallásban" tapasztal. Sokkal jobb, ha önállóan kezd el az ember logikusan gondolkodni, és az alapján dönt. Én sem tartom vonzónak az ún. "keresztyénség" múltját..., úgyhogy ebben egyetértünk....

 

De a Multiplát sem azért szerettem meg, mert emberek meggyőztek róla, vagy mert olyan kedvesek a Multiplások és a fórum társak, hanem mert magam tapasztaltam meg jó néhány pozitív dolgot... (ettől még a negatívumait sem szépítem). A fórum pozitívumai és a fórumtársak segítőkészsége csak ráadás....

Előzmény: M.Sanyi (42851)
csir-ke Creative Commons License 9 órája 0 0 42852

Kecskeméten 2 autót is hírdetnek. Lehet, hogy rászánom magam és a hétvén leugrok meglesni őket.

Esetleg megnézte már őket valaki?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/multipla/fiat_multipla_1.9_jtd_115_sx-8759213

http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/multipla/fiat_multipla_1.9_jtd_115_sx-8831880

Elkapott a bírtoklási láz :) Nyárig jó lenne egy épkézláb multit szereznem

M.Sanyi Creative Commons License 18 órája 0 0 42851

Azt hiszem kicsit túlpörögtem magam ezen a témán, így ha elég felkészültnek érzed magad, akkor átbeszélhetjük a dolgot a vallás szemszögéből is. Kezdetnek csak az elmúlt 6-700 évet. Tartok tőle, hogy több negatív, szarházi népirtót fogok tudni felsorolni, aki a Hit nevében cselekedett, mint ahány pozitív, a népesség számára hasznos figurát te.  :)

Előzmény: M.Sanyi (42848)
M.Sanyi Creative Commons License 18 órája 0 0 42850

Van valami baj van öreg ?!   :)))

Előzmény: Vilmos a gázos (42847)
M.Sanyi Creative Commons License 18 órája 0 0 42849

Nem gondoltam volna, hogy valaki elolvassa...  :)

 

 

Ez egy nagy kedvencem.  :))

Előzmény: ritchie02 (42846)
M.Sanyi Creative Commons License 18 órája 0 0 42848

Szerintem fogalomzavarban szenvedsz. Vagy élvezed. :) 

De kifejtem a kedvedért. (azért javaslom tekintsd át a nehezen értelmezhető szavak jelentését ! )  :)

 

Jó pár embert ismerek, akik oda járnak, ezek egy része full idióta, más része teljesen hétköznapi, kissé önbizalom hiányos, könnyen megvezethető, ámde normális, szimpatikus ember. 

Ahhoz, hogy egy adott csoport viselkedését megítéljem, nem kell ismernem minden egyedét, ahogy egy utcán csókolózó férfi párról is nagy bizonyossággal jelenti ki az ember- többnyire joggal- hogy homoszexuálisok. Ha ugyanezt a párt rendszeresen látja az ember, akkor tényként állapítja meg, a megfigyelései alapján.

Az állításom, a kitóduló "csürhére" továbbra is érvényes, nyilván a többiek ugyanolyan hétköznapi emberek. Csak remélni tudom, hogy ők vannak többen, akinek nem inge, az nyilván nem kezd el öltözködni.

Én magam hithű ateista vagyok, de maximálisan el tudom fogadni azt a szemléletet, hogy valaki hisz bármilyen Istenben, legyen az akár Jézus, Allah, Buddha, Zeusz, Mars, Jupiter, vagy a sarki gyerek mopsz kutyája, aki az első két lábán állva tud vizelni hátrafelé.

Meggyőződésem, hogy minden embernek szüksége van hitre. A végeredmény szempontjából elhanyagolható, hogy a hitének tárgya mi/ki, a lényeg, hogy erőt merítve belőle, a nehézségeken átsegítse, a jó dolgokat reálisan élje meg a segítségével.

 

Összefoglalva, semmi bajom azzal, aki oda jár, ( bár erről meg van a magam külön véleménye, kiváncsiságból elkövetett személyes tapasztalatom alapján) azzal van bajom, aki barom. Ha onnan jön ki, akkor vele. Nem vagyok részrehajló, így minden ismeretség nélkül, az adott találkozáskor tanúsított viselkedése alapján. Lehet, hogy te más társasághoz tartozol bent, de elhiheted, hogy vannak ilyenek. Sajnos az ő viselkedésük hívja fel magára a figyelmet, aki normális, az nyilván nem rendelkezik hírértékkel, őket nem említjük sajnos eleget.

Ezzel a rasszistázással csúnyán félre lőttél, de sebaj, majd máskor bejön.  :)

 

Előzmény: Multifan (42844)
Vilmos a gázos Creative Commons License 20 órája 0 0 42847

Még sosem olvastam, de olyan Sanyis... :))

Előzmény: ritchie02 (42846)
ritchie02 Creative Commons License 20 órája 0 0 42846

Csak erősen általánosított, az még nem rasszizmus. És ha elolvastad volna a nickneve alatti bemutatkozó írását most nem lennél ennyire megdöbbenve :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=EprQGmZ3Imw

 

 

 

Előzmény: Multifan (42844)
ijn566 Creative Commons License 21 órája 0 0 42845

Köszi!

Igen 17-es ET35 és 7,5 coll a felni, a gumi 215/45-17. És bevállaltam a kínai gumit, Kingstar ami a Hankook gyártmány, adtak kátyúgaranciát, erősített oldalfalú, peremvédős és csendes meg jól néz ki (nekem számít). Eddig oké, majd kiderül meddig bírja. 16250 volt.

Előzmény: DnéNiki (42843)
Multifan Creative Commons License 21 órája 0 0 42844

hali

 

Bocsáss meg a "H parkból kitóduló csürhét" te mindet ismered ? Gondolom nem , akkor hogyan beszélhetsz így róluk ?

Itt nem jellemző ez a rasszista megnyilvánulás  :(

 

 

Előzmény: M.Sanyi (42840)
DnéNiki Creative Commons License 23 órája 0 1 42843

Jaj, de jóláll neki :-D

Ilyet én is elfogadnék (csak úgy halkan jegyzem meg, hátha olvassa a Húsvéti nyúl) 

Előzmény: ijn566 (42826)
József Siki Creative Commons License 24 órája 0 0 42842

Szép ótó!!!
Hűűűűű, mekkora kerekek! :)

De tényleg, mekkora kerekek???
J?
ET?
Gondolom 17-es!

Előzmény: ijn566 (42826)
szg75 Creative Commons License 26 órája 0 0 42841

...Bp.-től elég messze lakom, úgyhogy nem járok a Gyömrői út felé vasárnap soha....  Amúgy meglep, amit írtál, mert én eddig nem sok autón láttam ilyen jelet....   Ennek ellenére örülök, hogy "vidéki" vagyok..., bár ezzel együtt "tudatlanabb" / naivabb is...., de nem bánom....

Előzmény: M.Sanyi (42840)
M.Sanyi Creative Commons License 26 órája 0 1 42840

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

Javaslom, állj meg vasárnap a Gyömrői úton. Nézd meg a H parkból kitóduló csürhét és gondold át még egyszer ! Annyi halacskás autót életedben összesen nem láttál, mint ott fogsz. :)

Előzmény: szg75 (42839)
szg75 Creative Commons License 29 órája 0 0 42839

A szürke Multi hátulján még "jobbra úszó halacska" is van, ami elvileg azt jelentené, hogy keresztyén volt a tulaj..., aztán persze lehet, hogy ez nem számít semmit, de hátha mégsincs annyi rejtett/titkolt hibája az autónak... (Legalábbis nem jellemző, hogy ilyen címkével vonzzák az eladók a vevőket.)  Én is inkább ezt nézném meg...

Előzmény: csir-ke (42810)
Lloyds Creative Commons License 29 órája 0 1 42838

Koszi, megkeresem, m szeretem kicsapatnia gozborotvaval a sarat h ne rakodjon fel :)

Előzmény: turulur (42833)
Lloyds Creative Commons License 29 órája 0 0 42837

Hatulrol nezve az O gyurut szembol, gyakorlatilag az O nak nem a kozepen jon ki nekem, hanem mintha biggyesztene a szajat :) . gyakorlatilag az O legaljanal jon ki. Felul laza :)

Előzmény: turulur (42834)
dez1 Creative Commons License 1 napja 0 0 42836

Na ma reggel az én kuplungbowdenem is gallyra ment - de nem eltört, hanem a műanyag borítású belső  részénél elszakadt... valami szörnyű vékony acélszál van benne:(  Szerencsére megint a parkolóban csinálta...

 

Elképesztő, csináltatok én is bele 1 normális bowdent.....

 

 

baderoli Creative Commons License 1 napja 0 0 42835
turulur Creative Commons License 1 napja 0 0 42834

Ezt délután megnézem. Nem tudom. A lapát/kar közel párhuzamos az üveggel, akkor merőleges a tengely is. Forgattyús házban is merőleges a tengely.

 

Azt hiszem nem értem :)

Előzmény: Lloyds (42832)