Eleve mennyivel jobb lenne, ha a mennyeiből válogathatna Rossi, vérmagyar, nyelveket sem beszélő játékosokat. Lehet, hogy Dublinban is az volt a baj, hogy Varga, Szoboszlai, Orbán, Sallai, Bolla, Kerkez túlzottan.is meg tudták értetni magukat a német bíróval?
A Nego-Schäfer-Styles-Kerkez négyesfogatot írtam középen, amelyik most optimálisnak tűnik. Kicsit bennünket minősít, hogy ebből a négy emberből három nem is magyar, hanem honosított, és a neve alapján Schäfer ősei sem ihattak kumiszt a honfoglalók között.
A jövőt a két Dárdai gyerek jelentené még, akik otthon állítólag németül társalognak egymással.
Optimális esetben nem kell feltétlenül kezdőembernek lennie, mert a Nego-Schäfer-Styles-Kerkez négyesfogat és a Sallai-Varga-Szoboszlai trió mögött a kispadon a helye.
De épp ez a lényeg. Máris van egy minőségi cserénk, aki még soha nem csinált olyan hülyeségeket a válogatottban, mint Sallai az írek vagy Szoboszlai és Kerkez a portugálok ellen.
Az idei mérlegünk az első 6 mérkőzés után: 1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. Ahhoz képest, hogy 2023-2024-ben egészen az Eb-ig még a veretlenségünkkel kérkedtünk, ez meglehetősen rossz teljesítménynek tűnik.
Utoljára 2017-ben, Storck utolsó évében (1 győzelem, 5 vereség) és 2018-ban, Leekens szerencsétlenkedésének évében (1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség - ebből az egy darab győzelem és az egyik vereség Rossié) voltunk ennyire rosszak az első 6 meccs után.
2017-ben és 2018-ban is repült a kapitány...
Lehet rugózni azon, hogy mikor milyen ellenfeleink voltak, mekkora tét mellett és éppen mennyire volt szervezett a mezőnyjátékunk, de ettől a tények nem változnak: ez nagyjából Feröer és Luxemburg szintje.
Még egy érdekes tény, ami jelzi a bajokat:
2021 őszétől az angolok elleni hazai 0-4-től kezdve egészen 2024 nyaráig, a svájciak elleni 1-3-ig közel három éven át egyetlen olyan mérkőzése sem volt a válogatottnak, amikor kettőnél több gólt kapott volna. Ezt a bravúrt még az Aranycsapat vagy Mezey wundermannschaftja sem tudta megcsinálni.
Nos, 2024 júniusa óta hatszor kaptunk legalább 3 gólt: Svájc, Németország, Hollandia, Törökország kétszer és Portugália is rendesen megterhelte a hálónkat. Tudom, hogy a kapott gólok mellé mindig oda kell számolni a rúgottakat is, és az sem mindegy, hogy milyen a játékunk minősége, de ha ezt nézzük, akkor is ebből a hat meccsből csak a múlt heti magyar-portugál volt emészthető.
A 2020-2023 közötti időszakhoz képest rendkívül látványos a visszaesés.
A hétvégén Nagy Ádám végig a pályán volt a Speziában. Nikitscher csereként 5 percet kapott a portugál élvonalban, a Rio Ave csapatában. A törökországi légió többsége (ne gyertek Sallaival, mert többséget írtam, nem egészet) mellett ők is a kiesés elkerülése ellen fognak harcolni.
Kerkezt tegnap jól beárazták, hogy már az első félidőben lecserélték, azért elég megalázó
Nem az, butaságot csinált!
Fiatalság, bolondság...tanul belőle mert ő ilyen.
Az edzője jogosan döntött így, ő is tudja.
De itt egy vélemény, a legilletékesebbtől, a Poolbarátorokról bemásolva:
Robbo Milosról
„Ő még nagyon fiatal, és szerintem hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Az összes új igazolásunk fiatal, de elképesztő potenciállal rendelkeznek, ők jelentik a klub jövőjét, és igyekszel annyit segíteni nekik, amennyit csak tudsz.
„Ő lesz a Liverpool kezdő balhátvédje a jövőben, és rajtam múlik, hogy ebben a szezonban nyomást gyakoroljak rá, segítsek neki fejlődni.
Fantasztikus jövő áll előtte, csak keményen kell tovább dolgoznia, és nem szabad, hogy ez hatással legyen rá – nem is lesz, mert magabiztos srác.
Elég gáz volt az az értetlenkedésük a második MLSZ videó körüli balhé miatt, szerintem rajtuk kívül mindenkinek egyértelmű volt, hogy azért az általános felháborodás, mert magát a szurkolást is negatívan állítja be, a jófiú meg a csendben tapsikoló néző.
Nagyon gáz a mai "szakkommentátor" felhozatal. Az a korosztály ül most ott, gondolom jó gázsiért, amelyik a magyar foci és a válogatott legnyomorúságosabb korszakát fémjelezte.
A stúdiós tévés arcok sem jobbak, Csirke nénitől (Mérei) konkrétan hidegrázásom van, és tudom, hogy sokan odáig vannak Berkesi Juditért, meg focizott, meg blablabla, de nekem ő zavaróan tudálékos. És alapvetően az élet bármely területén egyenlőnek tartom a nőket, de még egy Berkesi sem úgy szocializálódott, ahogy mi fiúk, nem rúgta szét pár hetente a cipőjét a salakos suliudvaron.
Meg vannak ezzek az újhullámos focibloggerinák és influencerek, na ők nálam abszolút a kvótanő kategória, cuki, hogy lelkesek, meg Mbappé meg Yamal, de ők csak fogyasztók.