Keresés

Részletes keresés

kiskacsa1918 Creative Commons License 11 órája -2 1 174839

Most mit vagy így ráizgulva a magyar játékosokra? Nem tudsz már mibe bele kötni, elő veszed az örök klasszikust. Nem tudom hogy vajon mikor jön el az a pont nálad, mikor rájössz, hogy attól mert egy fiatal játékos markáns szerepet kap bárhol, még nem fogja azt jelenteni, hogy ő automatikusan klasszis szintű játékossá fog érni, csak azért mert játékidőt kap. Amúgy ezeket a játékosokat a vezetőedző edzéseken is látja, ami alapján szintén tudja mérlegelni, hogy az adott játékos befér-e a csapatba vagy nem. Még csak véletlen se gondolj abba bele, hogy talán Farkas és Pál esetében ez így lehetett, mert infarktust kapsz véletlen. :D Az meg hogy a dán válogatott első számú irányítójáról, aki az előző szezonban az Odensét döntőig segítettette, markáns szerepvállalással, azt írod hogy rosszabb játékos mint Pál meg Farkas, egész szürreális.

Ezeknek a játékosoknak még mindig nem csak a Győr létezik, lehet igazolni külföldre, vagy akkor a Fradiba, ott úgy is gyűjtögetik a magyarokat (vagy már nem? :) ) és akkor lehet teljesíteni. Vagy oda se "kellenek"? Érdekes ez azért. 

Kielemzed Elver játékát, megállapítod, hogy hát itt Tranborg nem zárt össze a másik védő játékossal, akkor hát ezt Pál meg Farkas is meg tudta volna csinálni. Ember....

És igen, Győrben a BL győzelem az elvárt. Nem a cirkusz miatt, nincs itt semmi féle show must go on téma, BL győzelem a cél minden évben, erre pedig az ahhoz megfelelő játékosok szükségesek. PONT. A Győr nem nevelőegyüttes felnőtt szinten, arra ott az utánpótlás bázis, ide kész játékosok kellenek. Ha az a kész játékos külföldi, akkor külföldi. Ha magyar, akkor magyar.

Dmitrieva helyére mehet Pál és Farkas, na tőle valóban biztos hogy többet tudnának hozzá tenni a csapat játékához. Talán ebben egyet értünk. :D Két gólt ők is tudtak volna lőni a Győr ellen, a 17-ből, az egyik úgyis egy emberelőnyös figurából tisztára játszott ziccerben történt, összehozták volna. 

Előzmény: RnD (174834)
kiskacsa1918 Creative Commons License 11 órája -2 0 174838

De Paula egy átlövő, akinek a játéka az egy-egyekre épül. Az átlövő elsődleges dolga a helyzetbe kerülés, nem a csapattársak kiszolgálása. Te magad is leírtad, hogy ha ez nem jön össze, akkor hozza helyzetbe a játékosokat. De még hogyan, ráadásul. Az egyik legjobb a csapatban, aki kiválóan játsza meg a beállókat, és a szélsőket, vagy bárkit, aki a közelébe kerül. Amúgy sem ilyen kontextusban került elő a csapatember kifejezés korábban ;)

Előzmény: RnD (174829)
RnD Creative Commons License 12 órája -1 1 174837

A hozzászólásom nem arról szólt h Pál Tamarát és Farkas Johannát most kellene beépíteni. Hanem arról h annak idején kellett volna.

És miért írjak erről a Fradi-topikban....?:O

Előzmény: Labalgo (174835)
RnD Creative Commons License 12 órája 0 0 174836

"Elver --első gólja hat-az-öt-ellen egy szimpla betörés volt baloldalon, --a második hat-az-öt ellen betörés középen (amihez kapott egy első osztályú zárást a beállótól)..."

Sorry:)

Előzmény: RnD (174831)
Labalgo Creative Commons License 12 órája -2 1 174835

Rnd! Te ennyire hülye vagy? Esetleg a győri szurkolókat akarod bosszantani? Gondolom Pál Tamara ugródeszkának használja mostani csapatát a Csm- be, Farkas Johanna meg  nemsokára Esbjerg játékos lesz, nem? Miért nem mész vissza a Fradi fórumra?

RnD Creative Commons License 12 órája -1 0 174834

De azért feltennék még egy kérdést ami a magyar játékosok helyzetét érinti.

Most tulajdonképpen mi a szakmai koncepció az ETO-ban:

1) olyan csapatot akarnak építeni amelyikben minden poszton egy külföldi sztárjátékos - vagy legalábbis külföldi válogatott játékos - szerepel, azaz egy kirakatcsapatot amelyiket mutogatni lehet a nézőknek és a szurkolóknak mint egyfajta háromcsillagos látnivalót, és ehhez meccsek sem feltétlenül kellenek?

2) vagy egy olyan csapatot amelyik jó eséllyel indul a BL megnyerésére és potenciálisan minden szembejövő ellenfelet le tud győzni.....?

Ez egy fontos különbség, és ezen érdemes elgondolkodni.

Mert ha a második változat, akkor abba a csapatba magyar játékosok is beférnének (és nemcsak a széleken). Ha viszont az első, akkor nem. (Más kérdés h az első verzió már nemcsak a kézilabdáról szól hanem a nézőknek szánt 'show'-ról is. Ami - mint tudjuk -  must go on.)

Én híve vagyok annak h az ETO magyar csapat is legyen újra. 

RnD Creative Commons License 12 órája 0 0 174833

...egyébként junior játékosokról is lehetne ide, mert a jelenlegi junior válogatott első sora szeptember őta az ETO-ban játszik.

És a juniorok szövetségi edzője, Bohus Bea az ETO U20 edzője..

RnD Creative Commons License 12 órája 0 0 174832

Győri témákról miért a Fradi-topikba írjak.....?:O

Előzmény: demizson1 (174830)
RnD Creative Commons License 13 órája -1 0 174831

....és most h a Fradi elleni káprázatos győzelem után visszatértek a munkás hétköznapok, folytatnám az itt nemrég elkezdett témát.

Írtam h Pál Tamarát vagy Farkas Johannát annak idején minden további nélkül be lehetett volna építeni az ETO-ba, és akkor nem kellett volna idehozni Elvert vagy Tjasa Stankót. Egyik sem jobb náluk (Elvert ráadásul cserélni kell.... ami néhány magyar irányítónál kizáró ok volt, külföldinél úgy látszik nem).

Ezt a véleményemet továbbra is fenntartom. Azóta Elver a Fradi elleni rangadón lőtt nyolc gólt, erre néhányan máris világklasszisnak kiáltották ki. 

De a helyzet az: ugyanezeket a gólokat Pál Tami és Farkas Johanna is belőtte volna.

Elver --első gólja hat-az-öt-ellen egy szimpla betörés volt baloldalon, --a második hat-az-öt ellen betörés középen (amihez kapott egy első osztályú asszisztot a beállótól).

--Aztán betalált majdnem ugyaninnét betörés végén felugrásból (ehhez még az előzőnél is jobb előkészítést kapott a beállótól és Housheer-től) A második félidőben

--lőtt egy gólt baloldalon betörésből (itt Malestein és Tranborg nem zártak össze) --aztán egyet középen nyolc méterről átlövésből, --majd j3 hat méterről felkanyarodás végén még egyet

átlövésből a védő fölött. Betalált még --indulásból az üres kapuba és a végén --le-egy-egyezte - éppenhogy - Klujber Ketit és Balázs Bítiát baloldalon (messze nem a legacélosabb védőpáros)

A nyolc gólból hatot teljesen egyszerű helyzetből lőtte, emberelőnyből vagy kiváló előkészítés után ahol csak be kellett mennie az előtte megnyíló védőfalon, vagy gyengén illetve össze nem záró védők között és egyszer még üres kapuba is. Ezeket a helyzeteket bármelyik top-6 magyar irányító belőtte volna, ez azt hiszem nem kétséges. Elver két önálló akcióját - a két átlövésgólt - már nem valószínű, helyette viszont Pál Tamara és Johanna is lőtt volna két gólt egy-egyezésből (amiben egyértelműen jobbak mint Elver).

Úgyhogy véleményem maradt: amennyiben annak idején Tamit vagy Johannát beépítik az ETO-ba - ehhez egy BL-szintre hozó év kellett volna csak, és egy ilyen évet az ETO minden további nélkül elbírt volna, mert akkor is minőségi kerete volt - teljesen elképzelhető lett volna Elver helyett egy magyar irányító.

Egyébként ha a magyar játékosok mostani 'per pillanat' formáját nézzük, Simon Petra és Pődör Beki ugyanezt tudná, sőt többet is mert őket védekezésben sem kell feltétlenül cserélni.

(Más kérdés h ők hajlandóak lennének-e Győrbe igazolni...)

Előzmény: RnD (174766)
demizson1 Creative Commons License 13 órája -2 1 174830

A fradi fórumon megunták már az okosságaidat , hogy itt osztod az észt ?  A junior topik meg üres..

Előzmény: RnD (174829)
RnD Creative Commons License 13 órája -2 0 174829

Nála az első mindig az h gólt akar lőni. A többiek csak akkor jutnak eszébe - akkor sem túl gyakran - amikor nem jön össze a gól.

Előzmény: kiskacsa1918 (174828)
kiskacsa1918 Creative Commons License 23 órája -2 0 174828

És ezt miből állapítottad meg ilyen biztosan?

Előzmény: RnD (174822)
Gabho28 Creative Commons License 25 órája -1 0 174827
RnD Creative Commons License 1 napja -5 1 174822

"Az ETO-ba igazi csapatember kel."

...mint de Paula?

Semmi bajom vele de h nem igazi csapatember az tuti.

Előzmény: demizson1 (174811)
RnD Creative Commons License 1 napja -2 2 174821

Nahát, "Demizson" beír valamit amit "hallott" aztán máris elhiszed....?:O

Előzmény: kiskacsa1918 (174817)
hummel098 Creative Commons License 1 napja -3 1 174818

Egyébként Johansson nyilatkozataiból is rendre kiderül, hogy nála az első a kiválasztásnál, hogy tudjon valaki védekezni...

Szerintem nem nagyon tűrné, ha azt látná, hogy az ellenfél a kétikéhez járjon gólokat szerezni. 

Márpedig a fradinál ez rendszeres. 

kiskacsa1918 Creative Commons License 1 napja -2 1 174817

Akkor csak jóhiszemű vagyok, valóban nem való ide. 

Előzmény: demizson1 (174814)
hummel098 Creative Commons License 1 napja -5 3 174816

Klujber:

Így igaz, Győrben csapatot csinálnak, nem primadonna nevelde. 

Esetleg, ha megtalálja Sakonál a hetes labdáját, akkor jöhet a serdülőbe! 😂😂

demizson1 Creative Commons License 1 napja -2 1 174814

Márpedig én úgy hallottam előszeretettel járt Kubatovhoz ő is a játékpercei miatt . Jó helyen van ott. 

Előzmény: kiskacsa1918 (174813)
kiskacsa1918 Creative Commons License 1 napja -1 1 174813

Klujber szerintem hamarabb igazolna külföldre, mint hozzánk. Amúgy én is bedobtam volna a nevét, nem tudjuk meddig hosszabbított, és szerintem sem olyan elérhetetlen már, mint korábban, de ide nem szeretne jönni szerintem. Az ő nyilatkozataiból mindig sütött az hogy kőkemény fradista, bár szerintem ez a fradizmus sok valakinek Elek Gabi miatt jelentett sokat, Elek pedig már nincs. Viszont nem azért nem akarna nálunk játszani, mert nem lenne az egyértelmű elsőszámú a posztján, hanem mert fradista valóban, nyilatkozta már százszor, hogy a Fradival akar BL győztes lenni, azt is, hogy a családja is úgy vélekedik, hogy ne merjen soha eligazolni, jó helyen van ő ott. 

Én nem hiszem el, hogy ő ilyen kiskirálylány lenne, aki megsértődik, ha meg kell küzdenie a játékpercekért. De lényegtelen, nem fog hozzánk igazolni.

PopcornJohny202 Creative Commons License 1 napja 0 1 174812

Csak felsoroltam kik jöhetnek szóba. Én sem örülnék neki.

Előzmény: demizson1 (174811)
demizson1 Creative Commons License 1 napja -3 1 174811

Isten ments Klujbertől , egy riválist se tűr meg a posztján aztán megy árulkodni , igaz most az edző barinőjébe lehet beletörik a foga. Az ETO ba igazi csapatember kell . 

Előzmény: PopcornJohny202 (174809)
PopcornJohny202 Creative Commons License 1 napja -4 1 174809

De Klujber sem annyira lehetetlen már mint 2-3 éve volt. Ha van rá lehetőség biztosan megkörnyékezzük. Lassan ő is megunja a vesztes szerepét.

PopcornJohny202 Creative Commons License 1 napja 0 0 174808

Túl sok balkezes nem jöhet szóba. Vyakhirevának és Ugolinnak van lejáró szerződése, Klujber nem tudjuk meddig hosszabbított. A többi nemzetközi szintű jobbátlövőnek szerződése van.

Az orosz mellett szól az is hogy már dolgozott együtt Perrel. 

Előzmény: PopcornJohny202 (174804)
kiskacsa1918 Creative Commons License 1 napja 0 0 174807

Illetve szerintem 3 kapus sem lesz.

kiskacsa1918 Creative Commons License 1 napja 0 0 174806

Tudsz valamit? :) 

Előzmény: PopcornJohny202 (174804)
kiskacsa1918 Creative Commons License 1 napja 0 0 174805

Hagman fog menni, máskülönben hosszútávú szerződést kötöttek volna vele, illetve nem is játszik, egyértelműen Hovden van favorizálva. Ha véletlen Hovden akarna menni, akkor fog maradni Hagman. 
Breistöl nem fog kapni szerződést, Stanko pedig maradni fog, nem fognak szerződést bontani. Dulfer nem fog támadni, ahogy eddig se tette, illetve én Kristiansent sem számolom már a támadó játékosok sorába,ha nagyon ég a ház bevethető, de ő már korából fakadóan nem tudja azt, mint régen, hiába egy terminátor. Ha pl. lesz igazolva egy balkezes lövő, akkor meg is van Kristiansen játékidejének a helye, mint kettes védő, annak kiválló a mai napig. Housheert nem kell cserélni, de az elérhető balkezes játékosok közül a legtöbb nem tud védekezni.

Előzmény: Tonio 2.0 (174800)
PopcornJohny202 Creative Commons License 1 napja 0 1 174804

Vyakhirjeva szerződése lejár! Csak szólok :)

hummel098 Creative Commons License 2 napja -1 1 174803

Illetve, azt akartam írni, hogy Dulfer, nagyobb részben nem támad, így elöl nem vesz el helyet... 

hummel098 Creative Commons License 2 napja -1 1 174802

Breistöl, ő igen, benne van a pakliban... 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!