Keresés

Részletes keresés

Petykoooo7 Creative Commons License 2025.02.22 -2 0 19602

Párizs látnivalók: tippek & trükkök saját szervezésben

A sors furcsa fintora, hogy már több alkalommal is jártam Nyugat-Európa nagyvárosaiban, de Párizs ez idáig még kimaradt. Hogy miért? Én magam sem tudom. Londonba például évente legalább egyszer visszakeveredek. Rómában is már jártam több alkalommal. Sőt, Barcelonát is már töviről-hegyére bejártam. De Párizs ez idáig egy nagy szürke foltként szerepelt a térképemen. Most viszont a dolgok úgy alakultak, hogy sikerült eljutnom Franciaország fővárosába. Igazából több szavazást is láttam az interneten korábban már, ahol Párizst választották a gyakori utazók a legnagyobb csalódásnak a kiruccanásaik után. Szóval nem túl nagy elvárásokkal érkeztem meg a szerelmesek városába. Ja igen, a szerelmesek városába a párom nélkül utaztam. Szóval ennek tükrében egy merőben más élményben volt részem, mint azoknak az embereknek, akik enyelegni jöttek ide. Szóval mindent összevetve felemás érzésekkel távoztam ebből a nagyvárosból. Voltak dolgok, amelyekben kifejezetten pozitívan csalódtam. És voltak olyan látnivalók is Párizs belvárosában, amit igazából értelmezni sem tudtam, hogy mitől olyan népszerűek. A posztban részletesen elmesélem az élményeimet a francia fővárosból. Kellemes olvasást hozzá!

Bővebben: https://travelhacker.eu/parizs-latnivalok-tippek-trukkok-sajat-szervezesben/

jakabab Creative Commons License 2024.12.18 -2 0 19601

I know that bus 351 route issue you mentioned. Actually, I found this https://gowithguide.com/france/paris that explains some recent changes in Paris public transportation. Might be helpful for future travelers!

hunaqua Creative Commons License 2024.12.17 0 2 19600

Párizs ( péntektől-hétfőig )

Repülés:

EasyJet

Érkezés este hatra,menetrend szerint a CDG repülőtérre.

14 éve voltunk utoljára Párizsban,akkor a 351-es buszt használtuk a bejutáshoz,teljesen rendben volt .Elvitt gond nélkül a Nation metróállomásig,ezért gondoltam most is jó lesz. A menetrend szerint most is az lenne a végállomás,de nem ment odáig,valahol a 3-as metró vonalán megállt és lerakta az utasokat.Igaz még azt sem hagyta ,hogy fizessek.

Szállás: 

Novotel Paris Charenton-le-Pont   (8-as metró,Liberté állomás).

A kijárattól 100m. Csendes nyugodt környék. A szálloda mellett közvetlen egy kis Auchan ,ott vásároltunk mindent. Szerintem így reggelit nem érdemes befizetni,illetve ezt mindenki döntse el igényei szerint. A szálloda 4 csillagos,alapvetően rendben van (inkább 3 csillag). Ami viszont nem szimpatikus,hogy megterheli érkezéskor 150euro-val a kártyát,amit távozás utáni napokban küld vissza. Illetve a szobában csak papírpohár van. Viszont ha piszkos lesz akkor a takarítónő kidobja,de újat nem tesz.

A programok a szokásos :

Louvre, Champs-Élysées , Diadalív, Eiffel torony, Pigalle

Sacre-Coeur, Notre Dame, Pantheon, Opera,stb,stb...és rengeteg séta.

Hétfőn a repülőtér felé már nem kockáztattam a 351-es buszt, a RER B-vel mentünk minden gond nélkül.

Összességében nagyon jó volt,teljesen más ilyenkor decemberben Párizs. Rengeteg karácsonyi fény és dekoráció. Gyönyörű ez a város télen is.

Fikatours Creative Commons License 2024.11.25 -1 0 19599

Párizsba halókocsis vonattal, milyen romantikus...

Hát nem.

https://fikatours.blogspot.com/2024/11/parizs-vonattal.html

hunaqua Creative Commons License 2024.11.11 -1 0 19598

Köszönöm szépen!

Előzmény: irreverzibilis (19597)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.11.10 0 0 19597

itt még nem,de a közelben a Château de Vincennes-ben jártunk múlt hétvégén, az a környék bejött nagyon, esetleg még azt vedd figyelembe hogy melyik reptérre érkezel,- pláne ha késői időpontban,- illetve milyen látnivalókat/környéket céloztok meg

Előzmény: hunaqua (19594)
hunaqua Creative Commons License 2024.11.10 0 0 19596

Köszönöm szépen! :-)

Előzmény: PHX Valley (19595)
PHX Valley Creative Commons License 2024.11.10 -1 0 19595

A Novotel egy, az ibisnél magasabb kategória (szerintem magasabb kategóriából én csak Mercure-ban voltam), elvileg rossz nem lehet. Bár a Tripadvisoron 3.5 Average van, gondolom, ez azért is így van, mert ez mégiscsak 4 csillagos, az ibesek meg 2 vagy 3, azaz mások az elvárások is. A környék jó, a metró meg ennél közelebb nem lehetne 😊 Mindkettő jó lehet.

Előzmény: hunaqua (19594)
hunaqua Creative Commons License 2024.11.10 0 0 19594

Köszönöm szépen!

vagy ez?

Novotel Paris Charenton-le-Pont

Ez a kettőből szeretnék dönteni.

Előzmény: PHX Valley (19593)
PHX Valley Creative Commons License 2024.11.10 0 0 19593

Szerintem rendben lehet. A környék sem rossz (arra fenn északon azért vannak kemény környékek 😊), illetve a Tripadvisoron is 4.0 (Very good) az értékelés.

Előzmény: hunaqua (19592)
hunaqua Creative Commons License 2024.11.09 0 0 19592

Köszönöm szépen!

Ez milyen lehet?

ibis Styles Paris Porte de Versailles - Mairie d'Issy

12-es metró végállomástól 160m.

irreverzibilis Creative Commons License 2024.11.09 0 0 19591

az Orleans kínálja magát,- először mi is ott szálltunk meg,- pláne ha Orlyra érkeznek, mondjuk egy dec 9-12-re 162eft jutányos ár,de még Novotel is belefér a keretükbe,tucatnyi lehetőség van még

Előzmény: PHX Valley (19590)
PHX Valley Creative Commons License 2024.11.09 0 0 19590

Accor lánc egységeit nézted? Én Ibisben (Port d'Orleans) és Adagioban (Porte de Versailles) is szálltam meg, ár-érték arányban jók voltak, mindkettőnél közel a metró. Viszont december is közel van, ez ár szempontjából nehezíti a helyzeted.

Előzmény: hunaqua (19589)
hunaqua Creative Commons License 2024.11.09 0 0 19589

Szeretném kérni a véleményeteket.

Szállodát keresünk 3 felnőtt részére 3 éjszakára december közepére. Amit szeretnénk,hogy normális környéken és közel legyen a metróhoz . Szeretnénk reggelit is és visszamondható legyen egy darabig. A keret kb. 200.000.-huf. 

Köszönöm! 

Kazsuli Creative Commons License 2024.10.20 0 0 19588

Kérlek Titeket, akik már jártatok a Louvre-ban, segítsetek!

Eddig nagyon keservesen sikerült néhány kihagyhatatlan remekmű helyét megtalálni.

Pl.:Sleeping Hermaphroditus: Sully wing, floor 0, 348.room

De ahhoz, hogy jónéhány fontos tárgyat megnézhessek néhány ottani óra alatt, szeretném már előre kideríteni a többi pontos helyét is.

Készítenék egy "útitervet" , ami egyszerűvé tehetné a bejárást.

Ha lenne erre egy bevált recept, kérem írjátok meg! 

Esetleg már valaki készített hasonlót? ... vagy találkozott egy ilyen linkkel?

Előre is nagyon köszönöm!

Kazsuli Creative Commons License 2024.10.20 0 0 19587

Az utazási időpont még odébb van.

Előzmény: irreverzibilis (19586)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.08.11 0 0 19586

Nincs mit és meg volt?

Előzmény: Kazsuli (19585)
Kazsuli Creative Commons License 2024.08.11 0 0 19585

Nagyon köszönöm!

Sokat segítettél!

Előzmény: irreverzibilis (19584)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.07.26 -1 0 19584

ettől jobban nem fogja leírni senki: https://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html

Előzmény: Kazsuli (19583)
Kazsuli Creative Commons License 2024.07.26 -1 0 19583

Kedves Fórumozók!

Bár egy "kicsit" alszik a Fórum, de reménykedem, hogy fel tudom ébreszteni.

Az előző bejegyzésben a közlekedési jegyekről, bérletekről is olvashatunk.

Ha valaki napra kész információval rendelkezik, kérem segítsen!

A havi bérlet a tárgyhó első napjától, vagy az első használattól érvényes?

Előre is köszönöm! 

Előzmény: irreverzibilis (19581)
Kazsuli Creative Commons License 2024.07.26 0 0 19582

.

irreverzibilis Creative Commons License 2023.04.10 -1 0 19581
Előzmény: szilkszilky (19580)
szilkszilky Creative Commons License 2023.04.09 -2 0 19580

bár az előzőre sem kaptam választ (de megtaláltam a hivatalos sitekon) hátha most sikeresebb leszek…

Ha Paris Visite bérletet veszek 1-3 zónára, milyen kiegészítő jegyre van szükségem az Orlyra vagy Versaillesbe? Ennek hol tudok utánanézni és hol tudom megvenni? Azt szeretném kiszámolni, h van-e értelme megvenni az 1-5 zónát vagy sem 3 egyéb útért 5 nap alatt? Köszönöm.

Losicica Creative Commons License 2023.04.02 -3 0 19579

Sziasztok, 

Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy Párizs "agglomerációs" részén hol érdemes letenni az autót és váltani? 

Disneylandbe megyünk 3 napra, ott lesz a szállásunk is mellette, de utána 1 napot bemennénk Párizsba is, de úgy, hogy közben a déli elkerülőn elindulunk nyugatra, mert másnap a Thoiry állatkertbe megyünk. 

Első blikkre valahol Versailles körüli megállást néztem, és váltást RER C-re, de nem fektettem túl sok energiát a kérdésbe, mert nem nagyon találtam jó térképet, a google-n pedig parkolóházat és tömegközlekedést is találni kicsit hosszadalmas. Szóval valami itthoni P+R szerű megoldás érdekelne. 

Emellett most jutott eszembe, hogy van esetleg Lime vagy hasonló elektromos roller bérlési lehetőség a központban? Igazából csak pár óránk lenne a városra (pár hónappal később másokkal majd alaposan is tervbe van véve a bejárása), és azt néztem, hogy amit szeretnénk megnézni Eiffel-torony , Champs elysées , Diadalív, majd vissza a Notre Dame-ig kb, egészen közel esnek egymáshoz. Nem bújnék el a föld alatt egy metroban, hanem egy rolleren egyszerűbben végig lehetne járni, és közben látnánk is mindent. 

Köszi szépen! 

szilkszilky Creative Commons License 2023.03.25 -1 0 19578

Nem, dehogy!

Előzmény: irreverzibilis (19577)
irreverzibilis Creative Commons License 2023.03.25 0 0 19577

Holnap utaztok?

Előzmény: szilkszilky (19576)
szilkszilky Creative Commons License 2023.03.25 -1 0 19576

Először megyünk Párizsba a családdal. Van 3 26 évnél fiatalabb a csapatban. Azt szeretném megtudni, h ahova ők ingyenesen bemehetnek, oda is kell-e nekik “kedvezményes jegy”? Es ami még fontosabb, h ezt a jegyet csak aorban állással, pénzárnál lehet kikérni - hiszen gondolom kell hozzá igazolvány. A felnőtteknek a Passt venném, de akkor így is sora kell állni?

ill. A Pass hogy működik olyan helyeken, ahova időpontra lehet csak menni?

köszönöm.

vélemény Creative Commons License 2023.01.06 -3 0 19575

Nekem  több, mint 20 évig a  Louvre volt a "múzeum". 1997 és 2004 között hétszer voltam Párizsban, kb összesen 30 napot. Minden utazáson 3 alkalommal voltam a Louvreban.  Mindig múzeumbérletem volt. Azzal többször is be lehetett menni, ahányszor akartam. A  bérleteseknek külön bejárata volt a Rivoli felől is és a metró felől is. Általában az esti nyitvatartás idején mentem, vagy reggel nyitásra de akkor 2 óra múlva (amikor jöttek a tömegeket) már mentem is.

2019 novemberében mentünk újra, 2 először ott járó rokonnal. 2 napos múzeumbérlettel. Kiderült hogy most már a múzeum bérlettel csak egyszer  lehet bemenni és időpontot kell foglalni. Régen a normál jegy is napijegy volt, be lehetett menni reggel , majd este újra. A foglalásos rendszer miatt ez már lehetetlen. Szóval elveszett az öröm. Valószínűleg már nem megyek többé a Louvreba.

Előzmény: auray1 (19574)
auray1 Creative Commons License 2023.01.06 -3 1 19574

Off topic Szilveszter és némi felsőlégúti nyavalya után még néhány szó a Louvre-ról.

Akkor voltam először a Louvre-ban, amikor nem sokkal korábban vezették be a heti 2 hosszú nyitvatartást. Még nem volt nagyon közismert, ezért számomra óriási élmény volt este 6 után csaknem egyedül sétálgatni a múzeumban. Először kis híján leragadtam a koraókori anyagnál. Erőnek erejével kellett magam rávenni, hogy menjek tovább, hiszen csak 3 óra áll a rendelkezésemre, Innen rögtön (szinte) belebotlottam a rendkívül látványosan elhelyezett híres görög szobrokba. Majd megtaláltam a gótikus-reneszánsz festmények szárnyat, és itt töltöttem a legtöbb időt gyönyörködve a festményekben, amelyek végén egy teremben ott volt a Mona Lisa. Minden tematikusan volt a múzeumban elrendezve, mint akár nálunk, akár pl. Bécsben a Szépművészetiben. Ha nem kartam XVII. századi francia festményeket nézni, ki tudtam kerülni. Külön termekben voltak a porcelánok, amik nem érdekeltek annyira, de olyan gyönyörűek voltak, hogy nem hagytam ki. Nem is volt túl sok belúlük. És így tovább. Azért írtam le ezt ilyen hosszan, mert most keserves csalódás volt a Louvre. Most kifejezetten ókori, nagyon korai anyagot szerettem volna megnézni (Mezopotámiából, a kora görög anyag, stb.). Átrendezték a múzeumot, és hosszan bolyonghat az ember egy tömeggel sodródva úgy, hogy csak üres vagy teljesen érdektelen kiállításon megy keresztül. Én már nem akartam a nevezetességeket látni. De szinte lehetetlen volt célirányosan haladni. Az ókori anyag lent van a legalsó szinten, és csak úgy lehet elérni, hogy az ember gyalogol a "középkori Louvre" kiállításon keresztül. Egyik oldalon korabeli kövekből rakott falak, a másik oldalon bástyák hosszasan és kanyarogva, közben WC vagy faragott kövek terme szakítja meg a látványt. Hosszú idő után megjelenik a Szfinksz. Aztán az egyiptomi anyag, és aztán feladtam. 

Ami viszont nagyon érdekes volt, az egy időszaki kiállítás volt. XVI. századi bolognai festők képei, főleg rajzok, tanulmányok. Nagyon jó anyag volt. Látszott, hogy minden látogatót meglepett, és megfogott. Akár az összes kiállított képet lefényképezhettem volna, ahogyan tettek ezt néhányan. Nagyon jó kiállítás volt.

Legközelebb úgy választok időpontot, hogy a késői nyitvatartás idején mehessek be a múzeumba.

vélemény Creative Commons License 2022.12.31 -4 0 19573

A gázlámpásos fűtést én mindig felháborítónak találtam. Párizsban is, Rómában is Budapesten is.

Előzmény: auray1 (19572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!