Keresés

Részletes keresés

Fishtax Creative Commons License 3 órája 0 0 224962

"...azzal kb. ugyanott vagyok!"

 

...azzal kb. ugyanott vagyok árban, és az legalább hat!

 

robi

Előzmény: Fishtax (224961)
Fishtax Creative Commons License 4 órája 0 0 224961

Szerintem jót találtál meg. Azt írják, 35-40 percenként javasolnak megenni egyet, nos, nekem akkor inkább a Powerbar kétszer annyiért, azzal kb. ugyanott vagyok!

 

Csokival, banánnal, előre csomagolt gyári süteményekkel, vízzel/limonádéval jól el szoktam lenni a tekeréseim alkalmával, csak a 3 óra feletti menetekre igyekszem mindig magammal vinni vmi gyorssegélyt, ha nagyon merülnének a tartalékaim. És igen, -3 fokban nagyon nehéz megenni a Cornexi-szeletet. :-)

 

robi

Előzmény: Pinyo (224960)
Pinyo Creative Commons License 4 órája 0 0 224960

Rákerestem erre a biotech zselére. 60 grammos és 20 g szénhidrát van benne, amiből 14g cukor.

Nem sok. Ha tényleg ezt etted, nem csoda, hogy nem volt túl nagy hatása.

Pár dolog a fiókomból:

Egy 40g-os Nutrixxion zselében 29,6g szénhidrát van, amiből 13,2g cukor.

Mars szelet 25% ajándék verzió: 38g szénhidrát, ebből 33,7g cukor.

Szóval lehet, hogy olcsó, de a többihez képest relatíve semmi nincs benne. Vagy tényleg 20 percenként kellene enni egy ilyet.

Versenyen nagyjából 45 percenként eszem powergel zselét, vagy edzésen Mars/Snickers szeletet. Utóbbiak költséghatékonysága elég jó. Nagyjából 1 powergel/nutrixxion = 1 mars.

A fogyasztási kényelem is meghatározza, melyiket használom, nyáron pl. a csoki megolvad, fagyban szintén sokáig tart megenni. A zselé meg drága.

Legutóbb a piros 85-ön vegyesen ettem zselét és marsot, legalább egy kis változatosság volt az édes ízeken belül.

 

Előzmény: Fishtax (224950)
Fishtax Creative Commons License 8 órája 0 0 224959

Neoprén lesz a szó (anyag), amit keresel.

 

Kívülről szél/vízálló, belülről "bolyhos", búvároknál, triatlonistáknál valóban úgy működik, hogy az anyag és a testfelület közé szivárgó vizet izolálja a külső hatásoktól, bent tartja, ami a testhőtől felmelegszik, ezáltal melegíti az úszót. Száraz körülmények között leginkább a szélállóságát szokták kihasználni, bringán nehéz úgy hordani bármilyen, neoprén anyagból készült ruhát, hogy az az eredeti funkciói szerint tökéletesen működjön.

 

Az aláöltözeteknek meg az a jó tulajdonsága, hogy az izzadtságot gyorsan elvezetik, ezáltal könnyebben, akár menet közben is száradnak, nem a vizes felület tapad a testedre, hogy még tovább rontsa a hőérzetedet. Bringázás, futás közben célszerű a cipzárakkal "játszani, felfelé lehúzni, hogy gyorsabban száradjon az aláöltözet, lefelé meg felhúzni, hogy a felsőbb rétegek szélállósága érvényesüljön.

 

robi

Előzmény: vikiviki (224958)
vikiviki Creative Commons License 9 órája 0 0 224958

Nem hiszem, hogy átvizesedős lenne. Nem lehet, hogy valami izofólia-szerű izé? Amúgy nem a barátom (akkor simán felhívnám és megkérdezném tőle:), hanem egy barátom barátja. Nevét sem tudom.

 

Mittomén az aláöltözet sem vizesedik át, és mégis melegen tart, csak az nem akadályozza meg, hogy elillandjon a meleg. Én aláöltözet + polárpulcsi + szélálló, légáteresztő dzsekiben szoktam hidegben bicajozni, de ez messze nem frankó, mert ha kiizzadok, akkor azért annyira nem ereszti át a "lég"-et, amennyire szükséges volna. Alul meg sima meleg hosszú szárú bicajosgatya, az sem elég télen... 

Előzmény: Frajti (224957)
Frajti Creative Commons License 9 órája 0 0 224957

Hát akármi is ez, a barátod nem hiszem, hogy normális :)

 

Van speckó téli bringás ruházat, kezdetben az nem hideg, viszont, ahogy edzel, akkor se vizesedsz át nagyon, ill. befelé nem engedi a hideget, így nem fázol meg. 

Előzmény: vikiviki (224956)
vikiviki Creative Commons License 9 órája 0 0 224956

Üdv! Múltkor baráti társaságban mesélte nekem valaki, hogy ő főként télen bicajozik. Én ezt nagyon nem értettem (én szinte csak télen nem bicajozom:), erre elmagyarázta, hogy van valami speckó ruha, olyan, mint a búvároké, ami valahogy felmelegíti. Tehát elsőre hideg, aztán ahogy elkezd a test hőt termelni, úgy belemelegszik. Na, mi ez? Tehát nem a szokásos thermo cucc, hanem valami más. Van erről valakinek infója? Vagy lehet, hogy barátunk búvárruhában edz?:)

Giordano Creative Commons License 22 órája 0 0 224955

Hello, nem, nem vettem eszre :-(

 

na elkezdem mapsource-ban felvenni amit tudok. 

 

Nincs terbem meg idopontra, de valami tavaszi hetvege kellene.

 

UDV JG

Előzmény: Butragueno (224954)
Butragueno Creative Commons License 23 órája 0 0 224954

azt észrevetted,hogy az én cikkemben egy teljesen más útvonal van? a videóban Trieszt-Porec, a cikkben Jesenice-Udine

Előzmény: Giordano (224951)
Mal924 Creative Commons License 23 órája 0 0 224953

Jó elképzelés.

 

Pont ezen vagyok túl, félig. :)

Dobj egy levelet, esetleg Facebookon folytathatjuk. :)

Előzmény: repvez (224949)
Mal924 Creative Commons License 23 órája 0 0 224952

Mikor mennél? Barátokkal mi is kacérkodunk vele...

 

Előzmény: Giordano (224951)
Giordano Creative Commons License 25 órája 0 0 224951

Ez nagyon jo. Marmint az anyag, mert a tartalomnak nem orulok, eleg sok koves utat mutat.

Ide inkabb ballonosabb gumi kell.

 

UDV JG

Előzmény: mates67 (224947)
Fishtax Creative Commons License 29 órája 0 0 224950

[Edzésnapló - 2015. november]

 

13 alkalom, 31 óra, 692 km, 8868 m szintemelkedés.

 

Kicsit elkapott a hevület, a hónap első felében még jó idő is volt, ez mindenképp inspiráló volt a fagyos október végi napok után. Meleg persze már nem nagyon lett, és ennek következtében érdekes fizikai megfigyelést tettem: hidegben a horizontális távolságok kitágunak! Mással ugyanis nem tudom magyarázni, miért lassultam be annyira síkon (minimum 2 km/h-s átlaggal kevesebbeket mentem az ismert szakaszokon is). Esetleg még az izmaim mehettek össze...

 

A számokból látszik, hogy elkezdtem a szintgyűjtést, erősítést. Többen ezt korainak gondolták, de én már a snowboard-szezonra is készülök, ahová nem csak állóképesség kell. Ennek tudatában a hétközi (főként hajnali) edzéseimet áttettem a budai hegyekbe (Szabadság, János, HHH), ahol 100-120 perc alatt 800-900 méter emelkedőt is le lehet gyűrni, 7VGkre pedig megmaradtak a hosszabb, javarészt sík tekerések.

 

A hegymenetek hatékonyságát nagyban rontja, ha vizes, csúszós az út (nemsokára fagyni is fog), illetve ha nincs az ember biciklijén működő első fék, ez pl. engem nagyon beszarivá tesz lefelé, lelassulok, és annál kevesebb idő marad a felfelé tekerésekre. :-) Most épp szervizben van a bringa, holnap meglátjuk, két fékkel bátrabb leszek-e!

 

Az egyik hosszabb, 80 km körüli bringázásra nem tudtam időben beszerezni a szokásos Powerbar zselémet, helyben csak a Biotech USA cég hasonló hatásúnak mondott energiazseléjéhez jutottam hozzá - na, kb. mintha a gyerekeknek szánt Vitakid gyümölcspürét toltam volna be, íze is, hatása is nagyjából annyi volt. Akkor inkább kolbászos szendvics...

 

Az egyik 7VGn járta a Duna bal parti töltésén a szekszárdi (Szent László-) hídtól Bajáig, nagyon kellemes élmény volt, rövid szakaszok kivételével jó minőségű aszfalt, 0 forgalom, sok ragadozómadár, érdekes "villák" a Duna árterében. Az átellenben lévő töltéskorona viszont pont ennyire volt pocsék, töredezett, "recés" aszfalt, szenvedtem vele rendesen. Tervben van, hogy kipróbálom majd a nemrég átadott, 55-ös út menti kerékpárutat, a múltkor kocsiból láttam, Baja után még legalább 60 km-en kersztül kíséri a szintén felújított 55-öst, nagyon ígéretes, széles, friss felület, végre vmi, ami bringázásra csábít!

 

Készülök a téli időre, végre beszereztem slick gumit a görgőzéshez, most már csak össze kellene állítani a gépeket. A Strava továbbra is jó játékszer, kipróbálás alatt van a prémium verziója, még van néhány napom, hogy eldöntsem, maradok-e abban. Azt pont tegnap láttam, hogy több órányi edzésvideó is letölthető a fizetős részen, ez mindenképp csábító.

 

robi

Előzmény: Fishtax (224903)
repvez Creative Commons License 30 órája 0 0 224949

Vlaki tud egy oldalt  vagy leirást, hogy  első teleszkóp cserét hogyan  érdemes csinálni és esetleg, hogy mi a  jó  kormány pozició ?Mert most lesz lehetőségem modositani ,de nem tudom, hogy adig mig nem vágom le a nyakat adig ,hogyan tudom kitapasztalni, hogy menynit emeljek  a kormányon.

 

Mert 120as teló helyett 100AS megy vissza igy egy kicist  elöre fog dőlni a bringa .Ezért  távtartót kéne betennem felülre ,csak azt kéne tudni, hogy menynit és azt hogy nézzem meg, hogy megfelelő e az eredmény, nehogy miután levágtam méretre derüljön ki, hogy egy centivel lehetne magasabb.

 

Jelenleg 19.5"os a vázam egy össztelós 26"os MEridán és  tekerés közben a csuklómon támaszkodva tekerek ezért gondoltam ha magasabbra teszem a kormányt vagy egy kicsit hosszabb stucnit akkor pont megfelelő távolságra lesz ahhoz, hogy a tenyeremnél legyen .

Butragueno Creative Commons License 1 napja 0 0 224948

én ezt a leírást olvastam,ebből úgy tűnik mintha végig kifejezetten jó minőségű kerékpárút lenne: http://vonatmagazin.blog.hu/2012/08/29/kerekparral_a_felhagyott_vasutvonalon

Előzmény: Giordano (224945)
mates67 Creative Commons License 1 napja 0 0 224947
Előzmény: Giordano (224945)
Spenót Creative Commons License 1 napja 0 0 224946

Ha jól emlékszem, erről az útról volt néhány hónapja egy film a tvben. Talán érdemes lenne rákeresni. 

Előzmény: Giordano (224945)
Giordano Creative Commons License 1 napja 0 0 224945

UDV,

 

A regen szlovéniát Triesztel összekötő, millenniumi vasútvonal nyomvonalán kialakitott bringauton voltatok mar? Ugy olvason van ahol nincs szilard burkolat. Mennyire jarhato vekony kerekuvel? 

Egy jol lejart folduttal nincs bajom, de egy koves ut az kellemetlen lenne.

Mit tudtok rola?

 

Kosznonom,

JG

Spenót Creative Commons License 3 napja 0 0 224944

Igen, tudom, hogy nem szabályos, sajnos még vagy 5-10 évig, ahogy a ledes/elemes lámpák sem voltak azok...

Leginkább a lányaim szórakoztatására rendeltem, de ha bejön, akkor nem zárkózom el attól, hogy használjam is. Itt kicsit vidéken még nem is találkoztam rendőrrel és az az 500 méter, amíg eljutok az erdőig/mezőig, egészen bevállalható, bár eléggé izgulok... ;)

Előzmény: H_G (224941)
SzeZo Creative Commons License 3 napja 0 0 224943

http://444.hu/2015/11/28/tudomany-cukor-viz-energiaital

Óránként 9 deka kristálycukor? Jó, nem vagyok versenyző, legyen csak 5 deka. Az egy V10-en több, mint fél kiló, de egy 24 óráson... Atyavilág! Ezt a cikket fogorvos maffia rendelhette meg:-).

A vizet még nem is számoltam, mert azt is csak 30 fok felett lehet teljesíteni. A Vízmű maffia is benne van!:-)

oleandro Creative Commons License 3 napja 0 0 224942

sőt, elvben a nem szabálos villogókért még akár büntethet is. De egy gyerekbiciklinél erről nyilván nincs szó. H nekik tetszik, és még jó feltünő, akkor persze leyen

(nálam egyébként fordítva volt: pont a lányaimtól kaptam ilyen zöld mozgásérzékelős szelepsapka villogót karácsonyra. Mondjuk már csak azért se volt jó, mert nem preszta szelepre való, de a kedvükért megbuheráltam valahogy, és   egyszer  fel is raktam egy közös esti portya erejéig.  Most fogja megkapni a 8 éves uncsitesó...:))

Előzmény: H_G (224941)
H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 224941

Készüljetek föl rá, hogy magyar rendőrnek ez = nincs küllőprizma. (2 db és borostyánsárga, ugye.) Minden más kivilágítás egyéni hobbi.

 

Előzmény: Spenót (224940)
Spenót Creative Commons License 3 napja -1 0 224940

Küllővilágítás:

Rendeltem a lányaim bringájára ilyen világító izéket olcsón, kicsi, kínai barátainktól:

http://www.ebay.com/itm/400789930222?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/400941532190?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=670483851478&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ezeket értelesebbnek tartom a küllőprizmánál. Majd letesztelem. 

Haruno Creative Commons License 3 napja 0 0 224939

Sziasztok!
Cross trekking kerékpár méretbe tudnátok segíteni?
KTM Life Track-et vennék, ahogy látom, a gyártó csak 46-51-56-61 cm-ben gyártja. Na mármost, én 170 cm magas vagyok, és 78 cm a lábhosszom. Az 51 cm-es az megfelelő lehet nekem?

Pinyo Creative Commons License 4 napja 0 0 224938

Jól megkavart, mire a mile per hour-t feloldottam, kiderült, hogy minden Fahrenheit :)

Előzmény: henngergely (224932)
Lassú Nyíl Creative Commons License 4 napja 0 1 224937

Nem árt a lámpácskákat dédelgetni, amikor nincsenek a bringán. Különben a nagy használatlanságban (tatyó zsebben, stb.) könnyen karcolódnak a műanya burkollatukon, és  -  a sok kicsi sokkra megy elv alapján -  idővel nem kicsit elhomályosodhatnak... hasonlóan a mindenféle karcmenetesnek kikiálltott (de azért nem árt az óvatosság alcímet viselő) szemüvegcsékhez. A sárvédőnek pedig elég termetesnek illik lenni ahhoz, hogy pl. a leffen tyűje ne épp a cipőnkre gyűjtse össze az amúgy sporadikus esőcseppeket. Hogy mindezt miért írom? Csak :-)

Frajti Creative Commons License 4 napja 0 0 224936

http://www.alpinbike.hu/Black-Friday-az-ev-legjobban-vart-napja-a-Alpinbikeban-is-/8/196/0

 

Ha valaki félárasított Magicshine-t akarna (bár nem tudom, ez jó ár érte vagy sem)

Mal924 Creative Commons License 4 napja -2 0 224935

Óóóóó, én nem vagyok ennyire tudományos.

 

Fázik? - Még egy réteg.

Izzad? - Mínusz egy réteg.

Takony odafagy? - Maszk.

Ujj zsibbad? - Szélvédő kesztyű.

Vizes segg? - Sárvédő feltesz.

Fog alatt homok serceg? - Első sárvédő is feltesz.

 

 

És hátra plusz egy lámpa a ködös szar idő miatt.

 

És előástam a cipőmelegítőmet, egy terepes nap után már kell. :)

 

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 4 napja 0 0 224934

Pucér kézre? Vagy inkább egy másik kesztyű tetejére?

Előzmény: henngergely (224933)
henngergely Creative Commons License 4 napja 0 0 224933

Úgy, hogy kicsit laza legyen, mint általában a téli ruházat többi eleme. Ne zavarja sehol a vérkeringést, a test és a textil közötti légréteg pedig hőszigetelésként működik. De ne is legyen túl nagy hogy bejuthasson a zimankó. Mondjuk erre ott a gumírozott mandzsetta toldat.

Állítólag.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (224931)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!