Cím 01: Motor Címke: HGJ 38-906-016-AXB.clb VAG szám SW: 038 997 016 F HW: 028 101 073 4 Alkatrész: R4 1,9L EDC 7593 Műhely #: WSC 00201 219 51686 VCID: 21495083FBC9E38E3D-515A Nem talált hibakódot vagy a hibát a vezérlő nem támogatja vagy kommunikációs hiba van Még ezt írta
Sziasztok.T5 Transporter 1.9 PDTDI ,AXC-n gyújtás ráadásnál az ASR visszajelző lámpa nem alszik ki,és az autó nem is indítható az önindító pörget de üzemanyagot nem kap,hideg motornál nem mindig produkálja de ha üzem meleg akkor nem akar életre kelni csak sokadik próbálkozásra,már a 109-s relét is kicseréltem de még mindig fenn-áll a probléma.Valami érintkezési hiba lehet?,Válaszokat előre is köszönöm
Hogy az a rimóci rongyba tekert k...ért nyúlkálnak bele mindenféle ...sz riasztók beszerelése miatt Elvágott kábelben volt egy relé, persze jól eldugva, ami saját magában rövidre zárta a kábelt.
A következő probléma: Óracsoportban a középső kétsoros piros, csak szöveges kijelzőt tud e valaki szerezni és-vagy cserélni VW:3B0920925 VDO:110.080.052/005
pedig kéne lenni, mert a kezelési is írja a check lámpát ,akkor ,vagy kitörték-leragasztották vagy mégis kikapcsolható.Néztem videókat gyújtás ráadásról benzineseknél 1.6 1.8 1.8T és változó volt, ahol égett és volt ,olyan is ahol nem.
Egy kérdés 2001 Audi a3 8l -nél szoftveresen ki lehet kapcsolni a check lámpát tehát ,hogy egyáltalán ne égjen? Azért kérdezem, mert ,még nem láttam egyáltalán ,még gyújtás ráadásakor se.
1,9 PDTDI passat 6seb 4 motion kombi 2001 vasam nem hajlandó beröffenni. Önindító teker, üzemanyag előremegy 17, 19 és 01314 hibakódot produkál.
Kinek van ötlete?
Tavaly nyáron volt az első, hogy üzemmelegen leállítottam és 5 perc múlva nem indult csak 12-15 köszörülés után. A szöveges kijelzője azóta kiégeti a szemem. Idáig csak elhalványult , ha bemelegedett
Aztán márc 18-án, de beindult következő 26-án még akkor is 27-én végleg feladta
Üdv. VCDS 208.1 aktivált progi a régi fatengelyes laptopon 32 bit a KKL 409.1 kábelt nem ismeri fel . A lite ,a későbbi változatok demok ..stb viszik a kábelt rendesen de azokon csak pár alap beállítás hibakód játék megy vele .. Drivereket cseréltem ,win 10 de win 7 re is próbálva a telepítés..stb mindenféle trükk de nem akarja felismerni ..Valakinek ötlet ,vagy esetleg régi működő kábel eladó hozzá.. ELM 327 esek vannak de azok is csak alapra jók a telósok blue val nem sokra jók ,max útközben .. 2003 fabia mk1 8v fapad
OPF valoszinuleg van rajta. Viszont a OPF-t nem kell aktívan regenerálni. Bar van benne egy olyan uzemmod, ami regeneral, de alap esetben mindig üres, mert a diesellel ellentétben a hőmérséklet megvan a regeneráláshoz, csak az oxigén hiányzik lambda=1-nel. Amint elveszed a gazt es tolóüzemben van megjön a zoxigen es újra 0=nulla az OPF tartalma
Házilag cserélhető, de, ha peched van és nem zár le a szelep, akkor huss...
Ahogy alattam írják, az első, hogy nyomás legyen a rendszerben, mert ugyanez a hibakód akkor is. És akkor is, ha kontaktos a csti, esetleg vezetékszakadás van.
Távol álljon tőlem minden kötekedés, de én ezt olvastam:
"2018. szeptember után gyártott benzines autók nagy része direktbefecskendezéses (Gasoline Direct Injection azaz, GDi) rendszerrel ellátott és ezeknél is megtalálható a részecskeszűrő, de ennek a neve Otto-Partikelfilter (OPF, GPF)"
Kiolvasva, különböző gramm értékeket is kiad, hogy szerinte mennyi anyag van már a részecskeszűrőbe (ha jól gondolom)
pl:
-Particle filter, oil,ash mass: 5.70g
-Particle filter, soot mass calculated 1189mg
7 évig, nem emelgette a alapjáratot, kb. 2 hete kezdte.
Az biztos, hogy nem regenerálni akar. Nincs mit. A DPF az diesel tartozék.
Az alapjárat emelgetés akár normális is lehet, sok autó csinálja üresben gurulásnál. Az üresben gurulás nem üzemszerű állapot, többnyire arra vár a vezérlő hogy váltsál és előkészül rá.
Az a kérdés mire is gondolt, mit akar állítani. Van ahol lehet kerékméretet, van ahol km jeladó impulzus számot, máshol meg egyiket sem. (amit lehet, ott is csak szűk határok között)
De ahogy írod, a legfőbb kérdés, hogy milyen autóról van szó. Komolyan nem értem az embereket, azt hiszik, az egész világon mindenki tudja milyen autójuk van. ://
Téli nyári kerék méretem eltérő, és a nyárival jól mutatja a sebességet a km óra, a télivel csal. Ezt úgy tudom lehet hozzá állítani vcds-ben valahol. De nem találom, hogy hol. Valaki tud segíteni? Köszi
Tudom, hogy régi téma (2009), írtál ezzel kapcsolatba (17586 - Linear O2 Sensor; Pump Current: Open Circuit P1178 - 35-10 - - - Intermittent) Mi volt a probléma oka?
a következő problémám van. Vettem a nyár végén egy 1996-os Audi A4 B5-öt egy csatis fém házas motorvezérlővel AFN 1,9TDI motorral. A szokásos IMMO gondjai voltak, amelyek nagyon nem hoztak lázba. Volt otthon egy ugyanolyan 1996-os Audi A4 B5 AFN 1,9TDI motorvezérlőm amiből az immo már ki volt irva. Egyetlen egy különbség volt a két autó között a vásárolt az kézi quattro amiből az immomnetes vezérlő való az kézi elsőkerekes.
A vezérlő behelyezése után meg se probáltam inditani az autót hanem VAG-COM-ban rákerestem a vezérlőre és a soft codingot átálltottam 2ről 3ra. Utána inditottam szépen járt nem volt immo vagy bármi más gond vele. Azonban bedobta a 1044 Control module incorrectly coding (35-10 Interminttent) hibakódot. Kitöröltem maradt. Utána visszaálltottam a vezérlőt 2-esre akkor is maradt. Aztán nem foglalkoztam vele mostanáig mert az izzitást nem villagtatja. Mostanáig mert egy hosszabb út alkalmával rájöttem hogy olyan mintha vész üzemben menne az autó. semmi erő nincs benne. Meg tudok az általam okozott 10444-es hibától valahogy VAG-com-mal szabadulni? Ha igen hogyan?
Lehet hogy túl nagy volt a hibahatár, azért elég összetett matek. Elsőre egyszerűnek tűnik két nyomásértékből számolni különbséget, de az áramlásból adódó időeltolódást és az eltolódásnak a változó gázsebesség miatti változását is figyelembe véve azért necces. Nyilván kell egy csomó minden a motorvezérlőtől és valamennyire prediktívnek is kell lennie. Ennél tényleg egyszerűbb egy elvárt görbéhez hasonlítani. Azért olvasnék róla vmit, bárt minek is lenne hozzá tananyag.
Amúgy múltkor örültem ennek az "egylábú" emap szenzornak, mert v6 tdi-t gyorsan visszahoztam kéynszerregenerálásból vele. A szabad csöcsre toldottam 2 méter benzincsövet, bevittem az utastérbe és szájjal rácsaltam egy minimális nyomást.
szerintem ez nem spor. nincs ertelme a relativ nyomas meresnek dpf elott/utan. * a legkorihoz mert dpf elotti nyomas epp jo egy allapot meghatarozasra..
---------
ha valami változás/hiba van a dpf után , akkor borul a sw nyomás modell."" itt mire gondolsz ?.. kirohadt kipuff rendszer ?
szvsz ezt megszuntettek a legkorihez mert nyomasal.. nincs tobb csel .
* nagyobb motorok megis hasznaljak.. (hvg) szvsz lehet valami finom hangolos haszna. vagy csak leragadtak egy 10+ eves teknicsnel. nem tudom. ---------------
nem mindegy hogy 980, vagy 1020 mbar a legkori nyomas. a dpf utanni diff.nyomas atveros lehet.. a legkorihez mert - valos nyomas - kevesbe. egyszerubb, jobb.
(lasd meg, uzanyomas szabalyzas szivosor nyomas fuggvenyeben gyak u.a . bazis ponthoz mert valtozas. )
Tudja valaki van van esetleg valakinek VAG oktatóanyaga/doksija arról, hogy a kb. ~2009 utáni 1.6-2.0 DPF szűrők (pl. CAYC) nyomáskülönbség-szenzorainak adatát hogyan dolgozzák fel? A korábbi szűrőknél a két szenzor dpf előtt-után volt, ezeknél a dpf előtti megvan, a másik bemenet légköri statikust mér csak. Hogyan lesz ebből nyomáskülönbség érték?(Az, hogy van a kalkulált hamu is, nem változott)
Annyira lebutították a szoftvert, hogy egy értéket kezel, csak a szűrő előtti torlónyomást méri és a mindenkori elvárt értékkel hasonlítja? Akkor minek a statikus port?
cirka 4-5 eve nem hasznaltam up to date vcds-t. .. az elozo verzioknal nem volt ritka hogy 'butulnak' frissitesenkent.. kevesebb label, uds protokol sem kezel mindent, security acces problemak.. stb. vajon a fent linkelt hex -net mennyire jo, az elozo verziokhoz kepest .. .foleg emisszios oldalrol ? (mertem ajanlani a vezetosegnek ) =========== ugyanitt, tobbedszerre vissza tero problem.. bar nem kapcsolodik topikhoz.. merci, ford, csigas, vauxhall. vw.. adblue/ egyeb/ emission kontrol. hiba jelzes a muszerfalon, tobbnyire tarolt hibaval erkezik. torolheto!! innentol muszerfalon hiba jelzes marad, de semmi kontrol modulban nincs/marad tarolt hiba.. ez mi a fasz ?? az eloadat elemzest az hagyjuk. snapon top diag, , mac jo.. de grimm mese az osszes emisszios oldalrol. invalid az osszes ertek..