95'-ös, 1,6-os golfom fél év alatt már a harmadik Hall szenzort nyírja ki. Az új megy két hónapot aztán utána párszor a sokadik indításra elindul,és egy két nap után végleg elromlik. Talán valaki tudna segíteni,hogy ezt mi okozhatja.Köszönöm.
Ahogyan jon a jo ido, iden is kellett egy kis gaz az autom klimajaba. Szokasos tortenet: utas oldal kevesbe hut.
A flap-ok mukodnek, nincs hiba uzenet betarolva. Egyszer volt B109B15 ami utas oldali flap hibara utal, de azt a HVAC reset (AC+Front Ait gomb egyszerre nyomva tartasa) megoldotta, sosem jott vissza.
No most is kapott kis gazt az R1234yf csere gazbol - rogton jo is lett. Elotte a bal oldal volt 9,7 fok (18 fokos kulso homersekletnel) mig a jobb volt 23 fokos. Utana 5 fokos mindketto.
(az tuti, hogy maskepp mernek, mert lezeres merovel a szellozobe bele erve majdnem nulla fokot fujnak).
Azmi miatt irok: ugy tunik elveszett a kis nyomasu ag kupakja *az a nagyobb atmeroju). Valamilyen UV zold vagy sarga szinu kupakra emlekszem. Lehet ilyet vasarolni valahol?
(2018 06 havi MK 7.5 Golf Variant 2.0 gepjarmurol van szo.)
Koszonom!
(U.I: ha valakinek ilyen gondja adodna es nem talal szervizt ami megtolti R1234YF gazzal, akkor irjon, kuldok linket a tolto szetthez. 2 flakon gaz es a csatlakoz meg a csovek/manometer volt kb 80 Euro. Igy mar 2x sporoltam meg a toltetes borsos dijat. Es az egyik flakon meg tele van.)
Igen, nekem is volt vele ilyen gondom. Ki kell cserélni a nyomócsöveket újra. Amit manapság szerintem nem lesz egyszerű beszerezni. Nincs alatta tömítés.
Kettes dízel golfomnál arra lettem figyelmes, hogy az egyik porlasztó nem porszáraz, hanem fényes, csillog. Gázolajos volt. Kicseréltem a 2 rá érkező résolajcsövet, de nem azok voltak a hibásak, hanem a hollandi alól folyik az üzemanyag. A hollandi anyát jobban meghúzni nem tudom. Van ez alatt valamiféle tömítés? Mi lehet a gond, járt már valaki így?
Golf 4 keresi jó gazdáját. Szinte csak találkozókra járok vele. Nemrég egy filmforgatáson voltam ahol az 50 éves golf volt a téma. Szó szerint kerülgetem nap mint nap. 1,4 benzin 2002 évjárat. 2 millió forint. Ha tudtok valakit aki megbecsülné, és legalább annyira vigyázna rá mint én, akkor annak eladnám. Másfél év műszaki van a kocsin. Vezetett szervízkönyv. 63100 kilométer.
Ezt így on-line nem fogja senki megmondani, de elsőre le kellene venni a végéről a fedelet és megnézni mit csinál az 5. kapcsolósínje. Megeshet, hogy leesett/lazult a végén lévő "köröm" ami a villát mozgatja és nem ment vissza a "0" helyzetbe a sín. Ehhez azért nem árt tudni hogy hogyan is működik az. De ez is csak egy tipp!!
Sziasztok! Hátha valaki talalkozott mar ilyen problémával. Golf 3 1,9 TDI 1Z, ASD váltó. Eltűnt az 5. Fokozat. Nem is lehet betenni, csak a 3.-ba megy ha az 5.-t tenném. Rudazatot megnéztem, lekötöttem, próbáltam kézzel a váltónál betenni, de semmi. Mintha nem is létezne. Olyan, mintha a váltóból kijövő kapcsolórúd nem jönne fel teljesen, megakad. Vagy a fene sem tudja. Az 1, 2, 3, 4 és a hátramenet simán kapcsolható. Ért valaki itt a váltóhoz?
Dieselen nincs dúsító. Illetve de, csak azt gázpedálnak hívják. :) Az a hidegindító csak az előtöltést növeli, statikusan 5-7°-kal. A kézzel húzgálóssal nem szokott baj lenni, csak pontosan legyen beállítva az alapelőtöltés.
Mondjuk az a fekete füst meglep, olyat csak beindulva tudnak a dieselek. Az elégetlen gázolajnak világosszürke a "füstje".
Azóta kisebb fejlemények, és értetlenkedések. Bementem Pécsre, leállítottam az autót, noha elég kínkeservesen szokottnál hosszabban kellett indítózni, de elindult. Nagyjából egy 15-20 percet állt, majd ültem volna vissza bele, és csak tekert. 5.-6. próbálkozásra elkapta, hazafelé meg minden oké volt vele. 2 napja a ház előtt át akartam állni vele, csak tekert, de a kipufogóból a fekete füstöt tolta, tehát üzemanyagot kap. Csőben láttam üzemanyag van, izzítás van (nyáron a gyertyák is cserélve lettek). De semmi. Utána rá lett bikázva, első fordításra indult. Tegnap elvittem villamosságihoz, hátha az akksi gyengélkedik, és hiába forgatja meg, nem elég neki, de bikázás előtt adtam neki egy próbát. Indult azonnal. Egyszerűen értetlenül állok előtte, mi lehet a gond. Adagoló? A tank szűrőjét még nem néztem meg, de ahogy szabad lesz az akna, azt is megnézem. Úgyhogy köszönöm a segítséget nektek, de ha bármi eszetekbe jutna még, ne tartsátok magatokban. :)
Látom, hogy a résolajcsöves hozzászólásra reagáltál. Sima egyszerű fekete gumi üzemanyagcső, nem néztem annál márkát, csak azt mondtam, hogy ez kell nekem, és adták.
Résolajcsöveket még nyáron cseréltem, mert először ott voltak gondok. Akkor szinte egy óra alatt már levegős volt, meg is volt melyik cső volt repedt. Úgyhogy azok újak, frissek szerencsére. A tank búvárcsövét könnyen ki lehet húzni, tisztítani, vagy melósabb, bontósabb feladat?
A szűrő és az adagoló csöve volt legutóbb levegős, de teljesen. Érdekes volt, hogy a szűrőcserénél a tanktól jövő, szűrőbe tartó csőbe nem láttam gázolajat, direkt tettem alá rongyot, hátha kifolyik, de semmi. Szűrőcsere után azonnal indult, utána leállítottam a ház elé. Ez volt 2 hete szombaton, 1 hete hétfőn reggel indításkor gyanúsan sokáig tekert, de elindult, hétfő délután indult szépen hazafelé. Majd csütörtökön szerettem volna vele menni, és gyakorlatilag nem indult, akksit is lemerítettem az indítozással. Vissza a műhelybe, akksi feltölt, most kapott egy mipolán csövet egyelőre (ami cserélve lesz üzemanyag csőre) a hétvégén, hogy lássam van-e benne üzemanyag. Feltöltöttem mindent, kedden be is raktam a visszacsapó szelepet is, ma indult szépen. Az adagolóból visszatérő ágban mindig volt üzemanyag, inkább a szűrő-adagoló csöve volt teljesen üres legutóbb, de folyásnak nyomát sehol se láttam. Ma például nem láttam benne buborékot egyáltalán, úgyhogy elképzelhető, hogy a cső lehetett valahol annyira lyukas, hogy a levegő bement, de az üzemanyag nem folyt? A másik amit el tudok még képzelni, hogy a tank-szűrő csöve engedte vissza az üzemanyagot a tankba, és annyira lelevegősödött, hogy az adagoló csak levegőt szívott, így hiába. Érdekesség, hogy a szűrőbe attól volt üzemanyag, de gondolom kevés, hogy felkapja, és egyszerűbb volt a levegőt szívnia. Szóval, nem tudom. Egyelőre figyelem, aknán át lesz nézve az üzemanyag rendszer alul, hátha repedt egy cső, viszont üzemanyag tócsa a műhelyben sem volt alatta, gázolaj szag sem volt, a gázolaj meg nem párolog el, mint a benzin.
Járó motornál egyáltalán nem levegős, szépen kidolgozta azt a kevés levegőt az adagoló, lelégtelenítődött a rendszer.
Ha az bemenő csőben levegő van, akkor az adagoló előtt levegősödik. Ha csak a visszafolyóban van levegő, akkor az adagoló szívja be. Jellemzően a tengelyénél szokta. A mágnesszelepnek ehhez nincs köze, az a magasnyomású pumpa tápcsatornáját nyitja/zárja.
Mondjuk az sem mindegy hogyan levegősödik le. ?? Este leállítva reggelre levegős, vagy járó motornál levegősödik?
Mostanában szivatott a gép, lelevegősödött az üzemanyagrendszer, egyelőre kapott új szűrőt, és a szűrőtől az adagolóig új mipolán csövet, hogy lássam benne az üzemanyagot, illetve az adagoló elé beraktam egy visszacsapó szelepet. Mikor töltöttem fel a rendszert, szájjal belefújtam a csőbe, hogy a visszacsapó szelep után is legyen üzemanyag, viszont teljesen át tudtam fújni az adagolón is az üzemanyagon, a visszafolyó csövön kimentek a buborékok, és üzemanyag lett helyette. A kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges, hogy gyújtás nélkül át tudom fújni az üzemanyagot az adagolón, vagy a mágneskapcsolónak azt is zárnia kéne? Vagy esetleg az csak a befecskendezők felé zárja az üzemanyagot?
Köszönöm előre mindenkinek! Ha esetleg lenne még ötletetek hol levegősödhet, kérlek mondjátok. Az adagolót egyelőre ki akarom zárni, végül ha sehol máshol nem találok hibát, akkor azt is felújíttatom. :)
Nem tippelni kell erre, hanem csinálni egy rendes diagnosztikát, élőadatokat nézni megfelelő diageszközzel. A nincs hibakód csak azt jelenti, hogy ami betegeskedik az még a megírt működési határain belül van, így nem is ismeri fel hibának a vezérlő.
Nem tudom mit tudnék még esetleg irni róla alapjárat jó fix nem ingadozik,jól húz, csak menet közben gondol egyet és nem reagál a gázra és elkezd lassulni ha felengedem a gáz és ujra lenyomom megy tovább én fojtószelepre tippelnék ami amugy szép tiszta vagy még gázpedál jeladó egrnek nem hiszem h bármi köze lenne hozzá esetleg még üzemanyag szivattyú ? 1.6 16v AUS motorkód
Adott egy golf 4 1.6 16v menet közben mintha lelépnék a gázról elkezd lassulni random he bentebb nyomom a gázt nem reagál viszont ha felengedem és ujra lenyomom megy rendesen es ezt csinálja random vkinek vmi tippje? Hibakód nincs folytószelep tiszta
A jeladótárcsa a hátsó főtengelyszimeringben van. A szenzor a blokk hátulján a féltengely fölött. Cserélni szopás. Pláne, ha nem nyílik ki és kifordul a hatszög az imbuszcsavarból ami tartja.
A jeladótárcsa cseréjéhez váltó/kuplung/lendkerék leszerelés, és spec célszerszám kell. A szenzorhoz elég a nőgyógyász képzettség.
Golf4 kombi autómban kikoptak a váltónál az összekötő rudak műanyag perselyei., mindet kicseréltüK, de azóta alig lehet 2 ből 3-ba VÁLTANI ÉS VISSZA.Mi LEHET A HIBA?
Tobb mint egy honapig csak gyujtottem az infot - foleg azok tukreben amit az ilyen hibakrol olvastam.
Mindig az derult ki, ez a nyomas erzekelo hibaja es a szerviz teljesen feleslegesen cserelne ki a TCU panelt.
(Hiszen ok nem javitanak, hanem alkatreszt cserelnek. Igy az alkatresz arra jott volna az o munkadijuk, az uj olaj (7 liter a Vw szerviz arain nem csekely osszeg), az uj panel bekodolasa (regi panelbol az adatok atmasolasa), stb. )
Maga a 2 erzekelo kicserelese nem nagy mutatvany - es (valoszinuleg) meg VCDS se kellene a vegen a Basic Settings elvegzesehez.
Nekem elozoleg mar volt OBD Eleven Pro - igy a hibakod jelentkezesekor azonnal tudtam diagnosztizalni a torteneseket az adott kuplungok beallitott es valos nyomas ertekeinek osszevetesevel.
Altalaban a masodiknal -0.85 bar elteres volt. Azaz amikor nullanak kellett volna lennie, akkor -0.85 bar volt a mert ertek.
De azert a biztonsag kedveert kerestem egy olyan VCDS kabelt ami mukodik mindenfele loader nelkul (megsem az eredeti tobbszaz euros ara van) - egyszeri hasznalatra nem szivesen adok ki tobbszaz eurot.
Foleg, ha mellette mar ott az eredeti OBD Eleven Pro amivel valoszinuleg ugyanazt meg tudtam volna csinalni. Szoval (sok kereses utan) talaltam olyan kabelt amit a VCDS eredetinek talal (24.5 verzio a Rosstech-tol letoltve), es csinaltam hozza egy Windowsos tabletet ami csak erre van.
(Erdekes modon nekem a VCDS megy virtualis gepbol is, ugyanazzal a kabellel, pedig sokan azt mondjak ez lehetetlen. Talan csak szerencsem volt, vagy idovel majd megall - de a 24.5 meg sokaig eleg lesz, internetet pedig nem kap az a tablet.).
Majus vegen csereltem olajat es olaj szurot a valton (hatha segit alapon - de nem segitett).
Junius elejen megerkezett a 2 erzekelo az osztrak szervizbol. Korrekten leirtak (nemetul) mit is kell csinalni a VCDS-ben a csere utan.
Aztan nem volt se idom se erom (kurva meleg van a parkolomban, (a szerelomet meg nem akartam ilyen hulyeseggel megkeresni) - igy egy felhos reggelen alltam neki 17 fokban.
Mivel az olaj kb uj volt, es atszurve sem volt semmi fempor vagy egyeb gyanus cucc a szuroben, igy azt ujra hasznaltam.
Megvolt meg a 7 literbol ami nem ment bele (es az olajos flakonokat is elraktam majusban), igy sikerult ujra maxig tolteni es a felmelegedes utan kiengedni a felesleget.
Csavarokhoz elozoleg tobb aluminium alatetet vettem (azt volt a legnehezebb megtalalni, pedig vagy 20 cent darabja), igy azokat is ujra tudtam cserelni.
Parkoloban felbakolni az autot es ugy kiszedni a mechatronikat nem egyszeru - mas, ha teheti inkabb csapos emelon csinaljon ilyet.
Ugy valoszinuleg nem 6,5 ora egy ilyen, hanem lehet sporolni par orat.
Es kotelezo az Liqui Moly 5188. A nelkul az olajos panelt letakaritani nem egyszeru. Szerelok szerint a fek tisztito is megteszi - de en elektronikat ismero emberkent inkabb bizom a kifejezetten valto tisztitasra valo cuccban. Forrasztas utan meg kontakt WL lemosoval pucoltam ki a folyasztoszer maradekat (forraszto onba toltott verzioval dolgoztam).
Igy mar nagyjabol komplett leirast adtam - mivel ez a valto nagyon sok autoban elo fordul, igy valakinek biztosan hasznos lesz. Maga a csoda, hogy nalam csak 220e km utan jott elo - a hirek szerint ez inkabb 100-120e utan jon elo.
Azt hiszem az a lenyeg, hogy az SMP132 akarmelyik verzioja (132, 420, 532) cserelheto SMP132-532-re. De ha jot akar maganak az ember, akkor vegye meg a legujabb, az aljan QR kodot tartalmazo verziot.
Es cserelje ki mindket szenzort - nem fogja ujra szetszadni a fel autot, hogy a masikat is kicserelje.
A tobbi szerencse kerdese - hiszen lehet akar solenoid hiba is a nyomas elteres valodi oka.
EN bevallaltam, hogy ha leteglazom a valtot, akkor kell majd egy uj panel - ugy tunik eddig szerencsem volt, parszaz kilometer alatt nincs nyoma a hibanak.
Van egy eleg jo video a szukseges teendokrol, azt meg belinkelem, hatha valakinek ugyanugy jol jonnek a cikkszamok (mert ugye a mechatronika csavarjait is illik cserelni, nem csak az olajtekno tomiteset, en az O gyurut is kicsereltem a szenzorok folott).
2018-as Golf Variant, 222e KM utan kezdte dobni a P173600 uzenetet - ilyenkor csak a paratlan sebessegeket hasznalta az ujrainditasig.
Nem volt gaz, lehetett menni az autoval.
A P173500 vagy P173600 hibauzenet a 7 sebesseges DSG valtonal (DQ381) az adott kuplung nyomas erzekelojenek hibajara utal.
Nekem 0,85 bar elterest mutatott - annyival kevesebbet mert.
(mas is lehet, pl szolenoid hiba - nalam az erzekelok csereje ugy tunik megoldotta a gondot)
A baj ott kezdodik, hogy a Bosch SMP132-532 Europaban nem kaphato kereskedelmi forgalomban.
Ez egy 3 labu nyomas erzekelo a mechatronika hatan levo vezerlon. Ketto van belole. Kuplungonkent 1-1.
Aliexpress es egyeb helyeken arulnak utangyartottat - ami a hirek szerint par honapig mukodik. Olyat nem erdemes venni.
A hirek szerint az osszes 0CG927711G jelu TCU-n hajlamos meghalni egyik vagy masik (netan mindketto) erzekelo, mind elromlik idovel.
Termeszetesen a VW szerviz TCU cserevel orvosolna - ami 1500-2000 Euro plusz munkadij. (a vege inkabb 3000-3500 euro).
Es meg varni is kellett volna a panelra vagy 1 honapot.
Hazilag nem lehet panel cserevel orvosolni, mert abban immobilizer es valto allas infok is vannak, azt meg otthon nem sokan kepesek egyikbol a masikba atmasolni.
Azaz masik auto paneljevel a javitott nem kepes mukodni. Allitolag mas verzioval sem (0CG927711H peldaul).
Talaltam tobb Europai szervizt aki futarral javitana magat a TCU panelt - de nem akartam ilyen iranyba menni, mert forrasztasban verhetetlen vagyok.
Meg gyorsabb is, ha magamnak csinalom.
Igy az egyik ilyentol - egy osztrak szervizbol - megrendeltem a 2 eredeti Bosch SMP132-532 nyomas erzekelot.
Az uj verziokon mar QR kod van, ha valakinek ilyen kell irjon privit es megadom a forras elerhetoseget.
Mivel eredeti Bosch, igy nem az Alis 30-50 Euro volt ahogy a masolatok, de nekem megert 300 Eurot a 2 eredeti erzekelo.
Kozben beszereztem egy VCDS-t is, szoval ugy ugrottam neki tegnap reggel kicserelni.
A valto olaj kb 1 honapos volt - igy azt szepen leeresztettem - volt 1 plusz liter a feltolteshez is - es felre tettem.
A legnagyobb szivas a mechatronika olaj teknojenek a levetele (szuk a hely) - ott meg a motor oldalara meno foldelo kabelet is le kellett kotni.
(lett is hibakod kb minden vezerloben, mert en direkt nem kotottem le az akkut, es ugy tunik az a test vezetek kb mindenhez (vastag lapos saru a motor oldalan a legszurohaz alatt)
Szoval olaj tekno le, mechatronika le, majd talcan bevittem es az asztalon levettem rola a panelt. Rohadt nehez a mechatronika.
A csunya valto olajat a panelrol a Liqui Moly 5188-es valto olaj tisztitojaval takaritottam le - az nyom nelkul tisztara mosta a panelt.
Utana jott a szenzorok kiszedese, az ujak beforrasztasa.
Majd ossze is szereltem, a mechatronika tarto csavarjait kicsereltem, az egeszet a helyere szereltem, olaj tekno vissza, olajjal feltoltes, majd a szokasos olaj csere utani 35 fok folott felesleget kiengedos jatek kovetkezett. Ezutan kellett egy Basic Settings a valtonak, es azota megy. Mar 100kmm benne van - a logok alapjan a beallitott es mert nyomas 0,01 - 0,05 bar kulonbseggel latszik a logokban.
Jo 6,5 oras melo volt - igaz en a parkoloban bakoltam fel az autot es ugy csinaltam meg.
Igy mindket erzekelo kicserelodott, nem csak a hibas. Osszesen kb 400 Euro volt az erzekelok, csavarok, olaj csavar tomitesek es a valto moso spray egyutt.
Kb tizede annak amibe a VW szervizben a panel csere kerult volna.
Magamnak bevallaltam, de masnak nem csinalnam ;)
Ha valakinek info kellene vagy segitseg, privizzetek.
Így majd' 15 év után fura hozzászólni a topikhoz, de megvártam hogy valaki előttem tegye, ne én legyek az első fanyalgó. Szerintem Golf2-ből ami manapság érdekes, azok a "nagy" motoros példányok, tehát az 1.6 és 1.8. Az 1.3 a Pierburg 2E3 karburátorral már tizen-huszonéve is egy betegágy volt, nem megy, de legalább leeszi fejét az embernek, plusz már anno is mindenki menekült, ha ilyen porlasztót látott. Ha NZ a motorkód az más, az befecskendezős, az szerintem érdekes lehet, bár szintén nem egy kapkodó idegbeteg a kocsi - ebben a konfigban sem. Értéke természetesen van, csak kisebb mint a nagyobb motorosoknak - néhány százezer forint, nézz körül a hasznaltauto.hu-n, mi az aktuális felállás. Amúgy karbis 1.3-at hajtottam sokat, visszagondolni jó érzés, ma már nem kellene. Erőst megtanít előre gondolkodni, főleg országúton. :-)
Mindenesetre szerintem, így magyar papírok nélkül és működésképtelenül Magyarországon értéktelen, ha csak nem találsz egy megszállott G2 fanatikust akinek az a hobbija hogy ilyeneket vásárol.
Valami rajongói klubbot kellene keresned, ők többet tudnának mondani róla, de ezzel a motorizáltsággal kevesen fognak rá vágyni.
Van egy megörökölt, 1989.03.23-án született bordó VW Golf 19 E, 1272cm3, 40kW/56LE benzines motorral, német papírokkal, valszeg a forgalomból kivonva de nem biztos. Nincs magyarosítva. Elvileg működőképes a járgány, bár pár éve már nem használták és jelenleg nem indul be a motor, de évekkel ezelőtt még használva volt.
Kérdések:
- Van-e bármi értéke ennek a járgánynak, van-e rá pl. gyűjtői kereslet, érdemes próbálkozni az eladással, vagy értéktelen, kuka, bontóba vele?
- Ha van értéke, kb. mennyiért lehet eladni Magyarországon, vagy akár Németországban?
a hidraulikus kuplung rendszerét kell beszerelni (általában pedálsor csere)
a rudazatos váltó kulissza szerkezetet kell a bovdenesre cserélni,
Ezeket neked kell tudni, hogy "mennyire nehéz".
Bovdenes adagoló nincs egy az egyben jól passzoló. A gyári 1Z és a közvetlen befecskendezésés fiat motorok adagolójából szoktak összeépíteni megfelelőt.
Vagy késöbbi terv esetên 1z motorcseréhez milyen plusz alkatrészek kellenek ha meha adagolóval akarom használni,továbbá ebből a kérdésből milyen meha adagolót ajánlatok 1z hez?
DQ381 (0GC), 222e Km, P173600 (Gearbox in emergency mode) hibakod.
(nem gyakori, de nem az elso eset volt, ilyenkor csak 1,3,5,7 sebesseget valt - leallitas utan ujra jo. Szoval jelenleg nincs drama).
Ugy tunik a masodik kuplungnal a nyomas erzekelo szenzor nem jol mer.
Amikor nullat illene mutatnia, akkor -0,85 bar amit mutat - OBD eleven alatt a live data az kb mindig 0,85 es 1,1 bar kozotti ertekkel mutat kevesebbet mint a kivant ertek.
(azt olvastam a neten, hogy vagy a szenzor romlott el (vannak cserelos videok) , vagy az elotte levo O gyuru atereszt, netan valamelyik szolenoid lehet hibas)
(tudtommal a szenzoz altal mert erteket nem lehet szerviz szoftverrel modositani (offset-et megadni).
Most kapott egy olaj es szuro cseret (Mahle szuro, Mannol olaj) - kapott egy Basic Settings-et is, aztan kiderul ez szamitott-e barmit is.
Kicsit elore gondolkodok, mi legyen ha nem. Nem baj ha tudom hova forduljak gond eseten.
Ha jok az infoim, akkor Bosch SMP132-532 szenzorra enne szukseg (lehetoleg parban cserelve).
Erre vannak mindenfele nemet es lengyel cegek akiknek kikuldve a TCU-t szepen megjavitjak es ujra kalibralva vissza is kuldik (300-400 Euro koruli aron dolgoznak).
(ez teljesen jonak tunik - nem drama ha egy-ket hetig felbakolva all az auto.) VW szervizt kihagynam - ott csak cserelnek es maga a TCU 1500 Euro korul indul)
De szivesebben biznam ezt szervizre, marmint DSG-hez erto emberre a VW szervize helyett.
Ha netan valaki mar csinalt hasonlot (szenzor csere), akkor a szenzorra beszerzesi forras erdekelne.
Mert ha magam is ki tudom cserelni - forrasztasban jo vagyok - az sok idot megsporolna.
(tudtommal a Bosch Europaban nem forgalmazza, ezert foleg kinabol lehet beszerezni. A legujabb verziot erdemes keresni, azon QR kod is van. Eddig ennyi infot szedtem ossze.)
De persze DSG-hez erto es nem arany aron dolgozo szerviz (vagy szerelo) is erdekelne.
A magam részéről azt csinálnám, hogy az összes fényszórót relézném, közvetlenül az akkuról táplálva. A kormánykapcsoló a reléket működtetné. Ennek legalább 3 előny lenne. 1, nem égne el a kormánykapcsoló. 2, nem égne szét a biztosítéktábla. 3, normálisan világítanának a lámpák.*
* mérd meg, mekkora a feszültségesés az akku és a fényszóró között bekapcsolt fényszórónál.
Szükséges 4db 4lábú relé, 4db biztosítéktartó, saruk, vezetékek, krimpelő szerszámok, némi hozzáértés....
Korábbi hozzászólásomra reagálva, kicseréltem a hőfokjeladót a hengerfejnél, és tökéletesen működik. :) Azóta ma egy olajgomba cserén is túl vagyok. :D
A másik kérdésem, amiért írok, hogy sikerült szereznem egy 4 lámpás rácsot, és szeretném a belső lámpákat majd reflektornak bekötni. Ehhez mikre lesz szükségem? Olvastam relékről, meg a gyári Y átalakítóról is, próbáltam keresni az interneten, viszont valahogy mégsem találtam konkrét leírást, példákat ehhez (lehet rosszul kerestem). Esetleg ha valaki tud ilyen forrásokat (akár külföldi példát is) ne tartsa magában. :) Belső lámpám még egyelőre nincsen, ennek is próbáltam utána keresni, a neten találtam több félét, használtat viszont már kevésbé sajnos. Valakinek van tapasztalata esetleg ezzel? (https://www.racing-autoalkatresz.hu/VW-Golf-2-Elso-Belso-Lampa-by-Tuning-Tec-d204338.htm) Vagy maradjak inkább a gyárinál? A rácson a csavarok benne vannak, viszont ha jól látom a képek alapján, akkor ehhez még szükség lesz patentokra is? Tulajdonképpen még nagyon előkészülős fázisban van a dolog, úgyhogy bármely jó tanácsot, tapasztalatot szívesen elfogadok. :)
Ugyanúgy lehet légteleníteni mint egy hagyományos féket. Utána a VCDS-sel (vag-com)végig csinálod az ABS-ben a kimenet (Output test) tesztet ahogy írja.
Sokat szerelgettem már, futómű, motor stb-stb.. de a fékhez sosem nyúltam még. Viszont történt egy olyan eset, hogy az ABS kockám tönkre ment, elment a fékhatás szinte teljesen, kivettem a biztosítékot, és így működik. Sikerült szereznem egy bontott, cikkszám azonos kockát, van VAG-com-om is, és ki szeretném cserélni a kockát, viszont nem tudom, hogy például a légtelenítést hogy kezdjem el.
Valaki esetleg ebben tudna segíteni, hogy hogyan érdemes neki kezdeni?
Sziasztok!Van egy Golf 4 1.4 16v benzines auto.Hidegen elindulva kb 1 km megtétele után rántást érezni mintha kihagyna a motor egy pillanatra.Mikor ez megtörténik elkezd villogni az olajnyomás,sipol,és nem megy fordulatszámmérő.Az első hibánál pár mp után le is állt a motor,és nagyon nehezen indult ujra.lett cserélve főtengely jelado,olajnyomást megmérték tökéletes értékeket mutat alapjáraton és fordulaton is.A csere után már nem áll le,és nem indul nehezen,viszont a rántás megmaradt és az olanyomás villogás és fordulatszam probléma is. Kapott uj trafot,gyertyákat kábeleket.Átnézték a köteget ott sincs hiba,Valakinek valami ötlet?
kb fél éve volt gyűrűzve hengerfej stb.szoval teljesen rendben van minden elvileg. Ha járatom egy ideig hogy melegedjen,akkor nem jelentkezik a probléma,csak hidegen
Köszönöm, igen visszamegy teljesen nullára, autósboltban megjött az új jeladó, ha lesz időm be is szerelem, kíváncsi leszek. Az olajnyomás visszajelző egy érdekes történet, hol villog, hol nem, múltkor egy ideig jó volt, előtte nem. Csatit ellenőriztem, az rajta van rendesen, de majd jobban szemügyre veszem, hátha a csati és a kábel között van megtörve a vezeték.
Olyan problémával küzdök, hogy teljesen hideg motornál ráadom a gyújtást az autóra, és a vízhőmérséklet jelző az elkezd felkúszni, mintha üzemmeleg lenne a a járgány, holott a víz teljesen hideg. Lejjebb mutatom a képet is. Mi lehet a probléma, merre érdemes elindulni? A segítséget előre is köszönöm szépen!
Sziasztok van egy golf4 1,9pd autóm .gyárilag nem boardos óra csoport van benne .èn most szereztem egy 3d LCD kijelzóset ami tud turbó nyomást kimutatni ,csak az van hogy nekem nincs bevezetve a szál az óra csoport kötegèbe amiröl ugye kapja a jelet. Tudom hogy van gyárilag olyan golf4 ami turbós èn tudja mutatni az óracsoport a turbó nyomást .ès hogy nem e tudja valaki hogy hogy kell bevezetni a szálakat a csatlakozóban nincs e vèletlen valakinek hozzá bekötèsi rajz vagy útmutató ? Nagyon szépen köszönöm a válaszoka
Nem volt, de a közös pontra gyanakodnék, ha ez egyszerre lett ilyen. Az meg az irányjelző/fényváltó kapcsoló... (a magam részéről akkor cserélek valamit, ha az tényleg rossz!!)
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hátha járt már így valaki.2001 Golf4 1.9Tdi az alany. Az első fényszórók és az irány jelző nem működik.Elakadásjelző működik,biztosítékok átnézve/cserélve, fényszóró kapcsoló cserélve. Esetleg valakinek volt hasonló ?
Golf VI 1,4 Benzin, nem világit az óracsoporton semmi gyújtás ráadásnál. Indítózik, de nem indul be. ECU motorelektronika és fék elektronikával nem tudok kapcsolatot létesíteni, minden mást elérek, de nincs hibakód!
Arra gondoltam, hogy test hibával álok szemben, méghozzá karosszéria test hiba, gyanítom. Találkozott már valaki hasonló hibával? Esetleg nincs egy kapcsolási rajza valakinek? :) hogy legalább a testpontokat meg tudjam keresni... motortérben hibátlan.
Ez azonban nem hatarozza meg a tipusat - van-e benne integralt kopas jelzo vagy egyeb.
2018 Juniusi autorol meg lehet tudni valahogyan (a kerek levetele nelkul ) milyen fekbetet kell bele?
OBD eleven atnezese utan sem lettem okosabb.
Hetfon viszem fekbetet cserere, mert elozo idopont nem jott ossze. Jo lenne ha tudnek segiteni a szerelonek, ne a kereket leveve szembesuljon a szukseges alkatresszel.
Altalanos szerelo (nem csak VW) - van sukseges szerviz szoftvere a parkolo fek cserejehez - de annyi verzio letezik a fekbetetbol, hogy jo lenne neki megmondani mit lenne erdemes az autoba rakni.
Amit sikerult dekodolnom:
X0A:Equipment options subset for Germany
B0A:Component parts set without country-specific building regulation
Korábban nem volt fűtés az autóban. Egy éve ki lett cserélve a fűtőradiátor de jött a nyár nem volt használva a fűtés. Most ahogy szükséges a fűtés használata random szerűen égett illatot küld az utastérbe. Olyan mint ha szőrt pörzsölnének aztán elillan és napokig nem érezni.
Ötlete esetleg valakinek mi lehet ez és merre keressem?
Megálltam az 1.9D-nél, miközben Te az 1.9SDI- ről beszélsz. Most tűnt fel az AEF motorkód. ://
Szóval nincs retesz, ez már az újabb szemből rászorítós vezérműkerekes megoldás, ami ugyanúgy lelazulhat, és ugyanúgy szokott is. Erre is igaz ha a csavarra rá tudsz húzni akkor baj van, kiverte a vezkereket és a főtengely végét is. Van hogy javítható helyben, attól függ mennyire sérült a főtengely.
?? Milyen anyának? Nincs ott anya, az egy egyszer használatos 14mm-es csavar.
Ha meg tudod mozdítani a főtengely rögzítése nélkül, akkor ott a baj. Ha csak meghúzod, ugyanúgy fel fog lazulni rövid időn belül, mert valamennyit elfordul a főtengely a vezérműkerékben. Ilyenkor új vezérműkerék, új retesz, új csavar kell és a főtengelybe másik reteszhornyot kell maratni az eredetihez képest 180°-kal eltolva. (vagy főtengelyt cserélni)
Amennyiben az 1.9D megnevezés az 1Y motorkódot rejti. !!
Az 1.9D-nek retesz tartja a vezkerekét elfordulás ellen. Ha fellazul (szokott), akkor csak tengelyirányban tud mozogni és csúnyán kiveri a vezkerékben és a főtengelyben is a reteszpályát. Ha ez történt és már hangja van, akkor nagy valószínűséggel oda a főtengely is.