https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Közben utánakérdeztem, hogy kik is ezek a jelöltek a képviselőségre.
Van ugye 2 cigány. Abból az egyik afféle aranyifjú, az apja úgynevezett építési vállalkozó, de eléggé közismert, hogy valójában mi.
A másik cigány azt állítja, hogy felsővezető egy multinál, de titok melyiknél (rég röhögtem ilyen jót).
A szőke nő egyértelmű agyhalott, minden kétséget kizáróan.
A boltos nyilván valami személyes hasznot remél ebből.
A szűk 2 éve Somogyból odaköltözött nyuggert tán megemlíteni is kár.
Bógármesterjelölt 3 van, abból 1 olyan akire esetleg a családja szavaz, de nem biztos. Úgyhogy a tavaly júniusi szétszavazás most nem fog működni a cigány mellett, pedig mindent elkövetett, hogy legyen egy rakat jelölt, de nem lett, asszem képviselőjelölt is sokkal kevesebb van.
Amúgy a hold mint mértékegység már Somogyban sem használatos, Fügeden meg akinek 400 holdja (=240 ha) van a mg. vállalkozók közt az törpegazdaság, dehát Somogyból még ennyit se lehet látni.
Egyébként meg munkahelyet a faluban leginkább csak a mg. vállalkozók biztosítanak, más szinte semmi nincs, leszámítva az állami intézményeket.
Sajnos egyre többen nem akarnak fát ültetni, kukoricát törni, gyárba vagy napszámba menni, netán traktoron reggelizni, csak leszakítani a gyümölcsöt, ha félérett, akkor is… Viszont szeretnek hőbörögni, vonulni, követelni, mert nekik vannak jogaik, kötelességeik meg nincsenek. Amit néha művelnek, az szinte magyargyűlölet.
És persze erre senki nem kiált rasszizmust! :(
Ez meg színtiszta demagógia!
Borovszky István, a három éve még dunántúli nyugdíjas a két tábor közötti arany középutasnak tartja magát, de megjegyzi, hogy ártalmas lenne, ha 40 évesen 400 holdas gazdagok vezetnék a falut, akikhez képest 73 évesen is csórónak számít.
Azt persze fel sem fogja a nyugger, hogy ha nincs vállalkozó, akkor ki ad munkát a nyócelemiseknek????
Erre a kocsmáros is bólogat, amolyan úriemberféle, aki azért nem nyilatkozik, mert itt járt előttem az a Hír24 újságírója és amit nyilatkozott neki a megosztott faluról, benne magyarról, cigányról, annak az ellenkezőjét jelentette meg.
Ezt meg át lehetne vinni a sunyiliberális topikba.
– Cigány viselkedést műveltek, na – csap a tenyerembe a falu kőfaragómestere, Csík Gyula. – Én, jó uram, tősgyökeres fügedi cigány gyerek vagyok, bennem rasszizmus nem lehet, de ezek a cigányok tényleg úgy viselkedtek, mint a cigányok… Ezt ki kell mondani, mert az Ürmöst nem szabad a falu elibe fogni. Tőlem fotózkodhatott a Szabó Tímeával, a Fekete-Győrrel meg a Karácsony Gergellyel; aki nem tanult meg dolgozni, viselkedni, az nekem csak olyan, mint a Magyar Péter. Az is örüljön, hogy még nem ütötték agyon – tenyerel nyomatékkal az asztalra. – Mondom cigány létemre!
Régebben erre jött a jogvédős okostojáskodás, hogy "öngyűlölő cigány".
A balhé már akkor elkezdődött, amikor a 2024-es választás véget ért. Most fügét mutat Nagyfügeden magyar és cigány a nemkívánatosaknak.
– Cigány viselkedést műveltek, na – csap a tenyerembe a falu kőfaragómestere, Csík Gyula. – Én, jó uram, tősgyökeres fügedi cigány gyerek vagyok, bennem rasszizmus nem lehet, de ezek a cigányok tényleg úgy viselkedtek, mint a cigányok… Ezt ki kell mondani, mert az Ürmöst nem szabad a falu elibe fogni. Tőlem fotózkodhatott a Szabó Tímeával, a Fekete-Győrrel meg a Karácsony Gergellyel; aki nem tanult meg dolgozni, viselkedni, az nekem csak olyan, mint a Magyar Péter. Az is örüljön, hogy még nem ütötték agyon – tenyerel nyomatékkal az asztalra. – Mondom cigány létemre!
....
– De Ürmöséken kívül – teszi hozzá Zombori –, mert ők ordítozták seregbe fejlődve, hogy beszoptátok, magyarok, cigány a főnök! Többen is felvettük az őrjöngést a választás éjszakáján, ott van elmentve a telefonjainkon. Bizonyíték a hazugságokra. Azzal fenyegettek, ha ki mertek jönni, ropogni fog a csontotok. Közöttük vonult Ürmös, aki közben az öklét rázta.
...
egy alkalommal pedig Kömlő szintén roma polgármestere, Turó Tamás, aki odáig elment, hogy a testület nyilvánossága előtt életveszélyesen megfenyegette a családjával együtt Szekeres Róbert képviselőt. És ez nem légből kapott vádaskodás, jegyzőkönyvekbe foglaltatott.
Az említett jegyzőkönyv részlet itt a topicban is megvan.
Ez a cikk, a 24 böffenetével ellentétben, teljes hosszban olvasható.