Akai CS-F210: teker jobbra-balra, de a lejátszás nem indul el, a nyomógomb és a zöld led egy pillanatra felvilágít, de el is alszik. Mi lehet a baja? Köszönöm a segítséget!
Üdv:Érdeklődni szeretnék van 1 akai vs 15-eg videó magnóm.. Régen használtam már és most szeretném,de nem működik... Esetleg valaki tudna segíteni a javításában ???Komárom-Pest megye,előny...köszönöm a segítséget...
Sziasztok.Eléggé kihaltnak tűnik itt minden de megpróbálom.Keresek Akai AM-2600 at és Akai AT-2600 at ezüst színben jó állapotban.Esetleg ami még érdekel Akai AP-003 lemezjátszó.Ha jár erre még valaki és tud eladót kérem szóljon.Köszönöm.
téged pedig - nem először: "XNC kitiltva Audioland topikból/fórumból" - ki kéne innen vágni ecetes ollóval, baltával, vagy egy moderátorral, mielőtt a béka valaga alá invitálod ismét audiolandot
Valami olyasmi lehet a válasz, hogy volt exportra / bérgyártásra szánt széria, és voltak belső vagy célzott piacra szánt szériák. Ebből a dizájnból a HX-02 decket a hazai tornyokhoz Magyarországon szerelték össze.
A képen amúgy csak a deckek illenek a Videoton toronyhoz, a CD-A7 még régebbi sorozathoz illik, HX-A201 vagy valami ilyesmi volt a neve. Jól látható a különbség, a HX-02-nél a fekete terület a készülék aljáig és tetejéig kifut (mint a Videoton tunernél és erősítőnél), a CD-nél nem.
A kép nem saját, én eladtam a tunert és a decket, az eggyel korábbi szériából tartottam meg egy makulátlan állapotú decket fiatalkori emlékként+szobadíszként.
kösz a korrekciót, ahogy írtam már ennyi idő után nem rémlett melyik AKAI időszak/megjelenés passzol az erőlködőhöz - aztán rákerestem még írás közben a vegyes toronyra és ahogy megláttam egyből beugrott hogy
1. tényleg ez a kétkazetás deck volt hozzá anno a stúdióban is
2. ennek aztán semmi köze a többihez.. :-p
Arra jutottam, hogy simán elképzelhető egy olyan sztori, hogy amikor a magyarok kitalálták hogy közös tornyot alapítanak az AKAIval, megnézték-megbeszélték mihez kell passzoljon a magyar cucc - de mire tényleg elkészültek az elsők, addigra az AKAI már teljesen más (megjelenésű) készülékeket gyártott :-S
DIE_ROBOTER
szép torony, saját?
ezek valóban hozzá illő cuccok - a CD-n kívül a többit lehet hogy láttam képen , de ez a CD-a7 miért nem szerepel sehol????
Mert gondolom ezt mindenki kívülről fújja de itt nincs, 1986-ban volt először CD - de azok nem is hasonlítanak erre, később meg mire elterjedt a CD, addigra szinte csak feketét gyártottak.
ennyi, most már jöhet a minden hsz-ra mínuszt nyomkodó f.sz :-)))
Ezt 2001-ben vettem de anno a 80-as években faterom nagyvárosi kábeltévénél dolgozott és volt olyan 86-87 (?) körül ilyennel szerelt komplett tornyuk, gondolom abban is a finommechanikával szerelt komponenseket az AKAI adta - de már nem emlékszem hogy néztek ki , főleg a deck mivel az kapcsolódik szervesen a torony képéhez, a lemezjátszó a tetején kis túlzással bármilyen megjelenésű lehet.
Szintén csak sejtem hogy CD-lejátszóval nem valószínű. hogy árulták volna - de akkoriban már biztosan volt ilyene is az AKAInak.
Esetleg valaki ismer olyan ezüst színű AKAI CD-t (nem baj ha nem órára percre ugyanakkorról) ami megjelenésében (főleg az előlap tagolása) illik ehhez a VIDEOTON/AKAI vegyes toronyhoz?
BREAKING NEWS: hhát, nemtom, eddig azt hittem hozzátervezték a Vidiket az AKAIhoz de a kép alapján nem annyira :-p