Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat kora este hat órától a Dunánál, a Nehru Parkban lévő roma emlékműnél tart koszorúzást. A kezdeményezéshez mintegy száz település csatlakozott: a jelenlegi állás szerint Komárom-Esztergom és Zala kivételével az ország összes megyéjében rendeznek megemlékezést. Ünnepséget és gyertyagyújtást szerveznek több németországi városban, valamint Krakkóban (Lengyelország) és Vilniusban (Litvánia) is.
Az önkéntesség jegyében szombaton 160 ezren vonulnak majd ki, hogy kitakarítsák az országot. A KIM ötletére sajnos nem sikerült, csak a költségek tizedét összeszedni, de nem baj, mert celebek azért lesznek.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára holnap önkéntesek takarítják ki az egész országot, olyan celebekkel feldúsítva, mint Hámori Gabriella színésznő, Töttös Györgyi pszichológus és Vastag Csaba énekes.
A nemes felhaborodast es a tettrekeszseget nagyon hianyoltam akkor, amikor par gimnazista Regnum Marianumot illeto terrendezesi tevekenysege volt a figyelem kozeppontjaban.
Sokat lenditene ilyen felhivasok hitelessegen, ha a kezdemenyezojuk tovabb latna a fejere szorul cso vegenel.
Szombaton úgy láttam, valaki(k) nekiestek kalapáccsal a szobornak, le is van belőle verve egy jókora darab.
Erre csak azt tudom mondani, nagyon nyomorult lelke lehet annak-azoknak, akik egy emlékművön verik le az indulataikat és halottak emlékeit képesek rombolni.
Még a Balkán is jobban tiszteli a holtak emlékműveit, sírjait, kegyhelyeit.
úgy látom fogytán vannak a szarral bekent szobrok/emlékművek mostanság... pedig, ejj, a régi "szép" időkben... 2-3 hetente történt ilyesmi... most meg, semmi. hihetetlen.
Jópár napja vége a választásoknak. Barna eső, meg minden ugye... de valahogy nincs mit takarítani mostanság. Sehol egy lefújt emlékmű, sehol egy szarral bekent szobor, se semmi hírt nem hallok... pedig, még nem is oly rég egymást érték az ilyesmik. Mi történhetett?