Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 187
A történet akkor itt véget ért ...


Beismerte a vereséget Mircea Geoana, a romániai elnökválasztáson alulmaradt szociáldemokrata jelölt hétfőn. Geoana elfogadta az alkotmánybíróság döntését, amely jóváhagyta az elnökválasztás eredményét, és elutasította a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) azt a kérését, hogy "választási csalások miatt" ismételjék meg a választás december 6-án tartott második fordulóját.

"Elfogadom a bíróság döntését, és sok szerencsét kívánok Traian Basescunak" - mondta Geoana. Hozzátette, hogy a választásnak vége, eljött az ideje a gazdasági válság elleni harcnak. Mindazonáltal nem hagyja annyiban a választási küzdelmet, kezdeményezni fogja parlamenti bizottság létrehozását a törvénysértések feltárására. "Folytatódik a harc az igazságért" - mondta Geoana.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 186
:)
Előzmény: Törölt nick (185)
T.Howard Creative Commons License 2009.12.08 0 0 184
Felfedező körutra indult a nagyvilágban találni egy olyan országot ahol zajlik a választás és éppen Orbán miatt nyernek a szocik. Oszt' bebasz róla ide egy linket...
Előzmény: Detonátor (183)
Detonátor Creative Commons License 2009.12.08 0 0 183
Hol van a topiknyitó?
gozzano Creative Commons License 2009.12.07 0 0 182
úgy értettem, hogy most nem volt vesztenivalójuk. és természetesen egyetértek, hogy az RMDSZ részéről jó választás volt részt venni a Basescu elleni koalícióban. sőt még azzal is, hogy Basescu csak eszközként használja a magyarokat.
Előzmény: korieander (180)
korieander Creative Commons License 2009.12.07 0 0 181
ja majd elfelejtettem....azt ne feledjük h Basescu rúgta ki az rmdszt a koalícióból a psd kedvéért
Előzmény: korieander (180)
korieander Creative Commons License 2009.12.07 0 0 180
"nincs mit elveszíteniük, hiszen súlyuk eddig se volt. "

-eddig nemegyszer volt az RMDSZ a mérleg nyelve (szocdemekkel, és a DA szövetséggel is)
-azonban ez a lehetőség elveszhet ha Basescu a saját tetszése szerint írja át a választási törvényeket

"sokan éppen azt vetik Markó szemére, hogy annak ellenére belement a Basescu elleni ideiglenes koalícióba, hogy a parlamentben annak nem is volt rájuk szüksége."

elég valószínű volt Geoana győzelme (ráadásul mindenki tudja h az rmdsz mindig a győztessel van)

"ahogy a liberálisok már átállni látszanak, ugyanúgy az RMDSZ is átállhat, csak épp annak a koalíciónak sincs szüksége rájuk."

sztem pedig nem rossz taktika h a liberálisok farvizén sunnyognak (kb az 1etlen olyan erő akitől vmi csekély jóindulatra számíthat az erdélyi magyarság)

-inkább az volt a hiba h nem mozgósították ők is a szavazóikat gőzerővel, vagy ha nem akarták/tudták akkor lelkiismereti szavazást kellett volna mindani


kicsit hasonlít a helyzet az ukrán elnökválasztáshoh (ahol a nyugatos juscsenko/timosenko jelenti a nagyobb veszélyt a magyarságra, a az exkomcsi mamuttal szemben)
Előzmény: gozzano (175)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 178
Amit Európa keretként lehetőségül kínál. Kettős állampolgárság, kultúrális, gazdasági, emberek közötti kapcsolatok mélyítése, a határok eltűntetése, talán egy kis érdekszféra kiterjesztés Szlovákiára azokon a területeken, ahol magyarországi helyszínek felé tendál a periféria.

Szlovákok adtak egy lehetőséget, ami ellen lehet küzdeni, egységbe forrasztva az embereket. A leglényegesebb mégis, hogy a nyelvtörvény kapcsán a magyarországi ellenzők mozgástere teljesen beszükült.
Előzmény: gozzano (176)
gozzano Creative Commons License 2009.12.07 0 0 176

mit jelent a magyar nemzet egyesítésének folyamata? ez miben nyilvánul meg, és mi lesz a végeredménye?

Előzmény: Törölt nick (174)
gozzano Creative Commons License 2009.12.07 0 0 175

nincs mit elveszíteniük, hiszen súlyuk eddig se volt.

 

sokan éppen azt vetik Markó szemére, hogy annak ellenére belement a Basescu elleni ideiglenes koalícióba, hogy a parlamentben annak nem is volt rájuk szüksége.

 

ahogy a liberálisok már átállni látszanak, ugyanúgy az RMDSZ is átállhat, csak épp annak a koalíciónak sincs szüksége rájuk.

 

igazából Markó nem nagyon léphetett jót. nagy tévedést meg nem követett el, hiszen ha pár 10 ezer szavazó máshogy dönt, akkor most azt mondanánk, hogy jó lóra tett.

Előzmény: korieander (171)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 174
A szlovák belpolitikai történéseknél nem is szolgálhatta volna semmi jobban a magyar nemzet egyesítésének folyamatát.

Előzmény: gozzano (172)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 173
Ebben igazad van, de így az RMDSZ rákényszerül a Fidesszel történő egyeztetésre, mert az ő lábuk alól is ki tudja húzni Orbán a szőnyeget, ha akarja.

Elnöki rendszer van Romániában ami cifrázza a konfliktust és Basescuval szemben elég rendes hecckampányt vetettek be, ami miatt a valós társadalmi viszonyokat nem biztos, hogy jól mutatják a jelenlegi százalékok..
Hosszútávon viszont a hecckampány -mint Magyarországon is látszik Orbánnal- kifullad és maga alá temet, kicsit a holtponton visszalengő inga módjára.

Előzmény: korieander (171)
gozzano Creative Commons License 2009.12.07 0 0 172

Sajnos akkor ami jó hír Magyarországnak, az rossz hír a romániai magyarságnak.

 

Nemcsak a befektetések esetleges elmaradására gondolok, hanem a szlovák szituáció megismétlésére, ahol a gazdasági gondok elkendőzésére a magyar kártya kijátszásával reagáltak.

 

Talán abban reménykedhetünk, hogy Basescunak szüksége van a magyarok szavazataira, ezért ez a forgatókönyv nem következhet be.

Előzmény: Törölt nick (170)
korieander Creative Commons License 2009.12.07 0 0 171
"A nemzetközi tőke Geoanát szerette volna, mert számukra ő kedvezőbb lehetőségeket kínál."

1szerűen Geoana jelenntette a stabilitást (megvan a parlamenti többsége)
míg Basescu megválasztása a káosz folytatását igéri

"magyar politika előtt ezen a téren megnövekszik a játszótér"

inkább csak a veszély nő h a parlamentben elvesztik a súlyukat az erdélyi magyar képviselők..
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 170
A nemzetközi tőke Geoanát szerette volna, mert számukra ő kedvezőbb lehetőségeket kínál.
Basescuval a román befektetési klíma tehát nem "javul" és mivel Szlovákiában Ficoék már rákényszerülnek arra, hogy a korábbi engedményeiken szűkítsenek, marad az, hogy a magyar politika előtt ezen a téren megnövekszik a játszótér, míg Geoana kényszerűbb pályát jelölne ki.

Előzmény: gozzano (153)
gozzano Creative Commons License 2009.12.07 0 0 169

Basescu "ad majd gesztusokat Magyarországnak, az erdélyi magyaroknak."

 

a kérdés, hogy ezek a gesztusok nagyobb mértékűek lesznek-e, mint a amit a másik oldal adott korábban vagy adott volna, ha ők győznek,

 

de érdekelne, hogy mások milyen eredményeket tudnak elképzelni.

Előzmény: mos (155)
Nagulnov Creative Commons License 2009.12.07 0 0 168
Na lassan elmennek a látogatók If várából - pihenhet a jegykiadó.:) Max. összeszámolja az érvénytelen belépőket.



Romániai elnökválasztások: elégedett az EBESZ

Szabályosnak tartják a romániai elnökválasztást az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelői. Az EBESZ ugyanakkor sürgeti a szabálytalanságokra vonatkozó információk mielőbbi kivizsgálását.

A Mircea Geoanát támogató Szociáldemokrata Párt vezetősége ma bejelentette: megóvja a választások eredményét, amely szerint a szociáldemokrata jelölt elvesztette a vasárnapi fordulót.

Az Országos Választási Iroda közzétette a szavazatok teljes feldolgozása után kialakult eredményt, amelyet csak az alkotmánybíróság nyilváníthat hivatalos végeredménnyé.

A BEC összesítése szerint a Demokrata Liberális Párt (PD-L) által támogatott Traian Basescu 5 275 808 szavazatot kapott, ez a leadott voksok 50,33 százalékának felel meg. Mircea Geoanára 5 205 760 ember szavazott, ami 49,66 százalékos eredménynek felel meg. A két jelöltet 70 048 szavazat választja el egymástól. Az adatok értelmében Basescu újabb elnöki mandátumot nyert, és újabb öt évig lesz Románia államfője.
(MTI)
Nagulnov Creative Commons License 2009.12.07 0 0 167
Tăriceanu: meg kell fontolni egy PD-L-vel kötendő koalíciót

A PNL-nek nem kell a PSD kiskutyájának lenni – reagált Călin Popescu Tăriceanu Relu Fenechiu liberális alelnök kijelentésére, miszerint egy PD-L-vel kötött szövetség és ellenzékiség közt ő az utóbbit választja. Fenechiu hozzátette, hajlandó meggondolni magát, hogyha a demokraták a liberálisoknak felajánlják a miniszterelnöki pozíciót.

Tăriceanu szerint nem kell elsietni a döntést. Elemezni kell a helyzetet, figyelembe véve azt, hogy a politikai és gazdasági válságra valamilyen megoldást kell találni. A megoldás pedig nem alapulhat kizárólag a Băsescu iránt érzett gyűlöleten. A volt miniszterelnök szerint a PD-L-vel kötendő koalíciót is meg kell fontolni. (hotnews.ro)
KIKERICS Creative Commons License 2009.12.07 0 0 166
Legalább megvártad volna a hivatalos részeredményeket!
Előzmény: Törölt nick (7)
KIKERICS Creative Commons License 2009.12.07 0 0 165
Ő lesz a második magyar űrhajós? (Simonyit nem számolva.)
Előzmény: Törölt nick (9)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2009.12.07 0 0 164

Szokásos rinya.

 

A szavazást az érvényes szavazatok döntik el, a többi nem számít.

 

Az meg ne ugráljon, aki a kevés szavazatból is a kevesebbet kapta!

Előzmény: Nagulnov (160)
Nagulnov Creative Commons License 2009.12.07 0 0 163
Na eljött az ő idejük.:) Populizmus populizmus:)

Most nem azért de amikor pl a D. összetörte a felesége orrát - akkor az értelmiség/elit mire szavazott?:)


"A politológus kifejtette, minden választáskor létezik egy olyan alternatíva, amelynek megszavazását az értelmiségiek, a közvéleménykutatók, az elit, a társadalom nem tekinti üdvös dolognak. Mint mondta, tegnap sokan gondolták úgy, hogy a botrányairól híres Băsescura, akit ittas vezetésen kapták, aki elvette egy újságírótól a mobil telefont, illetve bántalmazott egy kisgyereket - szégyen szavazni. Populista fogásai miatt azonban az átlagemberek szeretik Băsescut, viszont érzik, hogy nem elegáns dolog kijelenteni azt, hogy rá szavaztak, így azt mondták, Geoanára szavaztak.

Szász elmondta, ezt a jelenséget nem hazugságnak kell nevezni, hanem inkább a viselkedés torzított reprezentációjának. (hírszerk.)"

Sarastro nagymester Creative Commons License 2009.12.07 0 0 162
Te nagyon okos vagy, hallod. :)

(Hol szolgálsz?)
Előzmény: Aerion (159)
Nagulnov Creative Commons License 2009.12.07 0 0 161
Végeredmény: Băsescu 50,33%, Geoană 49,66%

Traian Băsescu a szavazatok 50,33%-át, míg Mircea Geoană 49,66%-ot szerzett az elnökválasztás december 6-i második fordulójában - közölte a BEC az összes szavazükörzet eredményeinek összesítése után 14:45-kor. A választási részévtel 58,02%-os volt.

A BEC által közölt eredmények még nem tekinthetőek hivatalos végeredménynek, csak a fellebbezések kivizsgálása és az Alkotmánybíróság érvényesítése után válnak azzá. (hotnews)
Nagulnov Creative Commons License 2009.12.07 0 0 160
". A szociáldemokraták szerint nagyon magas az érvénytelen szavazatok száma,"


Egyébként ezzel mi a gond? Hülyeségből v. tudatosan érvénytelen szavazatot leadni - demokratikus nem?
Előzmény: Nagulnov (152)
Aerion Creative Commons License 2009.12.07 0 0 159

 

... Orrrbán bebukta a román elnökválasztást is, rossz lóra tett, akkor az hatott volna ...

 

Hatás így is lesz, csak nem az és nem olyan, mint amire a tisztelt hölgyek és urak aspiráltak.

 

... és ha már Orbán, akkor Basescu remélhetőleg nem felejti, hogy cca. 0,5%-os győzelmében benne van Orbán mellette való kiállása, és az erdélyi orbánisták Basescu-pártisága. ez sokat jelenthet a következő öt évben, hiszen Romániában az államelnök az Istenkirály ...

 

 

Egyértek.

 

 

A magyar román kapcsolatok új alapokra helyeződése nyilván nem a székelyföldi autonómiával indul, mint inkább egyfajta politikai interpolaritással, ami összefűzi, nem pedig szétválasztja a feleket. Romániában mindig a románok lesznek többségben, tehát együtt kell velük működnünk, ehhez viszont olyan politikai erők kellenek, amelyek képesek és hajlandóak is erre, miközben nem tekintik a magyarokat ellenségeiknek, leküzdendő akadályoknak, hanem szövetségesnek, akik segítségével politikai túlélésük zálogához jutnak.

 

 

Előzmény: mos (119)
T.Howard Creative Commons License 2009.12.07 0 0 158
Aszongya ez a Dragne, hogy tudja mennyi szavazatot kaptak csak nem monnya meg. Na.
Előzmény: Nagulnov (152)
Nagulnov Creative Commons License 2009.12.07 0 0 157
Hogy röhögtek az itthoni bal/libek amikor a vesztesek újraszámolást kértek csalás gyanúja miatt...


A PNL, az RMDSZ, a PRM és a Zöld Párt a határon túli szavazatok újraszámolását kérik

A határon túl leadott szavazatok újraszámolását kéri a PNL, az RMDSZ, a PRM és a Zöld Párt. Az alakulatok elutasították az eredményekről szóló jegyzőkönyvek aláírását, választási turizmussal, többszöri szavazással vádolva bizonyos pártokat. A négy párt szerint főképp Spanyolországban, Olaszországban és a Moldovai Köztársaságban történtek törvénytelenségek. A Központi Választási Iroda hétfőn 30 egyéb, választási visszaélésről szóló feljelentést tárgyalt hétfőn. A legtöbb esetet a rendőrség hatáskörébe utalták. (hotnews.ro)
mos Creative Commons License 2009.12.07 0 0 156
ha nem igazodnak (szerintem fognak)
Előzmény: mos (155)
mos Creative Commons License 2009.12.07 0 0 155

Orbán profitálhat belőle, és rajta keresztül Magyarország.

 

B. tartósan meg akarja nyerni az erdélyi magyar voksokat, ehhez kell neki Orbán, és ehhez ad majd gesztusokat Magyarországnak, az erdélyi magyaroknak.

 

Hogy a jelenlegi RMDSZ hogyan illeszthető be ebbe a keretbe, az egy érdekes kérdés, ha igazodnak (szerintem fognak) az új főnökségekhez, akkor bedarálják őket (új erdélyi magyar pártok felfuttatása, megtámogatása).

Előzmény: gozzano (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!