Ebben az esetben szerintem elég Herculaneum, főleg, ha amúgy is ott vagytok, ilyen rövid idő alatt én biztos nem néznék két "ugyanolyan" típusú dolgot. Annyi minden van még a környéken. Bár nem tudom, amúgy mit terveztek, meg az sem mindegy, mivel közlekednétek.
Szerintem a nápolyi archeológiai múzeum nagyon jó,oda biztosan mennék.Mennék Pompei-be is .Sorrento is nagy kedvenc, nagyon szeretem. Amalfi környéke is nálam "kötelező" lenne. Illetve hajóval vagy Nápolyból vagy Sorrentoból Capri sziget. Ez így bele is férhet 4 napba.
A jelenlegi állás szerint Herculaneumban lesz a szállás, nem akartuk Nápolyba tenni, meg amúgy is többfelé tervezünk mászkálni, ezért volt jobb megfogalmazás a Nápoly környéke. Talán a Nápoly és környéke lett volna a legjobb :-)
Ha nem vagytok kifejezetten rágyógyulva a témára, én választanék a helyetekben, mondom ezt úgy, hogy mindkét helyen voltunk. Pompei hatalmas kiterjedésű, elég fárasztó végigjárni akár csak egy kis részét is, arról nem beszélve, hogy bizonyos helyek (nyilván a legérdekesebbek) külön nyitvatartással működnek. A pompei leletek nagyrészt a nápolyi archeológiai múzeumban vannak, ellentétben Herculaneummal, ahol amit a falakon látsz, az eredeti. Sokkal kisebb, jobban átlátható, jobb állapotú az egész, tehát szerintem - ha nem vagytok szakértők - jó választás lehet.
Azt persze nem tudom, mint jelent a négy nap Nápoly környékén... Tehát nem Nápolyból mennétek, hanem a környékről?
Köszönöm,akkor meg merem venni....moovit app csak italyban megy? Itthon próbálgatnám de valami hibát ír-talán nem tartózkodok a szolgáltatási területén....vagy ilyesmi
Booking on foglaltam szállást és ott lehet rajtuk keresztül venni jegyet az alibusra, reptér- város közzé.995ftot ír nekem.Létezik? Ez pont fele mint az eredeti ár ....azért ekkora genius kedvezményem nincs.Működik? Köszönöm
annyira általános dolgokat kérdezel, hogy először javasolnám a bal oldali kereső használatát. Minden, de minden megtalálható ebben a topicban, csak vissza kell olvasni. Közlekedés, látnivalók, szállások, beszámolók... Ha már tájékozottabb vagy és konkrét kérdésed van, jobban tudunk segíteni.
Március 28-tól Április 3-ig leszünk Nápolyban (2 fő).
Tanácsot/segítséget szeretnék kérni, melyik napra mit érdemes szervezni (hol érdemes kezdeni Amalfi?, Capri?, Nápoly?), milyen tömegközlekedést célszerű használni, illetve szállások kapcsán is várom azok tanácsait akiknek már van korábbról tapasztalatuk.
Most csak biztos ami biztos B&B Hotel-ben (Garibaldi mellett) foglaltam szobát ingyenes lemondással, de ha bárki tud jobbat akkor szívesen venném a tánácsokat.
Nem akarok okoskodni, persze azt teszem, de mostanában rászoktam arra, hogy megnézem a google értékeléseket, mielőtt bemegyek egy étterembe. Elég rutinosnak tartom magam, általában sima szemrevételezéssel sem szoktam nagyon mellélőni, de pont ezek miatt, amit írtál, rákeresek. Nem szórakozom vele sokáig, nem olvasgatom végig, de ha meglátnék egy ilyet, nyilván továbbhaladnék.
Sajnálom a kellemetlen élményeidet, de azt hiszem, hogy ez Olaszország azon részén lassan természetesnek mondható...
Már lassan 3 hetes az info, de Sorrento-tól a buszozás Amalfiba hering járat: rengeteg volt a turista. Az artecardról írtam: marhára nem működik, a közlek eszközön mindenhol készségesen átengedték őket, megnyitották a "kiskapukat". Viszont Herculáneumban, az archeológiai parkban illetve a Virtual múzeumba se működött, de ott nagyon nem voltak segítőkészek, vonogatták a válukat, és meg kellett venni a belépőt :( ( a múzeum ezért kimaradt).
A circumvesuviana vonatok menetrendje csak jelzés értékű: tervezni nem szabad rájuk, ki kell menni az állomásra és majd amikor jön a következő, akkor majd megyünk :)
Ja és belefutottak egy évek óta a turistákat rendszeresen átverő étterembe Ercolano Scavi éllomás környékén (Bar-pizza-ristorante Vesuvio) : kreatív túlszámlázás kajára. Utólag megnézve : a google mapsen 250 értékelésből 1,2 az osztályzat. Kivétel nélkül mindenki a túlszámlázásról elégedetlenkedik. Persze volt sok szép élmény, csak azért írtam ezeket, hogy ilyeneken ne lepődjetek meg, és ha számítotok rá, akkor nem fog annyira bosszantani:)