Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 155
Tulajdonképpen ez egy elég gazdaságos beruházás volt, a fenntartása nem kerül többe évi 1-2 milliónál. Azok a szerencsések, akik pl termálfürdőre nyetek pénzt, évete nagyságrenddel nagyobb pluszköltségekkel számolhatnak, ha fenn is akarják tartani.
makopa Creative Commons License 2009.10.20 0 0 154
Előzmény: Törölt nick (153)
zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 152
Kösz Zsu!

Nagyon értékes látleletet adtál közre. Mindenki okulhatna belőle.
Előzmény: dokizsuzsa (149)
dokizsuzsa Creative Commons License 2009.10.11 0 0 151

a baj csak az  hogy nem egy SUzuki árából épült, hanem kb 50-ből

ne feledd el,hoyg EU közpénz is volt a dologban- s az sem termett a fán!

sőt, közvetve miénk is a a 100 milla EU támogatás,mert pl. a bezárt gyárak miatt külföldi (EU-s) terméket veszünk,aminek a ahsznát bizony az EU fölözi le- ezért tud ilyen szarságokra iylen nagyvonalú ajándékokat adni

ahelyett,hogy a kaputól kb 200 méterre lévő iskolának a zuhanyzóját vagy a wc-jének valamelyikét felújitotta volna-

mert 87-től,mióta az az iskola odaépült, viz nem nagyon csöpögött a tornatermi zuhanyzóból csak csőtörés idején

Előzmény: Törölt nick (133)
zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 150
//"..Szerencsen épült valami szokatlan, ..."//

A megszokott nélkülözhetetlenekkel mi lett közben? Olyanokkal, hogy posta, óvóda, iskola, vasút, egészségügy, oregek otthona, bérlakások, üzletek, munkahelyek.......

Nem ráértek volna rá szokatlankodi akkor, amikor minden mást már rendbe hoztak???
Előzmény: ZE (145)
dokizsuzsa Creative Commons License 2009.10.11 0 0 149

annyira érdekes,hogy csak nosza

van egy ifjúsági tábora a városnak egy szép helyen, az Abaúj szívében:Simán

kihasználtság szinte egyelő a nullával,mivel annyira lepusztult,hogy 2 évvel ezelőtt amikor a gyerekek táborozni mentek oda,én vittem kalapácsot és tettem "rendbe" a gyerek ágyát,hogy össze ne essen alatta az ágynak nevezett valami

ezéven a szülői értekezleten azt mondta a tanitó néni,hogy kötelező erdei tábor ott lesz: 3 nap ,2 éjszaka 8000ft-ba (!)kerül majd a városi ifjúsági telepen, a városi gyerekeknek

mikor én tiltakoztam ellene, és bementem a hivatalba,hogy mondják már meg, nem telik a városnak egy doboz festékre hogy kifessék a tábor épületeit? nem telik 1 kg szögre,hogy rendbe hozzák azokat a bútorokat, amik azóta ott vannak, amikor én úttörő-táborban először voltam ott- (70-es évek vége)

ráadásul a munkaerő adott,mivel a városnak kb 60%-a nem dolgozik (nem csak a regisztrált munkanélkülieket értem ezalatt,hanem akik már minden nyilvántartásból kiestek)

és ha már a városé, akkor a városi gyerekek miért fizessenek azért a lepratelepért nem kis összeget

néztek rám mintha hülye lennék

az egyik ott dolgozó elmondta,hogy azért nem csinálnak ott semmit,mert értékcsökkenten akarja megkaparintani valaki a városi rezsimből

de semmi gond, menjek ,beszéljek a jegyzővel,mert neki van egy hatalmas vadászkastélya (gondolom hosszú évek gyötrelmes munkájával szerezte azt is) és hátha meg tudunk egyezni vele

- az épitésügyi hatóság vezetője Cs.Béla., aki most előzetesben van (bár másnak is ott lenne a helye)-egy nagy balek. elviszi a balhét a polgármesterasszony és a jegyző helyett

érdekes,hogy a megépitendő (?) szalmatüzelésű erőmű igazgatótanácsának székeibe csak a szoci hivatali dolgozók kaptak volna helyet, u.m.: Cs.Béla,Bíró László....  csak azért hogy szavazzanak igen-nel

vádaskodni nem szeretnék, mert hanganyag nem készült róla,de saját szemembe mondta az erőmű egyik tulajdonosa,hogy 300 milliót fizetett zsebbe,csak hogy IGEN-nel szavazzanak a képviselők az erőmű megépitésére

és ezek csak helyi mocskok- mi lehet még az országban?

ki kinek a komája,barátja, ki kenek ad százmilliókat miközben a cukorgyárat földig rombolják, amikor a csokoládégyárban 5 éve nem gyártanak csokoládét, csak kakóport és kávét csomagolnak?  amikor a diósgyőri gépgyár helyi gyárát eladták és bezárták?

közvetlen közelemben tudok olyan családot,akik mind a ketten a cukorgyárban dolgoztak a 8. elvégzése után, felépitkeztek, kocsit vettek, tanittatták a 2 gyereküket

a gyár bezárása után letelt az egy év munkanélküli, mind a ketten szoc.segélyesek, elhelyezkedni nem tudtak,a bank elvitte a kocsit és a lakást, a gyerekek meg állami otthonba kerültek

én mondtam nekik,hogy vallják magukat romának (cigánynak), akkor a helyi önkormányzat kifizeti nekik a lakásfenntartást, a cigány önkormányzat kifizeti a tanszereket,az önkormányzat az iskolai étkezést, az állam a tankönyveket.. és még segélyt is fognak kapni,, megmarad a lakás, kocsi- mert a cogánynál igy megy

duplapénzt kapni semmiért, a duplapénzből meg videjót, dividit venni, meg felvenni a szocport arra hogy elcserélik egymás közt papiron a "lakásukat"

tőlem meg vonják a 60 ezer ft-nál is több  szja -lőleget

de mi vagyunk a birkák,hogy ezt még tűrjük!

Előzmény: tongue (114)
zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 148
Nem rólad szólt az epés megjegyzésem, csupán hozzád.
Előzmény: Unerwünschter Gast (140)
ZE Creative Commons License 2009.10.11 0 0 147
NEM erről szólt az adott EU-s pályázat...
Előzmény: Unerwünschter Gast (142)
ZE Creative Commons License 2009.10.11 0 0 146
Például mire? (Az adott EU-s pályázatban megfogalmazott keretek között!)
Előzmény: Törölt nick (136)
ZE Creative Commons License 2009.10.11 0 0 145
Tudomásom szerint igen. Funkció? Mi a funkciója egy szobornak? Egy obeliszknek? Mi egy épület tetejére biggyesztett tornyocskának, vagy ezernyi más díszítőelemnek?
(Vagy anno a Bükk Keleti Kapuja néven épült parkban a völgyben épült kilátónak?)

Ez egy nem szokványos építmény, ami véleményem szerint arra (is) kell, hogy szolgáljon, hogy az arrajárók emlékezzenek rá és Szerencsre, hogy legyen valami, ami egyszerre emlékezetes, meghökkent, különleges és egyedi, amit a városba érkezők (a legtöbben nyugati irányból, autóval érkeznek) mindenképp lássanak. Az idegenforgalomnak ilyen emlékezetes dolgokra van szüksége, olyasmikre, amiket megnéznek az arra járók, amiről eszükbe jut az adott település vagy régió.

Ahogy írtam, ízlések és pofonok, nekem tetszik, ha a közvéleményt megosztja, és beszélnek, beszélünk róla, akkor már van funkciója: felhívja a figyelmet arra, hogy Szerencsen épült valami szokatlan, amit talán érdemes lenne közelebbről is megnézni...
Előzmény: Unerwünschter Gast (134)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.10.11 0 0 142
Nyilván Szerencsen már minden iskolának van tornaterme, tanuszodája, minden utca csatornázott, az aszfalton pedig sehol egy kátyú.
Előzmény: Törölt nick (136)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.10.11 0 0 140
???

Megnyilatkoztam volna valaha is a kilátó ügyében?
Előzmény: zividivi (138)
zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 138
//"..az építészetben a funkciónak elsődlegesnek kell lennie..."//

A 40 centis kilátó is nyilván a funkciót szolgálja.

:-((((((((
Előzmény: Unerwünschter Gast (134)
zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 137
Ceausescu falurombolása semmi sem ahhoz képest, ahogyan a "liberáldeviancia" képes lerombolni mindent a múltból.

A városkép lerombolása csupán egyik momentuma tevékenységüknek.
Előzmény: VT22 (135)
VT22 Creative Commons License 2009.10.11 0 0 135
A liberális építészet sorra olyan építményeket tud csak gyártani, amelyek tudatosan nem illeszkednek bele a környezetükbe, igyekeznek minél idétlenebb módon elütni a normális városképtől. Posztmodern szögletes, ferde, csúcsos, ronda beton-üveg-acél-monstrumok készülnek, amiket az első átfogó bp-i városrendezésnél elegánsan el kéne dúrni. Pl. az Egeraat nevű holland demszky-haver idétlen épületeit (Ó utca, de a városháza elrondítását is elnyerte) emellett a corvin-szigony projekt keretében is épült valami üveg-acél ocsmányság az üllői útra. A legrondább terv a várban lévő sándor-palota melletti épületre született, valami rém ronda gombatetővel.

A modern építészet építsen ott ahol van neki hely és semmi sem volt előtte, de ne a századfordulós vagy még régebbi városszövetben vandálkodjon.
Előzmény: zividivi (59)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.10.11 0 0 134
A "dísz", illetve "építőművészet" kifejezésről és azoknak jelentéséről fogalmad van-e?

OFF!
Az egyetemen az egyik tanárunk "Bauingenieur" volt és megkérdeztük, mi a különbség a Bauingenieur és az Architekt között.

- A Bauingenieur megépíti a hidat, az Architekt meg utána ráaggatja a lámpákat. - szólt a kissé ironikus válasz.
ON!

Az én felfogásomban az építészetben a funkciónak elsődlegesnek kell lennie. A funkcióval rendelkező dolgokat lehet díszíteni, vagy még jobb, ha önmagukban is szépek.

Például jó lenne tudni, hogy ezek a tornyok szolgálnak-e valamit? Fel lehet-e menni a tetejére ( kilátó)?
Előzmény: ZE (119)
ZE Creative Commons License 2009.10.11 0 0 126
No igen... Nem most "nőtt oda", csak most kell valamivel tematizálni a közbeszédet, most kell valamibe belekötni...
Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 125
Ebből is látszik milyen hasznos épület ez. Az újszülöttnek minden vicc új. Ez az építmény most került a nyilvánosság mércéje elé. Most foglalkozunk vele.
Előzmény: Törölt nick (123)
ZE Creative Commons License 2009.10.11 0 0 124
De gustibus non est disputandum...
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 122

Az uniós forrásból épített kapu a várost szimbolizálja, Szerencsről ugyanis azt tartják, ez a tokaji borvidék kapuja. "Jó biznisz! Természetesen" - mondta az RTL Híradónak Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere. A városvezető elmondása szerint mindössze 2,5 millió forint önerőt kellett fizetnie a városnak, a maradék 100 milliót az Európai Unió állta. Rónavölgyi Endréné úgy véli, nincs sok olyan befektetés, ami 2,5 millió forintból ennyi hasznot hoz.

Koncz Ferenc önkormányzati képviselő szerint azonban akkor hozott volna hasznot az épület, ha az eredeti elképzelést valósítják meg. "Nem épült meg a vendéglői szárnya, ráadásul öt éven keresztül működtetési kötelezettsége van az önkormányzatnak" - mondta a képviselő.

A polgármester azt nem tudta megmondani, mennyibe kerül a városnak a kapu fenntartása. Az épülethez tartozik egy információs központ is, de a helyiek szerint az mindig zárva van, mert naponta mindössze két-három turista áll csak meg a kapunál.

Azoknak akik védik az indiánfatollas, akció előtti transzformerre hajazó, turisztikai pontos "építményt" azok gondoljanak csak bele mekkora igény lenne ugyanezen szolgáltatásokra bármelyik település bevezető útja mellett. Erről álmodozik minden túrista valószínűleg, olyan trendi fenntartani ezért kivilágítva egy ocsmány kőmonstrumot. 

zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 121
Érdekes, hogy elfuserálás esetén mindig előhozakodik valaki a "művészettel".

Nem csak az építőiparban.
Előzmény: ZE (119)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 120
Így ránézésre nem ér tízmilliárd €-t a kapu...
De szerintem nem is kapott annyit Szerencs.
Előzmény: Törölt nick (-)
ZE Creative Commons License 2009.10.11 0 0 119
A "dísz", illetve "építőművészet" kifejezésről és azoknak jelentéséről fogalmad van-e?
Előzmény: Unerwünschter Gast (118)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.10.11 0 0 118
Apropó. Vajon Kós Károly tervezett valaha funkció nélküli tűzifát egy épület tetejére?
Előzmény: makopa (110)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.10.11 0 0 117
Aha, olyan összetett, mint egy szadomaszopos korrupciós ügy szokott lenni. :) A lényeg egyszerű.
Előzmény: Törölt nick (107)
zividivi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 116
Már hogyne mondana.

Na és?

tongue Creative Commons License 2009.10.11 0 0 115
Bocs...elszabtam...második link:

Hírszerző
Előzmény: tongue (114)
tongue Creative Commons License 2009.10.11 0 0 114
Érdekes hely ez a szerencsi Pm-i Hivatal:

BOON

BOON
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 113
:) lehet, hogy ez az apró információ "átfordítja" az eddigi véleményeket.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 112
Amit írtál nem ment fel attól, hogy beugorj néhány előadásra, mielőtt vagdalkozol, köpkölődsz.

És ne "terelj", ahogy fogalmazni szoktál-szoktatok, mi közöd ahhoz, hogy műegyetemista vagyok-e vagy sem, teszek-e valamit valami olyan ellen, amit ki sem fejtesz, vagy nem... stb.

Na, 1111 Műegyetem rakpart 11, K épület második emelet. Ott érdeklődj!
Előzmény: zividivi (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!