en mar vagy 2x eve leszoktam rola. regebben ismerosokkel minden evben mentunk, de utana nagyon elkutyultak az arakat talan az egyik elso helyek kozott volt, amibol igazi sznob ossznepi osszejovetel lett, ahol bebizonyosodott, hogy mo a tizmillio borszakerto hazaja. latatlanban mondom, hogy igen magas lehet a vaszonszutyok es a kezben forditva tartott coehlo konyvek szama. :)
Kerekes Sándort is úgy kitörölték a Gléda múltjából, mintha soha semmi szerepe nem lett volna a hely felfuttatásában és mintha nem is létezett volna. Pedig a távozása előtti cikkekből az jött le, hogy Delivel országos csókos cimborák, de aztán valami nagyon eltörhetett.
Persze ahol én dolgozom (nem vendéglátás) a cégtől távozottakról vagy nem lehet egy szót sem ejteni, vagy (ha igen), akkor a távozott(ak) mind seggfej hülyék voltak....(ez akkor is így van, ha a távozott a távozása előtt a világ zsenije volt a cégnél).....(ezt most már lassan 40 év tapasztalata mondatja velem).
Ezekkel az a problema, hogy franchise modban uzemelnek es igen szeles skalan mozog a minoseg (pl hogy a hambiba tett zoldseg egy hete ott all már vagy minden nap friss).
Hokedli a Nagymező utcában - itt jó szokott lenni a paradicsomos káposzta és a zöldbab is, de minden nap változik a menü, meg kell kérdezni ezeket mikor főzik :)
Pedig hát a zöldbab főzelék, legyen az kapros, habarva, vagy némi pirospaprikás rántással, fokhagymásan, - persze mindkét esetben csipet cukorral és ecettel - nem egy ördöngös fogás.
Egyébként gyakran bementem oda pont ezért (rántott csirkecomb-filével, az is kimondottan jó volt, nem úgy mint a Fekete Hollóé) és erősen frusztrált, hogy ennyire egyszerű dolgot, mint a babfőzelék, hogy csinálhatnak ennyivel jobbra, mint én otthon?
A Körtér előtt a Bartókon volt a Főzelékfaló, egyszerű ételeket kínáltak, anno betértem egy kelkáposztára, elfogadható volt.
Létezik a 'Főzelékesferi' a Klauzál téri csarnokban, de ő ilyen 'kommersz' dolgokkal nem foglalkozik.
Komolyan mondom, ha 30 évvel fiatalabb lennék, nyitnék egy lakáséttermet célzottan retro főzelékimádók részére (feltétek: fasírt, sült oldalas, benne főtt dagadó etc...)
(Váncsa Mester szerint, nyelvtanilag minden főzelék, amit főzünk)
Pár évvel ezelőtt a Menzát lehetett volna ajánlani de azóta eltértek az eredeti koncepciótól, most olaszos beütésű luxushely. Egy igénytelen külsejű büfében a Fény utcában nagyon finom zöldbabfőzelék volt, szintén 4-5 évvel ezelőttig, de mióta meghalt az eredeti tulaj (rendkívül kedves török bácsi) és mások viszik, szó szerint ehetetlen ott minden.
Ma reggel Bochkor műsorában is beszélt az esetről Hajdú, de ami a lényeg, Pétert így még nem hallottam körbenyalni és dicsőíteni, többször is elhangzott, hogy egy zseni a csávó (ezzel a szóval).....
Sőt, Bochkor javaslatára a Like-ban állítólag lesz "Pierre Menü", ami azt jelenti, hogy 35.000 Ft-ért végig lehet zabálni azt az ételsort, amelyet Péterünk betolt a fejébe és elemzett az étteremkritikájában.....