Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2 napja 0 0 33253

Ma reggel Bochkor műsorában is beszélt az esetről Hajdú, de ami a lényeg, Pétert így még nem hallottam körbenyalni és dicsőíteni, többször is elhangzott, hogy egy zseni a csávó (ezzel a szóval).....

 

Sőt, Bochkor javaslatára a Like-ban állítólag lesz "Pierre Menü", ami azt jelenti, hogy 35.000 Ft-ért végig lehet zabálni azt az ételsort, amelyet Péterünk betolt a fejébe és elemzett az étteremkritikájában.....  

Előzmény: homerx (33250)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 1 33252

Titánok harca vazze. Még Győzike kellett volna oda döntőbírónak.  

Előzmény: homerx (33250)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 1 33251

Mondjátok ez a topic most már kizárólag erről a Hajdu Péterről szól? Ezer éve nem írt senki semmi szsemélyes élményről, nincsenek tippek stb.:-(((

homerx Creative Commons License 3 napja 0 0 33250

ha a minardi nem is tudodd olyan gyorsan odaerni a szuzpaprikaval, hajdupeterunk gyorregalasu eroi mindent megtettek:

 

https://index.hu/belfold/2025/06/10/hajdu-peter-reakcio-vajda-pierre-degusztator-etelkritikus-like-bisztro-torokbalint/?token=6cf75734d05186b21421ea7c93000f2d

Előzmény: Mazsola0070 (33249)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 0 33249

Vajda "Pierre" Péter hazatért labancéktól, avagy a tükörhegyi újgazdagok egyik kedvenc helyén, avagyavagy  újra lehet mindenen kötekedni.

 

Péterünk elsőnek a vendéglátóipari egység honlapjának nem túl aktuális voltán piszkálódik, érdekes módon azzal nem volt gondja, hogy a múlt heti labanc étterem honlapjáról kb. semmit nem lehet megtudni a hely aktuális étlapról, de persze a Lajtától nyugatra ez sem gond neki.

 

Megtudhatjuk, hogy itt a gulyást "fáradt" paprikával készítik, dehát mégsem hozhatja mindenhová az aznap reggel szűzlányok által frissen őrölt (ha ez fáradt, akkor az kipihent?) paprikát a minardis gyorsfutár, mint Baumgartnerék mai napig felejthetetlen világbajnok mangalicazsíros csodahalászléjéhez. (Mert hogy Baumgartneréknél a halászléba is kell valamilyen mangalicaalkatrész).

 

Megtudhatjuk továbbá, hogy ezt a kb. 4-5 embernek való ételsort Péterünk valakivel kettesben tolta a fejébe, csak azt nem értem, hogy ez a csávó még hogy a fenébe nem 200 kiló?

 

Azt viszont nem tudhatjuk meg, hogy ezeknek a túlméretezett étkezéseknek a költségét ki állja, bár Péterünk egyszer megírta, hogy ő fizet mindent, gondolom ez a mai napig így van...

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2025/06/09/like-bisztro-es-pizzeria-torokbalint-gulyasleves-zoldborsoleves-brassoi-aranygaluska-gasztronomia-pierre-kritika/

Fleur de sel Creative Commons License 2025.06.03 0 0 33248

A google maps-en a képek között 2020-as és 21-es étlapot találtam. SEhol máshol semmi mást. 

 

https://maps.app.goo.gl/eLQsXNMorGs3Zcdh7

 

Tapasztalatom szerint ilyen kisebb vendéglőkben gyakran előfordul, hogy csak kp-ban lehet fizetni. Bécsben is, meg alpesi helyeken is. 

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (33245)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.06.03 0 0 33247

Én is jelentkezek, úgy is mint mazohista.. :)

Ez a bécsi kiruccanás menüje akár jó is lehet.

Nyilván degusztációs formában fogyasztja, de akkor is csak belepiszkál

a kajákba. Az különösen furcsa, hogy csak cashben lehet fizetni.

Előzmény: H_G (33246)
H_G Creative Commons License 2025.06.03 0 0 33246

Szép dolog a mazochizmus, de ezt a szerencsétlen sznobot már kb. egyedül te olvasod. 

Előzmény: Mazsola0070 (33245)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.06.03 0 0 33245

Vajda "Pierre" Péter (korábbi ausztriai kalandozásai után) újra Labanchonba ment zabálni, ahol természetesen változatlanul minden IS tökéletes (korábbi ausztriai tapasztalataihoz hasonlóan), még az sem zavarta, hogy az étteremben (honlapja szerint) csak készpénzben lehet fizetni.

 

Az étterem honlapja egyébként nem sok információt tartalmaz, próbáltam megkeresni, hogy Péterünk ezt az ételsort elfogyasztva hány 400 Ft-os ejrónak vert a seggére, de a honlapon az ételek és  áraik nem találhatóak meg (aztán persze lehet, hogy csak én kerestem ügyetlenül).

 

Az élménybeszámolót olvasva úgy tűnik, Péterünk most különösen lírai hangulatban volt (bár csilingelő barackosokról most nem esett szó), én viszont azon gondolkodtam el, hogyha ezt az embertelen mennyiségű kaját egymaga tolta a fejébe (mert hogy evőtársakról sosem ír), akkor vajon ezután a nagy zabálás után meglátogatta-e valamelyik bécsi kórház sürgősségi osztályát is?

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2025/06/02/gasthaus-woracziczky-becs-n28-budapest-rantott-sparga-durbincs-mangalica-gasztronomia-pierre-kritika/

Mazsola0070 Creative Commons License 2025.05.26 0 0 33244

Vajda "Pierre" Péter most a Posnerben tömte a fejét és kb. mindennel IS volt valami baja.

 

Megdöbbentő módon azt nem tette szóvá, hogy a megkritizált gulyás nem aznap reggel szűzlányok által frissen őrölt pirospaprikával készült, amit gyorsfutár szállított Fajszról az étteremig, pedig megtehette volna...:))

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2025/05/26/posner-bistro-bar-budapest-zellerkremleves-cezarsalata-gulyasleves-lazac-csulok-gasztronomia-pierre-kritika/

nagypapi51 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 33243

Jó hely, egy szépséghibája van/volt, a konyhai elszívó nincs a topon,

és ez a beltérben is érződött, de talán a téli felújításkor orvosolták ezt is.

Kint van néhány napernyős asztal, jó időben érdemesebb volt kiülni.

 

Előzmény: homerx (33242)
homerx Creative Commons License 2025.05.03 0 0 33242

ide a 90-es evek kozepe tajan jartunk sch-s ismerosokkel. jo hely.

Előzmény: nagypapi51 (33238)
Boszorka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 33241

Köszönöm. Ez nem is a világ vége.:-)

Előzmény: H_G (33240)
H_G Creative Commons License 2025.05.02 0 0 33240

Ott van az aláhúzott linken: Igmándi utca 30.

 

Előzmény: Boszorka (33239)
Boszorka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 33239

Hol van az a kedvenc kiskocsma? Mostanában néha autó is van a közelemben.

Előzmény: nagypapi51 (33238)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 33238

Kedvenc kiskocsmánk étlapja megújult, megjelent a csülök szekció,

tessenek kipróbálni! (mi rántott velőért járunk ide, csülköt kevés itthoni vendéglőben

ettünk elfogadhatót, talán  a Tompos, és a Határmenti voltak ilyenek - a bécsi Schweizerhause

persze űberel mindent.

lucullusbt Creative Commons License 2025.04.05 -3 0 33237

Dear Ínyenc Társ!

2024. decemberében a "Feléledés Utáni" időszámítás vette kezdetét a
Lucullus BT életében. Frenetikus hangulatban, rengeteg örömmel és
emócióval gyűltünk össze Wang mesternél, hogy 22 év után ismét
megünnepeljük a Gasztronómia ünnepét. Köszönjük Nektek azt a rengeteg
szeretetet és kedvességet, amit adtatok!
Nos amíg a lendületünk kitart, úgy döntöttünk, hogy gyorsan
megszerveztünk egy újabb vacsorát is, konkrétabban négyet, indiait, és
ellátogattunk Kuki barátunkhoz is (Jham Kulvinder Singh, a Maharaja
éttermek alapítója/tulajdonosa) Szentendrére is.

A "Feléledés Utáni" 3. vacsoránk európai lesz, nevezetesen olasz
("longobárd"). Ezúttal Graziano Cattaneo barátunkhoz látogatunk el az
Oktogonnál lévő olasz Ristorante Krizia-ba, ahol többször jártunk már a
Lucullus-szal korábban. A Krizia évtizedeken át stabilan hozza a
konyhaművészet legmagasabb színvonalát, meglátogatása kihagyhatatlan
kaland az életünkben.

A LONGOBÁRDOK FÖLDJÉRŐL

Lombardia tartomány székhelye, Milánó a Viscontiak és a Sforzák hazája,
de emellett Olaszország második legnagyobb városa is, mely manapság
leginkább iparáról, gazdagságáról és divatdiktátorairól híres. Milánó
számtalan látnivalóval kápráztatja el az ideérkezőket: például a
világhírű, gótikus dómmal, a Piazza del Duomo-val; a ma
bevásárlóközpontként funkcionáló II. Viktor Emánuel Galériával; a
Scalaval, mely talán a világ egyik leghíresebb operaháza; a Sforzák
kastélyával és a Brera képtárral. Itt található a Santa Marie delle
Grazie templom is, amelynek falán Leonardo da Vinci „Utolsó Vacsora”
című freskóját lehet megcsodálni.

A LOMBARDIAI KONYHÁRÓL

Ellentétben a földközi-tengeri olasz városokra jellemző hedonista
nyugalommal, Milánó inkább rohanó ritmusáról, iparáról, a divatról és a
gyorsétkezéseiről híres. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne
itt egy-két remek vacsorát elkölteni. Bármennyire is hihetetlen, de
Lombardiára és Milánóra főleg a rizses ételek (rizottók), a puliszkák és
a tejtermékek használata a jellemző. Mint megannyi olasz, a lombardiaiak
is grappát, azaz olasz törkölypálinkát rendelnek kezdésnek, ugyanis ez
általában jól mozgásba hozza a gyomorműködést. Az előételek (antipasti)
közül a sonka (prosciutto), a milánói kolbász és az olasz szalámi
(mortadella) méltó az említésre, amihez néhány szelet friss
paradicsommal tálalt, olajban pirított fehér kenyér is dukál. Emellett
lágyan roppanós házikenyér is érkezhet az asztalra, amelybe
olívabogyókat süthet bele a lombardiai háziasszony. Az előételeket
saláták (insalada) és különböző szószokkal (sugo) tálalt tészták (pasta)
követhetik. Bármennyire is sajnálatos, de Milánóban teljesen ismeretlen
a „milánói makaróni”: ez a fogás nem más, mint a magyar
gasztronómiatörténet torz agyszüleménye. Jellegzetes tészta viszont a
biguli, ami állagában a spagetti és a vastagabb makaróni közt
helyezkedik el félúton, amelyen különleges
pirospaprikás-paradicsomos-vörösboros szósz csillog kacsadarabokkal és
szalonnával meghintve. A tészta sós íze jól harmonizál a zsíros kacsa-
és szalonnadarabok éppúgy sós ízével. Ha még ezek után is éhesek
vagyunk, főételként ehetünk például escalop-ot, azaz marhahúst, de
mindenképp érdemes megkóstolni az igazi milánói rizottót (Risotto alla
Milanese) is. Ez az étel úgy készül, hogy vajon vagy olívaolajon hagymát
pirítanak velővel, ezt felöntik rizzsel, kavargatják, míg barna nem
lesz, majd húslevest adnak hozzá, végül jól megszórják sáfránnyal. A
sáfrányos ételhez friss parmezán, olívaolaj és malátaecet társul.
Következő fogásként sajttálat is kérhetünk (Mesto di formaggi), amelyen
van legalább ötféle finomság: regginai parmezán, gorgonzola, milánói
mascarpone, sült-bundás camembert, omlós-lágy krémsajt. Helyi
specialitás a mascarpone krémsajt is, ami a tiramisu nevű – itthon is
közkedvelt édesség - alapanyaga. Ez a világszerte népszerű desszert,
melyet gyakran rózsavízzel ízesítenek, immár 1477 óta ismert.
Az ételekhez természetesen olasz bort isznak az olaszok, ami lehet
dolcetto, vagy tüzes toszkán bor, vagy amilyet szeretnénk. A Campari
nevű ital is innen ered, lévén a Victor E. Galériában található
Camparino bárból indult világhódító útjára a közkedvelt kesernyés ital.

Menüsorunk így fest:

Vendégváró
Alkoholos: Prosecco di Valdobbiadene
Nem alkoholos: Meleg kakaóbabhéj-tea madagaszkári Akesson kakaóbab
héjából, liofilizált szicilíai vérnaranccsal enyhán ízesítve, Turóczi
Gábor jóvoltából

Előétel
Baccalá mantecato, avagy tőkehal-hab polentakrutonnal

Pasta
Libamájas tortelloni szarvasgombás öntettel

Halétel
Spárgás kéregben sült aranydurbincsfilé lilaburgonyakrémmel

Húsétel
Citromos szárított paradicsomos sült kacsamell zöldfűszeres rizottóval

Desszert 1
Szicíliai cannolo, azaz édes - ropogós tésztarolád

Desszert 2
Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i
mogyoró (a chocoMe jóvoltából, kétszer a világ legjobbjának
megválasztott drazsé)


  (A menüben lehetnek kisebb változások).

Mikor: 2025. április 24. csütörtök, 19:00. (Lehetséges, hogy lesz pótnap
itt is, ezt már májusra tervezzük).
Hol: Ristorante Krizia, 1066 Budapest, Mozsár u. 12.


Részvételi díj: 25,000 Ft/fő

Az ár a hétfogásos menüsort tartalmazza, az italokat azonban mindenki
maga fizeti ezen felül. Ha részt szeretnél venni az eseményen és hány
fővel, kérlek, jelezd azt felénk az elnokseg@lucullusbt.hu címen
legkésőbb 3 nappal az esemény előtt.

Fizetési ütemezés

Kérünk 15,000 Ft előleg átutalását a 11773456-02400932 OTP számlára
(kedvezményezett: Turóczi Gábor, Tárgy: GC) + a fennmaradó összeget
pedig, azaz 10,000 Ft-ot kérjük majd készpénzben kifizetni az esemény
napján.
Az előleget utalhatod Revolut számlára is, ezzel a hivatkozással:
https://revolut.me/gaborfdu5

Ha ÁFÁS számlát szeretnél az eseményről, kérjük jelezd azt előre
e-mailen az adataid megadásával. A számlát a Krizia étterem állítja ki.

Néhány fontos szabály, amit (a jelentkezés elküldésével) minden
Vendégünknek el kell fogadnia:

- Minden asztalnál precíz ülésrend lesz kialakítva. Nagy rá az esély,
hogy számodra "idegen" vendég/vendégek is ül/nek majd az asztalodnál! 
Arra viszont törekszünk, hogy együtt érkező vendégeket ne ültessünk
szét, illetve egymást már ismerő vendégeket ültessünk egymáshoz.

-  amennyiben az az extrém eset fordulna elő, hogy esetleg repetáznátok
valamelyik fogásból, úgy erre is lesz lehetőség - de nem a vacsora
KÖZBEN, hanem MIUTÁN az összes fogás már kitálalásra került.

A vacsorán a részvétel ERŐSEN LIMITÁLT, ezért kérjük NAGYON igyekezzetek
a foglalásokkal! Felhívnánk a T. figyelmedet, hogy a határidőn túl nem
tudunk jelentkezéseket elfogadni, a határidőn túli lemondások esetén
pedig nem áll módunkban az előleget visszaadni. Megértésedet köszönjük.
Tiszteletteljesen arra kérünk mindenkit, hogy legyen NAGYON pontos a
visszajelzést illetően! Az események vélhetően extragyorsan be fognak
telni, de senki ne izguljon, mivel nagy eséllyel fogunk pótnapo(ka)t is
hirdetni.

Boszorka Creative Commons License 2025.03.30 0 2 33234

Tudom, csak én neveztem el magamban kimondhatatlan nevűnek. A MOM-ban lévő húsbolt igen rövid életű volt. mert akkoriban hihetetlen drága húsokat mértek náluk. Ma már boldogan vásárolnék ott, mert a mostani árakhoz képest olcsónak tűnnének.

Előzmény: 6174 (33233)
6174 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 33233

A "kimondhatatlan nevű" étterem a KNRDY volt, akiknek volt egy prémium húsboltjuk is a MOM Plazaban.

A név feloldása nem nehéz: a tulajt Konrády-nak hívták.

Előzmény: Boszorka (33228)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 33232

Ennél csak a Marx Engels tanai a jobb, nyilván ismered :)

Előzmény: H_G (33231)
H_G Creative Commons License 2025.03.30 0 0 33231

Arról mindig a régi vicc jutott az eszembe, amikor a lengyel szemészetre megy és az orvos felmutat neki egy sor kártyát betűkkel: CZWIKNOSTACZ. "El tudja olvasni?" "Miazhogy, még ismerem is a fickót!"

 

Előzmény: Boszorka (33228)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 33230

Hogy mekkora lenne a cech, az majdnem hidegen hagy.

A kényelem nálam fontosabb szempont, normálisan fel kell öltözni, és átközlekedni a 'lapályra'.

Előzmény: Boszorka (33228)
Boszorka Creative Commons License 2025.03.30 0 0 33228

A helyzet az, hogy ha kapok jó és megfizethető bélszínt, én is itthon csinálom a steaket, már egész jól belejöttem. De azért kényelmesebb volt elmenni a kimondhatatlan nevű étterembe, néha és megenni a kész ételt, amit remekül készítettek.

Előzmény: nagypapi51 (33226)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.03.29 0 2 33227

A '90-es évek elején a Szabadság téren dolgoztam, rendszeresen

megfordultunk a Csarnok sörözőben (Rosenberg hp. ma Hold u.)

kiváló hagymás rostélyost készítettek, kicsit arrébb a Tüköryben

pedig mindig friss volt a libatöpörtyűs pogácsa)

Előzmény: nagypapi51 (33226)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.03.29 0 0 33226

Az évi 1-2 steaket, legyen az hát- vagy bélszínből, itthon készítem,

+ még talán egy tatár, az jellemzően hátszínből.

Előzmény: H_G (33225)
H_G Creative Commons License 2025.03.28 0 1 33225

Egyébként is, ki az a hülye (jó, egyet már tudunk), aki magyaros tematikájú helyen steaket rendel? Budapesten alapszabály, hogy steaket csak steakhouseban.

 

H_G Creative Commons License 2025.03.26 0 0 33224

Ez a második hely tkp. elég tragikus, hogy a motivált pincér mögött vacak konyha van.

 

Előzmény: Mazsola0070 (33221)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.03.24 -2 1 33222

Oknyomozó újságíróként nyilván rájönnék a V-re és a másikra is, vannak támpontok,

de nekem nem ér annyi az egész. - úgy köllött neki...:)

Előzmény: Mazsola0070 (33221)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.03.24 0 0 33221

Vajda Péter, a szemérmes étteremkritikus: avagy Péterünk kétszer is moslékot zabált, de nem árulta el hol, gondolom, ha ő megszívta, szívja meg más is alapon....:)

 

A kérdés csak az, hogy így mi értelme van egy étteremkritikának?

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2025/03/24/c-v-etterem-felszolgalo-gasztronomia-pierre-kritika/

H_G Creative Commons License 2025.03.17 0 0 33218

Legalább ha ehetetlent adnak, ott átmehetsz a szomszédos kiváló thaiba.

 

Előzmény: Boszorka (33217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!