Ezekkel az a problema, hogy franchise modban uzemelnek es igen szeles skalan mozog a minoseg (pl hogy a hambiba tett zoldseg egy hete ott all már vagy minden nap friss).
Hokedli a Nagymező utcában - itt jó szokott lenni a paradicsomos káposzta és a zöldbab is, de minden nap változik a menü, meg kell kérdezni ezeket mikor főzik :)
Pedig hát a zöldbab főzelék, legyen az kapros, habarva, vagy némi pirospaprikás rántással, fokhagymásan, - persze mindkét esetben csipet cukorral és ecettel - nem egy ördöngös fogás.
Egyébként gyakran bementem oda pont ezért (rántott csirkecomb-filével, az is kimondottan jó volt, nem úgy mint a Fekete Hollóé) és erősen frusztrált, hogy ennyire egyszerű dolgot, mint a babfőzelék, hogy csinálhatnak ennyivel jobbra, mint én otthon?
A Körtér előtt a Bartókon volt a Főzelékfaló, egyszerű ételeket kínáltak, anno betértem egy kelkáposztára, elfogadható volt.
Létezik a 'Főzelékesferi' a Klauzál téri csarnokban, de ő ilyen 'kommersz' dolgokkal nem foglalkozik.
Komolyan mondom, ha 30 évvel fiatalabb lennék, nyitnék egy lakáséttermet célzottan retro főzelékimádók részére (feltétek: fasírt, sült oldalas, benne főtt dagadó etc...)
(Váncsa Mester szerint, nyelvtanilag minden főzelék, amit főzünk)
Pár évvel ezelőtt a Menzát lehetett volna ajánlani de azóta eltértek az eredeti koncepciótól, most olaszos beütésű luxushely. Egy igénytelen külsejű büfében a Fény utcában nagyon finom zöldbabfőzelék volt, szintén 4-5 évvel ezelőttig, de mióta meghalt az eredeti tulaj (rendkívül kedves török bácsi) és mások viszik, szó szerint ehetetlen ott minden.
Ma reggel Bochkor műsorában is beszélt az esetről Hajdú, de ami a lényeg, Pétert így még nem hallottam körbenyalni és dicsőíteni, többször is elhangzott, hogy egy zseni a csávó (ezzel a szóval).....
Sőt, Bochkor javaslatára a Like-ban állítólag lesz "Pierre Menü", ami azt jelenti, hogy 35.000 Ft-ért végig lehet zabálni azt az ételsort, amelyet Péterünk betolt a fejébe és elemzett az étteremkritikájában.....
Vajda "Pierre" Péter hazatért labancéktól, avagy a tükörhegyi újgazdagok egyik kedvenc helyén, avagyavagy újra lehet mindenen kötekedni.
Péterünk elsőnek a vendéglátóipari egység honlapjának nem túl aktuális voltán piszkálódik, érdekes módon azzal nem volt gondja, hogy a múlt heti labanc étterem honlapjáról kb. semmit nem lehet megtudni a hely aktuális étlapról, de persze a Lajtától nyugatra ez sem gond neki.
Megtudhatjuk, hogy itt a gulyást "fáradt" paprikával készítik, dehát mégsem hozhatja mindenhová az aznap reggel szűzlányok által frissen őrölt (ha ez fáradt, akkor az kipihent?) paprikát a minardis gyorsfutár, mint Baumgartnerék mai napig felejthetetlen világbajnok mangalicazsíros csodahalászléjéhez. (Mert hogy Baumgartneréknél a halászléba is kell valamilyen mangalicaalkatrész).
Megtudhatjuk továbbá, hogy ezt a kb. 4-5 embernek való ételsort Péterünk valakivel kettesben tolta a fejébe, csak azt nem értem, hogy ez a csávó még hogy a fenébe nem 200 kiló?
Azt viszont nem tudhatjuk meg, hogy ezeknek a túlméretezett étkezéseknek a költségét ki állja, bár Péterünk egyszer megírta, hogy ő fizet mindent, gondolom ez a mai napig így van...
Vajda "Pierre" Péter (korábbi ausztriai kalandozásai után) újra Labanchonba ment zabálni, ahol természetesen változatlanul minden IS tökéletes (korábbi ausztriai tapasztalataihoz hasonlóan), még az sem zavarta, hogy az étteremben (honlapja szerint) csak készpénzben lehet fizetni.
Az étterem honlapja egyébként nem sok információt tartalmaz, próbáltam megkeresni, hogy Péterünk ezt az ételsort elfogyasztva hány 400 Ft-os ejrónak vert a seggére, de a honlapon az ételek és áraik nem találhatóak meg (aztán persze lehet, hogy csak én kerestem ügyetlenül).
Az élménybeszámolót olvasva úgy tűnik, Péterünk most különösen lírai hangulatban volt (bár csilingelő barackosokról most nem esett szó), én viszont azon gondolkodtam el, hogyha ezt az embertelen mennyiségű kaját egymaga tolta a fejébe (mert hogy evőtársakról sosem ír), akkor vajon ezután a nagy zabálás után meglátogatta-e valamelyik bécsi kórház sürgősségi osztályát is?
Vajda "Pierre" Péter most a Posnerben tömte a fejét és kb. mindennel IS volt valami baja.
Megdöbbentő módon azt nem tette szóvá, hogy a megkritizált gulyás nem aznap reggel szűzlányok által frissen őrölt pirospaprikával készült, amit gyorsfutár szállított Fajszról az étteremig, pedig megtehette volna...:))