Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 9 órája 0 0 4128

...NE... egyetek

Előzmény: nagypapi51 (4127)
nagypapi51 Creative Commons License 9 órája 0 0 4127

Iregszemcsén egyelőre egyetek a menzán...

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.01 0 0 4126

A f@szbukon találtam árakat, végül is, nem vészesek.

Előzmény: nagypapi51 (4125)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.01 0 0 4125

Nézem a Yacht Klub honlapját, éttermi árakat nem látok sehol, 

erről Pierre is diszkréten hallgat.

Előzmény: nagypapi51 (4124)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.01 0 0 4124

Írjuk fel, jegyezzük meg! Pierre elégedett

nagypapi51 Creative Commons License 2025.07.16 0 0 4123

Alsóörs kitálalt

Anno, ha jól emlékszem, az volt az ökölszabály, hogy a húsos fogás ára

az 1 kg. hús árával pariban legyen, de ezek szerint ez régen volt... :(

nagypapi51 Creative Commons License 2025.07.14 -1 1 4122

Lehet, hogy nem így hívták, de kb. ugyanaz a csapat volt, mint akik az első BMB-t vitték.

Talán Budai Gourmet volt, ami aztán 2011-ben átköltözött a Millenárisra.

 

Előzmény: csite (4121)
csite Creative Commons License 2025.07.13 0 1 4121

Soha nem volt BMB a Tabánban, az mindig csak Erdőbényén volt.
Egyszer csináltunk egy "a hegy megy .." eseményt a Király utcában.

ui: valóban fantasztikus hangulatú volt a 2009-es, de az 16 éve volt, minden fejlődött valamilyen irányba, remélem, mi is a pozitív felé

 

üdv: csite
(mint alapító tag)

Előzmény: nagypapi51 (4118)
Popenka Creative Commons License 2025.07.06 0 1 4120

Akkor ennyi... valahol szomorú. Én annál régebben voltam párszor a HelloHal vendége. Tizenéve még haza is hoztam halászlevet az egyik Tiszafürediből. Pedig magam is főzök, élő halból indítva, ha hozzájutok. Mostanában nem jutok hozzá.

Értem én, mindent megértek, halászati törvénytől Covidon át, összeomló gazdaságig.

De ha már csinálják azt a k* fagyasztott hekket, miért nem sütik meg jól???? Mert meg lehet. Én szeretem a jót.

Előzmény: beetee (4119)
beetee Creative Commons License 2025.07.06 0 0 4119

A HelloHal 2-3 éve kipróbálásra került.

Túlárazott halas mekdonaldsz.

 

Idén meg az Öreg halászban konkrétan romlott halat tettek a lébe.

Előzmény: Popenka (4116)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.07.06 0 0 4118

Hozzátéve, hogy ott voltam az első és második Bor Mámor Bénye rendezvényen.

Az első, egy családias hangulatú, a szárnyaikat bontogató gasztrobloggerek és a falu

népe közös rendezvénye volt (profiként ott volt a jobblétre szenderült Ős-Kaján, ilyen árakkal)

A második a Tabánban volt, az már össznépi buli volt, tömeg, nyüzsi, ott is hagytuk.

Előzmény: nagypapi51 (4117)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.07.06 0 0 4117

Fesztivál helyett, olvasnivaló.

(Gasztronómiai vonalon a fesztivál és a textúra az a két szó, 

amelyek hallatán égnek áll a nem létező szőr a hátamon.)

Előzmény: Popenka (4116)
Popenka Creative Commons License 2025.07.05 0 0 4116

"Oszibácsi halsütőjében ettünk keszeget, nem voltunk elvarázsolva..."

 

Pont ezek az érzéseim.

Most Kedden, július elsején, lévén szénszünet az egészségügyben, felkerestünk néhány régi jó helyet a Tisza tónál, annak is a fővárosában és környékén. Ezeket annyira nem sztárolták még akkor, amikor Oszi bácsit és társait, de jók voltak 5-6 évvel ezelőtt.

Most súlyos csalódás történt.

Nem fogok helyeket mondani itt, mert nincs hozzá elég ügyvédem.

Volt:

Több napos feketére újrasütött pontypatkó.

Vizes, fagyasztott ázsiai süllő filé, elvileg roston, de facsarni lehetett belőle a vizet a tányéron.

Alternatíva afrikai harcsa lett volna, detto.

Halászlé FŐZELÉK. Ehhez nem fűzök több magyarázatot. A kanál beletéve a kisbográcsba, nem dőlt el. De még gyilkolásra alkalmas szálka is volt a főzelékben. Nem ettem meg.

Máshol egészben sült süllő, na persze, ez is ázsiai tóból, és egészben sült hekk, mindkettő szárazra sütve. Mert ez jó lenne, csak tudnák megsütni, mint régen volt, azon a helyen.

 

Ma halászlé fesztivál van/volt Tiszacsegén. Az a lé se szokott elbűvölni, egy kis gondolkodás után nem mentem.

Most jöhettek nekem a Fehér Amúrral, az az egyik hely, amit fent említettem.

A HelloHal-hoz már nem jutottam el Tiszaörvényen, de már nem is volt kedvem...

Előzmény: nagypapi51 (4115)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.07.05 0 0 4115

Megújult a balatoni strandok büfékínálata

Idejét nem tudom, mikor ettem balatoni strandon bármit is, illetve tudom, de akkor még nem volt szezon: néhány éve Oszibácsi halsütőjében ettünk keszeget, nem voltunk elvarázsolva...

(Anno Fenyvesen, később Almádiban ettem a strandon, fokhagymás lángos á 1.30 Ft,

sem hekk, sem palacsinta nem volt, de nem is hiányzott)

nagypapi51 Creative Commons License 2025.06.25 0 0 4114

Akinek már csak ez hiányzik a 'strandtáskájából', ne habozzon!...

nagypapi51 Creative Commons License 2025.06.24 0 0 4113

...Hízott kacsamáj rántva?...

Létezik, sok évvel ez előtt a nagykanizsai Szőlőfürtben

a szomszéd asztalnál rendelték, össze is balhéztak a 

pincérrel, mert fagyasztóból vették ki, és a belseje jéghideg maradt.

(Rántott velővel én is jártam már így, az amúgy tök rendben lévő Tomposban,

fájdalomdíjként elengedték a fogás+az italok árát)

Előzmény: Popenka (4110)
Fleur de sel Creative Commons License 2025.06.24 0 0 4112

ott észre sem vettük! :-D

Előzmény: Popenka (4110)
Fleur de sel Creative Commons License 2025.06.24 0 0 4111

Amit ettünk, az kifogástalan volt. Ízletes, minőségi alapanyagból. 

- vörösboros marhasült dödöllével

- szentantalfai grillezett kecskesajt, tökmagolajos salátával.

 

Szóba jött még a Mi a kő Köveskálban, de valahogy nem láttunk az étlapon igazán ínyünkre valót. Vagy azért, mert előtte pont ilyesmit ettünk, vagy másért. 

https://www.mia-ko.hu/menu/

 

Alapvetően tetszik, ha nem 66-féle kaja van egy étlapon, de néha a 6-7 tud kevés lenni. 

 

 

Előzmény: nagypapi51 (4109)
Popenka Creative Commons License 2025.06.23 0 0 4110

Hízott kacsamáj rántva

???

 

Ez tényleg ott van az étlapon, vagy csak a gugli hülyéskedik?

Előzmény: Fleur de sel (4108)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.06.23 0 0 4109

Csak célpont, vagy be is futott? Vélemény?

Előzmény: Fleur de sel (4108)
Fleur de sel Creative Commons License 2025.06.23 0 0 4108

Végül Vászoly / Cvekedli lett a célpont. 

Pedig csak utólag olvastuk ezt a cikket. 

https://diningguide.hu/ujranyitas-vaszolyon-a-cvekedli-nem-csak-neveben-mas-mint-a-zomanc/

 

 

Előzmény: Popenka (4105)
Durian Mochi Creative Commons License 2025.06.13 0 0 4107

Füreden a Sparhelt (Mészáros Ádám a konyhafőnök).

Előzmény: Durian Mochi (4106)
Durian Mochi Creative Commons License 2025.06.13 0 0 4106

Csopakon a Resti.

Előzmény: Fleur de sel (4104)
Popenka Creative Commons License 2025.06.13 0 0 4105

Nem tudom, aktuális-e még.

Attól is függ, hová lőjük be az igényt. Családi vacsora, nyilván nem egyszerűen rántotthús+hasábkrumpli a parton, vagy valami önmagát fényező, kis alapterületű, önmegvalósító hely, csekély konyhai-kiszolgálói tapasztalattal, értelmezhetetlen kreációkkal, jóllakottság érzése nélkül. Én előnyben részesítem a valódi ételt felszolgáló valódi konyhákat, ahol vendégsereget is ki tudnak gyorsan, de precízen szolgálni, de az ételek se mindennapiak.

 

Nem tudom, hol a szállás, de én Pécselyről nem arra indulnék. A jó öreg Balatonfüred vagy Csopak nincs onnan messzebb, mint Káptalantóti.

Balatonfüreden még mindig él a régi, 50-60 évvel ezelőtti, nyugati buszos turistákat cigányzenével lehúzó hely, a Baricska csárda.

Csopakon a Víg Molnár felé venném az irányt. (inkább oda)

Valószínűleg mindkét helyen foglalni kell főszezonban.

Előzmény: Fleur de sel (4104)
Fleur de sel Creative Commons License 2025.06.04 0 0 4104

Tudtok ajánlani kellemes vacsorázóhelyet Balaton-felvidéken középtájt, kb. Pécsely és Káptalantóti közti részen? 

 

A Neked főztem-et ajánlották, de még jól jönne egy-két tipp. 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.06.02 0 0 4103

Szászi mester 'pincéjét' sosem hagyjuk ki, már csak azért sem, mert

előtte az oroszlános kúton töltjük meg a vizespalackainkat.

A teraszt még nem próbáltuk, mindig rossz fázisban járunk ott - már ami

a nyitvatartását illeti.

Előzmény: Popenka (4102)
Popenka Creative Commons License 2025.06.01 0 0 4102

Azt tudom, hogy Szászinál voltak a Szent György-hegyi teraszon, de még adósak a beszámolóval és a nekem szánt borokkal. :)

https://szaszibirtok.hu/vendeglatas

A Tompos tervben volt azt tudom.

Végül is az Európafit vagy mifene hotelben voltak. Kalláékat lekésték, ők március elején főztek ott. Ebből gondolom, alapból is jól el voltak látva, de tudok majd bővebbet később.

Előzmény: nagypapi51 (4101)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.05.31 0 0 4101

Szia, végül is voltak az ajánlott helyek valamelyikén?

Előzmény: Popenka (4095)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.05.27 0 1 4099
nagypapi51 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 4098

Kár érte, Ricsinek kivételesen jó ételei voltak - Kalla ivadék:)

Végül is megértem a váltást, egy esküvő simán hozza a hétköznapi á'la carte

bevétel tripláját, egységes a kaja, max. az ilyen-olyan érzékenyek részére kell külön főzni.

Előzmény: Popenka (4097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!