Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.23 0 0 472

:-)

Ez jó.

Előzmény: Wic (471)
Wic Creative Commons License 2012.04.23 0 0 471

Most MIERT NEM TETTE MEG Szlovakiaval kapcsolatban azt amit sajat hazajaval meg tett? MIRE var meg?


gesztherke, úgy megnézném leírva a mostani véleményed az mszp tevékenységéről...

Előzmény: geszthi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 466

Fico: Veszélyes lenne a szlovákiai magyarok választójoga

Beláthatatlan következményekkel jár, ha szlovák állampolgárok választhatják meg a budapesti politikai vezetést, mondta Fico. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Nácizzák Magyarországot Pozsonyban

A szlovák koalíciót a hitleri Németországra emlékezteti a mostani Magyarország. A szlovák politika a keddet magyarozásra szánta. Tovább »

forrás: Index.hu

Amerigo61 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 465
Esztike, ez már lerágott csont. Le vagy maradva egy brossúrával :-)
Előzmény: Kiss G. Eszter (464)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.06.11 0 0 464
Eddig ment a duma, hogy azert mert nem Orban a ME. Tessek most az. Szoval akkor minden rendben szlovakiaban.

nem most az a kifogas jon, hogy de majd a valasztasok utan. akkor aztan dada szlovakia lesz meg minden.



Fico is megemlékezett Trianonról
2010. június 9., szerda 15:56

Robert Fico szlovák kormányfő szerint a közép-európai államok határainak szilárdnak kell maradniuk, különben Európa szíve megállhat. Véleménye szerint a trianoni szerződés nem fosztotta meg területétől Magyarországot, csupán az őt megillető területre redukálta az ország méretét.


A szlovák parlament megrótta Magyarországot
2010. május 25., kedd 16:52

A keddi rendkívüli pozsonyi parlamentben nem volt kérdés, hogy átmegy a kormánypártok javaslata, és politikai nyilatkozatban ítélik el Magyarországot az állampolgársági törvény miatt.

Robert Fico szlovák miniszterelnök az ülés előtt lenácizta [1] Magyarországot, majd a parlamentben felszólította Orbán Viktort, hogy állítsa le a törvény elfogadását.

Villámgyorsan válaszoltak a szlovákok
2010. május 26., szerda 18:07 | Frissítve: 2010. május 26.

Válaszul a magyar Országgyűlés délelőtti döntésére, amely lehetővé tette a magyar állampolgárság könnyített felvételét a határon túli magyarok számára, még aznap Szlovákia is módosította állampolgársági törvényét. A gyorsított eljárásban elfogadott módosítás lényege, hogyha ezentúl egy szlovák állampolgár önkéntesen felveszi egy másik ország állampolgárságát, elveszíti a szlovákot.
Commander Pepe Creative Commons License 2010.05.28 0 0 462

Kedves tőled, hogy hozzászólást lopsz, meg az is, hogy nem másolod be az egészet, hátha így valaki félreértelmezheti. De ha már ilyen kiemelős hangulatban vagy, kiemelhetted volna ezt is:

 

"ahol bűnnek próbálják beállítani a kettős állampolgárság felkínálását"

 

Erre persze egy szavad sincs, ugye bogaram?

Előzmény: Törölt nick (461)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.05.20 0 0 460
Most csak egy kibuvo nyilatkozatra tellett Ficoek es slotaek tamadasai ellen.

Ennyit varhatnak a nagy hivok akik szerint a szlovakok majd megalazkodnak a hos Orban elott.
Előzmény: Kiss G. Eszter (459)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.27 0 0 459
Mi van 2/3-dal sem lep fel a magyar erdekekert?


Átmentették a hazafiassági törvény több elemét

* MTI

2010. április 27., kedd 19:39

A szlovák képviselők elfogadták az állami jelképekről szóló törvényt, a vitatott hazafiassági törvényt pedig elutasították, több elemét ugyanakkor Robert Fico javaslatára átemeltek a másik jogszabályba. Az MKP szerint a módosító javaslat a hazafiassági törvény szemfényvesztő másolata.



A pozsonyi parlament kedden elfogadta az állami jelképekről szóló módosított törvényt, és Robert Fico kormányfő javaslatára a jogszabályba beépítették a sokat vitatott hazafiassági törvény több elemét is. Az állami jelképekről szóló törvény módosítását hétfőn vitatta meg és hagyta jóvá a kormány, kedden a parlament gyorsított eljárásban tárgyalta, és döntött róla.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által kidolgozott hazafiassági törvényt, amelyet Ivan Gasparovic államfő alapvetően csak hatályba lépésének tervezett dátuma (április 1.) miatt vétózott meg, a képviselők elutasították. Az ellenzék - beleértve a Magyar Koalíció Pártját (MKP) is - mindkét törvényt ellenezte, a szavazáskor képviselőik nem voltak jelen az ülésteremben.
Himnusz, zászló, alkotmányi bevezető

A módosított állami jelképekről szóló törvény értelmében az állami, az egyházi és a magániskolákban a megfelelő helyen elhelyezik az állami zászlót, a himnusz szövegét és az alkotmány bevezetőjét. A hazafiassági törvény csak az állami iskolákra vonatkozott volna, de a jelképeket minden osztályban el kellett volna helyezni. A módosított törvénynek megfelelően az állami zászlót és az alkotmány bevezetőjét azokban a helyiségekben is el kell helyezni, ahol a különböző szintű önkormányzatok üléseznek.

A himnuszt a parlament, a kormány és az önkormányzati képviselőtestületek ülése előtt kell majd eljátszani. Az iskolákban a tanév kezdetén és a tanév végén hangzik majd fel a himnusz. A hazafiassági törvény szerint minden hét elején el kellett volna játszani.

A hazafiassági törvénytől eltérően a jelképekről szóló módosított jogszabály az állami alkalmazottakat nem kötelezi hűségeskü tételére új munkahelyükön. A himnuszt sem kell eljátszani minden sportesemény, csak a fontosabbak előtt. A közszolgálati televízióban és rádióban éjfél körül kell eljátszani a himnuszt.

Az állami jelképekről szóló törvény módosításai szeptember 1-jén lépnek életbe, Gasparovic aláírását formalitásnak lehet tekinteni.
MKP: Szemfényvesztő másolat

Az MKP az állami jelképekről szóló törvény módosító javaslatát hétfői nyilatkozatában a hazafiassági jogszabály "szemfényvesztő másolatának" minősítette. A törvénymódosítás előkészítetlen és átgondolatlan, az elfogadás módja, a gyorsított eljárás pedig Szlovákia polgáraira nézve sértő, vélték. A szlovákiai magyarok kedden reggel országszerte tüntettek a hazafiassági törvény ellen. Egy felmérés szerint Szlovákia lakosságának majdnem kétharmada - 63,7 százalék - elutasította, feleslegesnek minősítette a hazafiassági törvényt.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.03.05 0 0 458
Hol van ilyenkor a nagy nemzeti tokaji szolosgazda?!


Szlovákia is használhatja a Tokaj nevet

* MTI

2010. március 4., csütörtök 20:52 | Frissítve: 4 órája

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) érte el az EU-nál, hogy használhassák a Tokaj nevet.

"A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) Ján Slaby államtitkár révén minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy a márkavédjegyek elektronikus jegyzékében (CHOP) Szlovákiából a Tokaji Szőlészeti Térség (Tokajská vinohradnícka oblast) is szerepeljen" - közölte Peter Palus, az SNS szóvivője a SITA hírügynökséggel csütörtökön.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.01.21 0 0 457
Szegyen, hogy a Jobbiknak kell megtenni amit Orban nem kepes. Bezzeg Medgyessy Kormanya ellen Lisszabonban igen.

Jo pont a Jobbik EP kepviseloinek!


Szegedi Csanád Szlovákia EU tagságának felfüggesztését kérte – videóval

Szegedi Csanád eleget tett december 5-én tett ígéretének, és kezdeményezte Szlovákia EU tagságának a felfüggesztését rasszista államnyelvtörvénye miatt.

A nemzeti párt képviselőjének személyében hivatalosan először vállalta fel magyar képviselő az Érmelléki Autonómia ügyét is.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 456

Hiszen lathatod, hogy a balf@x ballikak meg azt sem voltak kepesek megakadalyozni, hogy a Ficot visszavegyek a Kommunista Internacionalebe.

Előzmény: Kiss G. Eszter (454)
kopaszkutya666 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 455
Olvasd el légy szíves A mit kaptál ma Orbán Viktortól című blogot.Az ellenség keze oda is betette a lábát, utasításra. Figyelni kell a kormánypárt szavazóbázisát. Aki nem velük van, az mind komcsi stb.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.12.20 0 0 454
Ezt most megkapta rendesen! :-) Hat igen, van aki csak nepethulyiteni jar csanba-Kiralyfikent. De amikor az agyondicsert EPP alelnokseget kellene hasznalnia akkor NEM itelteti el Szlovakiat.


Miroslav Lajčák féle töketlen idióták pedig túl jól ülnek a többi SMER-es, SNS-es faszfejjel a nyergükben, hogy az istenverte bal lib magyar kormány bármit is képes legyen csinálni. Hát most rohadtul nem érdekel a retorika, stilisztika, kimondom feketén fehéren. Az egész kurva ország lehúzhatja a redőnyt ha továbbra is megtűri ezt az idiotizmust, ezt a korrupt hazaáruló, álhazafi, hullarabló társaságot. De mert ezt szebben és finomabban már többen is kifejtettük, talán felesleges is dührohamot kapnom.

http://felvidek.blog.hu/2009/12/19/szlovakia_europa_kloakaja
fehso2 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 452
Mindig nagyot akar fingani és annyira erőlködik, hogy a végén beszarik.
Előzmény: Kiss G. Eszter (449)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.12.11 0 0 451
Most 4. hires alelnokkent talan sikerul neki eszrevennie, hogy valami nem stimmel szloavkiaban :-))


Azert az eleg szegyen, hogy Bajnai elebb tart be Ficonak mint a nemzet Csaba-kiralyfia, aki csak sajat hazajanak kormanya ellen tudott Lisszabonban!
Előzmény: Kiss G. Eszter (449)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.12.09 0 0 449
"Erdekes, hogy az ilyen lapulasokat milyen siri csendben tudjak elviselni a fideszkek es nemzeties cimboraik."

Vegul is igaza van Ficonak es Slotanak. Ha egyszer az EPP alelnoke sem meri oket eliteltetni (csak sajat hazajanak kormanyat), akkor miert ne tegyek a dolgaikat?

Előzmény: Kiss G. Eszter (448)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.12.08 0 0 448
Hogyan is vagyunk a kovetkezetesseggel? Valaki az ENP alelnoke...:-)

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.10.19 0 0 447
Mi a csuda? Jovore akarja eliteltetni oket vagy mi ? Mert ugye most az a vad, hogy a kormany nem eleg kemeny veluk.

Orbán: Kötelez a 2004-es népszavazás eredménye
2009. október 18. 20:46
MNO - PK

Arra a felvetésre, hogy Semjén Zsolt KDNP-elnök szerint a következő Fidesz-KDNP-kormánynak – a határon túli magyarságot illetően – egyik első lépése a kettős állampolgárság megadása lesz, Orbán Viktor úgy reagált: „ez ilyen egyszerű”. Hozzátette, ezt az ügyet alapvetően becsület és demokrácia kérdésének tekinti. A pártelnök közölte: ha a Fidesz megnyeri a választást, szeretné új alapokra helyezni a szlovák-magyar viszonyt.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.10.19 0 0 446
Es Orban tovabbra is hallgat, nem itelteti el oket.


Szlovákia is kivételt akar a Lisszaboni Szerződés alól
MTI
2009. október 18., vasárnap 17:21

Tovább bonyolódhat az Európai Unió alapjogi dokumentuma, a Lisszaboni Szerződés ratifikálása. Mivel Vacláv Klaus olyan kitételt követel, amely szerint a Benes-dekrétumok ügyét Csehországgal szemben nem lehet felvetni, Robert Fico szlovák kormányfő is hasonlót akar. A dekrétumok Szlovákiában is érvényesek, és valójában senki sem vetette fel eltörlésüket.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.09.10 0 0 445
Van am bor a kepen! Sajat hazajat eltudta, Szlovakokat nem, de most koveteli a kemeny fellepest? MIERT nem teszi, ha sajat hazajanak kormanyaval tudta?



Az EU fellépése nem pótolhatja a magyar választ
2009. szeptember 10.

Az Európai Unió fellépése, amely valószínűleg hosszú jogi procedúrát jelent majd, nem pótolhatja az egyértelmű és erőteljes magyar nemzeti alapú választ - hangsúlyozta Orbán Viktor a magyar-szlovák ellentétekről szólva csütörtökön Brüsszelben magyar újságíróknak.

A Fidesz elnöke, aki az Európai Néppárt vezetőségi értekezletén tartózkodik a belga fővárosban, azt mondta: kétségkívül van európai dimenziója ennek a konfliktusnak. Azt is meg kell viszont érteni, hogy "az Európai Unió nem óvó bácsi, ahová el lehet szaladni, ha az egyik játszótársunk kibabrált velünk".

"A bajok gyökere ott van, hogy ma Magyarország olyan gyenge országnak tűnik a kívülálló számára is, amellyel mindent meg lehet tenni" - jelentette ki. A köztársasági elnökön keresztül végül is az egész országból gúnyt űztek - utalt arra a diplomáciai incidensre, amikor nem engedték be Szlovákiába Sólyom Lászlót. Szerinte, ha ezzel szemben nincs viszontválasz, akkor ez legközelebb is be fog következni.

Orbán reményét hangoztatta, hogy az unió majd Magyarország számára kedvező jogi állásfoglalást hoz. Aláhúzta azonban, hogy ez nem pótolja a szükséges erőteljes magyar válaszreakciókat, amelyek - jegyezte meg - egyelőre elmaradtak.

A szécsényi kormányfői találkozótól - mondta - nem vár semmit. "Az egyik oldalon egy olyan kormány képviselője áll, amely az európai normákra és törvényekre fittyet hány, a másik oldalon pedig egy átmeneti, felhatalmazás nélküli, néhány hónap múlva már ki tudja, hol található miniszterelnök tárgyal" - mondta. Úgy véli, Magyarország ebben az átmeneti helyzetben, "amikor mindenki tudja, hogy ez a kormány nemsokára távozik", nem képes komolyan képviselni saját érdekeit sem nemzetközi tárgyalásokon. "Amíg nem lesznek választások, Magyarország nem nyeri vissza az erejét, nem lesz rend, nem lesz tekintély" - mondta Orbán Viktor.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.09.09 0 0 444
Azert ez mar pikans!!! A mezei polgarmesterek sem szamitanak mar Orbanra hogy tesz valamit! Ok mar csak tudjak. Mi is.

:-)))

Az eredeti hülyeséget másolták Fico kitiltásával
Index
2009. szeptember 9., szerda 15:15

Nem lesz útblokád, ha akar, konvojával átautózhat a szlovák miniszterelnök Balassagyarmaton. A városvezetés szerint a gesztus szempontjából fontos, hogy a településen nem kívánatos személlyé nyilvánították Robert Ficót. Csach Gábor fideszes alpolgármester szerint a döntés megfogalmazásába és indoklásába igyekeztek belesűríteni mindent azokból az abszurditásokból, amelyek Sólyom László révkomáromi kitiltásában megjelentek.

A fideszes városvezetők a Ficónak címzett levélről nem egyeztetettek a párt felső vezetésével. Az alpolgármester szerint a kitiltásról ők is tudják, hogy semmilyen hatása sem lesz a szlovák vezető hivatalos látogatására, „Ugocsa non coronat” – mondta Csach, ezért úgy vélték fölösleges a pártközponttal tárgyalni róla.
m54 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 443
A bevezetőt kihagyom, mindenki tudja, hogy buta liba vagy, nem részletezem. De ezt légyszíves értelmezd.
Mert értelmezés nélkül csak valami elbutult fóbiás fröcsögése.
(nem tevék említést arról az "Apró"-ságról, hogy 2009. augusztus van. Talán -bár már tényleg nem hiszem- még neked is leeshetne.)

"Orbannal nem baj, neki mint a nagy nemztei vezetonek nem kell, csak sajat hazaja ellen."

Szóval mit jelent ez a mondat?
Azon kívül, hogy nem tudsz írni, nem tudsz fogalmazni és nem tudsz értelmesen leírni valamit?
Előzmény: Kiss G. Eszter (441)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.08.25 0 0 441
Mi van icus, kinos, hogy a nagy magyarkodas kozben, besz@ri Csaba Kiralyfi es csak sajat hazajat kepes ellenzekben eliteltni, de mast a legdurvabb tamadasok ellenere sem?

Bar reszemrol inkabb az a kinos (sot hanyingert kelto), hogy ennek ellenere a hive istenitik ot mikozben szidjak a szocikat hogy miert nem tesznek ellenuk semmit.

Orbannal nem baj, neki mint a nagy nemztei vezetonek nem kell, csak sajat hazaja ellen.
Előzmény: Réz Gál Ica (440)
Réz Gál Ica Creative Commons License 2009.08.24 0 0 440

Szegényke. Szegényke, ez még mindíg nem múlik el nálad?

És mond ez rohamokban jön elő belőled, vagy csak néha napján egy kicsit?

Előzmény: Kiss G. Eszter (439)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.08.24 0 0 439
Azert jo hogy Orban a szlovakokra hallgat. :-0



Csorba esett Magyarország becsületén"
Balázs Péter a szlovák- magyar viszonyról: ez csakis a két országra tartozik

Hiányoznak az Európai Unióban azok a normák, amelyek megakadályoznák, hogy egy közjogi méltóság ne léphessen át bármikor szabadon egy szomszéd országba - mondta Balázs Péter külügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfő reggel.
2009.08.24 11:32, MTI/mtv.hu

Balázs Péter emlékeztetett rá: az alkotmány szerint a külpolitikáért a kormány felel, és a kormányzat örömmel segít, ha a közjogi méltóságok nemzetközi kapcsolatokat bővítenek, fejlesztenek, ápolnak, és azzal is a kormányzatnak kell foglalkoznia, "ha valamilyen negatívum van", mint Sólyom László köztársasági elnök kitiltása Szlovákiából.

"Csorba esett Magyarország becsületén, nem engedték át az államelnököt, ezt azért helyére kell tenni mind a kétoldalú, mind a sokoldalú kapcsolatokban. És én egy picit tovább is gondolkodom, mert az Európai Unióban olyan normák hiányoznak, amik ezt megakadályoznák" - jelentette ki.

Hozzátette: senki nem számít például arra, hogyha a német államfő szeretne átmenni Franciaországba, akkor ennek akadálya lenne.

"Az Európai Unión belül ilyen incidenseknek nem szabad előfordulniuk. Soha többé nem szabad előfordulnia annak, hogy bármelyik közjogi méltóság ne léphessen át szabadon egy szomszéd országba" - hangsúlyozta és hozzátette: elfogadhatatlan a szlovák fél lépése, és rossz a jogalap, amire hivatkoznak.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország mit tesz ebben a helyzetben, kifejtette: "amellett, hogy tisztázzuk Szlovákiával kétoldalú kapcsolatokban, én már tájékoztattam az Európai Unió miniszteri tanácsát, annak is az elnökét", és Magyarország azt szeretné, ha az Európai Unió tagállamai tudnák, mi történt. És - mint mondta - "szabad a pálya Európai Parlamentben", ahol fel lehet vetni a kérdést.

"Én mindenkit arra bíztatnék, aki az Európai Parlament képviselője, hogy normatív alapon, a szabályozás igényével, a továbblépés igényével vessük fel, miközben a sérelem az sérelem, de a megoldás felé kellene tolnunk ezt az ügyet, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő" - jelentette ki.

Mint mondta, a szomszédokkal ápolt kapcsolatok "nagyon szépen formálódnak azáltal, hogy egyre több szomszédunk kerül ugyanabba a családba, ugyanabba az értékrendbe, ahol mi is élünk, és amit magunknak választottunk".

Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a külügyekben akkor tud előrehaladni Magyarország, ha a külkapcsolatokkal foglalkozó összes szereplő - beleértve a parlamenti pártok képviselőit is - "általában egy irányba húz".

Mint mondta, a konfliktusokat "tompítani és megoldani", nem pedig "élezni" kell.

Kijelentette: az incidens miatt "nem hibáztatunk senkit, hanem azt mondom, nagy körültekintéssel, távolabbra gondolkodva kell továbblépkedni, hiszen a magyar-szlovák viszonylatban küszöbön áll az államnyelv törvény alkalmazása".

Peter Weiss, Szlovákia magyarországi nagykövete vasárnap este a TV2 Tények című hírműsorának azt mondta: javasolni fogja, hogy a magyarok ne kérjék az Európai Unió segítségét, ezt a kérdést a két országnak kell megoldani.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.08.22 0 0 438
Na meselj mikor is iteltette el Orban Szlovakiat valaha is?

Se a magyar no megveresenel, se a magyar vereseknel, se a nyelvtorvenynel, se most.

Bezzeg sajat hazajat es Medgyessyt azt igen! Szoval milyen "ha igen, akkor az a baj"rol beszelsz?
Előzmény: Törölt nick (435)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.08.22 0 0 434
Biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb magyar most mar valoben lep es elitelteti a szlovak kormanyt is az ENP-vel ahogy SAJAT hazajaval tette.

Persze csak akkor ha nem egy sunyi gerinctelen alak akinek a hatalomrajutasi vagya nem nagyobb mint a melldongeto magyarkodasa.




Fico kitiltotta Sólyom Lászlót Szlovákiából

* Index/MTI,
* MTI

| 2009. augusztus 21., péntek 08:49 | Frissítve: 14 órája

Szlovákia nem engedte be területére Sólyom László magyar államfőt, aki erről már akkor értesült, amikor úton volt a révkomáromi Szent István-szobor avatására. Korábban a szlovák elnök, a miniszterelnök és a külügyminiszter is azt tanácsolta a magyar államfőnek, hogy pénteken ne utazzon Szlovákiába, mert sértő, hogy a 68-as bevonulás évfordulójára tervezi a látogatást, és szélsőségesek is készülődnek. Sólyom nem ment át a komáromi hídon, a magyar oldalon beszélt, és jelezte: megmagyarázhatatlan, ami történt. A magyar diplomácia tájékoztatja az afférról az uniós társországokat.
Előzmény: Kiss G. Eszter (433)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.21 0 0 433
Hat igen. Magyarorszgaot eliteltetni azt tudta azonnal... Most nem akciozik.

Az EBESZ simán benyelte a szlovák nyelvtörvényt

* MTI

| 2009. július 21., kedd 18:18 | Frissítve: 1 órája

A magyar diplomácia csak belföldi megrendelést hajtott végre, amikor bírálta a szlovák nyelvtörvényt, jelentette ki a szlovák külügyminiszter.

A szlovák kulturális miniszter szerint a nyelvtörvény elleni magyar kampány tele volt hazugságokkal, s ismételten azt állította: a jogszabály módosítására a dél-szlovákiai szlovákok védelmében volt szükség. Hangsúlyozta: a szlovákok nem fognak magyarul tanulni, ez az idő lejárt. A tájékoztatón éles támadást intézett a szlovák sajtó ellen is, mert az szintén kifogásokkal élt, és bírálta a nyelvtörvény módosítását.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.16 0 0 432
Meg mindig csak ennyire futja a nagy nemzeti illetotol. SEMMIRE.


Visszavonatnák a szlovák nyelvtörvényt a magyar EP-képviselők
MTI
2009. július 15., szerda 18:09 | Frissítve: 5 órája

Pártállástól függetlenül biztatják a magyar EP-képviselők az Unió soros svéd elnökségét, hogy szorítsa rá Szlovákiát a nyelvtörvény visszavonására. Álláspontjuk szerint a jogszabály ugyanis Európában példátlan módon akadályozza a kisebbségi nyelvek nyilvános használatát, kizárja azt a közéletből, és beavatkozik a kisebbségi közösséghez tartozó személyek magánéletébe is.

Fideszes Kósa Ádám
A szocialista Göncz Kinga (Tabajdi Csabával együtt)
Az MDF-es Bokros Lajos
A romániai magyar Sógor Csaba
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.08 0 0 431
Ennyi?!!

Sajat hazaja ellen tudtak elitelo nyilatkozatot hozatni az EU-ban, de most ilyenek ellen se, csak egy apro jej nem szeretjuk?


Slota szerint a magyarok háborúba sodorhatják Európát
MTI
|
2009. július 8., szerda 18:53 | Frissítve: 1 órája


Ján Slota szerint a magyarok nagyon veszélyesek és újabb háborús konfliktusba sodorhatják Európát. "Kihívásuk abban áll, hogy valamit - Trianont - radikálisan meg szeretnének változtatni. Ez olyan dolog, amely egész Európát egy újabb katonai konfliktusba sodorhatná, ami mindannyiunk számára nagyon veszélyes" - jelentette ki a Szlovák Nemzeti Párt nevű szélsőjobboldali kormánypárt vezére. Ezt a szlovák hírügynökség arra kérdésére felelte, hogy támogatásra találhat-e az európai intézményekben a magyar politikusoknak a szlovák államnyelvtörvényt érintő bírálata.
Előzmény: waxxablaze (429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!