Keresés

Részletes keresés

zöldeskékek Creative Commons License 2022.02.08 0 0 433

Zöldségek a köbön !

Szinger Szabolcs Creative Commons License 2022.02.08 0 0 432

iDrones - Ipari Drón Szolgáltatások

Szolgáltatásaink:

- Földmérés, területfelmérés

- Épületfelmérés 3D-ben

- Ipari diagnosztika

- Természetvédelmi, környezetvédelmi felmérések

- Mezőgazdasági felmérés

- Légi térképészet

- Fotogrammetria

Gyorsan kellene nagy területeket, nehezen megközelíthető helyszíneket, magas építményeket felmérni, dokumentálni?

Hosszadalmas és emiatt drága a hagyományos módszerekkel?

Drónnal akár óránként 40-50 hektáros területet képesek vagyunk felmérni.

Drónos felméréseink, térinformatikai szolgáltatásaink segíthetnek.

Költséghatékony és gyors megoldást nyújtunk különböző területeken.

Az ország egész területén vállalunk megbízást.

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Látogasson el weboldalunkra, ahol bővebben tájékozódhat innovatív megoldásainkról!

Weboldal: https://idrones.hu/

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi lehetőségek egyikén:

https://idrones.hu/kapcsolat/

Email: info@idrones.hu

Tel.sz.: +36 30 632 4833

NeomatiK Creative Commons License 2013.06.22 0 0 431

Persze, infrással a sugárzó test felületét lehet mérni.

Előzmény: Madaraspisti (430)
Madaraspisti Creative Commons License 2013.06.22 0 0 430

Talán annyit jegyeznék meg, hogy az infrával valószinű felületi hőmérsékletet mérsz, ami bőven lehet több a tér léghőmérsékleténél. Tehát egy padlásnál a pala / a cserép nem beszélve a bádogról, bőven a padlás légtérhőmérséklete felett van-

"Macska a forró bádogtetőn"  szerencsétlen állat miért megy ilyenkor oda ?

"Kint a szabadban a vízóraakna fedele 67 fok! " stimmel, de a léghőmérséklet csak olyan 36 fok volt.

Előzmény: NeomatiK (429)
NeomatiK Creative Commons License 2013.06.22 0 0 429

Tegnap mértem infrás hőmérővel. Tetőtérben 57 fok volt a legtöbb, de ezt majd még párszor megmérem talán, hogy hol is mérek ennyit pontosan, mert a távolból mértem.  Kint a szabadban a vízóraakna fedele 67 fok!

Előzmény: Mariusi (428)
Mariusi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 428

15 óra 10  -kor 46,5 fok. Kint kb. 35 fok !

Holnap kinyitom a 4 padlásablakot, kiváncsi vagyok mennyivel megy lejjebb.

NeomatiK Creative Commons License 2013.06.21 0 0 427

Okés, kíváncsi vagyok!

Egyébként magasabb hőmérsékletre számítottam. A fóliát megfogtam, nem volt olyan meleg. Ma lehet, hogy infrás hőmérővel mérek, tegnap kazán hőmérővel mértem.

A 60-65 fok szerintem már nem valós. Nyáron tűző napon kb 55 fokig emelkedett a fekete vaskorlát hőmérséklete emlékeim szerint.

Előzmény: Mariusi (426)
Mariusi Creative Commons License 2013.06.21 0 0 426

Stimmt !

Nem kamuzol. 

Viszont tavaly tavalyelőtt volt aki 60 - 65 fokot említett.

Korábbam többször mértem csúcs kánikulában,  mindig 50 fok alatt mértem. 45 - 46 , ritkán 47 fok.

Midjárt mérek ma is majd du.kettőkor közzéteszem.

Előzmény: NeomatiK (425)
NeomatiK Creative Commons License 2013.06.21 0 0 425

Felmentem a padlásra. A gerinc közelében 43 fokot mértem! Csobogott a fejemről az izzadtság :-P Na majd oda felvezetem a HMV csövét vagy egy szigeteletlen fekvőtartályt, hogy frankón előmelegítse. Habár rajta maradhat a szigetelés, mert előbb-utóbb kiegyenlítődik a külső-belső hőmérséklet.

Vernichter Creative Commons License 2012.12.01 0 0 423

Ilyen házat ide feltenni abszolúte felesleges.

Minden 10 milliómodik ember lakhat ilyenben.

Bocsánat ha a feljődő (fejletelen ) világot is beszámítjuk, akkor minden 50 milliomodik embernek realítás !!

Az energia igény még realízálható, de az energia hatékonyság egy lózung !!

Előzmény: Törölt nick (422)
fapeter Creative Commons License 2009.02.23 0 0 421

és hogyan folyatja el a vizet a lemezről?

vagy, ha már a kád felett van, bevezeti a lefolyóba?

Ha a lemez nincs hűtve, egyszer csak eléri a belső tér hőmérsékletét... nem?

Előzmény: Fürgenyíl (420)
Fürgenyíl Creative Commons License 2009.01.12 0 0 420
Egy ismerősöm tett a kád fölé egy rozsdamentes lemezt (nem lógatta át a födémen), így is sok párát le tud vele csapatni, mert a fém mindig alacsonyabb felületi hőmérsékletet ad. Jól elvezeti a hőt.
Előzmény: NeomatiK (419)
NeomatiK Creative Commons License 2009.01.12 0 0 419
Akkor már talán jobb, ha az ablaküvegről kell a vizet letörölni. Kéne egy vízgyűjtő tálcát a tokba beépíteni.
Előzmény: Fürgenyíl (415)
NeomatiK Creative Commons License 2009.01.12 0 0 418

Hőigényszámítás

Ide is berakom az alkotásom, itt is aktuális. Beírva az adatokat kiszámolja a ház fűtési hőigényét, teljesítményigényét, valamint megmutatja, hogy mennyi lesz a fűtési költség, villanyra és gázra.

A Hőszigetelések topikban felhívták a figyelmemet, hogy a talaj felé vonalmenti hőátbocsátást kell számolni. Ennek ellenére mondhatni, hogy a teljes padlófelületi hőátbocsátással számolva (ahogy én tettem) kicsit magasabb hőigény értéket kapunk, de ez a következtetés se állja meg a helyét minden esetben, függ a lábazatszigeteléstől és hogy a padlószint hogy helyezkedik el a talajszinthezt képest - legalábbis ilyen információt kaptam abban a topikban. A lényeg, hogy egy egyszerű, könnyen kezelhető táblázatot akartam, ami szerintem elfogadhatóan (jól) megközelíti a részletes jellemzőkre kiterjedő számítást.

NeomatiK Creative Commons License 2009.01.12 0 0 417
Ja hogy a "másik" nálad a belső oldal, ok :)
Előzmény: Axióma (416)
Axióma Creative Commons License 2009.01.12 0 0 416
Nem a para kerulne a kulso felere, hanem a hideg a belsore, ergo belul lecsapatohely lenne. Mar csak ugy teoretice, mert nem hiszem hogy igy akarna valaki is huteni a szobajat...
Előzmény: NeomatiK (414)
Fürgenyíl Creative Commons License 2009.01.12 0 0 415

Ha egy vasrudat áttolna a födémen, akkor folyamatos lenne a kondenzáció :)

Előzmény: NeomatiK (412)
NeomatiK Creative Commons License 2009.01.12 0 0 414
Ezt nem értem. Hogy kerülná át a külső felére a pára?
Előzmény: Axióma (413)
Axióma Creative Commons License 2009.01.11 0 0 413
Minek rohangalni? Ha mar egyszer azt a homennyiseget ugyis kidobja, eleg csak kidugni a felet es varni mig a belso reszrol kivezeti a meleget... tul.kepp beepit egy hohidat aminek a masik fele letorolheto.
Előzmény: NeomatiK (412)
NeomatiK Creative Commons License 2009.01.11 0 0 412
Szerintem nem működne hatékonyan. A vasnak kicsi a hőkapacitása. 10 percenként rohangálhatnál vele ki meg be.
Előzmény: -cc- (409)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.09 0 0 411
Az 1 cm vastag vaslemezzel rohangálni..... Pár évet gyúrni kell rá hogy megemeld :-)

És mindezt eléggé sűrűn megcsinálni, ki be rohangálva :-) Jó magas fűtésszámlád lesz a hidegben.

Komolyra fordítva a szót egyébként a gyári páramentesítő készülékek egy része is ilyen elven működik (hűtés).

És az áruk is egyre kellemesebb...

Attila

Előzmény: -cc- (410)
-cc- Creative Commons License 2009.01.09 0 0 410
hátha-hátha erre néz valaki;)
Előzmény: -cc- (409)
-cc- Creative Commons License 2009.01.07 0 0 409
következő probléma: párásodás (a kóros fajtából: lecsapódás, penész satöbbisatöbbi).

namámost ha jól értem a relatív magas páratartalom esetében már relatíve magas hőmérsékleten kicsapódik a víz. mivel a leghidegebb ált. az ablaküveg vagy a keret (jól szigetelésű műanyag ablak, de nem annyira jó hőátbocsátási tényezővel) például kitőnő hely a lecsapódásra.
a hagyományos párátlanítók kapacitása gyenge, a masszív gépek meg kutyadrágák. namármost bár a legolcsóbb népi gyógymód a szellőztetés, ez nagyon hideg külső hőmérséklet esetén azért már nem olyan kellemes.

tehát az ötlet: 1 cm-es (mondjuk, csakhogy masszív legyen, de ne annyira nehéz) nagy vaslemezt kirakunk a -20 fokba és hagyjuk pihenni amíg megfelelően lehül. majd be a szobába, alá valami víztartó edényt, alkalmatosságot és várjuk a lecsapódást. mivel a vaslap hidegebb lesz, mint az ablaküveg, így az száraz marad, míg a vaslap meg nedves. oda csapatjuk ki a párát. időnként ablakmosó-lehúzóval lehúzzuk a páracseppeket és ürítjük a tálat (csakhogy nehogy visszapárologjon).

a lehetséges (vagy valós?:) bökkenő az lehet, hogy:
1. kevés párát köt meg
2. nem tart lépést a pára megkötése a pára termelésével (az, hogy emberek élnek a lakásban)

szerintetek? nagy hülyeség ez (is:)?
NeomatiK Creative Commons License 2008.11.12 0 0 408
A hőérzetet a páratartalom, a hősugárzás (is) nagyban befolyásolja. Meg állítólag a talp felöl jó a meleg, mert hiába fűtesz csutkán radiátorral, ha a padló hideg, a láb fázik. Valószínűleg eddig még nem panaszkodott senki egy jól megcsinált padlófűtésre.
Előzmény: Törölt nick (405)
NeomatiK Creative Commons License 2008.11.12 0 0 407
Igen, azok drágák és nem olcsóbb a gázkazánnál. Meg kész rendszerek esetén nincs akkora öröme az embernek benne, hogy ez a valami saját kreálmány.
Előzmény: Axióma (400)
Axióma Creative Commons License 2008.11.05 0 0 404
A beruhazasi koltseg a nagyon energiatakarekos hazakban sokkal nagyobb jelentoseggel bir, mint a sok futesi energiat elhasznalokban, ugyhogy akar fofutesre is gazdasagos lehet a villany egy alacsony energias (foleg alternativ energiakkal is megtaplalt, tehat csak a futesi szezon toredekeben hasznalt) hazban. Kozvetlenul, nem hoszivattyukent ertve! Construman latni mindenfele elektromos futespaneleket pl. marvanylap dekoral + fu"t (itt a forumon meg a NOBO nev hangzik el parszor), meg vannak az elektromos feluletfutesek (csempe ala vagy falba ld. Devi futokabel v. szonyeg), idovel eljon az o idejuk (foleg hogy gazbol lehet aramot csinalni, de forditva nem!)
A meleget fujo ventillator elvileg nem hagyhato felugyelet nelkul, ebben igazad van. Szerintem az olajradiatorra is meg a tobbire siman rairjak ugyanezt! Csak sokan nem torodnek vele. Ha van kiepitett radiatoros rendszer, akkor elvileg mehetne az elektromos kazan, az magara hagyhato, de a radiatorozas mar maga egy eleg nagy beruhazas.
Es meg ugye nem tudjuk, hogy milyen villanyaramos tarifarendszerek johetnek kesobb. Meg nem beszelunk azokrol, akik visszatermelik a fogyasztasukat a halozatba (szel-nap), azaz pl. a nyari kis koltseggel megtermelt aramjukat vetelezhetik telen.
Előzmény: Törölt nick (403)
Axióma Creative Commons License 2008.11.05 0 0 400
Vannak elektromos kazanok is... igaz biztos dragabb, de keringet, meg figyel a termosztatra (es felteszem meg igy is joval olcsobb egy gazkazannal).
Előzmény: NeomatiK (398)
NeomatiK Creative Commons License 2008.11.05 0 0 398
Ez csak egy elvi gondolatmenet volt. Egyébként igen, a levegő melegével fűteném a vizet. Az izzólámpás fűtés volt a kiindulópont, onnan jutottam/tunk el idáig. Ebbe a zsákutcába :) Fűtőpatron már van 2000 Ft körül és több az élettartama az izzónál.
Előzmény: Axióma (397)
Axióma Creative Commons License 2008.11.05 0 0 397
Ja azt hittem azert kene a hocserelo, mert a levego melegevel futened a futescsovet! Na annak tenyleg semmi ertelme, arammal tudsz kozvetlen a vizben meleget csinalni, szinten nem dragan. Viszont ha forditva, akkor minek meleget fujo hajszarito?
Előzmény: NeomatiK (396)
NeomatiK Creative Commons License 2008.11.05 0 0 396
Még nem használtam ventilátoros fűtőkészüléket. Talán tényleg lehet úgy irányítani, hogy ne zavarjon a légáramlat. A hőcserélőnek kell lennie, ha központilag akarom a fűtést megoldani.
Előzmény: Axióma (394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!