Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
...öööö, igen, volt a részegszállító is, ami a detoxra vitte a delikvenseket. De az, úgy emlékszem (legalábbis itt Pesten) lehetett kék vagy fehér Nysa, esetleg Uaz Buhanka is, MA rendszámmal, de megkülönböztető jelzések nélkül.
Hello. Az orenburgi gazvezetek építéséhez nem hivatalosan átadott 2db katonai Uaz történetét leirtad már valamelyik topikban? Amiket markoloert adtak cserébe a szovjeteknek. Placsko említi a könyvében és az építkezésrol szóló filmben, de nyilván nem részletesen. Felelevenitenéd?
Ez szép találat. Én odáig jutottam csak, hogy ez valószínűleg a IX. Concours d'élégance (1938. május 15.) lehetett, és a Fortepan datálás téves. Viszont a Magyar Autó Touring 1938-as évfolyamát nem leltem az Arcanumon, az egyéb lapok között meg csak a lejjebb betett svájci rendszámú Alfa Romeo képét sikerült megtalálni.
Erről az autóról nem jelent meg a fotó a Magyar Auto Touring tudósításában. Viszont a nevezési lista alapján azt hiszem megtaláltam. Mit gondoltok a Bianchi S9 Dolomit kabrióról? Nevezte a Reiman Gyula cég
Az abszolút győztes Alfa Romeo autó, amelyet a svájci karosszériagyáros, L. Höke úr maga vezetett a Concourson. A karosszéria könnyűfémből készült, és mindössze 1042 kg-ot nyomott. Meg kell említeni, hogy a túrafelszerelése a legtökéletesebbnek bizonyult, minden volt a kocsiban. Jobboldalon áll a karosszéria készítője: L. Höke úr.
Ez áll a korabeli újságban, s ez bizonyítja azt a régi igazságot, hogy a régi újságcikkeket alapos fenntartással kell kezelni. Ez az autó ugyanis egy Worblaufen karosszériás Alfa Romeo, amelyet a Höke nevezetű vállalkozó rendelt meg magának. Zéró köze volt a karosszériához.