Van hazugság de nem ez. A végtelen növekedés lehetősége, az a hazugság, az is az, hogy Oroszország háborúban áll Ukrajnával, hazugság az is. Egy letűnt társadalmi rend vergődik a feltörő újjal szemben.
Vlagyivosztokban a lakosságnak a többsége már kínai. Nem Európa foglalja el, Európa már zöldít, lemond a fenntarthattlan társadalmi rendszerről, nem is kellenek az Uralon túlról a természeti erőforrások,
azok ui. nem orosz hanem ázsiai erőforrások
EURÓPA AZ URALIG TART
!
Ehez tartozik az is, hogy miért nem lehet eredményes Donald Trump vámháborúja. Azért nem lehet mert még nemzetgazdaságok versengésében gondolkodik, abban lehetne megoldás háború akár hideg akár meleg. De így nem, ha az export import ugyan azon vállalaton belül bonyolódik, így nem lehet vámokkal nemzeti ipart erősíteni megvédeni.
Az az állítás, hogy az olcsó nap- és szélenergia átveszi a fosszilis energiahordozók helyét, veszélyes és drága hazugság."
Igen, de az másról szól, ezt érti meg lassan Európa. A fenntarthatóság vagy fenntarthatatlanság a kérdés.
A fenntarthatatlanságban az is benne van ha az usa és kína szétverik egymást. Pandémia is bármikor kitörhet, az Kínát fogja legerősebben érinteni.
Szerintem Európa jó fele megy és az évszázadok alatt felhalmozódott erőforrásaival azt hiszem meg is tudja valósítani.
Az nem, olyan nem lesz, olyan nincs mint ahogy mondják, hogy a kőkorszak se azért ért véget mert elfogyott a kő. Volt még fa amikor kiszorította a szén, volt az is van is elég amikor kiszorítototta az olaj. Olyan most nincs.
"Egy Kínáról szóló tanulmány szerint a napenergia valós költsége átlagosan kétszer olyan magas, mint a széné, míg egy Németországot és Texas államot vizsgáló elemzés szerint a nap- és szélenergia többszörösen drágább, mint a fosszilis energiaforrások.
...
Az az állítás, hogy az olcsó nap- és szélenergia átveszi a fosszilis energiahordozók helyét, veszélyes és drága hazugság."
Nem egészen! Azt írogatom, hogy az allianze biztosító és másik legnagyobb német nem szálltak ki belőle. Azt nem tudom, sose tudtam változik e a tulajdonos. Ha mondtam olyat ma már nem mondanám mert
nagyon megromlott a viszony a 4.német birodalom és az usa között.
Nem tudjuk ebből mi kerekedik ki. Putyinék kártalanításának jó megoldása lenne újra indítani európába a vezetékes földgáz exportot. De mondom, új helyzet van. Új helyzet az is, hogy nincs Asszad, lehet nézegetni a térképet, gázvezetékkel összekapcsolni a közel keletet és a birodalmat, ny-európát. Úgy tudom (ha ól értettem?) valami tenger alatti elektromos már üzemel is?
Donald Tusk meg azt nem érti miért kérleli 500 millió európai a 300 millió amerikait, hogy védje meg a 140 millió orosz ellen aki 3 év alatt nem bírt meg 20 millió ukránnal.
Frászt! A béketeremtés, az orosz hadsereg totális megsemmisítése ukrajnában az nem is lenne háború csak egy kis katonai művelet.
Nincs peak oil, nő megint a globális olajkitermelés, olyan tökös technológiák felhasználásával is, mint például a fracking.
Olaj ermelés igen, de neked már nem jut. Nem növekedik olyan sebességgel ahogyan kellene, azt érzed hiánynak. Sok van persze ami már nem is olaj, inkább bitumennek néz ki.
Nincs peak oil, nő megint a globális olajkitermelés, olyan tökös technológiák felhasználásával is, mint például a fracking.
Régen kísérleteztek olyannal is, hogy atombombát robbantanak az olajkútban, ez körülbelül másfélszerezte volna az egy kútból kitermelhető olaj mennyiségét.
Ténylegesen tisztességes zöldekkel nem volna bajom, azzal hogy az ilyen fehér holló, meg igen.
Nem tudjuk milyen mély a szövetség Irán és Putyin közt, de ez, hogy Trump soron kívül engedélyezett speciális fegyvereket átadni Izraelnek, ez valószínűtlenné teszi a Trump-Putyint.
Nem sikerült Putyinnak és Trumpnak megállapodni tehát amiért Zelenszki oda ment aláírni, okafogyott, ha az orosz hadsereg nem vonul vissza semit nem lehet végrehajtani belőle. Tehát a
A totális háborúknak van vége. A harmincéves háborúval kezdődött az amikor a társadalom minden erőforrása csak háborúnak van alárendelve és cél az ellenség teljes megsemmisítése. Ez érdekes de egy éppen 30 évig 30 évig tartóval ért véget is a 20. század közepére.