Bubival is nagyon zavaró a biciklisávok állapota, ekkora kátyúk (amik amúgy az üllői meg a váci úti sávon is vannak) talán valami MTB-vel, de legalábbis rendes lengéscsillapítású bringával jók. Igenis ha infrastruktúrát, hovatovább "sztrádát" építenek az értelmes útburkolat is elvárható. Meg amúgy a rendes forgalmi sávokba is.
"Kerékpársáv kialakítása a VIII. kerületi Népszínház utcában a villamossínek mellett.
Mire megoldás? A Népszínház utcában balesetveszélyes a kerékpározás, mert a villamosmegállóknál és a kereszteződésekben annyira beszűkül az út, hogy muszáj a sínekre hajtani síneket keresztezni. Egy olyan kerékpársáv, ami a sínek mellett fut, gyorsabbá és biztonságosabbá tenné a kerékpáros kapcsolatot az Orczy út és a Blaha Lujza tér között."
És a Blahán bekötni a körúti kerékpársávba, mindkét irányba. (Sőt az Akácfa utcába!)
Az aktuális ötletek közül ezt tartom a legnormálisabbnak.
Igen, az Árpád hídról leérkező gyalogosokon át kell valahogy keveredni. Ha rosszkor ér oda az ember (pont jött egy villamos fent, és özönlenek a gyalogosok), akkor az elég macerás.
a jobbra haladónak csak balra kell elnéznie , és ha tiszta , már tolhatja is a verdának
egyszer az előttem cammogó buszt előzve gondoltam ezt végig
a szembejövő sávban húztam el 50 fölött is legalább két kereszteződés mellett
ha történetesen épp akkor jön ki valaki, és nem néz jobba, csak balra, mert nem számít a szembejövő irányból forgalomra, előzést végző autóra, akkor pont kijön elém, és potenciálisan mindketten ottmaradunk
azóta egyrészt tartózkodók attól, hogy olyan helyen előzzek ahol kereszteződések vannak, másrészt legalább futólag elnézek jobbra is mielőtt kimegyek
Te is csak egy olyan bohócjelmezes paprikajancsi vagy, mint én.
Mert mit számít az, hogy egy rendes mezben a harminc fok is könnyedén viselhető, ha helyette mehetnél öltöny-nyakkendőben izzadva, gutaütötten?
Mit számít, hogy télen, jó cuccba öltözve nem fagyott kockaként érkezel a munkahelyre, ha helyette mehetnél hülye öltönyben, egy-két kilométer után csonttá fagyva?
Ugye, mennyivel jobb utcai ruhában, kosztümben, öltönyben biciklizni? Neeem. Amúgy volt ilyen akciója a Kerékpáros Klubnak is - bringázz öltönyben, szoknyában, stb.
Sajnos, ahogy minden témában, a kerékpáros öltözködésben (vagy a bukóviselésben) is vannak megmondó emberek. Felkentnek érzik magukat és terjesztik eszméiket, bár senki nem kérte erre őket.
Én 20 km-t tekerek be a munkahelyre (egy irány), ha öltönyben, lazán tenném, soha* nem érnék be. Van lehetőség zuhanyozni, átöltözni, és a bringás ruha arra van kitalálva, hogy abban kényelmes tekerni, az nem jelmez.
Elnézést, hogy létezem. (?)
* : értelmes idő alatt - magyarán gyorsabban, mint tömegközlekedve
Ja, ismerek elég sok embert, akik hasonló (bringás)cipőben járnak (tekernek).
Félreértés ne essék: kimondottan örülök neki, ha nagy tömegbázis elkezd bringázni, lassabb tempóban, utcai ruhában - látom ennek a jeleit, de ne kelljen már emiatt egy másik bringás réteget kifigurázni. Kérem.
"Talán egy részletes forgalomszámlálás adatai segíthetnének."
A jelenlegi állapot a jelenlegi feltételeken alapul.
Megfelelő feltételek mellett nagyobb eséllyel szoknának át az emberek a lájtos, holland/dán stílusú (bel)városi kerékpározásra, mint a tekerjünk_jelmezben_a_külvárosokból stílusúra.
OK, fakírok mindig lesznek, az ő igényeiket is méltányolni kell, de nem ők lesznek a trend alkotók, az tuti.
Ha a Bubis meg az extended walking legyen az alapértelmezett azt jelenti nálad, hogy az infrastruktúra kialakítása szempontjából mindenki más nagy ívben le van tojva, akkor nagyon nem értek egyet.
A közút nem véletlenül közút, sokféle igényt kell kiszolgáljon. A kerékpárosok között is.
Talán egy részletes forgalomszámlálás adatai segíthetnének.
Nálam a (bel)városi bringázás extended walking. A sétálás és a villamosozás között van.
Ha valaki az autózáshoz hasonlítja, akkor más az eredmény. Az autózást inkább a robogózás, e-rollerezés válthatja ki. (Sebességileg, egy személy, minimális csomaggal.)
Meg külön állatfaj a sportoló kerékpáros. :-(
Szerintem itt a Közlekedés Fórumon a BuBis legyen az alapértelmezett.
Nekem a legoptimálisabb eljutási időket a kombinált (autó/saját bringa + vonat/metró + BuBi) közlekedéssel sikerül elérni.