Sziasztok! Szerintetek van lehetőség rá, hogy .com-on úgy hirdessek, hogy kizárom az USA vásárlókat? Az Ebay törölte az 500usd feletti tételeimet, mert az új vámtörvények miatt nem küldhetek 500usd feletti terméket az Usába. A szállítási opciók beállításánál nem látok ilyen lehetőséget.
Ezt a valamit kellene átkonvertálnom forintra? És még ha valahogy meg is tudom tenni, akkor mindaz az én bevételem növeli, holott, én meg sem kaptam? :)
Illetve ha azokat az összegeket írom a pénztárgépbe, akkor nem gond, hogy a pénztár forgalma köszönöviszonyban sem lesz a banki kimutatással?
KATA-sként, Online pénztárgép használatáról van valakinek tapasztalata?
Ebay eladás után milyen összegről adok bizonylatot? Arról amit a vevő kifizetett, vagy arról ami nekem kiutalásra került?
A kérdésnek olyan vetülete is van, hogy a bevételem az lesz ami a számlámra érkezett, vagy az, amit a vevő kifizetett (termék ára + díjak, jutalékok + szállítási költség...)?
Lehet országspecifikus szállítási módot beállítani? pl. Eu országoknál megengedem hogy 10 euro alatti vásárlásnál sima postával menjen. Azonban minden más országoknál ajánlott posta lesz? Most jelenleg mindenkinek értékhatárhoz kötöttem a sima és az ajánlott postai díjat. A gondom mindig az amerikai vásárlókkal van, késik vagy lopják a csomagokat de én szívom meg.
Ok, meghirdettem újra az ebayen fix árért amennyire megegyeztem a vevővel.
(az a kellemetlenségem még hogy most hetekig várhatok mire megkapom a pénzt mert még alig volt eladásom és ha jól emlékszem 3 vagy 5 sikeres eladásig visszatartja hosszan az ebay a kifizetést)
Ebay-en meghirdettem egy terméket, licittel. A licit lezárult, a termék nem kelt el, az ebay 10 Eur listázási díjat kér.
Ez az alapállapot. Namost a licit lezárta után jelentkezett rá vevő. Hirdessem meg újra szabályosan az ebayen - nyílván megint plusz díj, költség mellett - vagy ne foglalkozzak ezzel, írjam meg a paypal címemet és ebayen kívül adjam el ? Mivel az üzenetváltás az eladóval ebay felületen keresztül megy lehet hogy ezt kifogásolni fogják és letiltanak?