Ez a topik azért született mert a foltvarrást, varrást kedvelő krativ alkotók között kitört egy akciós áron beszerezhető varrógép láz. Több mint 30 lelkes Veritas - (ÁL -Pfaff Smart200c) tulajdonos büszkélkedhet az egyengéppel. Itt pedig kicserélhetik a tapasztalatokat, kérdéseket, megvitathatják az alkatrészek használatát. Kellemes krativ alkotást minden VERITAS tualjdonosnak!! :)
Érdeklődöm,hogy sijerült e beszerezbed a CD-t a Vritas varrógéphez,s ha igen,akkor az pontosan mi célt szolgált.
Nekem is van egy Veritas 9000 A5 varrógépem,de az enyém folyton rossz,s ha meg is javítják,akkor sem varrja szépen a legtöbb mintát. Ráadásul ez időszakos is. Néha megjavul.
Nekem sem CD-m, sem használati utasításom nincs hozzá.
Arra gondoltam esetleg lenne venne vagy rajta valami hasznos infó a javításhoz.
Miért nem nézel másik gépet? Esetleg valami starpabíró használtat?
Én vettem pl. egy jó állapotú Janome Harmony 2041-est (bár tudom hogy nem ez a legfémesebb varrógép, de elég sokáig nyúzható ez a fajta is). Egyedül a cifra díszítőöltéseket hiányoltam csak a repetoárjából (amit a Veritas egészen bőkezően osztogatott), de ezek nélkül is nagyon jól el lehet lenni, - és talán ezeket használtam a varrás során arányában a legkevesebbet. Persze, jó hogy kéznél vannak, de enélkül is lehet jókat varrogatni.
Valahogy olyan ez mint egy autó az ablakfűtésével - piszok kényelmes ha van, de ha nincs is kiválóan és kényelmesen lehet attól még közlekedni vele.
Nekem az ismerőskörben van aki vett ilyen veritast, kb egyszer volt használva de nem akarja eladni.Hátha majd egyszer. Én nem ipari jellegűen akarom használni csak hobbizni.Nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz szerezni.
Pár hete hoztam haza szerelőtől, mert szerintem is fontos időnként átnézetni. Szerinte (ez nem az említett másik, aki 15 000-ért akarta megjavítani azt a kis kotyogást) meg ezeknek a gépeknek meg vannak számlálva a napjaik, olyan "eldobhatós" fajták. Érdemesebb inkább drágább de minőségibb gépre gyűjteni, ezekkel meg varrni amíg csak lehet...
Én azért mentem a sajátomat amíg menthető (ezért is vettem meg az olcsó donort hozzá), aztán - ha elérkezik az idő - majd marad a nosztalgiadús emlékezés rá :-)
Egyelőre nincs vele semmi bajom (gyorsan le is kopogtam az asztal lapján, alulról :-), nem bántam meg hogy annak idején megvettem. Megszolgálta már így is a magáét, én teljesen elégedett is voltam-vagyok vele. Remélem sokáig húzzuk még együtt :-)))
Azért nem feltétlen így van ez.Igazából a kiskottyaz ne olyan nagy probléma.Viszont használattól függöen időközönként nem baj ha egy szakember átnézi.Mert a kiskottyot meg lehet előzni, bármelyik részén.
Ez már ritka mint a fehér holló :-) , vagy mint a lelkesedés itt a fórumon :-)))
Én nemrég csíptem meg egy ugyanilyen donort hozzá, azzal talán kihúzom majd még egy darabig. Egyelőre nincs sok baja, bár már egy varrógépes szakember mondta hogy kotyog a tűszár (én ebből nem sokat érzékeltem, pedig érzékenyen érint ha valami rossz egy gépben - ez nem túl látványos számomra, észre sem vettem...). Gyönyörűen varr még így is, - és amíg nem roggyan meg valamije, addig nem is viszem sehová. Kivárásra játszom. Nem tudom hogy ez jó taktika-e, csak reménykedem hogy tökéletes varráskép esetén maradhat az a kis kotyogás is :-) A felmenőm is azt mondja mindig, hogy amíg nem muszáj, addig ne menjünk műtétre, mert attól csak egyre rosszabb lesz :-))))
Köszönöm ezt a rendkivül aranyos választ!Sajnos nem találok már ilyen gépet,bár reménykedek, én is varrógépszerelő vagyok,így ajavítás nem lenne probléma.:)
Ne csodálkozz :-) Ennyi volt a gépek életideje... Aki kímélte vagy épp szerencsés darabot fogott ki, annak még mindig működik (valószínűleg már nem túl sokáig, a hosszú állás sem tesz ezeknek a gépeknek túl jót).
A csoda meg mindig kevés ideig tart, könnyű a jóhoz hozzászokni. A legtöbb tulajdonosnak pedig nem ez az egyetlen gépe. A fórum elcsendesedett, de a varrógépek (ha nem is ezek a típusok) még duruzsolnak attól :-)))
Mivel most veszek egy hímzőgépet így nem hinném, hogy ennyit adnék ére. Lehet, hogy nagyon jó és szuper meg karcmentes, de reálisan kellene látni a dolgokat.
Nekem nem ér ennyit és kész, de van egy olyan érzésem, hogy másnak se.
Igen, már régen elolvastam a topikot, és nagyon sajnálom, hogy én nem tudtam olyan olcsón megvenni ezt a szupi gépet, de igazolni tudom, hogy én még 50 ezerért vettem. Sajnos, én olyan olcsón nem tudom adni ezt az új gépet. A többség 40 ezerért vette, és az utolsó szerencsés vásárló 10ezerért. Hát, sajnos én meg 50 ezerért. Nem akarok hasznot húzni belőle, de gondoltam, ha valaki nagyon vágyik rá, akkor megadja a kért összeget. Ha nem, akkor eláll még a szekrényben. Üdv!
Mivel én 50000Ft-ért vettem, szeretném 47000Ft-ért eladni. Tudom, hogy egy kicsit soknak tűnik, de- Vadiúj, szöszmösz, karc nincs rajta, csak kipróbáltam az öltéseket.A gomblyukazást és a számokat-betűket nem is próbáltam. Ezt a gépet már nem lehet kapni, a hasonlók is 80000 körül vannak . Még eláll a szekrényben, gondolkodj nyugodtan rajta.Üdv! Juci
Nekem van egy Veritas 9000 A5 eladó varrógépem, nem használt, dobozában, papírjaival, cd-jével. Vadonatúj, eddig állt a szekrényben munkára várva. Keresi még valaki?
Ha lehet kérnék képet a gépről.Igazából én is tartok a bonyolultabb varrógépektől,mert csak nehézkesebbé teheti a varrást, de azért érdekelne a lehetőség.Sokat nem tudok igérni érte,15000 Ftot talán össze tudok szedni rá.ugye nincs semmi baja? kati57