Ezzel nekem is sok gondom volt, ezért kicseréltettem a fényszóróbetéteket normál H-szériás izzót fogadóra - ez sem volt valami túl drága, esetleg kérdezz rá az Otgarage-nél, ott oldották meg. Mellesleg így legalább valami fénye is van végre, mert az eredeti betétek még jól működő állapotban is csak nagyon gyér derengést produkálnak - fél évszázada más volt az elvárás a világítástechnikát illetően...
Esetleg tudja valaki, hogy hol lehet Magyarországon első fényszórót venni? (a régi szabványos u.n." 1 dolláros" lámpa van benne, azaz maga a lámpa az izzó egyben)
Az biztos. Küldik neki rendesen. Nem tudom ki ez a brigád. De itt a videóikon a kapható legdrágább autókkal csapatnak egy "tanyán". Pocsolya,sár,fű nem számít. Rúgják a gépeket rendesen.
Mert Péter egy troll. :) Számos fórumra csak beböfög valami cikket, ami érdekes módon mindig a saját oldalának (vitorlázás.hu vagy mi a neve) a reklámja. A többi kérdése csak körítés :))
A Phantomok jellemzően a mindenkori "alap" Rollsok (Cloud, később Shadow, stb...) nyújtott tengelytávú, még puccosabb kivitelű "reprezentációs" módosulatai. Műszakilag nem nagyon térnek el az alapoktól, a sokszor már riasztóan megnyújtott tengelytáv és a jelentősen megnőtt tömeg miatt viszont a forgalomban durván nehézkesebb, ügyetlenebb autók. Miközben már egy alap Cloud vagy Shadow is elég "órmótlan", én ugyan személy szerint nagyon élvezem a Shadow-al furikázást, most hétvégén is elfüstöltem egy tank benzint vele, de azért folyamatosan érzékelem, mennyire "ügyetlen" még az egyébként a maga korában a független felfüggesztéseivel és négy tárcsafékével, erős kormányszervójával hallatlanul korszerűnek és biztonságosnak számító Shadow is a mai autókhoz képest. A Phantomnak megfelelő, műszakilag is azonos alapon lévő nyújtott Bentley-t már volt alkalmam vezetni, és bár nagy élmény volt, de egyáltalán nem volt egyértelműen pozitív élmény. Konkrétan a kocsi stabilitása, fékezési, kanyarodási jellemzői kifejezetten ijesztőek, a mai forgalomban, a mi kocsik között egyértelműen azt éreztem, hogy ez a jármű nem biztonságos. Hétvégi örömautózáshoz rendben van - de közlekedési eszköznek már nem nevezhető, erős motorjával simán fel tud gyorsulni a mai forgalom ritmusára - viszont megállni, a kanyart bevenni már nem tudja...
Ceterum censeo: ezek a Phantomok inkább a szemnek valók, mint a garázsba, és amikor őfelsége fennséges hátsóját - lépésben - elszállítják a parádés menetben, lezárt utakon, akkor nincs is vele semmi baj, de nem véletlen, hogy önmagában bóklászva, rendőri felvezetés nélkül a hétköznapi forgalomban nem nagyon találkozni velük... Akinek van is belőle, hétköznap inkább valami mással, biztonságosabb, alkalmasabb járművel közlekedik...
Amit szerintem egy igazi luxusautónak lehet nevezni, az a Rolls-Royce Phantom V.
Ez a kocsi tényleg gyönyörűen megtervezett jószág, amit a mai Rolls-Royce-okról nem igazán lehet elmondani. A brit autók közül szerintem ez a legszebb modell. Mellesleg még az angol királynő is vásárolt egy ilyet.
Itt van egy cikk a járgányról, ahol fényképeket is találtok róla.