Mivel ez nem egy általánosságban elterjedt és kedvelt növény, talán a kaktuszgyűjtők körében lehetne érdeklődnöd. Mivel télálló, ami mostanság egy kedvelt tulajdonság, talán ott könnyebben lehet hozzájutnod.
Tegnap tudtam meg egész véletlenül, hogy az általam eddig kaktusznak vélt növényeim nem is kaktuszok. Azt olvastam, hogy a húsvét - és karácsonyi kaktusz kivételével a kaktusz nem növeszt levelet. Mint kiderült, van egy pompás kutyatejem, illetve egy háromélű kutyatejem. Majdnem akkorák, mint én, csodaszépek, lefotóztam. Viszont a harmadik, amelyik oszlopszerű, csúcsán pálmaszerű levélzettel, még nem sikerült ráakadnom az interneten. Érdekelne, hogy ki is ő valójában 😊
amelyik teljesen fekszik, Crassula ovata 'Gollum', nem érdemes vele foglalkozni. A másik Echeveria lehet, vagy valamilyen Aeonium, megnyúlt, valószínűleg fényhiány miatt.
Szerintem nem érdemes küzdeni értük, könnyen beszerezhető fajok, néhány száz forintért egészséges, szép példányokat kaphatsz. Mindenképpen nagyon jó vízáteresztő közegben, szoktatás után teljes napfényben, melegben szükséges tartani őket. Télen, amikor kevés a fény, tarthatod teljes sötétben, hidegben, de akkor nem kaphat vizet egyáltalán.
Ilyenkor érdemes gyakrabban öntözni a pozsgásokat, kaktuszokat mert vegetációs időszak van(ez kb heti 1-2 alkalmat jelent), napos helyre kerüljön, a friss levegő a legjobb, ha eddig nem tudni, hogy mennyi fényt kapott, inkább fokozatosan kell hozzászoktatni, nehogy megégjen a napon, de a napos hely és gyakori öntözés(alátétben ne álljon a víz alatta) fontos lenne, lehet, hogy az a virág kinyílna. Érdemes utána nézni milyen csoportba tartozó kaktuszt vettél, ha a virág kinyílik akkor lehet, hogy a faj is felismerhető.
Sziasztok. Pár napja vettem a kicsikét és nagyon száraz volt a föld egy nagyon keveset de meglocsoltam. Azóta nem nyílik ki a viraga. S most észrevettem rajta ezt,mi lehet ez vagy mitől jött ki rajta??
Kezdő kaktuszos vagyok és múlthéten sikerúlt beszereznünk párommal ezt a kis cukiságot. Szeretnék némi tanácsot kérni, hogy milyen fajta lehet és a gondozásához is elfogadok néhány jó tanácsot!
Sziasztok! Kezdő kaktuszgyűjtő vagyok, és kaptam ezt a kaktuszt. A segitségegeket szeretném kerni, hogy ha valaki tudná, megmondaná, hogy milyen fajta? Köszi 😊🌵