Hát a kiégés mértékét jó lenne látni vagy tudni :) de full kormos falra ráfesteni vagy vegyszerekkel mosni (én még olyat nem hallottam) igen van olyan festék amik pl olyan helyen alkalmaznak mint pl ahol láncdohányosok laktak vagy kocsma stb, de 100%-ba az se viszi el pl a szagokat , hát még az a konyha ami kiégett!!! Sokkal radikálisabb megoldás kell de nem akarom a kedvedet elvenni, meghagyom másnak!
Mert maga a pácolás nem véd, és manapság a lazúrok 90% sem! Lehet azért írták rá, esetleg még egy ötlet ,lehet hogy bevonták valami alap olajjal és akkor az előbb felsoroltak nem barátok :) Lehet kapni jó minőségű olajokat (kültérre) sőt vannak kimondottan nyílászárókra azokkal próbálkozzál szerintem. De mielőtt próbálkozol egy kis részére öntsél sima vizet ha lepereg akkor be van vonva olajjal, persze ez csak akkor érvényes ha fedett napfénytől és időjárástól védve volt "10 évig."
Sziasztok! Segítséget kérek. Új, de tizen pár éve pihenő natúrszínű fenyőfa ablakot szeretnék beépítés előtt lefesteni. Natúr színt, lazúrt szeretnék, de a következő utasítás olvasható a nyílászárón: "A termék festésre van előkészítve, pácolás, lazúrozás nem javasolt." Mivel fessem le, mi van ha mégis lazúrozom? Köszönöm.
azt hittem a diszperzit muanyag festek es nem porozus. Azt mar megtanultam a zsiraf nem alkalmas diszperzites festek eltavolitasra, es tovabbra is azt mondom, a festok eleve az elozo diszperzites festeket is, ami meg sem egett, azt is valamivel "lemossák", ezt hallottam. Na az kellene hogy milyen vegyszerrel.
Olyan dologba szeretnek tanacsot kerni, hogy kiegett egy feherre festett mosokonyham, letezik valami oldoszer, amivel le lehet mosni a kormot a feher diszperzites falrol? Maga a festes tokeletes volt, azt elvileg nem is kene leszedni. lakkbenzinre gondoltam igy hirtelen..
Köszönöm a választ! Még annyi lenne a kérdésem festés előtt mivel szoktátok letisztítani a festendő meszes falat? Nincsenek durva foltok, csak régi a meszelés. Hallottam ilyenről, hogy szappanos víz? Ez miből ál? Vagy van valami más?
Szeretném kifesteni a konyhámat, utoljára mésszel volt kifestve jó régen. Az lenne a kérdésem milye festéket tudnátok ajánlani ami nem túl drága és ráfesthetek a meszes falra konyhába.
A falak, a ház, 15 éve(!) kifogástalan állapotban van... Nem nedvesedik fel, nincs hőhíd, nincs pára, nincs penész, tökéletesen lett aládolgozva az akkori festésnek, az erős színezés megállt,. homogénen, tökéletesen takar a vályogfalakon a mai napig... Egyébiránt: előszoba, tehát a közvetlen bejárat, vagyis, szellőzés bőven adott, mégis fűtött helyiség... Nem kap nedvességet, nem penészedik, stb... Tartottam annak idején a Dulux festékétől, mert az is valami "műanyagtartalmú", volt vagy ilyen "kerámia-féle", nem tudom, nem értek hozzá...l Féltem, hogy nem "lélegzik" eléggé a fal, de minden várakozásomat felülmúlta, soha semmi gond nem volt vele, egyszerűen nem odázható tovább egy tisztasági festés, és már meguntuk a jelenlegi színt... Kell-e (mély)alapozó, vagy bármi más a mostani, értelemszerűen letisztított falfelületre, vagy mehet rá élből a másik fajta, másik színű festék...? (Természetesen 2 rétegben, mindkettő hígítatlanul...)
Pedig arra válaszolt, mégpedig helyesen. Ha egy kis nedvességet kap, márpedig a vályognál ez eléggé benne van a pakliban, akkor a nem szellőző festéket ledobja. A vakolat fajtájánál is célszerű ügyelni, hogy szellőző legyen, ha nem akarod a földről felsöpörni.
Szép napot Mindenkinek! Kérdéssel fordulnék a fórumtagokhoz! 15 éves, vályogfalra festett, erős színű (tömény, királykék) fal, tisztasági festéséről lenne szó...Minimális hibajavítás (glettelés) szükséges, a lényegi kérdés viszont az, hogy most egy MAGNAT CHERAMIC márkájú, szintén vízbázisú(?), kerámia(?) festék menne rá 2 rétegben... Mindkét réteg hígítatlanul... Világoszöld színben. A régi Dulux, már nem tudom milyen típusú volt, de még az EasyCare előttről való, számítógépesen kikevert színverzióval... Nem fog-e gondot okozni, hogy egy másik márkájú, típusú festék megy rá, illetve takarni fog-e a világosabb szín, szépen, egységesen...? Van-e valami buktató, mire kell figyelni, stb...? Én látássérült vagyok, baráti segítségel festenénk ki, de a segítségem sem szakember... Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Szia! Random is előfordulhat de....Újonnan készített felületnél glettelés, alapozás hibája vagy festésnél nagyon sokáig gurítgatod a hengert egy helyen. Már meglévő felületnél is ugyanezek +általában látszik a festésen hogy régi és sok a réteg is. Ezek mind növelik az esélyét ennek.