Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Majd előkerítenek egy tanulmányt, miszerint betegek voltak a fák. Aztán majd a klingon homlokú Pistabá' - a szokásos, kétségbeesett arcával - elmagyarázza, hogy az adott terület elvesztette rezervátum jellegét. :)
Elképzelhető h elhamarkodott volt. Már egyideje mozgásban az ikg, a szárazságnak megfelelően aprókat lépnek...lassan járnak kelnek... a következő eső hatására aztán igencsak meg fognak szaladni
De egyes déli oldalak védett alsó részén már annyiszor léptek kicsiket h közben fel is nőttek :)
Nem, bocs, ha félreérthető voltam. Azt még nem találtam meg az itthon fellelhető kucsmák közül (sosem). Amúgy az ízletes vonal mehet még szerintem (átlagos magasságú, fekvésű helyeken). De szerintem az sem sokáig.
M. vulgaris, itthonról, beton szegély, beton járda találkozásából - véletlenül vettem észre. Már csak azt kellene megfejtenem, hogy behurcoltam-e (spóraként, mert még nem találtam belőle) vagy a szél hordta-e ide.
Na, ez már döfi! :) Az 5-ös csoportképen mik szerepelnek? Szénné száradt ízletesek? Sötétek? Hegyesek? A süveg alakját nézve inkább ízletesek. A gödrök mintázata szintén azt sejteti. Vagy ezek is (idősebb) sötétek, csak már nem világosak a gerinceik? (A pusztain kívül a sötét az, amit még nem találtam meg a hazaiak közül.)