Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Látjátok a Facebook-on a galambgomba áradatot? Na most lehet belőle jót szedni. Ez ilyenkor szokott lenni mikor Július közepétől van a gombaszezon. Utána ha van csapadék tömegesen szoktat nőni. Nálunk is ugyan ez volt jópár éve. Ilyenkor sokkal többet lehet belőle szedni mint azokban az években, mikor normál menetrend szerint jön a csapadék. Olyankor sokkal kevesebb van.
egyébként meg lehet, hogy ezeket pár napja lőttem...
...de nem akarok úgy csinálni, mintha csak két példafotó lenne egy hatalmas szedésből, ennyi volt az összes :D (igaz, hogy fél órám volt csak sportolni)
(nem tudom, hogy a bakonyban esett-e 07.26-a előtt. ha igen, már pöröghet minden, ha nem, akkor hétfőn még kicsit korán lesz és érzésre inkább a hét végefelé lehetnek már termőtestek. már ha volt annyi csapadék a legutóbbi körben, hogy egy száraz erdőben termőhullámot csináljon. vasárnapra mond esőt, ami nagyon-nagyon jó lenne.)
hát most a legutolsó nagy esőnél vagy az van, hogy már mozgott a micélium, és akkor lehet szerda előtt is menni. ha meg nem, akkor a péntek is korai lesz.
Nem hallgattak rám, hogy szerda előtt nem mennék - nagyon unatkoznak. Pénteken elvileg valahol Somogyban próbálkoznak, remélem, legalább valami Nagyatád / Lábod környéki helyen. Én legalábbis oda mennék.
Én sem harcolok, meg nem is külön neked írtam, csak te voltál az apropója. 10 millió meteorológus országa is vagyunk már. Elképesztő, hogy miket lehet olvasni a met vagy metnet oldalain a kommentekben. Tényleg igaz a mondás, hogy rengeteg buta ember volt eddig is, csak amíg nem volt facebook, addig nem derült ki.