Nekem is asztali gépem van, mobilnetet nem használok. Igaz, hogy mást is csinálok a gépnél, mellesleg meg tudom nézni a fórumot.
Továbbra is az a véleményem, hogy semmiből nem áll időnként rákattintani más topikokra is, beteszed a kedvencekbe azt a párat, ami még érdekes lehet, és látod, ha valaki hozzászólt. De ha nincsenek összeszedve kedvencek, akkor is könnyű követni, mi a helyzet, mert újabban már mindenütt nagyon kevés a hozzászólás, pár perc alatt végignézhetsz mindent akkor is, ha pár napig be se lépsz.
Köszönöm. Úgy néz ki a Delicado egy szezonra megoldódott. Más új fajtákra meg nem nagyon van helyem. A nagy online magkeresgélésben megláttam (megrendeltem) ezt-azt, csak hogy hová vetem-ültetem őket az majd kiderül.
Szia. Több szomszédom is méhész. Egyikükkel cserélem a birsalmát mézre-propoliszra. Igen, alkoholban oldódik. HA lecseppen, nagyon megköt-foltot hagy-alkohollal lehet felszedni. A házi is ilyen hig. De magának is ilyenre csinálja. A viznél kicsit sürübb.
Amugy erre a kérdésre ki adott minuszt? Mert ha meg akarja jelölni-adhatna pluszt is.
Úgy emlékszem, hogy a 80-as évekig a propolisz egy sűrű szirupos folyadék volt. Amit most lehet kapni, azt teljesen híg, mint a víz.
Ez azt jelenti, hogy a mostani kevésbé hatásos? Vagy csak más oldószerben oldják fel és a hatóanyagtartalom ugyanakkora?
Legutóbb Naturland márkájút vettem, ebben 1 gramm oldatban 70 mg propoliszkivonat van, tehát ha jól értelmezem, akkor 7%-os.
Találtam olyat is a neten, ami alkoholmentes és 1 gramm oldatban csak 12 mg propoliszkivonat van. Feltételezem, hogy a propolisz alkoholban oldódik, ezért van az alkoholos változatokban magasabb hatóanyag tartalom.
Szerintem a +--szal csak a Facebookot akarták utánozni, semmi értelme nincs, csak feszültséget szít. Soha eszembe nem jutott volna visszakeresni, mire adtam +-t vagy --t, pláne, hogy nem is szoktam adni.
A másik ilyen technikai dolog, amit piro parának írnék, de kivételesen itt említem meg, hogy ne tömjük a topikot sok ilyen, nem igazán témába vágó hozzászólással.
Jobb mindenkinek külön-külön válaszolni, nem egy hozzászólásban felsorolni a különböző személyeknek szánt válaszokat. Ha a téma lényegtelen, lehet így is, de termesztéssel kapcsolatos kérdésekben, vagy ami később is érdekes lehet, nem jó, mert később rontja a visszakereshetőséget.
Én megértem teljesen ha nem zavarnak a mínuszok, mert rám se lenne hatással ha az én bejegyzésemet jelölnék. Én úgy gondolom, mindenki saját magának rakja a jelet hogy később ha visszakeres, lássa hogy neki annó melyik hozzászólás tetszett vagy nem. Erre lett bevezetve. Így mindenki tudhatja hogy neki mi tetszett mi nem, viszont mi csak a névhez köthető kommunikációból értünk, a jel nem számít mert nem tudod ki rakta oda.
Elnézésed kérem és nem rosszból írom, Nórával értek egyet.
Nem tartom megfelelő indoklásnak azt hogy azért ide írsz mindent mert más topicot nem nagyon használsz. Ugyanannyi bármelyikbe belekattintani mint ebbe. Ha betartod a szabályokat, mindenki fórumozását megkönnyítenéd amellett hogy a tied nem lenne nehezebb. Hidd el, a kerti-növények- minden téma jöhet, a nálunk is termő..., a komposztálósat, a tópusi növényeket és még nagyon sok topicot az itt lévők mind látogatják. Hogy ritkán írunk bele? Igen, mert nem szól mindenki mindenhez hozzá úgy mint itt sem, de ha érinti a felvetett téma vagy kérdés, reagál rá aki úgy érzi előrevisz valakit. De olvasunk.
Ha valaki közös magbeszerzésen gondolkodna, gondoljon rám is! Delicado magra lenne szükségem. Most túrtam fel a netet valami hasonló paprikát keresve, de kis tételben sehol se találtam. Ebből van 100 szemes, nem is túl drága.
Találtam olyat, hogy palermonak mondott paprikamag, 10 szem 1100-ért +posta. De az biztos, hogy valami feketén szedett mag, olyat meg én is tudok ha valahol veszek télen palermo paprikát.
Az egon eddig azzal trükközött, kiküldtek egy borsos árat, de ha módositottad az adatlapot-pl- nem jobbkormányos az autó, vagy megnéztél egy jutus biztonságtechnikai kisvideót-elment a harmada.
Idén megszivtam. Nem figyeltem, majd a duplája lett-6 év-nulla káresemény.
Lemondtam-határidön belül-felért megkötöttem az uniquanal.
Persze, nem fogadták el.
Van lehetöség-de azt hazudták nincs-bizonyos tétel felszámolása mellett, hogy 30 napon belül is elállj.
Váltottunk pár emailt-kikerestem a psszusokat, de paráztam, rámverik a fedezetlenségit, kifizettem.
Bár nagyon nem ide tartozó téma, de talán van akinek jól jön az az infó, hogy még pár nap áll rendelkezésre, hogy az autó kötelező biztosítását felülvizsgálja az akinek januári évfordulós váltása van!
Csak azért írom, mert amikor megkaptam az értesítést, hogy mennyi lesz a januári biztosításom, nagyon boldog voltam, hogy 5 000,- ft-tal csökkent, de azért ott motoszkált bennem, hogy majd át kellene futtatni egy alkusz cégen. Az este meg is csináltam, majd felháborodtam a biztosítók ezen hanyagságán, vagy nem is tudom mi lenne a helyes megfogalmazás, nemtörődömségből fakadó ügyfélátvágás? Ugyanis az átfuttatott kötelező ugyan annál a biztosító cégnél az alkuszon keresztül újabb 5 000,- ft-tal olcsóbb, így az előző évhez képest 10.000,- ft-al lehet olcsóbb a biztosításom!
Nem értem, hogy az ügyfél "hűséget" nem kellene valami mód saját cégen belül jutalmazni, miért kell nekik még + pénzt az alkusznak kifizetni, aki kedvezményesebben adja a biztosításukat, mint Ők maguk?
Igaz most kb fél órámba került mire átkötöttem, mert felhívtam az alkusz céget, és megkérdeztem, hogy nem probléma -e, ha ugyan annál a cégnél mondom fel, és kötöm meg azt a biztosítást, amit már évek óta náluk fizetek?
A nagyobb leveleket célszerű, mert ha sok csapadék, hó lesz, azokat úgyis megviseli, és tavaszra tönkremegy, de csak a nagy levél, a kicsik lazán viselik a telet.
Nekem pár éve mindig kint marad télen a karalábé, zeller, petrus, és ha látom, hogy sok csapadék, vagy nagyobb mennyiségű hó jön, akkor a nagyobb leveleket leszedem.
Most elég későn ültettem gigant karalábét, talán már jócskán aug vége, szeptember eleje volt, gondolván lássuk meg mit bír. Hatalmas levelei vannak, azt szoktam szedni levesbe.
Kíváncsi leszek miként viseli a telet, tavasszal elkezd -e majd fejlődni?
Van egy nagyon jófajta, Szentesi fehér karalábé a neve, őt érdemes nagyon korán ültetni, pár évben már bejött a kora tavaszi friss karalábé.
A levélzeller nem tudom hogy viselkedik. A zöldségnek semmi baja nem lesz. Télen is szedegetem a leveleit. Ha fagyos lesz, tavasszal kienged és semmi baja. Azt szedd fel, amit haza akarsz vinni.