Éhen halt egy gyermek Piricsén
2007. december 20. 18:59
MNO
Éhen halt egy gyermek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a rendőrség nyomozást rendelt el.
Az egyéves, piricsei gyermek a múlt hónap elején hunyt el. A boncoláskor kiderült, hogy alultápláltság okozta halálát. A rendőrség emberölés megalapozott gyanújával nyomoz.
(radio.hu)
hiszen szellemileg teljesen ep,dolgozik,ferjnel van,a hormonjai dolgoznak,szerintem teljesen normalis vagya,hogy gyereke legyen..Egy hazban,kulon lakasban laknak a szuleivel,tehat vagy ok segitenek neki,vagy a ferje..Csak a szulok sem fognak orokke elni.Van egy huga,de vele szemben meg nem ereznem tisztessegesnek,ha ra szamitana elete vegeig a gyereke felneveleseben...A ferj ep,de mivel valakinek el kell tartania a csaladot,egesz nap dolgozik...
A szülés körüli oxigénhiány pont az az eset, amikor teljesen egészséges gyereke lehet. Viszont kinek lenne joga eldönteni mások helyett, hogy szüljön-e ezzel vagy azzal az örklődő betegséggel terhelt gyereket :-(
Volt itt egy harcos abortuszellenes nick, aki szerint az se gond, hogy ő vérzékeny. Én biztos nem akarnék gyereket, ha tudnám, hogy súlyos betegségemet örökli/hordozza. Esetleg ha koraterhességnél szürni tudják és még megszakitható a terhesség. A gyereknek joga van egészségesen megszületni ( szerintem )
De ez az éhenhalt gyerek sajnos a mi felelősségünk, mert ha X nem tud gondoskodni a gyerekéről, veszélyezteti, akkor be kell avatkozni.
nem csak szellemi fogyatekosoknal problema ez..Nalunk van a csaladban egy lany,o lassan 30 eves es gyereket szeretne..Igenam,de fejlodesi rendellenesseggel szuletett,nem feljodtek ki az izuletei,keze-laba serult,nem tud vele fogni,nem tud onalloan enni,sem a feneket egyedul kitorolni..Ha neki gyereke lenne,egyedul a kisagybol sem tudna kivenni...Na ilyenkor mi a helyes megoldas??
Ismerek egy családot, az anyuka nagyon laza, jó fej nő. Amit lehet kihozott a kissé fogyatékos kislányából. Képezték, iskolába járt, dolgozik valami kertészetben vagy nem is tudom hol, randizik ( olyan 20 év körüli ) valami osztálytársával . Azt mondta az anyuka , hogy szigoruan ellenőrzi, hogy bevette-e a fogamzásgátlót. Nem tudom ilyenkor lehetséges-e müvi meddővé tétel. Durván hangzik, de mindnekinek ( a születendő gyereknek is ) az lenne az érdeke, hogy ő ne szüljön.
nem kell megbuntetni oket,csak nem szabad hagyni szaporodni oket,vagy azonnal el kell venni toluk a gyereket,mert a szulok veszelyesek ra..A gyerek mjogaival ilyenkor mi van??
Azt elfogadom, hogy vannak olyna korlátozott értelmi képességü emberek, akik veszélyeztetik a gyerekeik életét-egészségét, mégse lehet megbüntetni őket, mert nem tehetnek róla. Mármint a fogyatékosságukról.
Viszont a gyerekorvos, védőnő azért kapja a fizetését, hogy időben észrevegye ha valaki nem tudja ellátni a gyerekét és az beteg, alultáplált.
Én ezt nem értem.... csak felfüggesztettet kapott. Miért mentség egy ilyen tettre, hogy agyatlan, hülye papucsállatka és valószinüleg még iszik is ?
Ez nem egyszeri gondatlan baleset, éhenhalni hosszú idő alatt szoktak erre ilyen enyhe büntetést adnak neki? Közben meg szüli sorban a további nyomorultakat, képzelem a többi gyerekét milyne gondosan látja el :-(
Két évet kapott a gyermekét halálra éheztető nő 2011. január 19. 21:20
MNO - WA Első fokon két év fogházbüntetésre ítélte szerdán Egerben a Heves Megyei Bíróság azt az erki asszonyt, aki nem megfelelően táplálta, szakértők megfogalmazása szerint éheztette gyermekét, s ennek következtében a 13 hónapos kislány 2009. január 7-én elhunyt.
Igen! Jó volna tudni, hogy legalább valamennyire megnyugtatóan vagy rendezetten alakul majd a másik öt gyerek sorsa, mert az is tragédia, amin ök keresztül mentek, még akkor is, ha túlélték. Fizikailag. De lelkileg?
Nézd, természetesen az anyát terheli a legnagyobb felelösség, ehhez nem fér kétség. Ahogy a cikkböl kiveszem, szerencsére az is a vádlottak padján ül. Ennek ellenére fenntartom azt a véleményemet, hogy az az orvos, aki nem veszi észre, hogy az általa vizsgált 13 hónapos gyermeket, akinek a testsúlya nem éri el a 6 kg-ot az éhhalál fenyegeti, azt súlyos felelösség terheli. A 6 kg-os testsúly néhány hónapos gyereknél normális, 13 hónaposnál súlyosan és kórosan alacsony.
Èn a cikkböl azt vettem ki, hogy január 5-én megvizsgálta, a gyermek viszont január 6-án meghalt. Egy ilyen helyzetben január 5-én egy figyelmes vagy normális orvos nem gyógyszert ír föl, hanem azonnal beutalja a súlyosan alultáplált gyermeket a kórházba.
"A tárgyaláson az is kiderült, hogy az anya nem vitte el kislányát a decemberben esedékes egy éves védőnői felülvizsgálatra, illetve egy soron következő oltásra, illetve egy december 29-i, majd a január 5-i orvosi vizsgálatot követően sem váltotta ki a gyermeknek felírt gyógyszereket."
A szülőt semmilyen felelősség nem terheli. Az orvost meg a védőnőt láncra kel verni, ja.
Az a védőnő meg az orvos a hülye, aki ilyen területre megy dolgozni. Tulajdonképpen maguknak keresik a bajt...
Miért, szerinted abban nincs semmi furcsa, hogy a körzeti orvos január 5-én megvizsgál egy gyermeket, aki másnap gyakorlatilag éhen hal, de az orvos nem vesz észre semmi furcsát?
Szerinted nem volt SEMMI jele a közelgö halálnak, aminek egy nappal elötte egy orvos számára teljesen világosnak kellett volna lennie? Nem hirtelen baleset történt, hanem egy gyermek lassan haldoklott!!! Borzalom.
És nagyon helyes. Mostantól nem lesz az a duma, hogy "kérem engem megfenyegettek..." satöbbi, lefossák a bokájukat és jelentik gyámhatósági vonalon az ilyen szemétládákat mint ezek a szülők.
Halálra éheztette gyermekét? 2011. január 17. 17:18
MNO - GBA Gyermeke halálra éheztetésével vádolja az ügyészség azt a 30 éves asszonyt, akinek a pere hétfőn kezdődött meg Egerben, a Heves Megyei Bíróságon.
olvastam hirt h ezt ket feherje halmazt vegre kivontak forgalombol. erre ezt fassagot olvasom toled rogton az elejen, ugye nem az en hibam? de kedves vagyok: ha megirod ki az a 40 libsi, akkor IRL talalgatasert kivagatlak, mint macskat szarni, okostojas :)))))