Keresés

Részletes keresés

murray Creative Commons License 6 napja 0 0 153497

Ezek is hűlyék a táblákkal mint mi. De  ha a radar 80ra van állítva és belemész 130al az baj. Nem tudom a táblák meddig tartanak sztem feloldásig. Tele van szórva az ország radarokkal kétféle van egy fehér mikrobi és egy fekete doboz. meg a régiek.

Waze jelzi őket ami jó. Használni kell. A horvátok is használják, sok hasznos infót ad.  A4es pályán és a körgyűrűn már láttam rendőrt radarpisztollyal is. 

Határtól -Krk sziget Baskáig kb 8-10 radar van, a legszarabb helyeken bizony a  lejtők alján keményen bele kell állni a fékbe.  Az A6 ról lejöve Rijeka előtt a krk sziget bejáróig van két radar a legszarabb helyeken. 

Észnél kell lenni. 

Előzmény: NB2 (153496)
NB2 Creative Commons License 6 napja 0 0 153496

aki pályán 80-as sebességkorlátot rak, azt agyon kéne verni...

egyébként én kérdeztem már itt korábban, hogy a 110-es határok meddig tartanak? ugye kommersz úton kereszteződés, de én nem igazán emlékszem, hogy feloldó tábla volt-e, arról nem beszélve, hogy én jöttem 110-zel aztán mellettem döngettek el 140-150-el

odafelé én is mindig figyelek, de hazafelé azért 120 olyan helyeken befigyel :)

Előzmény: murray (153495)
murray Creative Commons License 6 napja 0 0 153495

Az még hagyján de két csodás radar is van ott és az egyik egy 80as tábla szakaszon. Rajtam kívül senki nem lassít.. 

Előzmény: pearl_13 (153494)
pearl_13 Creative Commons License 2025.09.27 -1 0 153494

Határ és Zágráb között nem a legjobb minőségű az út, sőt... tele van sebesség korlátozó táblákkal. 

Előzmény: homerx (153493)
homerx Creative Commons License 2025.09.27 -1 0 153493

koszi :) nem remlik a nyarrol, hogy aszfalt problemam lett volna ezen az utvonalon. mostanaban voltak felujitasok az elmult evekben.

Előzmény: WendelkeS (153492)
WendelkeS Creative Commons License 2025.09.26 -1 0 153492

Nem tévedtem el:-)

Alapvetően jók voltak a tapasztalataim, lefelé volt egy kis alagút felújítás, ott egy 20-30 perces torlódás volt, ami aztán kisimult. 

Visszafelé semmi problém nem volt. Amitől féltem, az Lucko, de ott sem lefelé, sem felfelé nem volt gond. 

Amivel nem számoltam az, hogy jobb minőségű aszfaltot gondoltam bizonyos autópálya szakaszokra, de így alakult. 

Szóval, alapvetően jól sikerült az autózás.:-)

Előzmény: homerx (153491)
homerx Creative Commons License 2025.09.23 -1 1 153491

na, eltevedt a kollega a lehajtonal, hogy nem irta meg a tapasztalatait?:)

Előzmény: WendelkeS (153490)
WendelkeS Creative Commons License 2025.09.13 -1 0 153490

Szia!

A tanácsokat köszönöm, gps-el fogok menni, és általában elötte le szoktam ellenőrizni, hogy tényleg oda tervez, ahová én akarom. Szóval végignézem az útvonalat. (Még a google utcaképet is meg szoktam nézni, ha biztosra akarok menni) 

Siófoktól lefelé elvileg nincs lezárás és felújítás, ami jó hír. 

Köszi!

Előzmény: homerx (153489)
homerx Creative Commons License 2025.09.13 -1 0 153489

a mai azert meg jo lesz saccolni. normal menetben, betartva a sebessegeket, olyan 5-6 orara jon ki az ut kb pesttol, siofokrol. nem tudom ujraindultak-e a felujitasok az m7-esen siofok utan, iden az sokat lassitott. arra figyelj az autopalya vege fele, hogy ne menj be fiumeba, hanem vagj le az ostrovicai kijaratnal. ezt konnyu elteveszteni, figyelni kell az elojelzo tablakat (otok krk, crikvenica), mert a lehajto kozvetlenul egy alagut utan van. utana mar csak a feliratokat kell kovetni.

Előzmény: WendelkeS (153488)
WendelkeS Creative Commons License 2025.09.12 -1 0 153488

Köszönöm!

Ez tényleg hasznos lehet majd. Jövő héten rá nézek több időpontban. Ma reggel lett volna jó egyéként, de arról már lemaradtam. 

Előzmény: habpite (153486)
1 valaki Creative Commons License 2025.09.12 -1 0 153487

Lucko, ha jobban megnézed....

1. Felfelé jövő.

2. Lefelé menő forgalom.

Többi kamera tengerbfelé, sorban.

Előzmény: habpite (153486)
habpite Creative Commons License 2025.09.12 -1 0 153486

Szia,

Konkrét tanácsot nem tudok adni. 

Itt nézegetheted az autópályák forgalmát:

https://www.horvatorszagonline.hu/a1-autopalya-zagreb-split-irany

Ez pedig konkrétan a Lucko kapu:

https://m.hak.hr/kamera.asp?g=1&k=15

Itt forgalomtól függően szokott sáveltolás is lenni.

De hogy pontosan melyik melyik irányt mutatja, azt nem tudom, csak sejtem viszont hülyeséget meg nem akarok írni. 

Remélem valaki pontosan tudja.

Előzmény: WendelkeS (153485)
WendelkeS Creative Commons License 2025.09.12 -1 0 153485

Üdv!

Jövő pénteken, 09.19-én megyünk le Cirkvenicába, egy hosszú hétvégére. Olvasgattam már, hogy Zágráb körül lehet problémás az autópálya. Felteszem már nincs a nagy nyári forgalom, mire lehet számítani majd akkor az autópályán, illetve Zágráb körül. Melyik időszakot érdemes elkerülni Zágrábnál? Siófokról megyünk, ennek megfelelően lőném be az indulást, 12-13 óra körül kéne leérni Cirkvenicába.

Köszönöm!

The_Rible Creative Commons License 2025.08.31 -1 0 153484

Vicces vagy, a hozzászólásod alatt 6-tal láthatod, hogy mit írtam Neumról.

A vámos csaj Svilajnál kérdezte tőlem is a cigarettát, alkoholt, de látva csodálkozó ábrázatomat (nem dohányzunk, egészen minimális alkoholt fogyasztunk) elmosolydott és jó utat kívánt.

Pedig volt nálunk 4 üveg Csíki Sör, amit egy hónapja Székelyföldön vettünk, hogy ott valamelyik este majd jól esik fáradtan meginni, de ki sem bontottuk a hatos pakkot. Levittük Korcsulára, hogy majd ott, de végül hazahoztunk négy üveggel onnan is.

zzzzzzzzzz rrrrrrrrr betű meg nem akar működni ezen az átkozott billentyűzeten

Előzmény: ufonauta2 (153477)
FOMA Creative Commons License 2025.08.31 -1 0 153482

A Schengeni-i csatlakozás előtt nyomatékosan felhívták a horvátok figyelmét arra, hogy innen kezdve a horvát rendőrség védi a külső határokat, és azóta valóban bevadultak kissé. Anyósom múlt héten jött haza egy csoporttal Görögországból, és az iroda a korábban bevált útvonalon jöttek Batinánál át Szerbiából az éjszaka kellős közepén, és sikerült öt és negyed órán keresztül átjutniuk. Mondjuk a szerbek sem villámsebesen dolgoztak, de azt mondta, hogy amit a horvát rendőrök és vámosok közösen összehoztak, az elképesztő volt az eddigiekhez képest. 

"arra sem méltatott sem a horvát, sem a bosnyák határőr, hogy elvegye a személyit" 

Ez meg a paci túloldala, mert hogy a bosnyákok mit tesznek, az belügy, de a horvát rendőrnek minden útiokmányt szkennelnie kellene.

Amióta nincs nálunk határ, azóta a horvát rendőrök meg rendszeresen ellenőrzik Donji Miholjacon a magyar autókat, tudván, hiogy egy csomóan elfelejtik magukkal vinni az irataikat, mióta DÁP van, és szórják a bírságokat. (Én is befutottam két hónapja ebbe, de egy figyelmeztetéssel megúsztam.)

fekvőrendőr Creative Commons License 2025.08.31 -1 0 153481

Engem hazafelé a gradiskai határállomáson először vizsgált át a horvát vámos.

Cigarettáról, és alkoholról kérdezett, majd kiállított a sorból, és kinyittatta velem a lakókocsit, bemászott, kinyitotta az egyik szekrényt, aztán továbbengedett.

homerx Creative Commons License 2025.08.31 -1 0 153480

eeej, nem ismered a vicet az atkosbol? a gyarban mar az ott dolgozo kanibalok is a mernokoket ettek es nem a takaritonoket, mvel azok hianya nem tunt fel senkinek sem :)

ufonauta2 Creative Commons License 2025.08.30 -1 0 153479

Na de Horvátország és Bosznia között igen. Nincs normális ember, aki Ploceig lemenne a horvát autópályán. :D  Problem not solved

Előzmény: NB2 (153478)
NB2 Creative Commons License 2025.08.30 -1 0 153478

Magyarország és Horvátország között nincs határ, problem solved :)

ufonauta2 Creative Commons License 2025.08.30 -1 0 153477

Igazad lehet, de a fene se gondolt rá, hogy arra kéne kerülni. Ma jöttünk haza és Metkovicnál még arra sem méltatott sem a horvát, sem a bosnyák határőr, hogy elvegye a személyit (intettek, hogy menjek). Igaz reggel 7-kor autó nem volt előttünk. Végig autóztunk Bosznián miközben végig szakadt az eső. Viszont Svilajnál megszoptuk a horvátokkal. A bosnyák szintén el sem vette a személyit, de a horvát oldalon kb. 40 percet araszoltunk, mire a határőr átengedett, de a vámos nő már kekecebb volt. Végül is átjutottunk, de azt veszem észre, hogy amióta a horvátoknál van a schengeni határ, azóta tudálékosabbak, mint egy üzemi portás. (Köztudottan egy üzemben a portás és a takarítónő a legtájákozottab és legtudálékosabb, nem utolsósorban a legfontosabb ember. :) ) Nem szívesen megyek át egyik horvát határon sem. :( Igen gondolkodóban vagyok, hogy jövőre ne menjek hozzájuk nyaralni, bár 10 éve ugyan oda járok. Európai állampolgárként a horvátok határon való hozzáállása rettenetesen kiakasztott. (igaz már tavaly is)

The_Rible Creative Commons License 2025.08.30 -1 0 153476

Neumnál mentem át oda és vissza is. Lefele kb két autó volt előttünk, visszafele mi voltunk az egyetlen autó, se előttünk, se utánunk még látótávolságban sem volt senki. Mosztártól ez az irány (Stolacon keresztül) kb. 15 perccel lett volna hosszabb neked Blacéba, de ha nem kell várni a határon, bőven megtérül a kerülő.

Előzmény: ufonauta2 (153473)
CroaTibi Creative Commons License 2025.08.27 -1 1 153475

Szia! Idén mi már voltunk fent a csúcson autóval. Egész biztos, hogy fel lehet menni.

Jó nyaralást!

Előzmény: HPEx20i16v (153474)
HPEx20i16v Creative Commons License 2025.08.27 -1 0 153474

Sziasztok! Gyors kérdésem lenne. A Biokovo belépő (tudom csak online vásárolható) mire érvényes? Régen egészen fel lehetett menni az Sv. Jure csúcsig autóval, de most minden a leírásokban a SkyWalkra van kihegyezve. Van valami Infó? Esetleg idén volt fent valaki?

ufonauta2 Creative Commons License 2025.08.21 -1 1 153473

Mi is lent vagyunk már. Pénteken 10 után Gradiskánál kerek egy óra volt az átjutás. Onnan Jajcéig jó haladással hamar elértünk a kempingbe. Szombaton Gabelánál fél egykor álltunk be a sorba és kb. itt is egy óra volt az átjutás. Jobbról a szolgáltatóház (vagy mi a fene van ott?) parkolójából rengetegen pofátlantoktak be. Elém is be akart jönni egy bosnyák, de nem engedtem be és a mögöttem lévő holland sem. Ő még ki is szállt és gesztikulálva elküldte a bosnyákot melegebb éghajlatra. Reméltem, hogy nem ugranak össze. Azóta itt múlatjuk az időt Blacéban. Ma igen nagy szél volt, de szerencsére süt a nap, bár Peljesac felett igen fekete felhők gyülekeznek. A DHMZ oldalán holnapra némi esőt ír Plocéra, de azonkívül továbbra is jó időt.

Előzmény: fekvőrendőr (153464)
homerx Creative Commons License 2025.08.18 -1 0 153472

elvileg akkor a rajta levo szamot vagy vonalkodot olvassak le manualisan, legalabbis az itteni kolcsonzo ezt mondta.

Előzmény: SSY-alma (153469)
Ingarian Creative Commons License 2025.08.18 -1 0 153471

Megnéztem, van benne elem, igaz nekem még működik, hazafelé majd bemegyek Varasdnál és kicserélem, mert kicsit macerás.

Előzmény: Ingarian (153470)
Ingarian Creative Commons License 2025.08.18 -1 0 153470

Szerintem az ENC passzív eszköz, nincs benne elem. Nekem több éve van, de még gondom nem volt vele. A múltkor azért nem működött, mert a kapunyitóval hadonásztam, a horvát csajjal jót röhögtünk rajta, mert elkérte, hátha neki megy.

Előzmény: SSY-alma (153469)
SSY-alma Creative Commons License 2025.08.17 0 0 153469

Sziasztok, tényleg úgy van, hogy ha reggel veszek pl. Varasdon egy ENC készüléket, az aznap nem használható (pedig aznapra kellene)? A másik kérdés, mi van, ha neállok az ENC sávba, de lemerül a készülék eéeme, és nem ad elet?

fekvőrendőr Creative Commons License 2025.08.12 -1 0 153468

Köszönöm, majd jövőre kipróbálom. :-)

Előzmény: The_Rible (153467)
The_Rible Creative Commons License 2025.08.12 -1 0 153467

még annyit, hogy ez időben kb. ugyanannyi mint Metkovicon keresztül forgalom nélkül, úgyhogy nyáron, csúcsforgalomban akár több órát is lehet spórolni vele. Ez persze azt is jelent, hogyha valaki nem nyári csúcsban megy, akkor nem tud nyerni vele semmit, akkor nem érdemes Stolacon keresztül menni.

Korábban mondtam volna még a Bijacai autópálya határátkelőt, de amióta kész van a pálya Pociteljig, azóta itt is nagy már a forgalom, esetenként nem keveset kell várakozni.

Előzmény: The_Rible (153466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!