"A tippet leadók 35 százaléka bízott abban, hogy az 1. félidő után a magyar csapat vezet majd – jutalmuk 3,65-ös szorzó volt,"
Ez zagyvaság, matematikai zöldség, ez azt jelentené, hogy a játékot szervező magyar állam masszívan bukna a fogadáson: 0.35*3.65>1. Részletekbe nem megyek bele (várható érték, valószínűség fogalma), hiszen nyilván valószínűségszámítást sem tanult/tud a firkász, amikor két szám nagyságrendi összehasonlítása sem megy nekik.
Protipp: az oddsok a feltett tétek arányában alakulnak ki. A szervező mindig NYER, függetlenül a játék kimenetelétől. Ennek megértéséhez azért szükség van néhány lélegző, élő agysejtre is.
Nem löke fel, ez a bemutatott, belinkelt videón is jól látszik, ennyire alpári szarházi módon azért már nem is illik hazudozni. Szelllemi fogyatékosok kedvéért még egyszer: a fellökés és a meglökés között van egy csöpp különbség. Hogy egy klasszikust idézzek az idd ki a bilit és a vidd ki a bilit nem ugyanaz.
Javítsatok ki, de szerintem ennyire szarházi módon még a náci Németországban Goebbels-ék sem hazudoztak, mint ti az indexen.
"A kocsmai dohányzás teljes tiltása jól eladható, látványos, de cserébe kiszúr egy sor eddig érintetlen emberrel."
Olvasom ezt a teljesen egyoldalú siránkozást, aztán a cikk végén:
"Én ugyan láncdohányos vagyok, de szerintem is jobb, ha az otthonaink és az intézményeink füstmentesek."
Na, erre voltam kiváncsi. De, ha még a szerző szerint is jobb, akkor mi a vita? Apám pöfékeljél úgy, hogy más arcába nem tolod a rákot okozó dohányfüstödet, legalább ennyivel tiszteld meg más embertársaidat, ez nagyjából az emberi minimum leges legalja, remélem erre az indexes firkászok is képesek, emberileg. Nyilván nem véletlen, hogy mondjuk iskolákban is tilos a dohányzás, gondolom a szerző sem akarja, hogy egy nemdohányzónak harminc-negyven évesen háromkilós tüdődaganata legyen, mert 12-17 évig kapta a dohányfüstöt az arcába a dohányzó tanáraitól, osztálytársaitól.
"vidámpark kisvasútjának pályáján sétált, mintegy 30 méterrel a föld felett"
"kisvasút pályáján sétált, mintegy 30 méter magasságban"
Megnéztétek a belinkelt videót? Fogadjunk nem, vannak benne tudjátok cirka 1.8 méter magas emberek, ez alapján messze nem 30 méter magasan sétált. A valóság kb 6 méter magas volt, mert 20 lábat írnak:
"Its track is elevated no less than 20 feet off the ground."
Nem volt biztosítva az autó??? Ráadásul egy gazdag "énekes" jön koldulni, pofám leszakad. Ha meg elitta, eldrogozta a vagyonát akkor meg tessék Mészáros maffiához fordulni.
"A Grok, az X mesterséges intelligenciával vezérelt chatbotja szerint a Trump esetleges bukásával kapcsolatos találgatásokat szombat reggelig több mint 1,3 millió felhasználói aktivitás érte el."
Ez teljesen értelmetlen mondat. Kipróbáltam, ezt a Google translate fordítása adja. Nem lenne egyszerűbb beiratkozni egy nyelvtanfolyamra, mondjuk Deutsch Tamással együtt?
az eredeti szöveg:
According to Grok, X's AI-powered chatbot, posts speculating about Trump's possible demise had acquired over 1.3 million user engagements as of Saturday morning.
"Nem kell belenyugodni a kapott magasságba, növelhető és csökkenthető is."
Hát csökkenteni nem nagy ész okoska. Ha ilyesfajta mentális betegsége van valakinek, akkor csak vágják le a két lábát és máris csökkentheti a magasságát cirka 1 méterrel is.
Hát elég keményen átbaszott titeket az AI. Szent Istvánnak először vissza kellett volna kérdeznie, hogy mi (a fasz) az a tűzijáték. Ugyanis Kínában ugyan előbb is volt tűzijáték, de Európában az első tűzijáték a XIII. században volt, jóval István halála után. Míg ugye könyvnyomtatás sem volt.
"Két autós keveredett vitába egy piros lámpánál, mikor egyikük tüzet nyitott, és véletlenül eltalálta a 27 éves influenszert."
Tehát semmi véletlen nem volt a lövöldözésben, a golyó sem "tévedt el", most ez az új módi, trend az indexnél, hogy minden szabályos kivégzésnek minösülő lövöldözés véletlen, csak úgy "megtörtént" teljesen véletlenül ?
Hát azt készséggel elhiszem, hogy a Fidesz klán, beleértve a Mészáros maffiát és az indexes firkászokat aggódnak egy terrorista egészségéért, aki ellen vörös Interpol riasztás van kiadva háborús bűnök miatt. Ilyenkor azért van egy nem is olyan kicsi szégyenérzetem.
"a blokk teljesítményét először 180 megawattal csökkentették, majd a hibafeltárás miatt további 80 megawattos visszaterhelést hajtottak végre
– közölte a hivatal. A 4. blokk jelenleg csökkentett teljesítménnyel, 320 megawatton üzemel (a teljes kapacitása 500 megawatt)."
Ahogy mondani szokás a matek sehogyan sem jön ki: 500-180-80=240 megawattnek kell lennie a teljesítménynek most és nem 320-nak. Persze tényadatokért ne az indexet olvassátok...
"Amikor az Egyesült Államok első embere, Donald Trump megjegyezte, hogy hamarosan újra találkoznak, Putyin egyszerűen, tolmács igénybevétele nélkül így válaszolt: „And next time in Moscow.” Ez a rövid, de sokatmondó mondat ismét felszított egy már évek óta taglalt régi vitát: mennyire beszél jól angolul az orosz vezető, és miért kerüli nyilvános szerepléseknél a nyelv használatát?"
Mondott 5 szót angolul? Semmit sem jelent. Lásd mondjuk Deutsch "csakazértsemtanulokmegangolul" Tamás brüsszeli performanszát, ref https://www.youtube.com/watch?v=h26O2M6lsRc. Még nekem volt nettó szekunder szégyenérzetem, hogy x év külföldi tartózkodás után sem volt képes elsajátítani az angol nyelvet legalább egy stabil középfokon.
Tehát a terület 64000 angol hold és nem hektár. Hektárban csak 25899 és nem 64000. Vakon meg tudom mondani, hogy mi a kamu hazug info, és 99%-ban igazam is van. Nem mintha tudtam volna a területét, csak abban voltam biztos, hogy a mértékegységet az index házi fogyiválogatottja megint elbassza, és persze igazam volt.
"Douglas Vakoch kutatásai nyelvi akadályokkal szembesülnének, bár a kommunikáció kezdetben matematikai és vizuális jelekkel kezdődne, majd fokozatosan fejlődne a verbális felé"
Hát nagy szarban lennének az indexes firkászok a kommunikációval, hiszen nekik két egész szám nagyságrendi összehasonlítása sem megy.
Ez nincs is jól kipontozva, egyik idézet sem. Vagy ennyire fültövig be vagytok szarva a mészáros maffiánál, hogy leírjátok: mocskos fidesz, szarok a törvényekre ???
Ukrajna nélkül egy ilyen megállapodás persze nem érvényes. De ezt a logikát már ismerjük a hazaáruló náci szélsőjobboldaltól, egy indexes újságíró az anyját és a fél országot is eladná 5 forintért. Ha ilyen szarházi alakok lettek volna 1956-ban kormányon akkor már Magyarország is Oroszország része lenne, teljes egészében.
"A bíróságon ugyanis kiderült, hogy Daniel Tomasz P. korábban labdarúgóként játszott, valamint szlovák barátnője elismert futó, akivel többször is együtt edzettek, így kevés esélyük volt a rendőröknek, hogy utolérjék."
Ez így nagyon naív, max 2 éves gyerek szellemi és értelmi gondolatvilágát idézi.
Ezért van a rendőröknek fegyvere, hogy szökés esetén lepuffantsák az illetőt, mert nem az a helyzet szerencsére, hogy ki a gyorsabb, mert akkor a világ leggyorsabb futója szabadon garázdálkodhatna, gyilkolhatná az embereket halomra.
"Miközben a rettenetes dugóban araszolunk az M1-esen"
Már csak az hiányzott, hogy leírjátok hogy ezért is a másfél éve(!!!) alakult Tisza párt a hibás. Ami persze hazugság lenne. Az igazság az, hogy kilométerenként 5 milliárd forintból épít a Mészáros maffiátok autóutat, ami máshol 1 milliárdba kerül. Értitek, a pénz 80 százalékát ellopja a maffia.
"A Bumerangue blokkban talált lelőhely körülbelül 500 méteres kiterjedésű olaj- és gázterületet foglal el a Santos-medencében, 400 kilométerre Brazília keleti partjaitól."
500 méteres?? Az a lófasz legalsó kategóriáját sem érné el. Nézzük meg a forrást, hogy mit sikerült félrefordítani az akadémikus firkászoknak:
"BP said it had found a roughly 300-square-kilometre area of oil and gas at the Bumerangue block in the Santos basin, 250 miles (400km) off Brazil's east coast."
Tehát a 300 négyzetkilométerből lett 500 méter?? Már a dimenzió sem stimmel gyökerek (2 illetve 1 dimenzió).....
"A termékenységi mutatók zuhanása különösen szembetűnő, négy év alatt a 1,61-es csúcsértékről 1,27-re esett vissza az arányszám, ami azt jelenti, hogy a magyar társadalom már csak a háromnegyedét tudja reprodukálni önmagának."
Háromnegyedét? Chatgpt tetszik lenni? Nézzük a matekot: 1.27/2=0.635, azaz a kétharmadát(!!!) sem tudja reprodukálni, így a háromnegyedes adat akkora hazugság, hogy itt már az összes plafon is leesett.
Nagyon halkan megjegyzem, hogy ezt az 1.27-es szintet a "rohadék" Gyurcsány is tudta produkálni. Fél év és szerintem az alá is benézünk.
Így is fogalmazhatunk, de ott azon a napon 8 ember élete ért véget 2 szarházi terrorista miatt.
"Ezt amiatt tartják indokoltnak, mivel az elítélt mintarabként viselkedik a börtönben, ahol diplomát szerzett, lelkészként képzeli el a jövőjét, és nagyon megbánta, hogy részt vett a bankrablásban. "
Ez súlyos tévedés, ez nem bankrablás volt, egy bankrablásban nem hal meg 8 ember. Ez szabályszerű, tudatos és módszeres kivégzés volt, egy terrorcselekmény.
"A TV2 Napló című műsorában most Weiszdorn húga és a legjobb barátja elevenítik fel az eset körülményeit."
Elsősorban a legyilkoltaktól kellett volna bocsánatot kérni. És persze az áldozatokról beszélni, nem a szarházi bünözőket kiemelni, és körülrajongani, persze ez az indexen nem egyedüli eset, lásd amikor a whiskys rablónak drukkoltak még az itteni "újságírók" is.
"A horvát nemzeti rock legismertebb és legmegosztóbb figurája két év kényszerű visszavonulás után tért vissza a színpadra, és koncertjére nemcsak Horvátországból, hanem Boszniából, Dalmáciából, sőt Nyugat-Európából is érkeztek rajongók."
Most komolyan, aki ennyire tájékozatlan, miért írhat cikket?
Ennek sok információtartalma nincs. Itt Magyarországon 7 millió felnőtt ember utálja a gusztustalan mértékben elhízott lopós, dadogós tábornokot. Most akkor írjunk 7 millió cikket ?