A vegyszeres gyomirtás a vonalon 2021. július 13. (kedd), a gyomirtó egységek tervezett indulása 7:00 óra, befejezése a napi program teljesítése(Szalkszentmárton – Dunavecse – Apostag – Solt – Állampuszta – Harta – Dunapataj – Kunszentmiklós -Tass – Bösztör – Csengőd)
Azért ahhoz erős fantázia kell, hogy Solton túl hogyan, még unimoggal is... Állampuszta előtt az 5305 ót átjárójában fotóztam két hete, kb. Elébb a kezdőpont, utóbb a végpont felé.
Lenne egy kérdésem: Van arról információtok, hogy a vonal 2007-es bezárása óta Solt és Dunapataj között bármilyen vasúti szerelvény közlekedett-e? Tudom, hogy Soltig alkalmanként használják és takarítják, de Solt után 2007 márciusa óta nem járt semmi?
Páran lehet tudjátok már, de szeretnék szólni, hogy 2019. 05. 19-én, vasárnap különvonat közlekedik a 151-en Soltig brit vasútbarátokkal a fedélzeten. Pontos időpont nincs, a menetrendet nagyon nem fogják zavarni.:)
A vonalon tíz éve megszűnt a forgalom. Solton a csapórudas sorompó helyére fél- és fénysorompó került azóta. Tényleg már csak ez az egy átjáró nem lett biztosítva íly' módon az egész országban? Kapott ezért valaki valamilyen büntetést, állásvesztést, vagy épp ellenkezőleg, kitüntetést?! (Képet valamiért nem tudok feltölteni. Folyton az indafotót ajánlgatja...)