Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Katana750 Creative Commons License 3 napja 0 0 37380

Úgy tűnik ebben is igazad lesz! Brutál színű felhők vannak észak, dél és kelet irányban is. Fészen elküldöm ha le tudom még fényképezni!

Előzmény: feketefelho (37377)
kerkyra Creative Commons License 4 napja 0 1 37379

Újra   itthon  :(   Sikeresen megjártuk  megint  Korfut  idén már  harmadszor  :)   Bp 17-ker   Igoumenitsa   12 órán belül, picit   túllépve    a  megengedett  tempót, de   nem  sokkal.. Rég  mentem  ilyen   üres  utakon  mint  ki és  hazafele.. Az  összes  határon  nem álltam  ki és  be  15 percnél  többet.. Pl hazafele  Tompának  senki sem  volt előttem....  Szerencsére  nem  vettek el semmit,  pedig a Maciknál a gyümölcs  zöldség árusoknál  feltankoltunk rendesen...  szőlő  1 euró mézédes  nagy szemű   ...Mini  savanyú  paprika   másfél  literes  flakonban   is  fillérek ,isteni  finom...   Bitolának  jöttem mentem....   Maciknál  vagy  7 helyen  mértek   szerbeknél  nem  láttam  rendőrt  sehol...   Korfun  az idő  csodálatos  volt ,két nap  volt délelőtt  borús, de  11-re  már  hét ágra sütött a   nap, lehetett  jókat  fürödni   kirándulgatni.... ...  

Katana750 Creative Commons License 4 napja 0 0 37378

Még alszik a nő én meg nem tudom. 5. vagy 6. amikor jövünk haza. 

Előzmény: feketefelho (37377)
feketefelho Creative Commons License 4 napja 0 1 37377

:-))))

Néha a meteorológusok is eltalálják az időjárást...

Szo-vas még jónak néz ki (felhős, napos, meleg), hétfőn viszont ehhez képest pocsék idő lesz, sok felhővel, sőt néhol még záporok is lehetnek, de emellett marad a nyárias meleg.
Gondolom ti akkor már hazafelé jöttök, vagy már itthon is lesztek.

Előzmény: Katana750 (37376)
Katana750 Creative Commons License 5 napja 0 0 37376

Nagyon bejött amit írtál. Mától sokkal melegebb van. Majdnem nyárias az idő 11-16 óra között. Viszont így a tenger nem olyan belerohanós mint az előző napokban.

Előzmény: feketefelho (37370)
Katana750 Creative Commons License 2025.10.28 0 0 37375

Pontos az előrejelzésed, már tapasztalom. Kicsit hiányzik a 40fok de csak kibírjuk! 

Előzmény: feketefelho (37370)
zsandár Creative Commons License 2025.10.26 0 0 37374

Köszönöm. Kb én is ezeket találtam. Szerintem nem fognak ezzel foglalkozni a rendőrök.

Előzmény: feketefelho (37373)
feketefelho Creative Commons License 2025.10.26 0 0 37373

AI keresés eredménye:

- november 1. és április 1. között akkor kell téligumit (vagy négy évszakost) használni, ha télies útviszonyok (síkosság) alakulhatnak ki.

Ez havazás, ónos eső, fagy esetén lehet.

Amikor ezek nem állnak fenn, nem szoktak büntetni a téli gumi hiánya miatt.

----------------

Az előrejelzések szerint november első napjaiban nem kell télies útviszonyokra számítani (sőt).

Előzmény: zsandár (37371)
zsandár Creative Commons License 2025.10.25 0 0 37372

Vagy csak akkor ezen dátumtol ha hó is van. 

Előzmény: zsandár (37371)
zsandár Creative Commons License 2025.10.25 0 0 37371

Igaz az a hír, hogy Szerbiában nov 1 től kötelező a téligumi? Ha igen ellenőrzik ezt az autó pályán, van erről valakinek érdemi információja?

feketefelho Creative Commons License 2025.10.25 0 0 37370

Ismerek pár embert, aki átkompozott Törökországból ... ettől függetlenül valóban a repülő a gyorsabb.

Jó "nyaralást"!

Alapvetően jó időtök lesz, napsütés, felhősödés vegyesen, de eső az nem igazán lesz arrafelé.

A jövő hét első felére amolyan vénasszonyos, a hét második felére viszont tényleg igazi nyári időt mutatnak az előrejelzések.

A tenger 25-26 fokos.

Előzmény: Katana750 (37369)
Katana750 Creative Commons License 2025.10.25 0 0 37369

Én(mi) holnap reggel indítjuk az őszi szünetet görög nyelvterületen, viszont nem a szaktopik irányelvei  szerint mert Larnakára repülővel egyszerűbb az eljutás. 

zsandár Creative Commons License 2025.10.24 0 0 37368

Hirtelen felindulásból elhatároztuk, hogy az őszi szünetben kijövünk Görögországba. Egész november 1 ig jó időjárást jeleztek előre. Tegnap reggel 6 kor léptünk át a határt Röszkénél a közúti átkelőnél, csak mi voltunk ott, 1 perc alatt átjutottunk. 13 órakor értük el a görög határt, itt kb 20 perc és átjutottunk. 7 óra alatt megcsaptuk a szerb , macedón szakaszt. Nis ig volt közepes forgalom utána alig lézengtek az autópályán. Szerb és macedón rendőrök sok helyen mértek, de villogtak a szembejövők. Szerbiában olyan 140 km körüli átlaggal mentem, mondjuk vagy 2 X megálltunk kicsit pihenni. Macedón autópálya a feléig minőségében csak nevében autópálya, Tisza kátyú, nyomvályú..most jöttünk vagy 15. Alkalommal kocsival de még mindig nem tudták megcsinálni rendesen. De legalább a gázolaj olcsó:-)).

turcsi65 Creative Commons License 2025.10.19 0 1 37367

Csütörtök éjszaka jöttem, a szerbeknél és a maciknál is ellenőrizték az öveket néhány kapu után, meg is állítottak.

A sebességet csak a maciknál tapasztaltam. 

kerkyra Creative Commons License 2025.10.18 -1 1 37366

Alagutaknál   és  fizetőkapuknál  mindenképp lassítani  fogok...    

Előzmény: andreas19 (37364)
kerkyra Creative Commons License 2025.10.18 0 0 37365

Augusztusban   se  jöttem  lassan a  szerbeknél,a  kameráknál  lassítottam  kicsit   ,nem vettek  ki a  fizetőkapunál, nem jött semmilyen  bünti...  Viszont  pár  éve    fizettem  156-os  átlagra   20 eurót   Újvidéki  kapunál...     

Előzmény: Pierr_Kardán (37363)
andreas19 Creative Commons License 2025.10.18 0 0 37364

Az Egnatia Odoson?
Egyes rövid szakaszokat kivéve az ki van csukva, hogy lassan fogsz menni! :))

Előzmény: kerkyra (37362)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2025.10.18 0 0 37363

Szerbeknél élesedett az átlagsebesség mérés az autópályákon, vagy csak fenyegették vele az embereket?

Előzmény: kerkyra (37362)
kerkyra Creative Commons License 2025.10.17 -1 0 37362

23-án   goo  Corfu  megint   :)  Próbálok lassan  menni   ,nem tudom  sikerülnie  fog....   

Ubulaköbön Creative Commons License 2025.10.15 0 0 37361

Fura, én mindig totál nyugis vagyok a balkánon, vagy Törökországban. Nyugat-Európa sokkal bolondabb, kivéve Skandináviát. 

Előzmény: TappancsFalvi (37360)
TappancsFalvi Creative Commons License 2025.10.15 0 0 37360

Ez amúgy királyul hangzik, mert engem speciel borzalmasan idegesített, hogy mindenki megy, mint az őrült. Annyira gyönyörű tájak vannak ottan, de ha folyton 8 szemmel kell néznem 4 dimenzióban, hogy mi zajlik, akkor max a dashcamen tudom visszanézni, hogy merre jártam :P

Előzmény: zslaci75 (37359)
zslaci75 Creative Commons License 2025.10.14 0 0 37359

Én tizenpáréve járok - igaz kb évente egyszer - autóval Görögországba. Néha becsúszik egy repülős városnézős út, de akkor inkább tömegközlekedem. Balesetet sosem láttam. Idén azt vettem észre, hogy sokkal jobban betartják a sebesség határokat. Litochoroban voltunk, elautóztunk a Meteorákhoz, kirandultunk egyet Velikáig meg napi szinten közlekedtünk ide oda, de szinte idegesítően szabályosak voltak. Nyilván az első pár nap fura volt, de hamar átvettem. Ugyanezt tapasztaltam a szerb pályán is. Aztán idehaza hamar utolért a román meg a kismagyar gagyi.. már mi vagyunk a Balkán legalábbis közlekedés szempontjából biztos.

Előzmény: TappancsFalvi (37358)
TappancsFalvi Creative Commons License 2025.10.14 0 0 37358

Nem tudom, soknak számít-e, amennyit ott tartózkodtam eddig (2x2 hónap), amiből én sokat láttam, az az olyan vezetők, akiknek láthatóan alapfogalmakkal baja van, pl. követési táv, kanyarodási ív, elsőbbségadás-szabályok, lámpa...

Pl.: egyszer Voidokiliaból hazafelé vezetve (Kalamata) a 82-es úton beragadtam egy kamion mögé a szerpentines részen, pillanatok alatt öten lihegtek a tarkómban, a szokott görög módon, azaz meg nem előztek, de kb. fél kocsihossz követési távot tartottak, mintha F1-re gyakorolnának. Inkább elengedtem őket alkalmas helyen és mivel a kamiont nem lehetett megelőzni azon a terepen, ezért nemsokára premier plánban néztem a műsort, ahogy fél tucat görög szerencsétlenkedik a kamion mögött egymás seggében, végül 20 perc környékén ki is fogyott két versenyző szerencséje.

Az alapvető mentalitás tényleg normálisabb, mint nálunk, nem szoktak csak a parasztkodás miatt szemétkedni, de szerintem a legtöbb ottani vezető se azzal a technikai tudással se azzal a technikával nem bír, ami kellene az ottani terephez és tempóhoz.

Előzmény: Ubulaköbön (37357)
Ubulaköbön Creative Commons License 2025.10.13 0 0 37357

Én elég sokat autóztam már Görögországban, soha semmi gondom nem volt. Nyilván egy nagyváros kicsit kaotikus, meg a görögök elég lazák parkolásilag, de szerintem Magyarországon sokkal több a türhő paraszt sofőr.

Előzmény: TappancsFalvi (37356)
TappancsFalvi Creative Commons License 2025.10.13 0 0 37356

'23-ban úton Zakynthosra két dologra lettem figyelmes 140-nel haladva: egy rendőrautóra a külső sávban meg egy 80-as táblára.

Nyilván erős fékezés, besoroltam mögé, erre kinyúlt egy kéz az ablakon és integetett, hogy húzzak a pitsába, amikor ezt elmeséltem egy helyben élő barátomnak, ő mondta, hogy leszámítva Thessaloniki meg Athén környékét magasan tesznek a gyorshajtásra, mert ha elkezdenék betartatni a sebességkorlátozásokat megszűnne az a gyér forgalom is, ami most ott van.

Az ittas vezetésről nem írtam, az engem nem érint. És habár láttam már görög tanulóvezetőt, de továbbra se hiszem el, hogy ott bárki tanul KRESZt vagy vezetni ;) 

Előzmény: 1 valaki (37352)
Ka Pál Creative Commons License 2025.10.06 0 0 37355

Nem csak az összeg volt húsba vágó, hanem amíg találtam egy postahivatalt, befizetni a csekket, az is tetemes időt pakolt rá az amúgy is hosszú útra. És még milyen tetemes lehetett volna:  Viszonylag vidáman fizettem, mert mutatta a biztos úr a táblázatot, duplája is lehetett volna a bírság, ha a tényleges mért érték alapján büntet.

A rendőr szerint csak postán lehet rendezni a  cechet, az országból e nélkül bajos a kilépés. Mondjuk én a bolgár EU-s határon jöttem, csak lassítottam, de kinek van kedve reszkírozni, mikor már egyszer amúgy is megégette magát aznap.

Előzmény: TappancsFalvi (37349)
Paco155 Creative Commons License 2025.10.05 0 0 37354

Ezek pont azok amelyek engem turistaként nem érdekelnek. :) 

Előzmény: 1 valaki (37353)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.05 0 0 37353

Annyi, de hivatásos és kezdőknél 0,2.-

Előzmény: Paco155 (37348)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.05 0 1 37352

És ezt te el is hiszed?

Inkább hagyják a részegeket/ hülyéket, stb.  vezetni, csak menjenek a pályán?

Hortennttrotter Creative Commons License 2025.10.04 0 0 37351

Ez hatalmas tevedes, tele vannak a palyak es mar kamerakkal is tele vannak. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!