Keresés

Részletes keresés

zsu45 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 44

Szia, csak most tévedtem vissza az oldalra. Köszönöm, amit leírtál, nagyon sok hasznos infó van benne. 

Előzmény: privet (43)
privet Creative Commons License 2015.09.10 0 0 43

Másfél hete jöttem haza Ugandából és Ruandából, itt leírtam a sztorit:

http://vilagjarohatizsak.blog.hu/2015/09/10/mzungu_you_are_most_welcome

Ha van más kérdésed, írd meg nyugodtan.

Előzmény: zsu45 (42)
zsu45 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 42

Szia, én szeretnék kérdezni néhány dolgot, ha lehetséges. 

Március elején megyek Ugandába és szívesen vennék minden infót. Előre is köszönöm, üdv: Hársvölgyi Zsuzsanna

Előzmény: kicsistoffi (40)
privet Creative Commons License 2015.05.29 0 1 41

Sziasztok,

Augusztusban tervezek Ugandába menni 3 hétre hátizsákkal, és lenne pár kérdésem.

Vízumot lehet a repülőtéren intézni? Esetleg kelet-afrikai vízumot is lehet érkezéskor kapni (Ruanda is szóba jöhet)?

Maláriára eddig Malarone-t használtam. Végig szeditek vagy szükség esetére van betárazva?

Buszközlekedésre lehet építeni. Azt olvastam, hogy az éjszakai járatokat jobb kerülni.

A sokszáz dolláros nemzeti parkok helyett mást keresek, ha esetleg van javaslat arra, hogy mit érdemes megnézni, azt is szívesen veszem.

Előre is kösz.

kicsistoffi Creative Commons License 2014.08.07 0 0 40

Sziasztok!

Én jelenleg is Ugandában élek (a párom úgy jött haza a Safariról, hogy "édesem, vettem egy telket.." szóval a hatalmas sokk után elkezdtünk építkezni) Dél-Ugadaban élek a gorillák mellett, szóval ha bárkinek bármilyen kérdése van, szívesen válaszolok rá :) ss@hotel-mucha.com

CSUPA-CS Creative Commons License 2013.09.10 0 0 39

Szia!

Én 4 hónapot voltam kint, ha tudok segítek, írj és én elküldöm a számomat, hogy visszahívhass.

Mailom publikus, ha a nik nevemre kattintasz megtalálod.

Marinkával sajnos nem találkoztam.

Üdv.

Előzmény: azotamiota (38)
azotamiota Creative Commons License 2013.09.03 0 0 38

Üdv mindenkinek!

Idén decemberben Ugandába készülök két hónapra önkéntes munkát végezni, és az itt sokat emlegetett "Marinka" elérhetőségét szeretném valakitől elkérni, mert úgy érzem, talán segítségemre lehet, ha odakint valamilyen kérdés merülne fel bennem. :)

Köszönöm!

Előzmény: Ági2009 (21)
rogues Creative Commons License 2013.04.19 0 0 37

hát az tényleg sok

Előzmény: W.L. (36)
W.L. Creative Commons License 2013.04.18 0 0 36

Minden relativ, en spec sokallottam a 300-500 dolcsit nemelyik park meglatogatasaaert.

Masok olcsobbak, vagy akar szinte ingyen is megnezhetok.

Előzmény: rogues (35)
rogues Creative Commons License 2013.04.15 0 0 35

persze ,gondolom a Nemzeti parkok hoznak egy kis bevételt a túrizmus vonalon,de gondolom megfizethető azért,nem kell milliomosnak lenni

meg engem más is érdekel ,pl hogy élnek ott stb,szeretek helyiek közt lenni,nem a német túristákkal

CSUPA-CS Creative Commons License 2013.04.15 0 0 34

Szia mail ment! :-)

Előzmény: W.L. (33)
W.L. Creative Commons License 2013.04.15 0 0 33

Par eve voltam, teljesen megvalosithato.

Sajna a legfelkapottabb nemzeti parkok meregdragak, de amugy olcso, baratsagos orszag.

Egyik kedvencem lett Afrikaban.

Előzmény: rogues (32)
rogues Creative Commons License 2013.04.15 0 0 32

volt mostanában valaki Ugandában?infok érdekelnének

én általban magam utazom szabadon a világban,semmi iroda ilyesmi,csak hátizsák.mennyire megvalósítható ez arra?

Piszelanyka Creative Commons License 2013.02.01 0 0 30

Szerintem http://cezariontravel.hu/utazasok/repulovel_afrika_gyongyszeme_uganda_13_nap/

Van magyarul, angolul. Tartalmas, jó kis utak..

CSUPA-CS Creative Commons License 2012.09.17 0 0 29

Sziasztok!!! Én vagyok olyan szerencsés, hogy még mindig itt lehetek. :-)

Uganda gyönyörű, akinek lehetősége van kiutazni ne habozzon. Az emberek barátságosak, az árak elfogathatók és a hely fantasztikus!!!

Üdv.

CSUPA-CS Creative Commons License 2012.08.27 0 0 28

:-)

CSUPA-CS Creative Commons License 2012.07.06 0 0 27

Augusztus 5.-én indulok!

Tudom nem sokan vagyunk, de nagyon örülnék legalább egy tapasztalt jó tanácsnak!

Köszi és üdv! :-)

CSUPA-CS Creative Commons License 2012.07.05 0 0 26

Sziasztok!

Most fogok utazni Ugandába.

Kérdezem a tapasztalt kollégákat, mit ne hadjak itthon?

Mi az amit ki szabad vinni és mi az amit nem.

Jó tanácsokat előre is köszönöm!

Üdv.

W.L. Creative Commons License 2012.04.24 0 0 25

Csak most vettem észre ezt a topikot - kár, hogy a törzsasztalon van eldugva az Utazás helyett. Nekem is nagyon tetszett Uganda - még gorillák nélkül is!

john_milton Creative Commons License 2011.07.29 0 0 24

Néhány napja jöttem meg Ugandából. Rwenzori hegységben, Queen Elisabeth NP-ban jártam. Ha van kérdés fentiekről, igyekszem válaszolni.

Ági2009 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 23

Most, hogy újra a gép közelében vagyok... Örülök, hogy találkoztunk, és hálás vagyok minden infóért. Ti voltatok az árvaházban?

Előzmény: amaszat (22)
amaszat Creative Commons License 2011.03.04 0 0 22

Vízum: csak egy pecsét, és a reptéren tudod intézni. EgyptAir-rel mentünk.

Bwindien voltunk mi is gorillatrekkingen. Ha már elmentek odáig, érdemes +1 napot eltölteni ott. Nekünk szerencsénk volt, mert csak kb.4 órát kellett felfelé mászni, a többit könnyebb terepen. Felfelé viszont sietve, és sokszor azt sem tudtam hova lépek, mibe kapaszkodom...

A trekking előtt regisztrálnod kell magad egy vendégkönyvben, majd miután lejöttél beírhatsz pár sort. Átlapoztam és ott szembesültem vele hogy milyen sokan feladják, szóval egy kis edzettség nem árt :-)

6 méterre emlékszem, és eléggé komolyan veszik  -a gorillák érdekében-  hogy ne menjenek közelebb az emberek. De azért történhetnek csodák, pl. ha a gorilla kiváncsi rád...Marinka majd elmeséli az én történetemet :-)

Gorillákon kívül sok vörösfarkú majmot láttunk, miniantilopot, madarakat, de odafelé nem igazán volt idő nézelődni.

Éjjel esett néha, napközben összvissz talán háromszor 1 órát, de az sem volt vészes. Bwindiben viszont gyakori a délutáni eső, amilyen gyorsan jön már vége is, de a látvány mindenért kárpótol. 

Rwandában is vannak azért nemzeti parkok és szívesen megnézném pl. Dian Fossey sírját, házát is. De szvsz jobb ötlet valóban azt a 16 napot csak Ugandában eltölteni, unatkozni nem fogtok, látnivaló van bőven.

Előzmény: Ági2009 (21)
Ági2009 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 21

Jólvan. Ha összefutunk, akkor beszélgetünk, ha nem, akkor majd a fórumon keresztül.

Mi úgy terveztük az utazást, hogy Uganda-Rwanda és Kongó. Kongóról minden iroda, minden élőlény lebeszélt. Pedig szívesen megnéztük volna a Nyiragongót. Rwandában meg olyan sok látnivaló nincs. A gorillaszafari árát még egyszer nem fizetem ki, Dian Fossey sírját akartam megnézni, illetve a népirtás emlékére létrehozott emlékparkot. Aztán úgy döntöttünk, hogy mégsem. Kimegyünk 16 napra Ugandába, abba minden belefér, aztán elmegyünk még valami kisebb útra.

Szeptember nem volt esős? Néztem hogy szepttől-novig esős idő vala. Mi novemberre tervezzük a kalandot.

A Goriilaszafari a Bwindi-ben.

Milyen volt nektek a gorilla nézegetés? Megerőltető volt a menetelés fölfele? Láttatok sok-sok állatkát? Milyen közel lehetett menni? (Ugye nem kell betartani a 7 métert?)

Marinkával magyarul és angolul levelezek. De azt tudni kell, hogy én nem nagyon tudok angolul, csak németül. De így remekül megértjük egymást.

Lenne még 2 kérdésem: a vízumot tényleg el lehet intézni a reptéren, vagy előre be kell szerezni?

Milyen légitársasággal mentetek?

Köszike.

Előzmény: amaszat (20)
amaszat Creative Commons License 2011.03.03 0 0 20

Közben utánanéztem mi az amiről írtál (Ziwa Rhino) de kár hogy nekünk kimaradt :-( 

Hasonló helyen voltunk (csimpánzrezervátum/menhely)

Sebaj, még egy okkal több hogy visszamenjünk :-D amit egyébként tényleg tervezünk, csak most összekapcsolnánk valamivel pl. Rwanda

Előzmény: amaszat (19)
amaszat Creative Commons License 2011.03.03 0 0 19

Rwenzorin és a Ziwa Rhino NP-n kívül (az utóbbiról most hallok először, miről nevezetes?) mi is bejártuk ezeket a helyeket.

Gorilla trekkinget hol tervezitek? 

Kampala nagyon nem jött be, kiindulási alternatívaként a Lake Victoria partján lévő Entebbe sokkal inkább. Lake Bunyonyi tényleg szép. Érdekes a kis szigetek között csónakázni.

Szeptemberben.

Magyarul és angolul is beszéltünk,hol így hol úgy, az is előfordult hogy mixeltük a nyelveket :-)

Nem ígérem biztosan mert néhány ismerőst meg szeretnék kint keresni, de Marinkához többször is odamegyek szombaton....

Előzmény: Ági2009 (18)
Ági2009 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 18

És esetleg, netán, talán, ha már mind a ketten a Hungexpón vagyunk ugyanazon időpontban, nem tudnánk személyesen kommunikálni pár pillanatot? A világért nem akarok zavarni. De, ha van lehetőség, akkor jó lenne.

Mi 2 hetet tervezünk: Kampala, Jinja, Murchison Falls N.P. + Ziwa Rhino N.P., Kibale Forst, gorilla-és csimpánz tracking, hajókázás, Lake Mburo N.P., Queen N.P. és 2-3 nap túra a Rwenzoriban.

Szóval a Lake Bunyogit ajánlod?

Melyik hónapban voltatok?

Marinkával magyarul beszéltél?

Köszi

Előzmény: amaszat (17)
amaszat Creative Commons License 2011.03.03 0 0 17

Kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok :-)

Amit nem szabad kihagyni ha már egyszer Ugandában jársz:

-gorilla- és csimpánztrekking

-Murchison Falls NP: meglepően gazdag állatvilág, hajózás a Níluson: viziló, krokodil, rengeteg fürdőző elefánt, madarak.....   

-Lake Bunyonyi gyönyörű!! Van ott fent magasan a hegyen egy szállás aminek a verandájáról rálátni a tóra, hát az valami álomszép :-o

-Queen Elizabeth NP: itt is lehet hajózni, nagyon ajánlom!

Ezek a hajótúrák szerintem kihagyhatatlanok ha szeretitek a természetet, állatokat, madarakat. Pl. Itt a Queen NP-ben a hajótúra alkalmával több állatot láttunk mint ugyanott szafarizás alatt.  

Voltunk más nemzeti parkokban is, de nekünk a fentiek tetszettek a legjobban. És a barátságos emberek, valamint a közbiztonság ami Kenyával ellentétben nagyon jó.

Szombaton megyek én is az Utazási Kiállításra körülnézni, Marinkát mindenképpen meglátogatom.

Előzmény: Ági2009 (16)
Ági2009 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 16

De jó, hogy valaki írt a fórumra, aki már járt Ugandában. Akkor ki is használnám a lehetőséget, és egy két dolgot kérdeznék majd.

Mi sem szeretjük a szervezett utakat (a megyarok által szervezett utakat), és a plussz költségeket de azt nem bánom, hogy ha Ugandában lesz vezetőnk. Voltunk már közép-afrikában és ismerve az ottani körülményeket, utakat, nem feltétlenül akarnám egyedül. Hiába bérelek autót, úgysem találnél el A-ból B-be. :-)Kenyában például nem mindenhol voltak utak. A helyi meg csak tudja hogyan merre..

Nagyjából kitaláluk az utitervet, de szombaton találkozunk Marinkával, aztán még egyeztetünk.

Majd kérdezhetek tőled ezt-azt? Köszönöm előre is.

Előzmény: amaszat (15)
amaszat Creative Commons License 2011.03.01 0 0 15

Szia,

Marinka nagyon korrekt, barátságos és segítőkész hölgy, a kollégáiról és irodájáról is csak pozitív véleményt tudok mondani. 

Bár én nem vagyok a szervezett utazások híve -nem szeretem az ezzel járó kötöttségeket, szeretek úgy utazni hogy nem tudom hol,mennyi ideig maradok-  talán Uganda volt az egyetlen ahova így mentünk, és a vártnál sokkal jobban sikerült, sőt mondhatnám az egyik legjobb utunk volt.

Előzmény: Ági2009 (14)
Ági2009 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 14

Hahó!

Mi csak 2 hetes utat szervezünk. Nemrég voltunk kint dél-amerikában 3,5 hetet.  Így sem idő, sem pénz nics most hosszabb utazásra. 2 hétbe belefér minden, amit szeretnénk. Mi elsősorban a gorillák miatt megyünk, de több parkot megnézünk.

A lényeg: az egyik ugandai iroda tulajdonosának magyar gyökerei vannak. A nő (Marinka) március 3-6-ig a Hungexpón lesz. Mi megbeszéltük, hogy találkozunk vele.

Ha gondolod, keresd meg, és biztosan szívesen segít neked.

Előzmény: john_milton (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!