Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 23 órája 0 1 97258

Nem, mert max. +1 kW korlát is van.  11-es meg nemigen van... 

Előzmény: tfe_tng (97257)
tfe_tng Creative Commons License 25 órája -1 0 97257

Tehát ha most 10kW/3f inverter van, akkor mehet egy 12kW-os rögtön és nem kötözködhet senki ? 

Előzmény: MZ/Y (97255)
umnyo Creative Commons License 27 órája -1 0 97256
MZ/Y Creative Commons License 30 órája -1 0 97255

Megelőztél :), most írt az ismerős, hogy mehet a +20 %/1 kW, nincs mérlegelési lehetősége a szolgáltatónak, nincs különbség szaldós és nem szaldós közt.

Ha a társadalom máshogy nem akarja. 🤣

Előzmény: Tibor691 (97254)
Tibor691 Creative Commons License 1 napja 0 0 97254
MZ/Y Creative Commons License 1 napja 0 0 97253

Kicsit kellett tornázni, de megoldható, kösz!

Előzmény: umnyo (97247)
JAMIE222 Creative Commons License 1 napja 0 0 97252

Taxis mondjuk töltené a munkaverdáját otthon.

Előzmény: MZ/Y (97241)
MZ/Y Creative Commons License 1 napja 0 0 97251

Kösz, megnézem.

Előzmény: umnyo (97247)
MZ/Y Creative Commons License 1 napja 0 0 97250

Szaldós vagyok, de láttam, hogy így lenne különbség a bővítésnél. Az ismerős sem írta, hogy nem (meg azt srm, hogy igen, ezért mondom, ők sem tudják (titász)).

Böngészőben próbáltam mentés másként, de csak pdf-et ajánlott (hogy át miért másként...)

A 7 kW-os nem volt hosszú idő (bár jöttek a 3,7-esek is, meg a 17-esek, 27-rsek, meg az 1f-ek, meg a nem hibridek), de 6 és 8-as rengeteg van. Egyszerűbb leszűrni a szóba jöhetőkre. Megnézem a word-ot.

Előzmény: kiggyo (97249)
kiggyo Creative Commons License 2 napja -1 0 97249

Szaldós vagy amúgy? Ha nem akkor eltérhetsz felfelé 1kW-ttal, az pont fasza.

Előzmény: MZ/Y (97244)
kiggyo Creative Commons License 2 napja 0 0 97248

Hát, mire ezt leírtad az 1 perc volt. A pdf átböngészése kb 5 perc volt nekem amikor kimásoltam az összes szóba jöhető 3kW-os 1 fázisú hibrid invertert.

De szerintem a chatgpt is megcsinálja neked. Ilyeneken kár fennakadni.

Előzmény: MZ/Y (97246)
umnyo Creative Commons License 2 napja 0 0 97247

A word siman atkonveralja a pdf-et, alapbol tudja majd mentes maskent es neg is vagy.

Előzmény: MZ/Y (97246)
MZ/Y Creative Commons License 2 napja 0 0 97246

Igen, 7-esből ennyi a választék.

6 és 8 - Dunát lehet rekeszteni velük.

A szolgáltató meg kapja be, hogy csak pdf-ként rakja ki, és ki sem lehet másolni, hogy átrakjam xls-be, lehessen értelmesen szűrni.

Előzmény: kiggyo (97245)
kiggyo Creative Commons License 2 napja 0 0 97245

a szolgáltatói engedélyezett inverterek listában nézted? Ott jelölik a hibridet is külön, érdemes körülnézni mert millió gyártó van már engedélyezve

Előzmény: MZ/Y (97244)
MZ/Y Creative Commons License 2 napja 0 0 97244

Én meg megnéztem ismét, 7 kW-os inverterből van a méregdrága Fronius, a még drágább SE (nem tudom, optimalizálók nélkül jó lenne-e egyáltalán, de a8lang topiktárs szívása után nem is olyan szomatikus) és a Growatt, ami szintén nem túldicsért.

Vagy visszamehetek 6 kW-ra, ami se termelésileg, se terhelhetőségileg nem az igazi.

Megnéztem az alacsony és magas feszültségű invertereket, szimpatikusabb az első, de gyors összehasonlítás alapján vagy 200 ezerrel drágább Deyenél. Ha az AI jól írta, hogy ez a különbség az sm2 és am2 közt.

Keeper83 Creative Commons License 2 napja -1 0 97243

Igen, az EU-s hivatkozást én is megnéztem, linkelve van a pályázati felhívás ide vonatkozó részén lábjegyzetben.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:52016XC0719(05)

A (7)-(10) pont között érdekes szerintem. Bár azt továbbra sem értem, hogy a magánszamélyként korábban vett ingatlanomnak hogyan lehet az EV entitásom is a tulajdonosa.

Nálam nincs otthon se székhely, se telephely, se gazdasági tevékenység, tahát a korábban belinkelt magyarázat alapján megfelelek a feltételnek. Kizárólag azért érdekel, mert nagyon fura jogi csűrcsavarosdi.

Előzmény: kiggyo (97242)
kiggyo Creative Commons License 2 napja -1 0 97242

Eerre olvastam a múltkor valahol hivatalosat (nem jut eszembe hol) hogy itt arról van szó hogy XY cég tulajdonrésze van-e a házban.
Az EV az nem az a jogi kategória, de majd előkeresem mert nálunk is fennáll a sztori...

EU-s előírás miatt van ez a buziskodás, sok pályázatban előkerül mert nem támogathatóak gazdasági tevékenységek lakossági pályázatokból burkoltan sem. 

Előzmény: Keeper83 (97240)
MZ/Y Creative Commons License 2 napja -1 0 97241

Te magad írod a megfejtést: _tegnap óta_ szerepel a link, tehát nem volt egyértelmű, pontosították. És nem véletlenül lobbiztak. Egyszerűen időközben elavult lett a cikk (vagy egy része).

Egyébként a taxis, festő is használhatja az ingatlant a vállalkozás céljából, pl. számlát állít ki, könyvel, rendel egy web-shopból. :) Talán pontosabb lenne, ha semmilyen költséget nem számol el az ingatlannal kapcsolatban, de ez nekem mindegy.

Előzmény: Keeper83 (97240)
Keeper83 Creative Commons License 2 napja -1 0 97240

Azért fura cikk: 

"Egyéni vállalkozók ingatlanjai kizárásra kerülnek." utána pedig felsorolja, hogy "Nem támogatható az a lakóingatlan: ... amelynek tulajdonosai között vállalkozás szerepel."
Ez egy nekem nem egyértelmű jogi kérdés, hogy ha én XY néven vettem egy ingatlant 10 éve, majd XY egyéni vállalkozó néven indítottam egy főállás melletti EV-t 5 éve másik székhellyel, akkor én utólag akkor nem is "XY"-ként, hanem mint "XY egyéni vállakozó" tulajdonlom a lakást? Elég fura lenne.

A másik: a cikk végén leírják, hogy az MNMSZ nem ért egyet az EV tulajok kategórikus kizárásáal, mert szerintük a különbséget kellene tenne EV és EV között aszerint, hogy a beruházással érintett lakhelyén végez-e ténylges tevékenységet vagy nem. A taxisokat hozza mint kivételre sélyes példát. 

Eközben a pályázati honlapon tegnap óta ott szerepel egy linkelt dokumentum, melyben pont azt írják le, hogy az az EV, aki nem a beruházással érintett és lakhely ingatlanban végzi a tevékenységét, azok megfelelnek a pályázati feltételeknek. Példának a festőt hozzák, aki másoknál festeget és a fodrászt, aki viszont otthon dolgozik.

Röviden: a cikk nem pontos, mert általános kizárást említ az EV tulajdonosú ingatlanoknál, miközben kiíró szerint ez a kizárás csak azokra vonatkozik, akik gazdasági tevékenységet is folytatnak otthon.
https://nffku.hu/index.php/tile-detail/otthonienergiatarolo

https://nffku.hu/images/Otthoni%20_energia/Gazdasagi_peldak.pdf

Előzmény: umnyo (97229)
PvD Creative Commons License 2 napja 0 0 97239

Sziasztok,

az egyik cég weboldalán vannak konkrét árak és önrész nélkül a 2,5 millióba 2 féle csomag fér bele náluk (legalábbis MOST ezt állítják):

DEYE csomag: 5–12 kVA inverter + 12 kWh akkumulátor (Alacsonyfeszültségű energiatároló)

FOX-ESS csomag: 5–12 kVA inverter + 12 kWh akkumulátor (Magasfeszültségű energiatároló)

Még nem ástam bele magam, hogy a LV vagy HV rendszer jobb-e, pár dolgot olvastam már, de mindkettőnél írtak előnyöket és hátrányokat.

DEYE-ről hallottam már, hogy nem rossz, de a FOX-ESS-ről ma hallottam először.

Jobban utána fogok járni a részleteknek, de érdekelne, hogy ti melyikről mit hallottatok, mi a véleményetek?

Köszi!

Üdv.

MZ/Y Creative Commons License 2 napja 0 0 97238

Kösz!

Ha ennyi (persze ennyi információval ne is akarjanak több adatot), akkor ez pont 40 ezer nyertest jelent. Maximum x ezer pótnyertes lehet még, de hogy velük mi lesz? Amíg várólistán vannak, nyilván nem fognak leszerződni, amikor kiderül, hogy maradt ki pénz, akkor meg elvileg lejárt a határidő (szeptember 30). Ez a rész nem igazán lett átgondolva.

Előzmény: Tibor691 (97235)
MZ/Y Creative Commons License 2 napja 0 0 97237

Tegnap rákérdeztem az ismerősnél, látta az üzenetet, de nem válaszolt. Úgyhogy az opusz-titásznál is fingjuk nincs, mi-hogy lesz.

Tényleg jól kidolgozott pályázat, de tényleg. :)

Előzmény: janman (97236)
janman Creative Commons License 2 napja -1 0 97236

EON-tól megkérdeztem egy hete, hogy "...szeretném állásfoglalásukat kérni, hogy Önök, mint hálózat üzemeltetők engedélyezik-e, hogy 1,5kW-os inverteremet le tudjam cserélni 2,5kW-os inverterre!..."

MA kaptam választ:

" ...Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy jelenleg az Otthoni Energiatároló Program pályázati kiírása szerinti feladatokhoz kapcsolódó dokumentációs folyamatok egyeztetése, a pályázathoz kapcsolódó további dokumentumok (mellékletek) közzététele, illetve a vonatkozó jogszabályi háttér módosítása is folyamatban van. A megkeresése szerinti kérdései majd mindezeket követően válaszolhatóak meg..."

Tibor691 Creative Commons License 2 napja 0 1 97235

2026.01.27. - Pályázati kitöltőfelület ismertetése

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a február 2-án nyíló pályázat benyújtási felületének felépítését ábrázoló leírás megtekinthető az alábbi linken:

Kitöltőfelület bemutatása

https://nffku.hu/images/Otthoni%20_energia/OETP_kitoltofelulet_mezok_rovid_v3.pdf

Üdvözlettel,
NEÜ Zrt.

02.02-től CSAK jelentkezni kell, ahogy a felhívásban is szerepelt. 

tfe_tng Creative Commons License 2 napja 0 0 97234

Tehát ha egyéni vállalkozó vagy, akkor teljesen kiesel a pályázatból... Csodás. (nem érint, csak fura)

Részemről most jelentem át a céget egy másik helyre, hogy pályázhassak. 

Előzmény: AntGie (97226)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2 napja -1 1 97233

Meg kell szüntetni minden olyan lehetőséget, amelyben a magyar államtól függesz, vagy annak ígérvényére alapozol.

Nem csak napelem, magánnyugdíjpénztár, pályázatok stb...

Előzmény: Beléndekmag (97231)
szenyor Lopez Creative Commons License 2 napja 0 0 97232

köszi

Előzmény: umnyo (97220)
Beléndekmag Creative Commons License 2 napja 0 0 97231
MZ/Y Creative Commons License 2 napja 0 0 97230

A 2015-ös adat valóban, de lényegtelen, annyira alacsony a szám. A 2019-es viszont lakossági szám.

https://villanyautosok.hu/2022/01/01/igy-nott-a-haztartasi-naperomuvek-szama-es-kapacitasa/

Előzmény: asdf_ (97228)
umnyo Creative Commons License 2 napja -1 0 97229
Előzmény: umnyo (97227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!