nevem Székely István Gergő, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politikatudományi intézete egy kutatócsoportjának vagyok a tagja. Egy tudományos vizsgálaton dolgozunk, amely keretében a Romániából származó, de külföldön élő személyek, köztük a Magyarországra átköltözött erdélyi magyarok problémáiról szeretnénk képet alkotni. Úgy véljük, a fórum látogatóinak tapasztalata nagy segítségünkre lenne a munkában, amennyiben szívesek lennének megosztani velünk annak néhány vonatkozását.
Amennyiben Ön beleillik a fentebb említett célcsoportba, arra szeretnénk megkérni, hogy töltse ki a
https://www.surveymonkey.com/s/YTQMXBF
címen elérhető kérdőívet. A kérdőív kitöltése nagyjából 12-15 percet vesz igénybe.
Biztosítjuk, hogy a válaszokat bizalmasan fogjuk kezelni, az Önök neve vagy személyes adatai semmilyen formában nem válnak nyilvánossá. A felmérés eredményeit kizárólag tudományos célra fogjuk felhasználni, a kutatási jelentés október 1. után lesz elérhető a következő címen: www.polito.ubbcluj.ro/ethnicmobilization/outcomes/research-reports
Amennyiben kérdéseik, megjegyzéseik, észrevételeik lennének a kérdőív bármely részletével kapcsolatban, kérjük, írják meg azokat az szekelyistvangergo@gmail.com e-mail címre.
Nagyon köszönjük, előre is, szíves együttműködésüket.
Székely István Gergő
Babeş-Bolyai Tudományegyetem Kolozsvár, Politikatudományi Intézet
Valahol azt olvastam, hogy ha sürgősséggel kéred, akkor akár egy nap alatt is kész, de akkor fizetni kell, vagy valami hasonló, nem emlékszem pontosan.
Köszönöm de ezt én is tudom.Én inkább az ottani ügyintézésről érdeklődtem mint ahogy említettem nem tudok semmit hogyan és mit kérnek mennyi idő.De ha nem tudsz segíteni,azért köszönöm hogy egyáltalán válaszoltál.
Magyarországon tartozkodom. Kolozsvárra mennék mert elveszítettem a személyim nem tudom mit kérnek ,mennyi idő semmit.Sok mindent hallottam, valaki azt mondja egy hónap, van olyan aki azt mondja egy hét .Ha tudsz ezekről a dolgokról, már mint mindent ezzel kapcsolatba kérlek segíts köszönöm.
Sziasztok!!!A segítségeteket kérném!!!Magyarországon elveszítettem a román személyi igazolványom elég régota itt élek ,és sajnos nem tudom az ottani törvényeket,ha oda utazom nem tudom mit kell tennem.Először is hol csinálják a személyit?? Milyen papírokat kérnek??Mi van akkor ha nincs ottani állandó lakcímem??Esetleg tudtok- e arról hogy elfogadják -e az itteni állandó lakcímem??Kérlek segítsetek!!Köszönöm
Én is erdélyi vagyok, szeptember óta vagyok kinn Mo-n öszötndíjjal, ami hamarosan lejár. Ittlétem alatt megismerkedtem egy itteni kedves sráccal és nem szeretnék hazamenni, ezért munkát keresnék. Ha tudnátok segíteni, hogy merre érdemes keresgélni annak nagyon örülnék :) Most fejezem be a mesterképzésem, több nyelven beszélek, de nem zárkózom el semmilyen lehetőség elöl sem, mert nagyon szeretnék hosszútávon itt maradni. Ha tudtok valamit a bankuti.heni@gmail.com címre írjatok. Köszi.
Sajnos nem sikerült még új babysittert találjunk:(
Szeretnélek megkérni titeket, hogy Kérdezzetek körbe, van e valakinek olyan nem dohányzó fiatal nő ismerőse (18 és 25 év között) aki szívesen költözne Magyarországra. A gyerekeinkre kellene vigyázni és ellátni a háztartási és a ház körüli munkákat (sima kertes házban lakunk semmi extra). Sajnos a bentlakást nem tudjuk megoldani, de segítünk jó albérletet találni.
Olyan lányt keresünk aki becsületes, szereti a gyerekeket, és nem fél a munkától (négy gyerek azért ad tennivalót :)
A gyerekek akikre vigyázni kellene két kicsi (2 éves kisfiú és 4 éves kislány) és két nagyobb lány, ők már sok mindenben segítenek (10 és 12 évesek). Mi nagyon sokat dolgozunk és ha nem lenne segítségünk, nem bírnánk. Budapest mellett lakunk, teljes munkaidejű állás lenne. (Hétfőtől - Péntekig reggeltől este 7-ig). Kicsi könnyítés, hogy a szerdai napon csak fél napot kellene dolgozni, mert az egyik nagymama be tud kicsit segíteni. Korrekt fizetést adunk.
A korábbi segítségünk is erdélyi lány volt, Ő 8 évig dolgozott nálunk, nagyon megszerettük egymást (Ő lett a legkisebb gyerekünk keresztanyja is), de most kisbabát vár.
Légyszíves ha tudtok valakit segítsetek egyeztetni vele, írjatok, vagy írjon Ő az e-mail címünkre.
sziesztok megkérdezném tölletek akik magy-ról mentetek haza erdélybe s most vissza jönnétek ? BIZTOS hogy ide vissza akartok jönni? szerintem tovább kellene menni nem??
óó gyerekek hagyjuk már az ilyen adóelcsalós sztorikat ez már megszokott normális dolog magy-onn . különbenn is az épitőipar letisztult már s itt már nem lehet feketézni , akkor lehet máshol .eggy biztos , magyarországon az a fontos hogy minél többet keress s mindeggy hogy hogyann , feketénn vagy máshogy .
Sziasztok. Tiszta veletlenul fedeztem fel ezt az oldalt,es nagyon orulok neki. Szeretnem roviden leirni a gondomat,18 evig eltem Mo-on,ferjnel voltam,szuletett 2 mar 18,es 14 evesek.15 ev utan 2 evre megismertem a jelenlegi paromat akivel mar 5 eve eggyutt vagyunk.2 eve ,Erdelyben elunk.A lanyaim nagyon nehezen birkoznak meg a roman nyelvel,igazabol nem is szeretik.Most szeretnenk vissza menni,Mo-ra,de osszinten felek,attol hogy parom nem talal munkat maganak,habar a magyaron kivul 4 nyelven beszel.Kerem ha valaki tud valami jo munkahelyet,Csongrad megyeben.azt nagyon megkoszonem.
szia kedves zsuzsa..üdv..budapestenn . a párommal budapestenn lakunk.én erdélyi származású vagyok (gyergyóremete).ő meg idevaló.van eggy kislányunk aki oviba jár. én dolgozom s ő is dolgozik.éppenn április 2-tól jön hozzánk eggy csaj aki reggel két órát vigyáz.MI albérletbe lakunk az őrs mellett.a párom ő éjjel dolgozik . nektek mindenképpenn erdélyi lány kell.mert én gondoltam arra hogy elvállalhatná a mí kislányunkal eggyszerres nem kellene dolgoznia. esetleg beszélhetnénk??amugy ha beirod a keresőbe hogy gyergyói kisujság,, vagy gyergyoremetei hiradó akkor kiadja a lapok nevét s lehet hirdetni
Sziasztok, a következővel kapcsolatosan kérném a segítségeteket. 8 éve dolgozik nálunk egy erdélyi lány, aki a gyerekeinkre vigyáz és ellátja a házi és ház körüli teendőket is (mi nagyon sokat dolgozunk és ha nem lenne segítségünk nem bírnánk). Idővel nagyon megkedveltük egymást, de most neki is eljött az ideje és hamarosan kismama lesz, így nem tud a továbbiakban vigyázni a gyerekekre (időközben nekünk is 2 újabb kicsink született). Hónapok óta keresünk Magyarországon valakit aki segítene, de sajnos nem találunk hozzá foghatót :-) Jó lenne, ha segítenétek abban, hogyha ismertek valakit, akinek jó lenne ez az állás, akkor írnátok az e mail címemre, hogy felvehessük a kapcsolatot vagy megírnátok, hogy milyen módon tudnék célirányosan Erdélyben állást hirdetni (melyik az az online oldal illetve melyik az a hirdetési napilap, ami olyan mint nálunk az expressz). Írok még néhány részletet, hátha segít: Budapest mellett lakunk, teljes munkaidejű állás lenne hétfőtől péntekig (reggeltől este 7 ig). Sajnos a bentlakást nem tudjuk megoldani. Semmiképp ne dohányozzon az illető a gyerekek miatt. Előre is köszönöm a segítségeteket.
bocs az állampólgárséággal kapcsolatba . ahhoz hogy a személyit megkapd az még sok idő (mikndeggy hogy mit mondtak) ezt én tudom . de ez nem hátrány ne légy tévedésbe . itt az a lényeg amit tudsz vagyis hogy mi van a fejedbe oké. csőő
szia szivesen válaszolok ha itt kinn akarsz dolgozni azt hamar elintézi a munkaadó főleg ha nagyobb posztról van szó. ha eggy normális főnök lesz akkor ez a minimum hogy bejelent . s te kell orvosit csinálj ha jól tudom. de nem nagy probléma a papirokat elintézni még akkor sem ha soha nem vóltál kinn . de amúgy ha kijössz akkor bármibe segitek. ismerem a várost s mindent persze nem kérek pénzt sem. itt a tel számom 003630 8932942 ha lehet du hivj.
jelentkeztem egy hirdetesre es jovo heten allasinterjura hivtak . Ugy nezki hogy a vallalat eleg komoly es ket idegennyelvtudassal jelentkeztem kereskedelmi kepviselonek .
magyar allampolgarsagot mar megkaptam de meg nincsenek irataim (hamarosan kell erkezzenek)
szerinted a munkavallalashoz meg mire van szukseg? es esetleg ez nekem a munkaadoval szemben egy hatrany?
kedves zozoci. üdv . ha mo-onn akarsz dolgozni akkor nem feltétel a magyar személyi eggyáltalán . ez csak akkor előny ha tovább akarsz menni. s még akkor sem annyira fontos csak azért jó mert ha román állampólgár vagy akkor 300 euró kb a bejelentés s ha magyar akkor talán??!! 50 . ha jól vagyok informálva . de így hallottam. s visszatérve ha mo-onn való munkára ha lehet akkor menj tovább de ha mindenképp itt akarsz dolgozni akkor segithetek . ird meg mihez értessz s nézek valamit . de bárkinek segitek